![]() |
Beyim 2
Namaz dinin direğidir Hem kalbi hem yüreğidir. Hak yolunun gereğidir Beş vakitte namaz beyim. Ömür geçer durmaz böyle Güller solar kalmaz öyle. Mümin ğafil olmaz böyle Bekler seni namaz beyim. Toprak kabre katılmadan Üstümüze atılmadan. Hayrın şerrin tartılmadan Ağır bassın namaz beyim. Daha inmeden kabire Ne deriz münkir nekir e. Hem zengine hem fakire Sorulacak namaz beyim. Dilin dolaşmadan anlat Kimselere duyma minet. Ehli iman yolu cennet Götürecek namaz beyim. Bilge bize söyler selam Doğru sözle eyler kelam. Böyle emreylemiş Mevlam Tekbir ile namaz beyim. Dersini al Atasever Hakkı bilen dostu sever. Dağlar bile zikir eyler Kıyam ile namaz beyim. Her kalbin çarpıntısı Kendi ecelinin ayak sesidir. Mustafa ATASEVER Hamza Bilge |
Beyim 1
Gururlanma makamınla ününle Kavgalısın bugününle dününle. Fırsat elde iken gel beni dinle Ezana Namaza gel artık BEYİM. Gencim deyip ihtiyarlık bekleme Günahına hergün günah ekleme. Dede oldun artı hiçte bekleme Ezana Namaza gel artık BEYİM. Seninle yaşıttı birçogu gitti Yaş kemale geldi eceli yetti. Hani anan baban nereye gitti Ezana Namaza gel artık BEYİM. Bilirim iyidir huyun ahlakın Harama uzak ol Allah a yakın. Akıllı ol aklını başına takın Ezana Namaza gel artık BEYİM. Kimseyi incitip kalbini kırma Uygunsuz yerlerde oturup kalma. Softa sofulardan icazet alma Ezana Namaza gel artık BEYİM. Her güzel davete gerekir şükür Bilge yi dost eyle al ondan fikir. Sarıl bir erene sen eyle zikir Ezana Namaza gel artık BEYİM. Can dostum yarenim tutuştu çıra Bilirim bizede gelecek sıra. Bilge nin sözleri açmasın yara Ezana Namaza gel artık BEYİM. Kulun kulda aradığı Allah ın kulda gizledigidir. 16,06,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Bilesin
Kıvrandım aşkınla deliye döndüm, Fitil bitti,yağ tükendi ben söndüm, Bu dünyada seni seven bir bendim, Ben tükendim,can tükendi bilesin. Aşkına düşeli derde tutuldum, Kılıktan kılığa girdim satıldım, Nice meclislerden tutup atıldım, Ar kalmadı haya bitti bilesin. İçime dert oldu mahsun bakışın, Bu ilk degil beni böyle yakışın, Bilge nin derdine acı katışın, Öldürür yaşatmaz onu bilesin. Sana gelemedim bağlandı yolum, Tükendi umudum göründü sonum, Sana kavuşmadan cıkacak canım, Can tükendi ben tükendim bilesin. Çaresiz kalmışım görünmez sonum, Tükendi umudum kırıldı kolum, Her ne yaptım ise ulaşmaz yolum, Yol tükendi ben tükendim bilesin. Bilge seni sevdi hep sana yandı, Seninle ağladı seninle güldü, Sana kavuşmadan canını verdi, Şimdi mezarında bunu bilesin. Küçüklüğün oyun,gençligin sarhoşluk, İhtiyarlığın tembellikle geçiyor Ne zaman...... 26,05,2007 Hamza Bilge |
BİLGE bey
Hamza BİLGE ye Sevgili akranım Bilge üstadım Ne güzel yakışmış sana soyadın. Çok şeyler arz eder bana bu yad ın Ellerine sağlık dostum Bilge bey. Senden selam benim başımın tacı Hem derdime derman hem de ilacı. Dost dostuna böyle günde duacı Dillerine sağlık dostum Bilge bey. Ben gönülden hep sizleri severim Övülmeye layıksınız överim. Sizden ilham alan Atasever im Yollarına sağlık dostum Bilge bey. Mısraları dillendirdin yol verdin Her çeşit çiçekten bana bal verdin. Uzaklardan el uzatıp kol verdin Kollarına sağlık dostum Bilge bey. Beraber okuduk ortaokulu Şehire gitmezdi köyümün yolu. Uzaktayız ama kalbim dop dolu Anılarla yaşıyoruz Bilge bey. Doğanlıdan aldım kötü haberi Şimdi konuşmanın yeri mi yeri. İçinden sel gelir akmaz ki geri Köyün içi darma dağın Bilge bey. Kuş konmaz dağları karlı boranlı Ağacı yok çıblak kalmış dağları. Birisi degilki hepisi zanlı Cezasını çekiyoruz Bilge bey. Atasever dostu sever sayarım Kamil olup kamillere uyarım. Müdürüm seninle gurur duyarım Hallarına sağlık dostum Bilge bey. Hasret hep özlenenden uzak mı kalmaktır. Mustafa ATASEVER Hamza Bilge |
Bir Dilim Ateş Öpüşü
Güzelligine rehin özlemler, Her gece ayaz düşlere mıhlı, Her sabah mum yakımı aydınlık, Oysa her gündüz özlemine gebe. Hatıralar bir demet mimoza içimde, Bir dilim ateş öpüşü hasretin. Hem ağlar sevdaya eski bakışlar, Hem kirpik üstüne düşen damlasın. Sensiz acılarım ölüm ötesi, Gel ne olursun, Sevda çalğını sensizlik. Hazanda dökülen her yaprak gözyaşım Baharda yeşeren her yaprak umudum, Seh hala yoksun. hbilge -18,08,2007 Hamza Bilge |
