![]() |
Ara
Sarpa sarma artık gönül başımı. Pençe vurup yorma yine döşümü. Süsletme elimle mezar taşımı. Yaşamı sevginin gözünde ara Başımı kumlara gömme yeniden. İstemem seherlik aşk ve sevgiden. Darbeyi vurmadan her gelen giden. Aşk ararsan Yunus izinde ara. Yaşamanın hissi aşk ile belli. Sevgisiz can kurur eser sam yeli. Arzular bedene değil teselli. Derdine dermanı özünde ara. Yolun sonu belli bakma boşuna. Yıldızlara çakmak çakma boşuna. Efsaneye kafa takma boşuna. Kerameti kamil sözünde ara. Sevgiyle şenlenir yaşanan diyar. Sevgisiz yürekler çeker ahu zar. Ağustosta sanma yağmaz başa kar. Sıcaklığı yürek közünde ara. Sığırtmaç sevgiyle sağlanır birlik. Sevgisiz varlığın ömrü seherlik. Bu günden yarını gör bir seferlik. Geleceği oğul kızında ara. Bursa 11 Nisan 2006 Hüseyin Sığırtmaç |
Aramazsın Yar
Boşuna arayıp sorma sebebi. Bu aşkın sırrına eremezsin yar. Gönül deryasında derin bir debi. Balinalar yüzer göremezsin yar. Bu aşkın hikmeti bir efsânedir. Zahiri görünen can divanedir. Batıni olanlar hep viranedir. Şekle bakıp gönül veremezsin yar. Can gözü görmeyen uzak menzile. Rahata erilmez çekmeden çile. Bülbülün nağmesi zevk verir güle. Ateş olur dalı deremezsin yar. Bakma Sığırtmaç’ın garip aşkına. Her güzel mihmandır gönül köşküne. Geçer gençlik gider döner düşküne. Belki de unutur aramazsın yar. Bursa 19/08/2005 Hüseyin Sığırtmaç |
Ararım
Yaşamaya olan dargınlığımı, Yürekteki bütün kırgınlığımı, Dallarına konup yorgunluğumu, Alacak fedakâr bir dost ararım. Dünya kaygısını atıp kenara, İhtiyaç duymadan düzen ayara, Kararan duyguma yeniden çıra, Olacak fedakâr bir dost ararım. Çok mu seviyorum bilmem kendimi? Paylaşsın isterim neşe, derdimi. Şenlendirip bütün yer ve yurdumu. Kalacak fedakâr bir dost ararım. Arzular kalmasın artık içimde. Gayrı çoğalmasın aklar saçımda. Gönlüme eş olup dürüst biçimde. Gelecek fedakâr bir dost ararım. Bir gün bulacağım umduklarımı. Aramam maziye gömdüklerimi. Duygusuzlar bilmez duyduklarımı. Bilecek fedakâr bir dost ararım. Sanmayın bencildir bendeki bu can. Beni dost bilene olurum kurban. Nihayet sevgiyle derdime derman Bulacak fedakâr bir dost ararım. İlânım var duysun yalnız kalanlar. Yetişsin sevgiye muhtaç olanlar. Bir daha ayrılmaz kalbe dolanlar. Dolacak fedakâr bir dost ararım. Sevginin ateşi yangın sinemde. Çıkar gözetmeden darda yanımda, Sığırtmaç diyerek ecel günümde, Ölecek fedakâr bir dost ararım. Bursa 10 Nisan 2006 Hüseyin Sığırtmaç |
Ararsın Beni
Derde derman sanıp düştüm peşine. Beni değil, eli sardın döşüne. Bilmedin kıymetim küller başına. Gün aşar, yıl aşar, ararsın beni. Yüzünden ne çektim, bir kez sormadın. Yoruldum peşinden, koştun durmadın. Burnun Kaf dağında geçtin görmedin. Gün aşar, yıl aşar, ararsın beni. Mağrurluk ve kibir sarmış bendini. Dünyanın hâkimi sandın kendini. Bozacak değilim bu ahengini. Gün aşar, yıl aşar, ararsın beni. Sığırtmaç efkârı dizdim bu başa. Kahrından çatlardı yazsaydım taşa. Ben geçer giderim sen senle yaşa. Gün aşar, yıl aşar, ararsın beni. Antalya 01 Ekim 2006 Hüseyin Sığırtmaç |
Arkadaşım
Yüreğine sinmiş dostluk davası Kahverengi gözler olmuş sevdası. Genç yaşta yalnızlık sarmış yuvası. Tek başına takım kur arkadaşım. Gecesi yok, gündüzü yok yollarda. Sevdasını arar sanal kollarda. Yitirmiş yönünü sağ ve sollarda. Yine saçak salkım dur arkadaşım. Güzel yüreğine bulmamış dengin. Gönlünde sevdan mı ne, kahverengin? Tertemiz kalbiyle engin mi engin. Dönüyor dört iklim yer arkadaşım. Sevgi müptelası çakmak gözü var. Doyulmaz sohbeti ve de sözü var. Kışa kafa tutan bahar yazı var. Yüreğine aşkı kor arkadaşım. Film şeridi gibi anı hayatın. Tek kişilik takım bu saltanatın. Çift olanlar sanma buldu rahatın. Bazen yedi büklüm gör arkadaşım. Uçup bulutlarda yer bulmuş eşin. Yorgan tutuşmaz mı sararken döşün? Ellere benzemez buruk gülüşün. Yine şaştı aklım dur arkadaşım. Varını yokunu paylaşmak ister. Yüzünü yitirir ararken astar. Gökyüzünde yalnız bir turna göster. İstekleri saklı yar arkadaşım. Bir takımı yener dünya görüşün. Neşe dağıtıyor hayat yarışın. Yürekler pareler gamlı duruşun. Her