![]() |
Al oku
Anlatmak istedim kaygılarımı Sana yazdım bu şiiri, al oku. Sere serpe açtım duygularımı Sana yazdım bu şiiri, al oku. Geçmişten bir demet toplayıp sundum Semalara uçtum, dallara kondum Deryada balıktım, sana tutuldum Sana yazdım bu şiiri, al oku. Girdabında benim, dönmek isteyen Benim ocağında, yanmak isteyen Benim, hep adını anmak isteyen Sana yazdım bu şiiri, al oku. Sabrımın üstüne sabır ekledim Yol boyunca, gelir diye bekledim Ayrılınca, daha da çok, özledim Sana yazdım bu şiiri, al oku. Yüz yüze gelince, utandım, sustum Seviyorum derken,sesimi kıstım Sevgilim, sanma ki, ben sana küstüm Sana yazdım bu şiiri, al oku. Uzanıp, elini tutmak istedim Aşkımı, itiraf etmek istedim Sarılıp, seninle yatmak istedim Sana yazdım bu şiiri, al oku. Birazcık, umut ver biraz gül artık Çok fazla bekledim, geri gel artık Sevmesen de, sevdiğimi bil artık Sana yazdım bu şiiri,al oku. Yusufn değirmenci emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Allah aşkına
Sana olan duygularım bambaşka Yanına yaklaşıyorum Göz göze geliyorum Soğuk duş yapmış gibi oluyorum Açılamıyorum. Dilim tutuluyor Dudaklarım kuruyor Yangınlar yüreğimde Fırtınalar esiyor içimde Tutkularım coşkun sele dönüşmüş Başımdan ter boşanıyor seni görünce Beni ateşler sarıyor yüzüme gülünce Kırılacağından,darılacağından korkuyorum Zehir içer gibi yutkunuyorum hislerimi Gizliyorum duygularımı Frenliyorum arzularımı. Toplayabilirsem cesaretimi Silkinip atarım sıkılganlığımı Kurtulurum ürkekliğimden Cihana haykırırım seni sevdiğimi Patlayıveririm ansızın Bana darılır mısın? Sözüme kırılır mısın? Hatırlayıp sevginin sınırsızlığını Beni anlar mısın? Hoş karşılar mısın? Kızmadan kırılmadan uğurlar mısın? Bir gün mutlaka yapacağım Alacağım elime kalbimi Bir gül gibi sana sunacağım Kabul edersen mutlu olacağım Ret edersen hüsrana uğrayacağım. Nasıl davranacağını bilmiyorum Hiç karşılık beklemeden Sana kalbimi veriyorum Kalpsiz yaşanmaz deme Ben sensizde yaşayamam Ilık rüzgar gibi es ruhuma Kulak ver haykırışıma Karşılık ver aşkıma Sev beni Allah aşkına. Şair Yusuf Değirmenci |
Ana
Kundak ta bebekken, meme ararken Göğsüne basarak seni sararken Aç iken,hastayken,birde ağlarken Uykusunu bölerek,kim meme verdi sana? Unutma yavrucuğum,bunu yapandır ana. Kâr’ına,zararına hoş görü ile bakan Günde üç beş defa,temizleyen,yıkayan Sinirlendiği halde, kaldırıp vuramayan Yine bağrına basıp, sevgi gösteren sana Unutma yavrucuğum,çok fedakardır ana. Senin için yaşadı,senin için çalıştı O,senin sevgin ile,canından çok kaynaştı Şimdi anneler yaşlı,çocukları gelişti Ona saygı göstermek,sevmek düşüyor sana Unutma dünkü çocuk,en mukadderdir ana. Şair Yusuf Değirmenci |
Ana ma
Bir masal gibi geliyor,anlatılanlar bana Meğerse neler,neler borçluymuşum ana’ma *******i bölerek uykusunu,o bana Emzirir,doyururmuş,sallar imiş daima Dünyaya getirirken katlanmış sancılara Benim için katlanmış,o bunca acılara Her hasta oluşumda,halime yana,yana Uyumadan erermiş,ikinci sabahlara Karnı doysun diyerek pişirmiş de aş vermiş Bana kendi teninden,göz,kulak ve kaş vermiş Benim için yıllarca gözlerinden yaş vermiş En yüce,en kutsaldır,mukadderdir her ana Ödenmez ana hakkı,ezer geçer insanı Unutmam,unutamam canıma can katanı Bir anamı değişmem birde ana vatanı Sever ana yüreği yangın olsa her yanı emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Anadolu anası
