![]() |
Bir Hayal Kuruyorum! .....
Ne güneşi isterim, ne yıldızı, ne ay'ı Ne sırça camlı köşkü, ne de altın sarayı Gönlüm gitmek istiyor, dönülmez ufuklara Selam vermek istiyor, yaralı yorgun kuş'a . . . . Sonra kızıl buluta doğru koşmak her gece Beynimi kemirerek, uzanmak geleceğe . . . . Evet evet elbette ben hayal kuruyorum Çünkü her gece vakti sonsuza koşuyorum Hasan Ayar |
Bir Kadın....Anı..........Hatıra! ..
bir kadın var bir kadın genç ve güzel alımlı sonsuzluk duygusu sarmış bedenini yıldızlar, güneş ürkek içinde bir ceylanın yavrusunu sever gibi bir his sonbaharda son yaprak misali yalnız ve tek hayat mı? feda etmek gençliği, geleceği mazi tutsak ve esir duyguları, inci tanesi..... umudu var, sonsuzluklarda bitmeyen... bu kadın ki! ... sol yanında taşıyor gamı, hüznü, kederi... her saat, hatıralar zinciri... her vakit,sevmek ve ölmek tutkusu.. korkmak mı? ağlamak mı? şey var içinde şey.... sonsuzluk duyguları.... ..... Hasan Ayar |
Bir Silah Ve Gül Vardı....(B)
gül koyduğum tüfekten, kırmızı kanlar akar sırlarımı gönderdim, o gül kokan bozkıra siyahlara büründü, yemyeşil kutlu mezar neden haber etmedin giderken sonsuzlara ne anneler dayandı ne de bu genç yiğitler şimdi onlar sonsuzda, sevda nöbeti bekler bir silah var,bir de gül ve ölümün yokluğu nasıl kıydın o cana, güzel günleri yaktın dönülmeyen o yolda yakaladın sonsuzu seni seven kalblere sonsuz acı bıraktın sen kırmızı gülleri, kuruttun kalbimizde sonsuza denk yaşarsın artık sen gönlümüzde ......... .................. Hasan Ayar |
Bir....Yeni....Gün....Başlıyor....
Yorgun bulutlara bakarım Seher vaktinde, Kuşlara,güneşe bakarım, Yeni bir gün doğuyor, Her şey temiz, Kumrular sevinçten hu çekiyor, Kelebekler, çiçeklere aşık, Çünkü; yeni bir gün doğuyor Yaşlı kadın uyandırıyor çocukları, Sabah ezanı hiç bu kadar, Tatlı gelmedi kulağıma, Bir huzur, bir huzur, Gönlümden uçmak geiyor, Uzaklara gitmek, Sevinçliyim işte bugün, Çünkü; yeni bir gün doğuyor, O hayatın alabildiğine, Sıkıcı doluluğu yok, Sabahın erken vakitlerinde, Güneş perdeden sıyrılıp giriyor, Odama, Bende müthiş bir sevinç, Neden mi? Çünkü; yeni bir gün doğuyor, Dün geceden aklımda kalan, Romandan birkaç cümle, Şöle diyor yazar; 'Az ümit edip, çok şey elde etmek' Ne kadar güzel değil mi, İşte bende bugün, Az şey ümit ediyorum, Çünkü; yeni bir güne sevinçle başlıyorum... Hasan Ayar |
Cehennem Ateşi...
ölüm madem ölüsün, niçin korkarız senden... korkum senden değilmiş, cehennem ateşinden. Hasan Ayar |
Çocuk Beyni - 1 -
Yağmur sonrası, güneş misali Ruhları ne kadar berrak ve temiz Özgürlüğe koşan kuşlar timsali Kayalara çarpan, engin bir deniz Kavga yok, savaş yok beyinlerinde Barışla bakan o gök gözlerinde Dualarında hep serzenişinde Köpürüp taşan, durgun bir deniz Hasan Ayar |
Çeçenyada Güneşim Ben
Ben Filistin de bir yürek Irak ta bir canım ben Çeçenya da bir yağmur Ölüm de özğürüm ben ... Sen ki yeşil bahçede Türküler söyler iken Benimse kaderimde Ğül yerine bir diken ... Sende ki açan güneş Kalbinde gülümseme Bende ki açan güneş Ölümü beklemekte ... Şimdi koptu kopacak İçimdeki kıyamet Ağlama gül Çeçenyam Sonsuzda asıl rahmet... ... Ben bir esen rüzgarım Çeçenyanın üstüne Dualarım bir zincir Gül yağsın gül üstüne Hasan Ayar |
Dev Adam Neredesin.....
