![]() |
Aşk_ı Şizofreni
Ruganlarımı parlattığımda Ayaklarımda görmek hoşuma gidiyor güneşi Bazen de bulutlu gök yüzü gibi Tozları serpiştiririm üzerine Kimseler görmesin güneşimi Herkes bana bakıyor sanırım Ne garip değimli Farkında olunmak ve bazen olunmamayı istememek Sevdim! Seni görmek hoşuma gidiyor yüreğimde Bazen de çıldırıyorum O onun yüreğinde denildiğinde Estirip lodosları,karayelleri Saklıyordum sinsice seni Değişiyordu çehrem gökyüzü her değiştiğinde Değişiyordu elbisem kirlenmese de Menekşe dikmişler şehrin göbeğine Bunlar delimi ne Nasıl dayanır ayaza incecik bedeniyle Tın ediyor kafan,elbette Neyi isterlerse onu büyütüyor insanlar yüreğinde Dudaklarını gülücük çizmiş adam Burnunda yuvarlak top Gözüne girecek nerdeyse Gülüyor çocuklar Gülüyorum bende Acı! Çizgilerle gizlenmez ki Elbette Gülmek için bahane Güldürmekse mecburiyet sanki İki aşık Sıkıca tutmuş elinden sevgili İşte aşk,işte sevgi Oturmuşlar banka Arkalarında tunçtan kahraman Heykeller sevemez ki Tepelerinde şahlanmış atı,ezilecekler Görüyorum,görüyor herkes Aşk,kahramanlık kadar heybetli Uzun zaman oldu üzerimi değişmeyeli Kokun sinmiş Kaybolmamalı aşkın parmak izleri Acaba diyorum Çizsem göğsüme kocaman kalp resmi Sever misin yine beni Dokunmasın sana kelimeler Ağlama sakın Kalemimden düşen kurşuniler Okşasın gözlerini Bulaşsın parmaklarına Sevdanın rengi Gülücükler düşür yüzüne Delirtme Sevdiğime pişman etme beni Ali Gençay |
Aşka Dair
ne varsa sevdaya dair al benden ne varsa özlemlere dair al benden adını koyamadığım onca senelerimi al ki; kala kala sen kalayım yalnızca sen... |
Aynadayım
I- askıdan aynam düştü yere kırıldı dağılmadı baka kaldım öylece her parçada ayrı çehre benden binlerce ben! ! II- kendim bildiklerim ürperdim nihayetim kırılmayan aynadaki ben! ! benim işte hepsinin bir araya geldiğinde tekim işte III- acılar sevinçler gam hüznün keder huysuz sevecen hepsi ben III- acıyı bal diye yerim tatlıda buruşur dişlerim işte! çelişki olmak yada olmamak bütün meselem IIII- ne garip değil mi her çehrede ortak tek sen! ! Ali Gençay |
Ayrılık Şiirinin Hikayesi
aşk masalı dinledim, muhabbette birinden gözleri sırılsıklam, ağladı kederinden dilinde şarkı Ümit Yaşar şiirinden unutma beni, beni unutma dizelerinden kendi için ağlamaktan güzel başkasının ağlayışına ortak olmak derdinden gözleri elaymış, hareli çıkartıp cüzdanından resmi okşadı saçlarından,gözlerinden toparladı kendini sildi gözlerini kirli mendil ilen anladım ki çok ağlamış yüreğinden Rabbim nelere kadirsin neler çeker insanlar aşk elinden bir, bir anlattı elleri elinde gezdiği yerlerden bakışlarında kaybolduğu günlerden ve hiç unutmadığı ‘sensizlik ölüm bana’ yeminlerinden sigarasından bir nefes daha çekip derinden baktı gözlerime yalvarır gibi ne yapmalıyım derce sinden tutuldu dilim, lal oldu kendi derdimi unuttum onun derdinden diline doladı şarkı ‘haydi abbas vakit tamam’ kalktık tek yürek iki beden kaybolduk, zifir geceden budur ayrılık bilirim kesişen sokakların köşesinden işte ayrıldık, o bir yana ben uzaklaştım ötekinden Ali Gençay |
azad ediyorum
son sıcakları mevsimin hunharca esen bir yel savrulan sarı yapraklar kah savrulur kah sürünür bu son sevdası gönlümün hunharca geçen bunca yıllar kah sever kah ayrılır son mısrası bu ilhamımın hunharca yazan kalem kah titrer kah kırılır azad ediyorum düşlerimi savrulduğu yerde azad ediyorum kalbimi tükendiği yerde azad ediyorum kalemimi kırıldığı yerde a.gencay Ali Gençay |
