![]() |
Ekmeğimiz Umut Bizim
Tutmadınsa sevdiğinin elini Bakmadıysan gözlerinin içine, ta içine Yakmadıysan dudağını dilindeki közle Yitik sevdalarda yaşamaktasın. Yastığa sarılıp her gece Sessizce ağlamaların boşuna Yatak büyüdükçe altında her gece Sen ufaldıkça ufalırsın içinde. Dudaklarından bir türkü dökülür Hüzün, özlem ve umut anlatan Hayatla, en çok ta kendinle Dalga geçmeye başlarsın ardından. Uyumadan etmişsindir sabahı Uykusuz her geceden sonra Belki dersin, belki bugün Boşa umutlandığını bildiğin halde. Oysa bir tanem, gül goncam Ekmeğimiz umuttur bizim Katığımızsa sevgi ve saygı Yitirirsek eğer bunları Söyle geriye ne kalır ki. |
En Büyük Arzum
Seni anlamaktı en büyük arzum, Çok uğraştım kalbim izin vermiyor. Gönlüm bu savaşta bil ki çok mazlum, Gurbetteyim kimse halim sormuyor. Aradığım sevda gönlünden ırak, Madem sevmiyorsun peşimi bırak, Umuda vedaymış vardığım durak, Böylesi durakta gönlüm durmuyor. Vakit çoktan geçti sanma ki erken, Elveda demedin kızıp giderken, Çıksan hayatımdan zamanın varken, Bulmaca gibisin aklım ermiyor. Gözlerin kör olmuş, yüreğin nasır, Bendeki vefadır aşkımda kusur, Bu kara sevdanın elinde esir, Yaşarken düşlerim hayal kurmuyor. Büyülü sevgime ihanet ettin, Yaşanan günleri maziye attın, Bahçemden gülleri koparıp gittin, Kanayan ellerim çiçek dermiyor. (Kırklareli - 25.04.2008 - 01.36) (Gönül Dostlarıma Teşekkürler) Bahtımın kararan sayfası oldun, Gemimin batıran tayfası oldun, Gönül kafesimin dışında kaldın, Sevgimin kolları seni sarmıyor.......................Mehmet NACAR Bu gönül sevdalı oldukça sana, Biliyorum huzur haramdır bana, Talihim dönecek sevgiden yana, Çektiğim bu sevda artık yormuyor.................İbrahim COŞAR Gidene eyvallah gelen sırdaşım Ömrümü veririm yolda yoldaşım Sevdim mi candandır bilir arkadaşım Közde yandığımı sanki görmüyor..................Osman ÖCAL Her an her dakika düşündüm seni, Sevenlerin hali her gün böyle mi, Sevdaya düşmeyen ne bilir beni, Canana can verdim bir su vermiyor...............Ahmet DAŞ Hani söz vermiştin gelecem diye, Gelip aşk meyvesini derecem diye, Yârin kollarında ölecem diye, Söz verenler sözlerinde durmuyor.................Orhan ERDOĞAN Yüreğim susuyor sitem dilimde, Gözlerim ağlıyor kalem elimde, Bre insafsız artık geliyorum de, Virane bağımda bülbül ötmüyor.....................Bilal SİLİ Kara bulut gibi çöktün üstüme, Bilmem derdin nedir bana kastın ne, Gözler ağlar neş'e benim neyime, Gördüğüm rüyayı hayra yormuyor..................Nuray ULUSU ŞANLISOY Ümit çiçeklerim sarardı soldu Sevda yollarında kaç düşüm öldü Eserine bir bak, ne hale geldi Buza çalan gönül, yaza girmiyor....................Ayşe Ceyhan DÜZGÜN Artık sevmek gibi lüksüm yok benim Olmadı dünyada candan sevenim Kuyumu kazdılar hep gülenlerim Kendi kalbim bile beni sevmiyor...................Sinan KARAKAŞ Gitmek istesemde gidemiyorum Çıktın sen kalbimden sevemiyorum Tekrar başlasak mı bilemiyorum Dilim söylese de kalbim duymuyor................Erman ÖCAL Sen gittin gideli hava kasvetli Bu benim aşkım mı böyle zahmetli Varsın kalsın aşkım, canda kenetli Bu son selam olsun, artık bitiyor....................İlhami BULUT Giderken elveda demiştin bana, Atarak ayrılık zindanlarına Boşalan koltuğun çiledir cana, Anılar sen kadar beni sarmıyor.......................Ayfer YABA |
Geldim
Düştüm ben peşine neden aramam Seven yok olmuş bak artık saramam Sevgiyle nefreti asla karamam Yaban diyarlara bilmeden geldim. İşte benden sana büyük hediye Uzattım kalbimi seversin diye Kalbimin sahibi olmadın niye Sararıp solarak gülmeden geldim. Beni ne aradın ne bir kez sordun Yaşattıklarınla gönlümü yordun Kalleşçe sen beni sırtımdan vurdun Her şeyine rağmen yılmadan geldim. Sessiz bir dereyken beni çağlattın Umut ve hayale beni bağlattın Seviyorsan neden beni ağlattın Aktı gözyaşlarım silmeden geldim. |
Gideceksen
