![]() |
Annem
Sen çağırdın yıldızların ötesinden; Senin için geldim bu aleme annem! Gözlerim açılırken bir ışıltı derinden, Gördüğüm güneş değildi; sendin annem! İçirdin zemzem gibi mukaddes sütünden, Susuzken sen yetiştin imdada annem! Sallanırken dünya, düşüyordum beşikten, Korkan ben değildim,senin yanında annem! Kalem tuttu elim, sözlük oldu kelimelerin; Nur ışığında aydınlattın yolumu annem! Sevdim! Kıpırdandı senin de hislerin… Yan yana çağlayan iki nehirdik annem! İlaç görmedi yüreğim doktor elinden; Senin gönlünden gördüğü kadar annem! Yıkamaz bir yeri gözyaşım derinden; Gözlerim sana hasret kalmadan annem! Ahmet Ağdere |
Askı
Ben kara bir askıyım karanlık bir odanın karışık bir dolabında Bazen en kaba paltolar çullanır, bazen en narin gömlekler bana Diğer askılar almış, akmış, nurdanmış, hiç dert değil benim için Semada yıldızlar dolanırken, ben de eşlik edebilseydim onlara Ahmet Ağdere Aşk Aldandım görünüşe Şaşırdım ileride Kayboldum bitişinde Ahmet Ağdere |
Aşk Vapuru
Her aşkın içinde bir deli vapur Bir o dalgaya bir bu dalgaya vurur Yüzer şair sözlerinin o yakıcı aleminde Ve rotasını bulur yıldızların ceminde Ahmet Ağdere |
Ata Türk
Önce; Birkaç gün ekranın kare ası, Sırtta popülerizmden kalma kürk... Sonra; Mekan bir garip otel odası, İçerde yatan, gençlik Ata - Türk... Ahmet Ağdere |
Atiye Sürgün
önümde gece arkamda gün bitmez bir kovalamaca ......................atiye sürgün söz ve gözlerinle ürür .ay yüzeyinde bulutlar benim en büyük düşmanım geleceğe dair umutlar sen güzel sözlerin katili ............yüreğimin cahili yüzdeki sahte neşede en büyük kinler dahili şimdi nereye kaçarsan kaç gelecekte kirlenmiş elin benim insafıma muhtaç Ahmet Ağdere |
Av ile Avcı
Tilki av olmuş, girmiş ormana, Ukalaca dolaşmış uzun uzadıya. Bakmış aslan olacak gibi değil; Avlamış tilkiyi aydınlık anında! .. ''Aslan kral! '' demişler yıllarca; Pençe atmadık bırakmamış ormanda... İtirazda bulunmuş buna Ademoğlu; Silahsız aslanı avlamış silahla! ... Ne tür silah ararsan hep insanda; Hangi avın canı dayanır daha buna! Lakin doğanın kanunu; bir av, bir avcı; Melekler almış insanı pusuya! ... Bilinçsiz dolasıp durur dünyada, Bilmez ne zaman kalır tuzakta! Gönül bırakmak istemez dünyayı fakat; Elbette avlanmak haktır ona da! ... Ahmet Ağdere |
Ayağa Kalk!
Aşkın ağısını bal deyip içtin, Hiçliğin gölgesinde ne devler biçtin, Mukabil, sen yine de değerden içtin. Emri vaki geldi, kalk ayağa artık, Tekmil bilindin, şimdiye dek hiçtin! Ahmet Ağdere |
Ayaz
Hayalimde bir sen varsın, Bir de bana ait gözlerin. Sen kendince bir bütünsün, Gözlerin kendince bir bütün. Sen hep yanımdasın lakin, Gözlerin bir o kadar ırağan. Avucumdayken bir sıcak beden, Ayazdı gözlerindeki havan! ... Ahmet Ağdere |
Ayrılık
Prenses vardı tüm gün yanımda dolaşan, Ilgaz suyu oldu, götürdü onu yüreği. Nergisler soldu, güller soldu, dönmez gayrı, Ayrılığın üstünden koca üç saat oldu Rüyadadır şimdi, benimse günlere doldu... Ahmet Ağdere |
Bana Rengini Söyle
Kar taneleri arasında Yitirmiştim rengimi Beyaz hayallerim vardı Çocukluğumdan kalma Başı göğe kaldırınca Bulutlar almıştı yerini Karanlıktı ortam Ve yorgan altında Korkumda o vardı Oysa bir güzel üstüne Ne güzel yakışırdı.. Kiraz iki dudak arasında Kıpraşınca vücudum Kırmızılaşan yanaklarım Sessizce çekip gittiğinde ise Duvara çarpan parmaklarımdı.. Sığınınca yeryüzüne Güzel bir çocukla Aydınlığını paylaştı onunla Isıttı içini, tekrar ısıttı Ve acı verdi ona Denizler, engin ve sırdaş Onun rengi altında Aşıklar tutuklu ölesiye Ve gündüzden sonra gece Soluğu sürer yine… Ahmet Ağdere |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.