![]() |
ATATÜRK Nerede Sen Neredesin
ATATÜRK ATATÜRK deyip durursun ATATÜRK nerede sen neredesin Vatan vatan deyip vurgun vurursun ATATÜRK nerede sen neredesin Samsundan dünyaya güneş doğmuştu Bu halk emperyalistlerle vuruştu O dönemde dolar seksen kuruştu ATATÜRK nerede sen neredesin Yalanların artık bıktırdı bizi Gülmüyor sokakta milletin yüzü Yeniden sabana koştuk öküzü ATATÜRK nerede sen neredesin Seksen beş yıl geçti yalanla boşa Bu ülke girmedi hiçbir savaşa Millet hasret kalmış üç beş kuruşa ATATÜRK nerede sen neredesin Altı okun döndü gamalı haça Memleketin hali yamalı bohça Ana karnındaki doğmadan borçta ATATÜRK nerede sen neredesin Cebbar Korkmaz |
Ateşinden Kalan Kül Yakar Beni
Eser bu gönlümde boran fırtına Eser tipi boran yel yakar beni Deli gibi düştüm sevda ardına Akar gözlerimden sel yakar beni Varıp bir söz desem tutulur dilim Gözleri büyülü bağlanır elim Çiçekler yolladım almıyor zalim Yarin almadığı gül yakar beni Gel gir bu kalbime seni saklıyam Özledikçe saçlarını kokliyam Seni eller alır diye korkiyam Yüreğimde saklı sır yakar beni Hayalin sakimdir sevdan bardağım Göz yaşlarım oldu şarap ırmağım Mızrabı elimde tutmaz parmağım Sazım da paslanmış tel yakar beni Tükettim ömrümü bir aşk uğruna Taş olsaydı basar idim bağrıma Bir zalimi sevmem gider ağrıma Ateşinden kalan kül yakar beni Cebbar Korkmaz |
Baba Günün Kutlu Olsun ben bir şiir idim kitabımdan
Sokaklarda iş arayan Baba günün kutlu olsun Bir oyuncak alamayan Baba günün kutlu olsun Gelıp şehire takılmış Hasretten bağrı yakılmış Gecekondusu yıkılmış Baba günün kutlu olsun Cebinde yok çay parası Birincidir cıgarası Avratnan açık arası Baba günün kutlu olsun Hergün yayan düşer yola Borç takınmış sağa sola Eyer yaşıyorsan hala Baba günün kutlu olsun Cebbar Korkmaz |
Babam Bana Geçme Yiyidin Delisinden Derdi
Babam bana geçme yiğidin delisinden derdi Yiğidin delisidir insanın merdi Ben hep deli dolu biriydim Öfkem sığmazdı yüreğime Keskin bakışlarım Gök gürültüsü misali haykırışım vardı Nefretim yer dibinin en altına iner Merhametim gök yüzünün sonsuzluğuna ulaşırdı Kızgınlığımı fark edenler durmazdı etrafımda Yoksulların acısını yüreğimde hisseder Dertlerine ortak ederdim kendimi Kendi kederim sayardım onların acılarını Mertliye yiğitliye sevdalıydım Benim kitabımda haksızlığa yer yoktu Haksızlığında benim yanımda yeri yoktu Kalleşliyi sevmeyen Garibanı dövmeyen bir huyum vardı Her sevince neşe Her hüzüne gözyaşı olurdum Öfkeliydim Öfkeliydim haksızlık yapanlara Öfkeliydim çıkarcıların yanında saf tutanlara Öfkeliydim düşmüşe vurup bunu yiğitlik sayanlara Öfkeliydim Öfkeliydim adam gibi adam olmayanlara Bir haksızlık gördüğümde öfkem kabarır Bir düşkünlük gördüğümde gözüm yaşarırdı Kaybederdim kendimi haksızlığın karşısında Saklayamazdım öfkemi yıkardım ortalığı Yine bir gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Daracık bir sokakta ağlayan bir çocuğa rastladım Öyle bir ağlayıştı ki bu Tüm dünya onunla birlikte ağlıyor sandım Neden ağladığını sorduğumda Ekmek paramı kaybettim Annem beni dövecek amca dedi Kan sıçradı beynime Ayaklarımın altından kaydı toprak Adeta yıkıldı gök kubbe üzerime Kulaklarım çınladı başım döndü O anda sandım ki güneş söndü Cümleler düğümlendi boğazımda Hıçkırarak ağlamak geldi içimden Acılar çöktü yüreğime Gözlerim doldu doldu boşaldı boşalacak Düşünemedim ne oldu ne olacak Attım elimi eskimiş pantolonumun cebine Zar zor bula bildim Cebime sıkışmış tek param olan beş lıramı Bir yıl gibi geldi sanki o an bana Verdim parayı çocuğun eline al Ekmeyi annene götür gerisi senin olsun diyebildim Ve o gün işime yürüyerek gittim Yine yufka yüreğim yenik düşmüştü merhametime Hep merak ederim O çocuk nasıl bir delikanlı olmuştur diye Babam bana geçme yiğidin delisinden derdi Cebbar Korkmaz |
Bacım
