![]() |
Beyazın türküsü
Umudun rengidir beyaz Yaşamın dokunulmayan yüzü… Gecenin rengidir Elimizde ıslak büyüsü. Barışın rengidir beyaz Yüreğin anlaşılmayan gücü… Acının rengidir İçimizde kırık türküsü. Sevdanın rengidir beyaz İnsanın ulaşılmayan güzü… Hüzünün rengidir Yüzümüzde buruk öyküsü. Hatice Nayır |
Bir ağaçkakan kadar yalnızım
Issız bir çölün ortasındayım. Kupkuru ağacın gövdesine dadanmış bir ağaçkakan kadar yalnız... Ter kokan ıslaklığıyla aç bir kaplan Sonsuz bir acının karanlığında yüreğim Sessiz bir geminin tek yolcusu... Susuz bir denizin kıyısındayım Dupduru acının duldasına sığınmış bir kelebek kadar sırsız... İs kokan yorgunluğuyla ölü bir güvercin Durgun bir evrenin sonsuzluğunda gözlerim Gülsüz bir bahçenin tek gözcüsü... Günsüz bir tepenin yamacındayım Kapkara güneşin gölgesine uzanmış bir kum yengeci kadar tatsız… Güz kokan acılığıyla yalnız bir insan Yorgun bir yaşamın bitkinliğinde ellerim Bitmez bir yaşamın tek sancısı… Dinmez bir ağrının en başındayım Yalnız Ve acımasız.... Hatice Nayır |
Bir kaçış türküsü
Yıllanmış aşk ölümleri uykularımda Eski bir taş köprüden atlayacağım Kucağıma çöreklenmiş kuytu bir acı Benden öte uzaklara kaçacağım Uslanmış söz çiçekleri yatağımda Kendimden başka bir köy bulacağım Yüzümü döndürüp ıssız dağlara Gül kokulu bir sevda yaratacağım Kalbime saklanmış mahzun bir peri Başımı omzunda avutacağım Aklımdan yanımda kalan ne varsa Uzak diyarlarda koruyacağım Ben beni benimle sonsuz bulacak Ben bana benden çok uzanacağım Hatice Nayır |
Biz seninle
Biz seninle rüzgarda kuru ağaç gibiydik Dallarımız zemheri bir Şubat sabahında Saklanan bir korkuydu yüreğimize akan Bir de dönüp baktık ki sevdamızda kar boran Biz seninle denizde yitik sandal gibiydik Küreğimiz buz gibi bir dalganın koynunda Yakılan bir kuşkuydu gözlerimize dolan Bir de düşüp kalktık ki bedenimiz kan revan Biz seninle yağmurda kurak toprak gibiydik Islanmıştık serseri bir damlanın altında Yaşanan bir acıydı üzerimize yağan Bir de durup yandık ki Yazgımızdı an be an Biz seninle cennette cehennemde gibiydik… Hatice Nayır |
Bir ölüm hikayesi
Ben zamansız yıldızlara yolcuyum Uçuşurken gökyüzünde büyük aşkların tozu Acıları kırpılmış sevdalara borçluyum Ellerimde parçalanan anıların dumanı… Yeni demli bir bardak çay sıcağındayım Bırakırsan düşerim belki yarın dibine Ben ayrılıklar ummanında öldüm, yok oldum Gel,otur artık sevdamın eteğine… Hatice Nayır |
Cennet
Sıla kokan bir salkımsöğütün eteğindeyim. Başımdan aşağı savrulmakta seherin yeli… Dil yaresinde,can paresindeyim Koşar adım yazılacak kaderim… Güneş kokan bir hanımelinin çiçeğindeyim Derdimden öteye kavrulmakta hüzünün seli… Son hanesinde,kan tanesindeyim Yıkar geçer ezilecek yüreğim… Sevda kokan bir leylağın bedenindeyim Yarimden uzağa susulmakta gülünün dili… Dert peteğinde,sır eteğindeyim Paramparça geçilecek alevim… Özlem kokan bir menekşenin ellerindeyim Sitem dolu gidilecek cennetim… Hatice Nayır |
Devin gözyaşları
Penceremde bahar tomurcukları demleniyor. Nereye gitsem yapboz bir acı yüreğimde… Bir başka vurgun yalnızlığım geceye… Bir başka akıyor ömrüm sabahın ıssızlığına… Penceremde ürkek bir kuşun ayak izleri… Acının ağırlığıyla sessiz bu ev… Yüreğimde ağlıyor kimsesiz bir dev… Hatice Nayır |
Dünde yakıl / an
I Bir sürek avı yaşam Av da sendin Avcı da… II Bir kürek ölü toprak Yüreğine atılan… Acı bir kalp ağrısı Gül de sendin Sancı da… III Bir orman anı yükü Küllerinde yakılan… En ağır acıların Yamacında yıkıl / an… IV Bir tutam dağ kekiği Kokusunda saklan / an V Bir kucak ölüm tozu Anılara atılan… Bir sevda masalıydın Dün de sendin Düğün de… Hatice Nayır |
Dünde dokun / anlar
Gönlümün keşkeleri kırıldı İçimde yalın bir kalp ağrısı… Bir gülün kaç kez soldurulduğu Kurutulduğu belki Eski bir yalan Bir kan dökümü dün yaşananlar Bir güle kaç kez dokunulduğu Öldürüldüğü bir de,heyhat… Sevdamın yalnızlığı acıdı Dudakta eski bir hazan şarkısı… Bir aşkın kaç kez acıtıldığı Kurutulduğu bir de Dünsüz bir hayat Bir yas evi oldu tüm yaşananlar Bir aşkın kaç kez yıpratıldığı Parçalandığı bir de,eyvah… Kendime yabancı bir ben ardımda Yürekte koyu bir ölüm halkası… Ah,canımdan kopan acı bir feryat… Hatice Nayır |
Dünde kal / an
I Acımı savuran gül / dün Yılana döndün. II Yüzümü okşayan tül / dün İçimi böldün. III Geçmişi kavuran kül / dün Yalanı gömdün. IV Sevdama uzanan dildin Benimle öl / dün. Hatice Nayır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.