Yağmurlar getirdi yar seni bana Gidersen ben seni bırakacağım. Sevmiyorum artık desem de sana Gözyaşımı anı bırakacağım. Böyle bir aşk gelmez bil ki cihana Şimdi gidiyorum diyorsun bana Gönlümde aşkınla ben yana yana Ruhumda hep seni bırakacağım. Gönlümde isyansın unutma dünü Elveda sevgilim dediğin günü Artık olsan bile kıblemin yönü Gözünde bir tanı bırakacağım. Seviyordun madem niçin unuttun Bugün yarın diye neden avuttun Gönlüme yağmayan nazlı buluttun Aklında bir konu bırakacağım. Gideceksen eğer ben de gelirim Bu sevda bu özlem bitmez bilirim Yokluğunda canım inan ölürüm Uğrunda bu canı bırakacağım. |
Gittin Bu Sabah
Söz vermiştin sen bana kalacaktın yanımda Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. Sevda olup dolacak duracaktın kanımda Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. Uyandığımda yoktun perişanım yeniden Merak ettim ben seni kaybolmuşsun aniden Her şey güzel giderken göstermeden bir neden Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. Neredesin sevdiğim hani verdiğin sözler Seni seven yüreğim her an yolunu gözler Kapıda bekliyorum kalbim hep seni özler Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. Kahve molası kadar ayrılamazken senden Nasıl uzaklaşırım beni seven bu tenden Bu kadar seviyorken vaz mı geçtin sen benden Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. Ağlıyorum durmadan gözyaşımı gizlerim Hançer yemiş gibiyim tutmuyor bak dizlerim Sevmiyor musun beni silindi mi izlerim Seviyorum demiştin gittin canım bu sabah. |
Gönlümüzden Taşanlar / Atışma
Hicran yarasına merhem sürülmez Ne tabibi vardır ne de dermanı O yarın işine akıl sır ermez Hep ferman üstüne yazar fermanı...................İlhami Bulut Derdimi söylesem tesiri yoktur O güzelin aşkı sinemde oktur Tabibe gitsem de çaresi yoktur Alıpta yanında gitti dermanı.....................Mehmet Nalbant Senin için söyler her zaman sazım Derdimden ağlarım sanma bu nazım Yarim senin için yazılmış yazım Yazıyı silmeden yırttı fermanı....................Leyla İnan Selam saldım cana yine gelmedi Verdiğim değeri asla bilmedi Gönlümde sevgisi hala ölmedi Ters mi döndü desem acep kirmanı? .................Osman Öcal İçimde bir yara sızlar ki sorma Yorgunum be güzel gel de çok yorma Tavrın avcı gibi bu kez de vurma Bayramdır terk etme dini imanı....................İlhami Bulut Gönül her daim sevdiğin özler Maşuk aşığının yolunu gözler Bakmayı bilirse o güzel gözler Cız etmezmi o an göğsün sol yanı.................Mehmet Nalbant Ben bir garip âşık ben bir veliyim Beyhude gezerim sanma deliyim Aşkın geleceği hem evveliyim Dalgalanıp durur aşkın limanı....................Leyla İnan Sevdası yanıktır bağrımı yakar Körelen duygular geriye akar Ah; gönlüm delirir dağlara çıkar Yüceden yüceye serdim harmanı....................Osman Öcal Türkü türkü gezdim gündüz ve gece İsmin sayıkladım hep hece hece Oturmaz sevdamız yerli yerince.. Yeter terkederim ben bu limanı...................İlhami bulut Her güzelin vardır kusurlu yanı aşık kaybedermiş bazan izanı bir tatlı tebessüm en güzel anı çarptırır yüreği kaynatır kanı..................Mehmet Nalbant Sevdiğim bu nasıl baş bağlayıştır Kor olan yaramı har dağlayıştır Bu akan yaş değil kan ağlayıştır Gönül isterdi yar sarıp sarmanı.................Leyla İnan O gül cemaline bir daha baksam Saçına çiçekten tokalar taksam Açar mı gönlünü ruh olup aksam Yeter ki istesin bulur dermanı.................Osman Öcal Bin sevdaya bedel sevdam o yar'a Yüreğimde açtı onulmaz yara Bu sevda benimle gider mezara Sevdiğim vefasız vermez amanı.................Mehmet Nalbant Bekliyorum seni hala gelmedin Gittiğin yol yakın neden dönmedin Ben öldüm sevginle sen hiç sevmedin İstemem ki artık gönül yormanı................Leyla İnan Yel neylesin kendi kendin tozana Hayat bu ya bazen uğrar hazana Selam sevgilerle name yazana İsterim göz hakkı hatır sormanı................Osman Öcal |
Gönül