O kadını düşünüyorum hep o yaşıyor gönlümde Boğulmaya mahkum olmuş zavallı bu çekinti gölünde Elleri çatlak, çatlak, işe arzulu Dudakları morarmış, suya, aşa arzulu Gözleri yol bekliyor, eşe arzulu Bağrını güneş yakmış, kışa arzulu Tırnaklarına ot yeşili ruj olmuş Dudaklarına,susuzluk mor bir boya vurmuş Parmaklarında çamur,kına gibi kurumuş Halsiz,halsiz gidiyordu, yorulmuş Köylerde çekintilere verilir, ömrün yarısı Hep bu hayatı yaşar kalanların gerisi O kadındır, o kadın bu milletin annesi Sevgimin ilahisi,duygularımın sesi O kadını düşünüyorum, hep o yaşıyor gönlümde Böyle yaşıyor binlercesi,Anadolu köylerinde Temmuz 1970 Yusuf Değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Anadolu insanı
Bir başkadır Anadolu insanı Sabır denizinde bir liman onlar. İş ile yoğrulmuş et,kemik,kanı Emek harmanında toz duman onlar. Anaları sancılarla doğurur Kaderleri acılarla yoğurur Feleğin rüzgarı eser savurur Gurbette hasrete dayanan onlar. İş çarkını çeviren kol onlarda Sükut eden ve susan dil onlarda Kanaatle şükreden hal onlarda İşte ve emekte çok yaman onlar. Yetiştiren onlar bağda, tarlada Eğlence ne bilmez düğün,bayramda Vatan,için hudutlarda,soğukta,karda Nöbette,savaşta kahraman onlar yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
Anadolu toprağı
Bereketlidir Anadolu toprağı. Analar doğurur Anadolu da Toprak gibidir analar Ürün üstüne ürün verir. Doğurur besler büyütür Hudutta orduya gönderir Dahilde polis yapar Huzuru bekletir Analar oğullarına. Biçildikçe çoğalan üründür Irgat pazarlarında amele Bürokrat kapısında kul Maksatlı ellerde maşa Biçildikçe çoğalan ürün Yaşanır sürüm,sürüm Çaresiz bekçidir namert kapılarında Ana evladı Anadolulu. Sevgi doludur yüreği anaların Evlat acısı kor olur yakar Dağlandıkça dağlanır ana yüreği Unutulmadan bir öncekinin acısı Bir sonraki yollanır orduya Bir sonrakine ağlanır. Bereketlidir Anadolu toprağı Bereketlidir Anadolu anası Evlat üstüne evlat verirler Vatan için gönderirler Ezilmişliğe dost Ezene öfkeli Düzene isyankar Acılı yüreklerde yas Kabulleniyor diye her şeyi Getirip koyarlar avuçlarına öfkeyi. Gülen gözleri ile gelirler evimize Tatlı sözleriyle girerler beynimize Çıkmasınlar diye aydınlığa Bilince ermesinler Gerçeği görmesinler Yan yana gelmesinler Birleşip güçlenmesinler diye Bizi,bize düşürdüler Unutturdular kardeşliğimizi Düşürdüler bize,bizi Kırdırdılar bir birimizi. Kendi mallarıymış gibi devşirdiler Gençleri, gençlere öldürttüler Ölen öldü deyip geçtiler Kanlanan halkımın eli Yanan bağırlar halkımın Yine Anadolu anasıdır ağlayan. Çaresiz kabullenir Anadolu anası. Özgürlüğe özlem duyan Kinle yoğrulmuş makineli Öfkeyle yapılmış bomba Anadolu delikanlısı. Ömrünün yirmi yılında Ölümlere pervane Kurşunlara siper Sonra evetli bir oy makinesi. Kazmaya dost,küreğe eş Emekle kucak kucağa kardeş Akıtılan terin babası Çekintilerin akrabası Sabırlara kenetlenmiş elleri Anadolu insanı ki İnsanlığın abidesi. yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