Babam
kuşları çok uzaklara süren mevsim,ekim soğuk günde doğmuşum,sıcağına hasretim Toprağı ayazlanmış, boynu bükük karanfilin Son darbesini indirmiş ayaz,yavru serçenin Avuçlarını ovan adam,senide harcadı zaman Yoksun şimdi,en heybetli duruşuyla,babam Ali Gençay |
Bahane
Kokun kır çiçekleri Eylül sarı saçların Karanfil dudakların Özlemeler seni Bahar Bahanem olmalı Gün kundağından çıkmadan gecenin Ruhumum bedenden çıkmalı Ecel Bahanem olmalı Alnıma düşmeli hazan sağanakları Islandığında gözlerim Ağlamadım ben yağmurlar Bahanem olmalı Ağırlaşmalı elbiseler Sırılsıklam tüm beden Yokluğunda donuyorum Üşümelere Bahanem olmalı Yangınlara verilmeli eller Acıdan titrer durur Söz dinlemezler Ateş Bahanem olmalı Bak! ! Kaçamıyorum senden Yüreğime mıhlandın Çarmıhtayım İsa Bahanem olmalı Lanet olsun! ! Seni yazmamalı şairler Okumamalı şarkılar Yetmiyor bana Duymak istemiyorum Sağırlık Bahanem olmalı Ali Gençay |
bana
aşkın resmini çizeyim rengini sen ver bana uzaklara gideyim ellerini ver bana sana söyleyeceklerim var kulaklarını ver bana kuruyan dudaklarım var dudaklarını ver bana yıldızlar fal tutsun hayallerini ver bana gezeyim düşlerinde bir peri ol sihrini ver bana halen bilmiyorum nerde olduğunu gelmek için sana yollarını ver bana bir bahçe kurayım çiçeklerini ver bana kokunu içime çekeyim nefesini ver bana öle yorgun ki tenim öle halsiz duanı ver bana beni sende buldum seni ver bana ... a.gençay 7.4.03 Ali Gençay |
Bedbaht
Saat sabah, daha er vakit uzuyor gölgem Bu muyum ben, bu kadar mı cüssem Başım ne kadar uzak ayaklarımdan eyvah! Yetişir mi başım başıma yüzükoyun düşsem Avuntum yok, yalanlar kadar yalanım Riyalar kadar ince gölgem kadar kabayım Şafak atıyor şimdi var gör sabahlarımı Dün bana candım, bugün el kadar yabanım Saçlarımın arasından sızıyor güneş Gölgemde saçlarım, bozkır çalılarına eş Bir bozlak tutturup yaksam diplerinden Geride bırakacağım ceset, oda kokmuş leş Ali Gençay |
Bekleyeceğim
gün kısa,ömür ulaşmaz vuslata,zaman yok,yok söz diyeceğim yol uzun biliyorum,ömür yetmez adımlara,yine de gideceğim sabahım var,kumrularım,simitçilerim,fesleğenlerim çıkarıp güneşi, kapkara gecenin kınından,giyineceğim kahpe yaşam da,zulama kahramanlar doldurup,bileneceğim ramağında pusuların,bir ışık,bir ak sakallıya kulak vereceğim parmaklar beni gösterir,’’işte o ‘’ gözler de ibret,göreceğim alnımı yere düşürmeden ‘’işte o benim’’ ben de ibret,diyeceğim ne varsa yalanlar,yaşadığım sevdalar,aşklar,hepsini bir bir sileceğim yaşama sevdalandım,ne aşk,ne meşk tek bir hece,kapkara bir geceyim hadi gücün yeterse ve gözün keserse,dön yolumdan ben dönmeyeceğim bak gözlerime korkma gecenin siyahından,gece,gündüz hep seni bekleyeceğim olur da dönüşün olmaz yakarsın gemileri,ışığı,ak sakallıyı sana vereceğim zulamdan çıkarıp tüm kahramanları,bana gelen yolda emrine amade edeceğim belki bir düş,bir masal,efsane,bilmiyorum nerde,ne edeceğim gün kısa,ömür ulaşmazsa vuslata,zaman çok,çok diyeceğim gecem var, kuma kuşlarım,baykuşlarım,meyim,yudum yudum içeceğim yarimsin sevdalımsın,sen bende bir ömür,vebalimsin,gelmesen de seveceğim Ali Gençay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.