yönüyle farklı zor arkadaşım. Sabah tek başına spor ve de gezi. Öğlen yalnızlıktan yürekte sızı. Akşam eşlik eder müzik ve dizi. Hayalden hayale sır arkadaşım. Ömür sayfan geçip giderken sona. Alem terler iken kalırsın dona. Yorgun kanatların nereye kona? Yanında yörende har arkadaşım. Bilgisayar tuşu kış ile yazı. Büyüyen sevgisi gönlünde hazı. Yüreğinde öfke sevdası bazı. Başın taştan taşa vur arkadaşım. Kıymeti yok namertlerin aşının. Kanadı yok gezer gönül kuşunun. Sanma iyilik bulur iyi düşünen. Feleğin gözü kör kör arkadaşım. Sığırtmaç’ı aşar hayat bakışı. Derin iz bırakır kalbe akışı. Koşarak çıkarsın ama yokuşu. Yalnızlık bir ömrü yer arkadaşım. Bursa 25 Nisan 2005 (Bu şiirimi Sevgili Arkadaşım Sevim E. Tezel'e ithaf ediyorum.) Hüseyin Sığırtmaç |
Artık
Duygular içinde buz tuttu sözüm. Aşk ateşi yaksa çözülmez artık. Tel perdeye küstü suskundur sazım. Yar diye türküler dizilmez artık. Hasret mahkum etti canı kedere. Ayrılık derdine kim bulur çare. Leyla’nın izi yok düştüm çöllere. Dünyada yar ile gezilmez artık. Efkâr mı çekerdim yari bulsaydım. Cana can verirdim candan bilseydim. Yenerdim feleği bir kez gülseydim. Kurudu göz yaşım süzülmez artık. Öfke yıkar sabır bittiği zaman. Güller açar bülbül öttüğü zaman. Can bedenden çıkıp gittiği zaman. Sığırtmaç gam çekip üzülmez artık. Bursa 04 Nisan 2006 Hüseyin Sığırtmaç |
Aşk Taşırım
Yar sevdanı yüreğime, Yükle gitsin, ben taşırım. Bakma kazma, küreğime, Gömmem korkma, aşk taşırım. Aşktır yaşam, dünya tadı. Aşktır Leyla, Mecnun adı. Mülke adaletse kadı. Sadece aşkı taşırım. Aşk olursa dünyada var. Kalmaz nadan, tükenir har. Saracaksan hep aşkı sar. Duygusunu ben taşırım. Sığırtmaç aşk ile yaşar. Yüreğe aşk doldu taşar. Ferhat Şirin’ine koşar. Feryadını ben taşırım. Bursa 04/05/2005 Hüseyin Sığırtmaç |
Aşkı Aratma
Alışamam, olmaz kolay. Bana aşkı aratma gel. Senden ayrı anım olay. Bana aşkı aratma gel. Beklemekten yorulurum. Bir haber sal darılırım. Gider ele sarılırım. Bana aşkı aratma gel. Usanırım kalmaz heves, Gelmiyorsan bari ver ses. Dönebilir yalnızken his. Bana aşkı aratma gel. Sanma kolay beğenirim. Sensiz kime güvenirim. Sevgi göster sevinirim. Bana aşkı aratma gel. Aşkın her zerresi ince, Duygumdadır gündüz gece. Dayanmam güzel görünce, Bana aşkı aratma gel. Gençliğim olsaydı keşke. Gelirdim daha çok aşka. Sığırtmaç’la aşk bir başka, Bana aşkı aratma gel. Antalya 12 Haziran 2008 Hüseyin Sığırtmaç |
Aşkın Uğruna
Sevdamın üstüne çekme buzları, Bu aşka dayanmaz Huri kızları. Ellisinden sonra bahar yazları, Yıktırma gel bana aşkın uğruna. Çöllerde bırakma sarı sıcağa, Zaten yürek döndü yanan ocağa. Maskara ederek çoluk çocuğa, Taktırma gel bana aşkın uğruna. Kardelenler gibi açmaz yaprağım. Son bir kez bakayım örtme toprağım. Değerler taşırım ondan korkağım. Yaktırma gel bana aşkın uğruna. Sen duygum içinde ölümsüz bir taç, Belki son kazancım ağaran bu saç. Beni ele güne ederek muhtaç. Baktırma gel bana aşkın uğruna. Sığırtmaç aşk ile sevgiyi bozan. Esti sam yelleri ondan bu hazan. Varımı yokumu döktüm, yok düzen. Çektirme gel bana aşkın uğruna. Antalya 15 Mayıs 2008 Hüseyin Sığırtmaç |
Atam
Dalgalanan bayrak çağırır adın. Sayende eşittir erkek ve kadın. Çağdaş uygarlığa ermekte yurdun. İzinde hep yürür ülke duy Atam. Seni anmayanın zaydır akılı. Biriz, beraberiz taşı, çakılı. Bu vatan bekçisi kışla, okulu. Yapıştık diktiğin köke duy Atam Dahi denilmez mi sendeki güce? Işık oldun karanlığı görünce. Seni örnek alır çok lider nice. Sensin tarih, sensin ilke duy Atam. Mazlum milletlere oldun meşale. Önderliğin ile tuttuk el ele. Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale, Senden iz taşır her Türk’e duy Atam. Her Kasım ayında çekeriz hüzün. Biliriz ki üstümüzde hep gözün. Bize rehber oldu veciz her sözün. Dünya adın yazdı ilke duy Atam. Hep seni okuduk, hep seni yazdık. İlke, inkılâbın yüreğe kazdık. Bu ezân, bu bayrak sayende, çözdük. Sığırtmaç kondurmaz leke duy Atam. Bursa 10/11/2005 Hüseyin Sığırtmaç |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:05 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.