![]() |
Armut Dibinde
Oturdum armut dibine, Seyreyledim dünyayı. Sarıldım dünya ipine, Gördüm karışık rüyayı, Çıktım ağaç dalına, Bakıverdim âleme, Daldım dünya malına, Düşüverdim eleme, Kaçtım kara dağlara, Dertler peşimden geldi. İndim yeşil bağlara, Sevgilim sanki eldi. Uzandım ovalara, Gamla kalbimi yaktım. Sahipsiz yuvalara, Dertli dertli hep baktım. Çıkıverdim yaylalara Rastladım güzellere, Selam verdim Leylalara, Mecnun dönmüş gazellere 10.08.1998 Tarık Torun |
Aromatik Sevgilim
Rayihalar halt etmiş,aromatik sevgilim, Dağları ova sanır, pek romantik sevgilim. 16.10.2007 Tarık TORUN CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşık mısın?
Bir o yana o yana Bir bu yana bu yana Bir şu yana şu yana Beşik misin be adam? Yüzkoyun yatmışsın Üç ise beş katmışsın Kendini yere atmışsın Eşik misin be adam? Koşarsın ona buna Faydası yoktur sana Bir şekere bir una Kaşık mısın be adam? Ayakta uyuyorsun Yemeden doyuyorsun Yoktan ses duyuyorsun Aşık mısın be adam? 02.10.1996 Tarık Torun |
Aşıklar
Ölümü değil ötesini düşünür âşıklar, Zehiri bal eyleyip de yudum yudum kaşıklar 28.12.2006 ALİZELER --Doğudan,Batıdan,Ortadoğu'dan-- Tarık Torun |
Aşk Ateşi
Dışta kutup soğuğu, ekvator sıcağı içimde, Aşkın ateşi her türlü ve her biçimde. 09.07.2007 CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşk İle Yanan Gelsin
Bu yol Hakkın yoludur, aşk ile yanan gelsin. İlim hikmet doludur, Allah’ı anan gelsin. Nar-ı Beyza’dan geçen ateşte donan gelsin. Ruhta hicreti seçen, gönüle konan gelsin. Deryaları terk edip, çöllerde kanan gelsin. Canana doğru gidip, beklenen canan gelsin. Zevk-ü sefadan geçip, aşa tuz banan gelsin. Bütün kalbini açıp, Allah’a sunan gelsin. Bir hırka bir de asa, insanım sanan gelsin. Nefsine basa basa, yaşıyla yunan gelsin. Canı canıyla itip, canını sunan gelsin. Canın içinde yitip, canına canan gelsin. Bu yol Hakkın yoludur, Allah’a yanan gelsin. Muhabbetin koludur, gönüle konan gelsin. 16.02.2008 AY AKAR AŞIKLARIN AŞKINA 'Yeraltından,Yerüstünden' Tarık Torun |
Aşk kimlerindir?
Sevgiliye ulaşmak, Aşka girenlerindir. Tüm engelleri aşmak, Göğüs gerenlerindir Aşk ateşiyle yanmak Canı serenlerindir. Yanıp yanıpta kanmak, Suyu verenlerindir. Aşkın yolunda koşmak, Deli erenlerindir. Çıldırıp da coşmak, Onu görenlerindir. Aşk tarlasını bilmek, Derin sürenlerindir. Gözyaşlarını silmek, Gülü derenlerindir. Zincirlere vurulmak, İpi dürenlerindir. Başköşeye kurulmak, Aşkı örenlerindir. Aşk kimlerindir gülüm? Aşka girenlerindir. Can olur bölüm bölüm, Aşka verenlerindir. 14.03.1999 . . Tarık Torun |
Aşk Nedir?
