![]() |
Artık Kimdir
yine bir çelik dövülüyor tavında yaşam usta yine alışkanlık vuruyor çekiç darbelerini şekil bulacak mutlak kırmızıda yangınken sertleşir suya bulandığında bir son demdir yaşanmışlar yükselen buharında çeliktir adı degişmiş hangi nesnedir Şule Aydemir |
Assai Zifir(i) Sade(ce)
_________________________Kardeşime zifiri karanlıktı beyaz tenli küçük kadın ışığı yakmadı uykulu başka küçük bir fısıltı aniden bağırdı -her şeyim sana batmaya başladı beyaz tenli küçük kadın bakışlarını kadırdı - geç oldu sana gelirken anladım senden giderken de erken uykulu başka küçük bir fısıltı büyüdü uyuşuklukla aldı umursamaz başını yeni yaktığı sigara ile uykuya gitti zifiri karanlıktı beyaz tenli küçük kadın ışığı yakmadı yine ağlıyordu zifir* gece sessizce onun yerine sıvazladı sırtını gece rüzgarını takıp peşine diğer geçen ******* gibi tahammül için ağladı sabırla sade(ce) * zifir; çöp, çerçöp, çapak,kir. Şule Aydemir |
Aşk
aşk adı bile sen aşk tadı da sen kokusu da manası da sen ölmek mi sensizken Şule Aydemir |
Aşk İlla Aşk
kalakaldım kapanan kapının sesine bakakaldım hayallerim bir de gölgem sen de gidiyorsun ya geriye bir ben kalakaldım kaldım kaldım -evvel zaman içindedir hikaye sahi ismin neydi senin elvedalara tutunmuş ______________ merhabalar sen misin diyet yapıyordum aşka ______________haydi git avucumdaki alın yazısı sen misin tak/tik zaman kapıda ________________hey yalan gibisin / sen misin sahi eflatun başlardı ellerimden uçardı aşk dağılırdı saçlarımın ucunda aklım tamamlanırdı doğumlarım sahi eflatun başlardı aşk aldanır kanat bırakırdı dimağımda kelebeklerim eflatun öpüverirdi terk edilirdi sevdiklerim sahi kelebek miydi gönlüm en güzel gününde ölüverirdi –hani düşünmeden yürür giderdi adlanılmak mıydı değeri teveccühümdü ederi sahi eflatun değil miydi aşk efendisiz gezerdi ruhum dimdik tökezlemez yürür giderdi aşka aşk inadına ta ki ihanetler eflatun oluncaya sahte sahnelenirdi aynada ezilirdi sevdiklerim direnemezdi aşka aşk tahammülsüz yaşanmamışlığa sahi sağır mıydı eğilmiş bir dimağ mıydı ama mıydı yoksa taklitçisi miydi ederi senden ondan bundan başlardı eş ruhumu düşünmeye aykırı ruhum inadına sanatlaşırdı tabiatına dönerdi özü ______________sahi eflatun değil(mi) aşkın tabiatı Şule Aydemir |
Aşk Korkusuz mu
kristal iğnenin deliğinde ışığı kırılır yaşamın yere düşer birkaç melek arkasından azad edilir birkaç yürek tahminler içine geçer gerçeğin ağlayan ağlar bu kez akan akar yalan değil dinliyorum bir -ah öyle ki sen de duy ellerim korkar sevdaya gözlerim uzanır dil kelimelerinde batar çıkar baygın yenilgiler çoğalır töremi de gömerim bazen ardında birkaç çiçek kalır sevgi emek ister aşk bakım sanmadım bağ bozumlarına yüreğimi şarap mahzeni -hey bir son -hey sakın Şule Aydemir |
Aşkım Benim
________________________aşkımsın _____________________________iki iken tek bir ______________________________________yaşanan bu anın fotoğrafı olmamalı ve ben kez ve kez yaşamalıyım seni sevdiğimi iliklerim bile anlamalı hepsi deklanşörün heyecanında olmalı Şule Aydemir |
AşkımA
esaret çocuğuydu ensesinde aşk kumrusu ölümün kokusunu sömüren kurtuluş diye umuda yüz çeviren yürek sahibini yer haddin bilmezse isyan eder zora girdim aynadayım zordayım aksimsin sonuca giden neden ‘anlam’ a kalburdum evvelden elek oldum ve aşkın can pazarında en parlak ibrişim -ey sevgili nerede çömlek hamuruyum can veren rengin ellerin Şule Aydemir |
Avucunda
sevgi yaşamın karasında avuçların arasında uzat elini tutuver gülüm zaman zaman gelir giderim hem içimdir hem dışım bilirim düşüp düşüp parçalanmalar oluyor ya derin uzat elini sarıver gülüm ellerim sevgi cetvelim gözlerim; olabildiğince çılgın yüreğim uzat ellerini yüreğinle tut beni gülüm ben denesem korkuyorum ellerim yine karanlığı çekiverir hani bil ki çoğunlukla eller avucundakini kavramayı beceremez ya sen sıkı sıkı tut diye gülüm Şule Aydemir |
Ay-Ten-De
*******i denizden gelir rüzgar ay-ten-e değer kıskanırım son anda yakaladım belalı bırakırım yalanmış şimdiye yaşananlar sevmek kırkında bahar gölgelerden çıktım şimdilerde yüreğim ateş ay-ten-de * Kadim can dostum Oktay Dalgıçlar ve Ayten Hanımefendi’ ye ithafımdır… Uzun soluklar temennisi ile.. Şule Aydemir |
Aya
bugün ellerim yandı yüreğimin üstüne koymuştum onları sonra anımsadım söylediğin birkaç satırı beynimde günlüğüm sarardı bugün en delidolu günümdü seninle ıslanıp kuruyan baharda yaşadığım kasım aşkım bugün kıpır kıpır acılarımla içim yandı da ellerim ayasından seni silemedim adın aya çizgim geçmişten getirdiğim . Şule Aydemir |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.