Anadoluda
Anadolu denen benim ülkemde İşçisi de vardır,beyi de vardır. Gidersen görürsün,en ücra köyde Herkesin bir ayrı huyu da vardır. Der ki,ben yurttaşım,ve vatandaşım Ne ırkdaşlık bilir ne der dindaşım Köylü tarlasında olur bir hışım Helalı çalışan soyu da vardır. Araba işlemez, telefon gelmez Köyden köye,at olmasa gidilmez Çilesi çekilmez,derdi bilinmez Acıya sarılı dayı da vardır Köylüyü düşünün beyler, paşalar Gelin,görün bunlar nasıl yaşarlar Varlıklılar eğlenceye düşerler Zenginin her zaman payı da vardır. Hükümet unutmuş yıllardır köyü Meşakkat gıdası,çiledir suyu Düşünmekten uyuyamaz uykuyu Eyvah demese de,vay ‘ı da vardır. Devir cumhuriyet eşitiz derler Adaletten günlerce söz ederler En sonunda seçim deyip gelirler Her seçim zamanı reyi de vardır. Köylerden oy toplar,meclise gelir Akıllı kişidir,işini bilir Dört sene hayatı garanti alır İkinci seçimde,şeyi de vardır yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
Anılar Olmasaydı
Geleceğim olamaz, geçmişimle yaşarım Duvardan resmin alır, tekrar, geri asarım Kitaplarımı açar,hep ismine rastlarım Dünü unutmak kolay, anılar olmasaydı. Esen rüzgarlar ile saçların dalgalanır Nerde bir çiçek görsem, duygularım uyanır Her ışık bir özlemdir, ta kapıma dayanır Günü unutmak kolay,anılar olmasaydı. Buluştuğumuz parkta, her şey yerli yerinde Dönüyor dönme dolap, hep kendi ekseninde Yapraklar seni söyler, her rüzgar estiğinde Yani,unutmak kolay, anılar olmasaydı Günde, belki bin defa, o semte uğruyorum Kaldırım taşlarına, adını yazıyorum Haber ver neredesin, sensiz yapamıyorum Hani,unutmak kolay, anılar olmasaydı Hep özlem duyuyorum, o gençlik yıllarına Ya beni al yanına,ya geri dön yuvana Sırılsıklam sarılıp, kaldım anılarıma Seni unutmak kolay,anılar olmasaydı Yusuf Değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Anlamı olmazdı
Zorluklar yenilemeseydi Sorunlar çözümlenmese idi Hazzın anlamı olmazdı. Kış mevsiminde üşünmese Barınaklar muhkem yapılmazdı Yakacak aranmazdı Gazın anlamı olmazdı. Yapraklar sararmasa Sararıp dökülmese Ağaçlar yasa bürünmese Güzün anlamı olmazdı. Bahar yeşerip süslenmese Yazları meyve vermese Yazın anlamı olmazdı. İnsanlar anlaşamazsa Dil ve dudak konuşmasa Yalanı doğrusu yoksa Sözün anlamı olmazdı. Dünya tepsi gibi olsa, İnişi,yokuşu yoksa Düzün anlamı olmazdı. Mızrap vurmasa Notalar olmasa Nağmeler çıkmasa Sazın anlamı olmazdı. Şekiller renkler olmasa Renkler algılanmasa Ufuklar kızıl olmasa Deniz maviye boyanmasa Orman yeşile doymasa Gözün anlamı olmazdı. Hayat monoton olsaydı Yenilip içilseydi Çiftleşip üreseydi Zorluklara boyun eğilseydi Sorunlar kabullenilseydi Özün anlamı olmazdı. Sevinçler yaşanmazdı Hayvandan farkımız kalmazdı. Şair Yusuf Değirmenci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.