“Aşkı sonsuz bilen, ölümsüz âşıklara adanmıştır.” Aşk; O'nun uğrunda,Mecnun olup,çölde koşmaktır. Aşk; O’nun uğrunda, çıldırıp, haykırıp ta coşmaktır. Aşk; O’nun uğrunda, kabına sığmayıp coşup taşmaktır. Aşk; O’nun uğrunda,ölümüne engeli aşmaktır. Aşk; Korkmadan ölümsüzlük şerbetini içmektir. Aşk; O’nun için anadan, babadan, serden geçmektir. Aşk; Hicret edip, yeri yurdu terk edipte göçmektir. Aşk; Sevgi tohumları ekip, mutluluklar biçmektir. Aşk; Derya kenarında “Yandım Allah” deyip bağırmaktır. Aşk; En güzel nağmelerle O’nun adını çağırmaktır. Aşk; Kutuplardan okyanuslara doğru haykırmaktır. Aşk; Aşağıdan yukarıya doğru akan ırmaktır. Aşk; İmkânsız görünen her şeyi azimle başarmaktır. Aşk, Esaret zincirine baş kaldırıp da kırmaktır. Aşk, Ferhat gibi, Sıra sıra mor dağları yarmaktır. Aşk, Kaf dağının ardında ki, “Mavera”ya varmaktır. Aşk, Kurban olup, korkmadan bıçağın altına yatmaktır. Aşk, Ateşe aldırmayıp, kendini nara atmaktır. Aşk, Hallacı Mansur gibi ipte ölümü tatmaktır. Aşk, Kerem misali yanıp ta ateşlere batmaktır. Aşk, Yaratılana Yaratan için âşık olmaktır. Aşk, Dadaloğlu misali dağlara ferman salmaktır. Aşk, Gemiyi yakıp, Cebeli Tarık boğazına dalmaktır. Aşk, “Ne olursan ol” rahmetin kapısını çalmaktır. Aşk, “Ölümü sevgiliye kavuşma günü” bilmektir. Aşk, Sevenin kalbine motif motif işlenen ilmektir. Aş,; Sevgilisi uğruna, bedeni ikiye bölmektir. Aşk; Ölümsüzlüğü seçip sevgili için ölmektir. Âşık, Bütün bunları ölümüne korkmadan yapandır. Âşık, Tüm putları terk edip, sadece Allah’a tapandır. Âşık, Aşkını, canını, cananını ölümsüz yapandır. Âşık, Aşk badesi içip, sadece Allah’a tapandır. 13.03.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI “Mekândan Kalbe” Tarık Torun |
Aşk Odu
İnsan hayata sevgiyle bakmalı, Irmak olup aşk ummanına akmalı, Kalbini insan sevgisiyle doldurup, Zalimi bile aşk oduyla yakmalı. ALİZELER(Doğudan,Batıdan,Ortadoğu’dan) 25.11.2006 Tarık Torun |
Aşk Olsun
Aşk; Hallac-ı Mansur’u dara çekenden olsun. Hazret-i İbrahim’i nara çekenden olsun. Aşk; Cebel-i Tarık da gemi yakandan olsun. Aşk; bayrağımızdaki ay yıldız kandan olsun. Aşk; Ulubatlı Hasan burca çıkandan olsun. Mekke’den hicret edip putu yıkandan olsun. Aşk; Mecnun gibi çöle yalnız gidenden olsun. Hazret-i İsmail’i kurban edenden olsun. Aşk; yalnız Allah için koşup coşandan olsun. Bu yurt için Ergenekon’u aşandan olsun. Aşk; gemileri karadan yürütenden olsun. Aşk; nefsini zindanlarda çürütenden olsun. Aşk; Sakarya’da Allah Allah diyenden olsun. Aşk; şehadet elbisesini giyenden olsun. Aşk; Çanakkale’de geçilmez denenden olsun. Aşk; Balkanlar, Kafkaslar, Libya, Yemen’den olsun. Aşk; Frengistan’a fermanlar salandan olsun. Aşk; yurdu kanıyla canıyla alandan olsun. Aşk; dünyaya Mümin adını yazandan olsun. Medine’de aç susuz hendek kazandan olsun. Aşk; Allah için dökülen gözyaşından olsun. Misafirperver milletimin aşından olsun. Aşk; Yunus, Hacı Bektaş ve Mevlana’dan olsun. İlah-i Kelimetullah Viyana’dan olsun. Aşk; Zebur, Tevrat, İncil, yüce Kur’an’dan olsun. Yurda mümin damgasını vurandan olsun. Aşk; olsun, ah aşk olsun, kalbimde hep aşk olsun. Bunları anlamazsan, sana da bir aşk olsun. 19.08.2007 AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.