Bir hazan vaktinde akşam güneşi Genç kadın ağlıyor yaşlı gözleri Yürekleri yakar feryat sözleri Gidiyor, gidiyor artık dev adam Geride kalanları üzdün dev adam Sen gidince tadı yok ki hayatın Sende eller gibi yalnız bıraktın Kalbimize sönmez bir ateş yaktın Dönemezsin geriye güçlü dev adam Son yolculuk bu elveda dev adam Ölümün zamansız gidişin masun Susun kulağımdaki sesler siz susun Demek ki gerçekmiş yolu sonsuzun Zamansız ayrıldın birden dev adam Bıraktın öksüz ve yetim dev adam Ardından dökülen yaşlar sel oldu Küçük kızın gözleri nasılda doldu Bir değil bin kişi nasıl kahroldu Üzdün bizleri sen üzdün dev adam Ansızın apansız gittin dev adam Hep yarınlar güzeldir demezmiydin Bir adım geriye dönemezmiydin Sende bu hayatı sevemezmiydin Neden çekip gittin neden dev adam Kırk yılı bir anda sildin dev adam Bir çocuk köşede sessiz ağlıyor Anne,babam yarın gelir mi diyor Annesi susuyor cevap vermiyor Ağlattın küçücük kızı dev adam Küçük kalbini sızlattın dev adam Cenazen giderken burkuldu canlar Ağladı genç çocuk ve ihtiyarlar Silinin aklımdan tüm hatıralar Ne hatıra bıraktın ne umut dev adam Yalnız acı bıraktın yalnız acı dev adam Hasan Ayar |
Doğru'mu? ...Yalan'mı? (Bilemedik)
Doluşmuş yukarı itler çakallar Uluyor kayadan, aşağı doğru Hiç doymak bilmiyor yeşil timsahlar Bilemedik hangisi yalan,hangisi doğru.... ................ ......................... Hasan Ayar |
Dünya'ya Kapalı Bütün Kapılar
Dört tarafı telden, çevrilen duvar Burada ölümü bekleyenler var Sadece yaradan, ALLAH'a yalvar Açılmaz, açılmaz demir kapılar Dışarda bizleri, bekleyenler var Sabah saat dört'te, başlar acılar Uzanır sonsuza, bütün sızılar Duvarda can'a tak eden yazılar Yıldızlar burada, ışık saçmıyor Küçücük pencere, güneş açmıyor Dünya'ya kapalı, siyah perdeler Sabah kalk, akşam yat, dertleri dinler Çaycı kalkmış otuz seneye inler Burada, ruhlara vurulur pençe Kalplere mühür var, akla kelepçe Demir ağdan içeri giren bir ışık Işığa yedi genç nasılda aşık Yaşanmaz burada gün'le barışık Dakkalar, saatler yüzyıla bedel Beni burda bulma, ne olur ecel Kitap oku, dert dinle, acıyı paylaş Akşam üstü, doymadan kaldırılan aş Buralar nasıldır, diyorsan gardaş Dünya'ya kapalı bütün kapılar Tepeden, tırnağa soğuk yapılar ALLAH'ım beynimiz acıyla doldu Sabır taşlarımız bir bir yok oldu Ardımda kalanın çoğu mahvoldu Çıksak buralardan ne olacak ki Tutacak bir dal, bir umut yok ki Medrese-i Yusuf oldu buralar Açılır sonsuza kadar kapılar Ufukta bizleri bekleyenler var Umutla, hayalle geçti bu yollar Bir ömür ki burda bitti be dostlar... ........ ............ Hasan Ayar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.