![]() |
***Hikâyesi kayıp***
Hikâyesi kayıp bir şiir'de Adına rastladım Ben sende sürgünüm Senin kaleminde okuduğum Yokluğundu bende kalan Mürekep, yerine kan damlıyor Yazıların kelimesi acıyor İnfazım senin defterinde yazıyor Hikâyesi kayıp bir şiir'de Sen'deki geçmişimi saklıyorum... Derya Avşar |
***Hisleriyle uzanır***
Dalgalar kumsalı öpmek için uzanır Ağlar taneleri yağan yağmurun. Gökyüzünde güneşin külleri savrulur Bir çocuk hayat'a elleriyle uzanır. Tohumun sancıları toprağı yırtar Can çekişeni tüm canlılar duyar. Bir annenin evladına yüreği kanar Bir doğuran hayata hisleriyle uzanır. Dallar çıplak ağaca sarılır Siyahı örter yağan kâr. Üşüdüm yalnızlıktan taşa dedim gel sar Kimsesiz hayat'a yalnızlığıyla uzanır. Derya Avşar |
***Hüznü giyme sen***
Hiç değişmesin gülen çehrelerin Yanaklarında gelincikler açsın Eksilmesin yüreğinde küçük sevinçlerin. Uçuşsun ruzgarında esen mutluluğun Güneşi avuçlasın taze ruhun. Akışı başka aksın sevda nehrin Cana can değsın ipek tenin. Hüznü giyme sen hep sevin. Taze kalsın dalında güllerin Seni ağlatana değsin dikenlerin. Derya Avşar |
***İhtiyarlık hastalığı***
İHTİYARLIK HASTALIĞI Buldu beni yaşlılık hasta düştüm gelenim yok derinden deydi yine bir ok hasretlik herşeyden çok susadım su uzatanım yok geçti gitti gençlik şu zamanın karnı tok seven yok sayan yok ihtiyara bakan yok ne zorimiş ihtiyarlık meğer hiç bir hastalık, ihtiyarlık hastalığı kadar kötü değilmiş... ve en büyük hastalık, ihtiyarlık hastalığı imiş ey! insan oğlu! şah,da olsan, padişah,da olsan bir gün bulur seni,de yaşlılık. en kötü hastalık yaşlılık... Derya Avşar |
***Katilisin sevdamın***
KATİLİSİN SEVDAMIN Soğudu bende ki, yerin Daha dün Enkazlarını kaldırdı çöpçü Sevdamı yoluna bıraktım Ezdin geçtin Artık çıkma karşıma Gözlerin kalbime kurşun Sıkmasın Katilisin sevdamın Bir cinayet daha işleme Vurduğun yerim hala sıcak Derya Avşar |
***Kendin için***
KENDİN İÇİN Başkası için kendinden vaz geçiyorsan Kendin için sen sen olmaktan Çıkmışsın demektir Başkası için yaşıyorsan eğer Kendin için ölmüşsün demektir Derya Avşar |
***Her şey sen olunca***
Bir başka başlamıştı o gün hiç bitmesin istemiştim o gün hiç yaşanmamıştı ilkti o gün ne öncesi vardı ne sonrası olacaktı güneş o gün doğmuştu meğer kaderimde yaşanacak tek gün varmış tüm hayatı senin olduğun o güne sığdırdım...sonra... dedilerki o gitti. her şey sen olunca benim için hayat bitti. mutluluklar döndü yasa uykular bölündü döndü kabusa bir el uzanır uzaktan değmez bu cana yalnız kaldım her şey sen olunca yıllar uzun hayat boğulunca ışık karanlığı saçınca dostlarda bırakıp kaçunca umut havada uçunca martılar suda kaçınca derya da yalnız kalınca dünya bir lokmaya aç kalınca sensiz kaldım her şey sen olunca yaşadığım tek gün vardı o gün bitti. dedilerki o gitti. her şey sen olunca benim için hayat bitti... Derya Avşar |
***Kıyılarında yaşarmıyım? ***
KIYILARINDA YAŞARMIYIM? Kıyıya vuran dalgalarınızın esintilerindeyim savrulurum kent,kent sokak,sokak deniz içinde yaşayan bir balığım kıyılarında yaşarmıyım, gözlerine dalıp yüzermiyim, yoksa? kaderimemi terk edilirim, tutup avuçlarında yaşamı sunarsın yoksa? bırakırmısın kavruk kıyıların uzağında beni? Derya Avşar |
***Kötü bir iyisin***
KÖTÜ BİR İYİSİN Sen çok kötü bir iyisin Sertsin ama,gizli gizli ağlarsın Kızarsın sonra hemen yumuşarsın Üzersen ******* boyu ah çekersin Sen kötülük yapamazsın Kimseyi incitemezsin Bir kötüyü bile avucunda beslersin En büyük düşmanını candan seversin Sen çok kötü bir iyisin... 06,05,2007 İST Derya Avşar |
***Mêlêk anam***
Bir melekten uzaktım uzun zamandır ve kaybetmek üzereydim ümitlerimi sonra bir dürtüyle ürperdi her yanım henüz rüyamdan uyandım melek anam bir telaş seni andım uykularım yarım hayalin perde perde gözlerimde her an başucumdasın rüyalarımı süsleyen gelincik tarlasını bana getiren yalnız bana görünen melek anam... Derya Avşar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.