Bir Mevsimlik AşK
Biliyorum gidiyorsun, Yinede yüreğimdesin, Yüreğimin yettigi yere kadar bendesin. Sana kırğınlığımı rafa koydum. Buruk gülüşlerimi unutup, Sevgini avuçladım. Bir ihtimal gitmezsin diye, Bütün gururumu yıkıp, Bir çocuk gibi arkana ağladım. Bendeki seni hiç kaybetmedim, Değiştirmedim, yıpratmadım,kirletmedim. Bedenimden değildir bu üşümem, Yanlızlığımdan,sensizligimden gelir. Kapatma gözlerini bak ne olursun, Bir demet papatya ellerimde, Ama falıma bile bakmadım, Gözlerimi gelişine rehin yaptım. Eğer gelirsen unutur kendimi, Sana akarım. Birikmiş özlemleri yakar, Sevinçten ağlarım. Sen gittin ya, Düşlerimdeki öpüşüne kandım, Aşk pazarında harcadım herşeyimi. Şimdi dilenciyim bir şarkının nakaratında. Dilimin ucunda söyleyemedigim adın, Bilseydim sahiplenirmiydim, Bana ait olmayan gülüşlerini. Şimdi bir mevsimlik aşk kaldı avuçlarımda, Bir mevsim yaşanan, Bir ömür gibi gelen. Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun. Hamza Bilge |
Bir Tutam Kır Çiçegi
Ellerim senden çok uzaklarda, Şiirlerle dolu şimdi. Seni seven yüregim, Özleminle dolu şimdi, Bu sevda yıllarca söylenir, Hep aynı dudaklarda, Görme gitsin. Keşke bir bahar sabahındayız, Çiçeklerle dolu her taraf, Bir tutam kır çiçegi, ısıtmış yüregimizi. Yüreginde benimle, Bırakma ne olur, Tut gitsin. Oysa hep sanadır bu özlem, Hep imkansızlar ötesi, Ellerim hala açık, Gönlümde umut, Yüregimde acı. Seni söyler dillerim, Gelde bitsin. Yüreğinizin yaşı her zaman gençtir. 27,06,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Bir Gözüm Anam
Hep seni aradım Ceylanpınarında Ceylan gözlüm. Hani bırakıp gitmiştin ya, En son gelinliginle bakışmıştık. En son tebrik için tokalaşmıştık. Şimdi her sokağına bir iz bıraktım, Her taşına eşgalini anlattım Ceylanpınarının, Olurya... Bu kez başkaydı çaresizlik, Özlemin alıp getirmişti ben degil. Avuçlarımda ceylan gözlü bakışların, Tel tel saçlarındı terleyen. Oysa... Oysa ben taa anadoludan, Tandır ekmeklerinden kopup gelmiştim. Tutki görebilseydim ne çıkar, Bir gözüm anam digeri sendin. Bir damlaydım yoluna çoğalıp aktım. 06,05,2006 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Bizi Aşiret Tanır
Her gece nöbette cemo, Her gece kör *******e mıhlı. Ya gece gelir pusudan, Ya geceyi bir kursun vurur. İster her sabaha akşam ol, Sabah bela yine bulur. Bize bakmayın çavuş, Bizi aşiret tanır. Ömrüm infazlarda suskun, Gece bize yar degil. Hazal berdel gider oysa, Güldünya töre kurbanı töreye. Daha beni sorma Kirvem burda herkes tanır. Ne olduğunu bilmek için işe önce ne olmadığını bilmekle başla. 13,07,2007 Hamza Bilge |
Bizim Köyümüz
Anadoluda kırsalda Dağ köylerinde yaşardı, Hepsinin yolları taşlı, Hepsinin gözleri yaşlıydı. Kimilerinin ayağında lastik ayakkabı, Kimilerinin ayakları çıplaktı. Bayramdan bayrama yeni elbise giyer, Hepsi iyi yürekli çocuklardı. Evleri tezek kokar Yürekleri misk-i amber. Hepsi oğlak kuzu güder, Hepsi çiğdem nevruz toplardı. Bir sidikli döşekte yatardı hepsi, Analar toprak kavurur, Lastik don bulamazdı bebeler, Hepsi iyi yürekli çocuklardı. Çam kozalağı toplar, Çamurdan bilyalar yapardı. Yere çizgi çizer oynar, Hepsinin oyuncağı ya taş ya topraktı. Hepsinin ayaz vururdu parmaklarına, Hepsinin elleri yarık yarıktı. Hepsi iyi yürekli çocuklardı. Kimin umurundaydı yoksulluk, Yoksulluk ugrunda ekmek kavğası. Ve yaşlı dedenin öksürükleri, Köye gelen çerçiler bile belliydi. Yumurta verip düdük alırdı, Balon şişirirdi bebeler, Hepsi iyi yürekli çocuklardı. Ekmek kokusu sarardı akşama yakın, Her geçen ekmek dağıtırdı adetten. Hoş sohbetler olurdu kom un üstünde. Yaşlı dedeler nineler, Böyle yok yoluna tükenirdi günler seneler. Hepsi yoklugu yaşamıştı dün, Hepsi tertemizdi kirlenmemişti, Ere gittimi orda ölürdü, Hepsi iyi yürekli kızlardı. Hamza Bilge |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.