![]() |
Oturalım
Yalanı yalana katalım. Neyleyelim gerçeği Değer mi konuşmaya Gerçek duvar boyu Gerçek dağlar gibi İkimizin de yaşı geçti Duvarları dağları aşmaya. Haydi Önce sen başla yalana Filizlenmiş dağlarda Çiçek açsın zerdali . Uçursun uçurtmaları Güneşe kadar çocuklar , Bolluk bereket alabildiğine de.. Hadi gel Yalana yalanı katalım Üç günlük dünyada Yalandan da olsa Üç beş saat adam gibi yaşayalım . |
Dilinde türküsü, elinde sazı,
Yurdu karış karış gezdi Veysel'im. Bilmedi sitemi,etmedi nazı, Aşkın deryasında yüzdü Veysel'im Bakmaz dedi ecel yaşlıya gence, Bir yola çıktı ki uzun ve ince, Nefsini öldürdü ölmeden önce, Kibiri bağrında ezdi Veysel'im. Sanma bizler gibi kördü,sağırdı, Topraktan sevecen,taştan ağırdı, Deyişler söyledi,türkü çağırdı, Nağmeyi tellere dizdi Veysel'im. Gönlünde sıcacık bir dünya kurdu, Yanyana gezdirdi koyunla,kurdu, İnsanlık uğruna a |
Bir hayat var içimde göremediğim,
bilemediğim ama çok özlediğim, İçinde Sevdiklerim var bilmediğim tanımadığım ama görmeyi İstediğim, Ordaki sevdiklerime çok sözlerim var verdiğim, Hayır yapamıyorum tutamıyorum sözümü Cünkü ben o hayata giden yolu bulamıyorum arıyorum Ama birtürlü o hayata o yola ulaşamıyorum Ne sevdiklerimi Ne o Hayatı nede kendimi bulamıyorum Şimdiki hayatdan Tuzaksız kaçamıyorum Yavaş yavaş adım adım bitiyorum Güç olsada Üzülşemde boş biliyorum |
Bir gün kaybettiklerinin kıymetini anlayıp
geri dönmek isteyeceksin, Sahte dostların seni bir bir terkettiğinde yalnızlığa gömüleceksin, Belki benim gibi sen de birini seveceksin, Ama sunu bil ki benim seni sevdiğim kadar sevilmeyeceksin, Söylediğin yalanları hatırlayıp üzüleceksin, Beni arayıp konuşmak isteyeceksin, Peki kırdığın gururumu tamir edebilecek misin? Çaldığın umutlarımı yerine koyabilecek misin? Ardına bakmadan giderken soldurduğun hayatımı yeniden yeşertebilec |
Acı, mutlu sevdalara konu olmuş
Destansı aşkların sesi Kız Kulesi nde okunmuş Yürekleri yakıcı hicrana kani olmuş Nağmelerin tatlı yeli okunmuş Saadet nişanında gülistanlara tanık olmuş Nazendelerin tatlı seli okunmuş Tarihin soylu adresi olarak Duyguların nefesi olmuş: Üsküdar Sevdamın kendisi ile Yüreğim Üsküdar da hüzünle okunmuş Üsküdar'ın tarihini kafamın bezine dokurum Diğer yandan talip kalbimle sevdamın resmini okurum Bin andan takip gölge ile Maviliğin |
Tam ortasında yaşamın,
vatanın bir başka yerinde Midyat-İdil arası bir şantiyede yine hasretsiz, yine sevdasız taşla, çamurla sarmaş dolaş yağmurla, soğukla kardeş olmuşum. Üşüyorum, donuyorum öksürüyorum durmaksızın sigara içme diyor doktorlar sabah altıda kalk diyor patron üşüyorum. Doktorlar yalnız ilaç veriyor dostlar ise nasihat birer.. Birer hastalanıyor işçiler ilaçlarımı onlara veriyorum ilaçları seviyorum. Muhasebeciyim ve yazıyorum, |
Seni şiirle kısaltmak zor
Sen yaşam gibisin Engin uçsuz bucaksız... Kırk yıllık ömre üç ayrı hayat sığdırmışsın Kavgalar meydanlarda korkusuzca Gözü kara atılmışsın ön saflara Babasının nazlı kızı Kendini adamış bu yollara. Sevdalar yaşamış Büyük kavgası gibi Bir zamanlar sevmiş bir adamı Adam sanki masallardan çıkmış beyaz atlı prens Mutluluk sanmış yaşadıklarını Her şey önüne serilmiş mal, mülk, para Rüyadan uyanmış sonra Demiş bu bir kâbus Bu ben değilim! Aramaya ko |
Bir bahar sabahının karanlığında ıssız
Gökte diz çökmüş iki titrek ışıklı yıldız Olan gözlerinize aşıkım, Bayan ülker! Mutlu, esen ve hoşken ve gülerken gülerken Nerden gelir bilinmez üzgünlüklerle birden Solan gözlerinize aşıkım, Bayan Ülker! Ne zaman perdelese içlerini bir buğu Ölümün güzelliği, özlemin yorgunluğu Dolan gözlerinize aşıkım, Bayan Ülker! Kalbinizin sezilmez parıltıcıklarını Bir büyük ateş gibi göstermenin sırrını Bulan gözlerinize aşıkım, Bayan Ülker! |
Dünya dönüyor ömür bitiyor ayrılık bitmiyor
Önce düşünüyorum ve hayalin gözümden gitmiyor Nedir bu çektiğim çileler hep ayrılık hep ızdırap Dönmek için uğraşdıkça tabiat musade etmiyor Üşürüm sovuk günlerde sıcak yerler ararım Sevgilim bu sovuk günlerde seni birdaha anarım En sıcak ateşim sovuk günlerde sendin biliyorsun Ne kadar üşüsemde ben yine senin için yanarım İliklerime kadar kokunu hissediyor özlüyorum Ne zaman posta gelse senin mektubunu gözlüyorum |
Yıldızlar bile gülüyor bana,
O saçma ismi unutamadım hala? Acı çekmeyi seviyorum anlaşılan, Onu hatırlatan her şarkıda! O şimdi yok hayatımda. Uçsuz bucaksız yollarda, Kaldım tek başıma! Bakışlarıyla güldü bana... Bu şiir ondan ibaret, Anlamsızda olsa! Anlamını bulursam, Düşerim yarıda kalan yoluma... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.