Tandır ısı saçlarına bulaşmış Yeller vurmuş örükleri dolaşmış Sanar sın yüzüne nurlar ulaşmış Güzelliğin gülden almıştır bacım Ne okul görmüştür nede medrese Cinsiyet farkından almış bir hisse Bu cehalet hangi dinde hak ise Cehalete kurban gitmiştir bacım Tarlada babamın ırgatı odur Yaylada anamın imdadı odur Zalim törelerin kurbanı odur Bize çok emekler etmiştir bacım Hamur yoğururken türküler söyler İnek koyun sağar yağ peynir eyler Ona hep hayrandır ağalar beyler Ozanlara türkü olmuştur bacım Gelin olup gider başka bir ele Başka birisini sevmişse bile Ona hiç hak hukuk tanımaz töre Yine boynu bükük kalmıştır bacım Cebbar Korkmaz |
Bacım,,2,,
Anam yoktu beş kardeştik öksüzdük Çal çamurda bize sen baktın bacım Çaresiz perişan hem de yoksulduk Dünyamıza ışık sen yaktın bacım Tandır yakar pişirirdin aşını Her acıda akıtırdın yaşını Haksızlığa siper ettin döşünü Nasıl ödenecek bu hakkın bacım Gün oldu kuyudan suları çektin Eski elbiseme yamalar diktin Teneke sobada gevenler yaktın Yüreğimde kalmış hep acın bacım Kendin okumadın bizi okuttun Tarlada çalıştın sabanı tutun Acımıza birde emeğin kattın Senin başkasından bu farkın bacım Babam ne dediyse çektin sineye Sattı seni bir dana bir ineğe En sonunda yenik düştün töreye Cinsiyet farkıydı tek suçun bacım Cebbar Korkmaz |
Bana Karaları Bağlatan O Dur
BANA KARALARI BAĞLATAN O DUR Sanma bu yarayı el vurdu bana Hançeri bağrımda bırakan o dur Dolu yağdı esen yel vurdu bana Sevdalı gönlümü kanatan o dur Yüreğimde yaram ey olmaz kanar Ruhumda cehennem ateşi yanar Pirler isyan eder dervişler kınar Beni rüsva edip ağlatan o dur Ahuzarım yazıp döktüm kağıda Ardından feryadım döndü ağıda Lokman dedi senin çaren ağuda Ağuları çare kaynatan o dur Kesildi soluğum çıkmaz nefesim Kayboldu gümanım yoktur hevesim Mevsimler değişti değişmez yasım Bana karaları bağlatan o dur Cebbar Korkmaz |
Bana Ben Diyecek Neyim Kaldı ki
Ben bir dağım kar başından gitmeyen Ben bir viraneyim baykuş ötmeyen Ben bir yaralıyım merhemler kar etmeyen Bana ben diyecek neyim kaldı ki Gençliğim su oldu aktı elimden Medet umdum sönmüş ateş külünden Korkar oldum aynadaki halimden Bana ben diyecek neyim kaldı ki Izdırabın her zerresin tatmışım Her lokmama sanki zehir katmışım Günahlara gırtlağa dek batmışım Bana ben diyecek neyim kaldı ki Bir ırmaktım suyu akıp bitmeyen Bir yürektim sevdalısı gitmeyen Bir naraydım duyanları titreyen Bana ben diyecek neyim kaldı ki Cebbar Korkmaz |
Bana Benden Başka Dost Bulamadım
Kapı kapı sokak sokak Süründüm il bucak bucak Sandım yüzüme gülenler Hepsi bana dost olacak Tutuğum ekmek taş olur Vardığım meydan boş olur Kime derdimi anlatsam Sohbet.karım sarhoş olur Taşı sıksam suyu çıkar Hırsımdan yaşlarım akar Benim perişan halime Bakanlar bir daha bakar Kimiyle beraber döktüm yaşımı Kimiyle taşlara vurdum başımı Beni candan seven can yoldaşımı Bana benden başka dost bulamadım Cebbar Korkmaz |
Bana Bir El Salla
Bana bir el salla Son bir kez de olsa Yüreğindeki acı dinsin Ardından baka kalan gözlerimdeki selleri silsin Bilirsin ki Hiçbir yürek ayrılık istemez Hasret kadar insana kurşun bile işlemez İncinmiş duygularıma Küskün ayrılığıma Bir hatıran olsun Bana bir el salla Son bir kez de olsa Sensiz cehennemdir Bana bıraktığın her yer Bil ki Mahşer olacaktır buluşacağımız son yer Kızıl saçlarından düşen teller Ayak izlerini silemeyecek yollar bırak ardında Umutlarım gömülmüşken karanlığa Düşerim peşine küskünde olsam Yüreğim dayanamazsa ayrılığa Ayrılıkların şarkısı olmasın aşkımız Bu sevdada ömürlüktü ahtımız Kahpe feleğin çirkin çarkında Kötü yazılmıştı bahtımız Küskünde olsak Kutsal bir ayin gibi olsun ayrılığımız Kalbimizdeki sevda dökülüp Karışmasın çamurlara Aşkımızı savurmayalım rüzgarlara Ruhun bana dargın dahi olsa Avuçlarımdan ellerinin sıcaklığını Hayalimdeki yüzünün parlaklığını Alıp götürme benden Azda olsa bir hatıran bana kalsın senden Bana bir el salla Son bir kez de olsa Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:32 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.