Derdimi anlatsam yar şu dağlara taşlara Dağlar dile gelir de sen insafa gelmezsin. Yalvarıp yakarsam da gökte uçan kuşlara Kuşlar dile gelir de sen insafa gelmezsin. Sevda dolu yüreğin bunu böyle bilirdim Koysalar da mezara durmaz yine gelirdim Gülümsese gözlerin gitmez sende kalırdım Taşlar dile gelir de sen insafa gelmezsin. Rüzgarla doldurarak yelkenleri açsam da Hayallere dalarak bulutlara uçsam da Ayrılık şerbetini yudum yudum içsem de Düşler dile gelir de sen insafa gelmezsin. Bahar gelir yüreğe ırmak olur akarım Bitmeyen sevdamıza şimşek olur çakarım Kardelen gibiyimdir korkmaz ömrü yakarım Kışlar dile gelir de sen insafa gelmezsin. Kabrimin üzerine dikiliyor bak taşım Sığdıramam bir yere ağır geliyor başım İsmini andığımda dökülür hemen yaşım Yaşlar dile gelir de sen insafa gelmezsin. |
Gördüm / Atışma
Mertlik bozulunca insan oğlunda Yiğidi meydanda yatarken gördüm Ruhsatsız limandan alınca yükü Vuslat gemisini batarken gördüm..........Osman Öcal Yürek parelendi hicrandan yana Geri dönsün mertlik bütün cihana İki el bir gülü taksın yakana Bu hayat bizleri yutarken gördüm.........İlhami Bulut Menfaat treni yola çıkınca Beleşten paralar cebe akınca İşine gelince görmez sakınca Dostu beş kuruşa satarken gördüm.........Leyla İnan Gülistan bozulmuş tarumar olmuş Yaban otlarını biterken gördüm Nağmeler tükenmiş kargalar dolmuş Bülbülün yerine öterken gördüm...........Mehmet Nalbant İnsanlık bitiyor kem küm bahane Verip veriştirmek soymak şahane Dostluğun olduğu yerdi bu hane Taze ayrık otu biterken gördüm...........Osman Öcal Baki dostluklara çok selam olsun Gönül lime lime sevgiyle dolsun Namert olan varsın saçını yolsun Yaşı mert gözlerden atarken gördüm.......İlhami Bulut Buram buram kokar yârin bucağı Dört gözle bekliyor açmış kucağı Bir başka oluyor ana ocağı Dumanı üstünde tüterken gördüm...........Leyla İnan Zenginin fakire insafı yoktur Aç mıdır tok mudur düşünen yoktur Terazi bozulmuş vicdanı yoktur Helalı harama katarken gördüm............Mehmet Nalbant Maydanoz çoğaldı düştü beleşe Gün doğdu göbekli yatan keleşe Kuzgunlar konuyor her türlü leşe Kargayı kuzguna çatarken gördüm..........Osman Öcal Dünya manzumesi tam bir muamma Kendi kendimizi yakarız ama Sarılan yok şükür iki yakama Üstünü başını yırtarken gördüm...........İlhami Bulut Nerde sorumluluk kaçarsın hemen Etrafına fitne saçarsın hemen Başın daraldı mı uçarsın hemen Uçuruma beni iterken gördüm..............Leyla İnan Adamlıktan yana nasıp almamış Ar damar çatlamış haya kalmamış Şer'e ortak olmuş hayır kılmamış Ahlakı insanda biterken gördüm...........Mehmet Nalbant (Kırklareli - 26.01.208 – 02.14) Dünyanın sonuna bir çeyrek kalmış, Karşı cins dururken, hemcinsin almış, Dişiye özenmiş, yumurta çalmış, Horozu folluğa, yatarken gördüm...................Ahmet Kısa Riyakarlık yiğitlik olmuş anılır Namussuzluklar şan olmuş sanılır Dalavereler gerçekmiş sanılır Bir de dost düşman, düşman dost sanılır......İbrahim Şahin Garipler yurdunda bir gün yatmadan Aşından, tuzundan öğün tatmadan Dost ile düşmanı ayırt etmeden Tek kefeye koyup tartarken gördüm..............Ayşe Ceyhan |
Gözler
Gözlerin rengi değil İçindeki sevgidir aslolan, Baktımı sımsıcak, sevgi dolu İşte budur sevdanın yolu. Hani bir görüşte aşk denir ya Bakmak ve görmek hani, Gönül gözüyle görebilmek Doyasıya sevmek, sevebilmek. Gözler mavi, yeşil Gözler siyah, kahverengi Gözler nefret, kin, öfke Gözler sevgi, saygı, aşk dolu... |
Gözlerimde Hayalin
Süslendi rüyalarım seninle bütün gece Sigaramda dumansın gözlerimde hayalin. İsmini sayıklarım sevdiğim hece hece Sen dolmayan zamansın gözlerimde hayalin. Üryan güzelliğinle doldun *******ime Kar fırtınası oldun yağdın yücelerime Sevdiğimsin sen benim girdin hecelerime Ellerimde kemansın gözlerimde hayalin. Kalbinin içindeyim sesimi duyar mısın? Hasretinle ölürüm günleri sayar mısın? Gitmelerdeyim hala sevdiğim ayar mısın? Geldiğimi umansın gözlerimde hayalin. Yoksulu doyuransın tanımadığın el'ken Merhametli insansın dürüstlük senin ilken Güçsüzü koruyansın cennettedir bil ülken Mertliğinle yamansın gözlerimde hayalin. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.