![]() |
Ararsın
Bülbüller şakımış gülde ötüşür, Bir güzel sevdalı yanar tutuşur. Aşıklar sazında telde atışır, Aslıya bakmaya yüzün mü yoktur. Dinlesen sözümde ümit ararsın, Merhamet ilacın mehlem sürersin. Rüyalarda güzel beni göresin, Aslıya bakmaya gözün mü yoktur. Sellerin denizi deryayı bulsun, Aşkımız ebedi daim kalsın. Bu Hasan da yoluna kurban olsun, Aslıya bakmaya sözün mü yoktur Hasan Demirci |
Arasında kaldım (atışma)
Biri nazlı biri dilber bunun, İki güzel arasında kaldım. Biri evli biri bekar bunun, Yazık dullar arasında kaldım. Biri topraktır biri su bunun, Ektim güller arasında kaldım. Biri çiçek biri arı bunun, Ballar bozuk arasında kaldım. Biri yağmur biri dolu bunun, Akar sular arasında kaldım. Biri ıslar biri yıkar bunun, Yazık seller arasında kaldım. Biri çeker biri koşar bunun, İki malın arasında kaldım, Biri çifte biri tekme bunun, Kırık nallar arasında kaldım. Hasan söyler ikisine bunun, Güzel dostlar arasında kaldım. Biri ettir biri kemik bunun, Adem canlar arasında kaldım. Hasan Demirci |
Artık
Derdim çoktur yaram derin, Uslan canan uslan artık. Belli değil mekan yurdum, Uslan canan uslan artık. Güzel olan güzel arar, Kıldım seni kavli karar Canan dedim yaram sarar, Uslan canan uslan artık. . Ömür ne ki geçer zaman Bir gülsem vermedin aman, Evvel uslu şimdi yaman, Uslan canan uslan artık Gafil düşüp sökme taşım, Dost yoluna koydum başım. Hasan yarenin bak yoldaşın Uslan canan uslan artık Hasan Demirci |
Artık alıştım
Gezindim gurbetin bunca yolunu, Yollar bana ben yollara alıştım. Hakir görmedim bir Allah kulunu, Kullar bana ben kullara alıştım. Fakirlikmiş elim kolum bağlayan, Yalnızlıktır ciğerimi dağlayan. Yüksekten şelale sular çağlayan, Sular bana ben sulara alıştım. Gurbet elde aç kalırım yiyemem, Eski yamalı elbise giyemem. Ağız ucuyla dilimde diyemem, Diller bana ben dillere alıştım. Kuru soğan olsun ekmeğim aşım, Kurtulsun artık bu çileli başım. Hasan yaban eller benim yoldaşım, Eller bana ben ellere alıştım. Hasan Demirci |
Arzu
Bir çiçek olmak isterdim, Burcu,burcu kokmak için. Güvercin olmak isterdim, Barışarak uçmak için. Bir güneş olmak isterdim, Hasan barış ışığıyla. Bulut olur yağar sandım, Damla olmak için sana. Hasan Demirci |
Aşıkın hali başka 2
Eskiden beri söylenir, Çalar sazları eğlenir. Sözlere mana verir, Aşık’ın dili başkadır. Makamdır diye çalarsın, Ozansın işin bilirsin. Bam sesinden dem alırsın, Aşık’ın teli başkadır. Kimi uzun kısa çalar, Arada öyküye dalar. Parmaklarda sapı sarar, Aşık’ın seli başkadır. Hasanım sesiyle bizi, Şeneltir gör hepimizi. Tarif eder hanemizi, Aşık’ın hali başkadır. Hasan Demirci |
Aşkın en güzeli
Tarifi var mıdır bilmem ki aşkın, Sevgiyle çalar bütün kapıları. Kimi deli olur kim serhoş kim şaşkın, Yakan yürektir aşkın en güzeli. Bir tebessüm gülen yüz okşayan el, Usul adım güzel duygu şirin dil. Bakış sıcak kollar tutsak sessiz yol, Bakan yürektir aşkın en güzeli. Aşk sevdanın özü ummanın suyu, Ne yeni icattır sevgi ne büyü. Ne erişlmez dağ nede kör kuyu, Yanan yürektir aşkın en güzeli. Ferhatla şirini kül eden midir, Leylayla mecnunu çöl eden midir. Garip Hasanıda kul eden midir, Kanan yürektir aşkın en güzeli. Hasan Demirci |
Aşkın hali başka
Çıkıp yüksekten seyreyler, Büyüklü küçüklü köyler. Nice ağa nice beyler, Aşık’ın özü başkadır. Tarif eder kendi eli, Sıcak eser rüzgar yeli. Toplanır kızı gelini, Aşık’ın sözü başkadır. Kimisi yakar bir ocak, Açar misafire kucak. Soğuk evler olur sıcak, Aşık’ın közü başkadır. Gör tipi boran tufanı, Eski adamlar yok hani. Hasan akmıyor suları, Aşık’ın gözü başkadır. Hasan Demirci |
Atam
Sarıdır saçlar mavi göz, Söz vermiştik atama söz. İzinde yürüyeceğiz, Rahat ol sen rahat ATAM. İlkeler yol olsun bize, Minnettarız candan size. Rehber oldun hepimize, Rahat ol sen rahat ATAM. Kasım on anarız seni, Hasan da yanarız seni. Sırayla bekleriz seni, Rahat ol sen rahat ATAM. Hasan demirci Hasan Demirci |
Atam 2
Sende bebektin büyüdün, Hangi ninnilerle uyudun. Sanki haber aldın da duydun, Millet için bu yola baş koydun ATAM Atmıştın orduda temelini, Öğrenmiştin dünyanın emelini. Takmıştın kalpağı,giymiştin çizmeni, Bayrak için bu yola baş koydun ATAM Döndü dolandı geldi zaman Olmuştun artık sende kumandan, Başlamıştı gelmeye düşman bir yandan, Vatan için bu yola baş koydun ATAM Kurdun zafer ordularını bir bir, Akıl bu ne hikmetmiş nede sır Çanakkale de dedin düşmana dur, Can için bu yola baş koydun ATAM Minnet duysun bu halk sana, Helal olsun silah arkadaşlarına. Saygı duyarız şehit ve gazilerine Türklük için Bu yola baş koydun ATAM Hasan Demirci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.