![]() |
Bu
Yeni doğmak olsun bunun adı. Hani senin bana yaptığından, olağan olarak bana olan. Olmasa olmazın, gereğinde olup da gerçeğe döndüğüdür bu. Ana-yana, üstünkörü değil; bata-çıka, sabahı akşamdan sormadan geç olmadan yaşamak! Ne ki bu? .. Olsa olsa, Ol-mak. Özkan Özdoğan |
Bu Çocuklar
Bu çocuklar ölüm tarlalarında çiçek gibi solan, içimde boy atıyorlar her gün biraz daha.. Ölüyorlar bir yaprak gibi, soğuktan titremeyen elleriyle topluyorlar gökten düşen demir damlalarını.. Islanmıyorlar artık, donmuyorlar ayakları yalın, özlemiyorlar üstelik, özlenmiyorlar, bir dipsiz kuyuda sessizce büyümeyi bekliyorlar.. Özkan Özdoğan |
Bugünsüz Yarınlara -düzyazı-
Benim hiç bugünüm olmadı.Yarınlar için tükettim hep,içimde biriktirdiğim en güzel dizeleri.Benim hiç aşklarım da olmadı; öyle yağmurlu akşamlarda oturup ağlayacağım.Sonra; anlatacağım,yaprak üzerinde büyüyen kurtarılmışlara... Halbuki ne kadar da nefret ederdim karanlıktan ve umutla beklemekten. Paylaşmadım yalnızlığımı kimseyle.İçimde büyüttüm hep kendi düşlerimle.Bu yüzden belki de gökgürültüsünden korkmayışım.Bilmezler insanlar,yağmuru getirir gökgürültüsü.Yapraklar yıkanırken,benim düşlerim büyürdü ve kimsenin haberi olmazdı,zaten boş olan sokaklarda.. Kaçmayı hiç beceremedim kendimden.Hep aynı kimsesizlik oyunu,ve hep aynı kelimeler.Anlatamadım kendim olmayanlara uzaktaki kendimi.Kopamadığım sevgilerle uğraştı şiirlerim,aslında olup da yokmuş gibi görünen sevgililerle.Dizelerim gibi sevgilerim de ayrı kaldılar birbirlerinden. Yıldızımın güldüğünü görür oldum çoğu zaman.Benim sadece bir yıldızım oldu odamı aydınlatan.Hayatın dönmesine inat o hep aynı yerinde; yanında geriye kalanların.Uzaklığın içimi ısıttığı soğuk şehirlerde bile gözüm yukarıda kalmadı,bulutlu *******de. Korktuğum günlerinde yaşamanın,gitmeden dönmeyi öğrendim sevdiklerimden.Yani yalnızlığım,yıldızım ve gökgürültüsünden... Güneşli şehir *******inde ise,oturdum sessiz harflerden şiirler yazdım kendime... Özkan Özdoğan |
Çiçek
ıssız yol kenarında biten renksiz,kokusuz bir zambak çiçeği.. ve sessiz, tıpkı bir yaprağın düşüşü gibi. madem, böyle aniden açacaktın taç yapraklım; baharı geciktirmeyip, yanında getirseydin.. Özkan Özdoğan |
Çocuk
Hep o çocuk içindeki, elleriyle oyan ağaç kabuğundan gemileri.. Düştüğünde kanayan yüzünü başaklarla silen; kızıl bir düş gören büyüyen buğday tanelerinde, gözleri delice açılmış.. Koşarak rüzgara karşı, ardındaki zamandan kaçan, boş salıncakları sallayıp, olmayan, mutlu çocuklar yaratan; elini uzatıp da yakalamaya çalışan, yakına yolalan güneşi.. Artık sığmasa da ayakların parmaklıklarından düşlerinin, büyümeyen dev bir çocuk senin kaybolmayan gülümseyişin.. Özkan Özdoğan |
Dağ`a
Yükseldikçe güneş, can yakan bir sıcak; ellerimizi kurutan göz açmaya düşman densiz bir ışıkla açılıyor sabah. Dağlara yaslanmış bulut kümeleri,efsane sarhoşu, yağmur değil hikaye yüklü omuzları. Tozlu yol, canına okuyor manzaranın. Kavalın sesi, ve bir İspanyol gezgini; ortak oluyor sessizliğe. Patikadan aşağı uzanıyor, ayaklarımızın altında yokoluyor boz renkli ırmak. Akılda kalan onca kalabalığından sorgusuz soruların, karanlığa kadar güzelliği cehenneme çıkaran yokuşların.. 'Nemrut`a' Özkan Özdoğan |
Dalga
Bir şey mi anlatıyor bu karanlığı kovalayan dalgalar? Ama yok, ne sesleri bir çığlık ne renkleri bir deniz.. Oyunbozanlık bana ettikleri, güneşten kaçan bir balık. Hem ben, türkü ıslıklayıp, sevda haykıracaktım.. Böyle de yüzülürmüş demek ayazda,sözlerim çıplacık. Özkan Özdoğan |
Deniz
saçına dokununca, biliyorum, ıslanacak ellerim. gözlerim yanacak tuzundan, ve sesim martılara karışacak. sonunda, denizin bile kıskanacağı bir mavi doğacak sevgimden. Özkan Özdoğan |
Deniz`e
Bir teknem var adına 'deniz' dediğim: siyah, içi boş midye kabuklarından gövdesi. Çürümüş ellerimden bir tazelik kalsın, ışıyan kumların üzerinden sabah yüzüme vursun ılık nefesinin rüzgarı diye; turna kuşlarının gölgesi açık maviliğinde yelkenin, gideceğim dolmadan gözlerim, üzümlerin rengindeyken mevsim, gideceğim alıp voltamı.. Dünyaya bir çocuk, bir çift göz daha getirmek için! Özkan Özdoğan |
Devrik
Aynıdır kaderi, devrik cümleyle devrik hayatların. Sıra özneye gelene dek bitmiş olur en güzel tamlamaları yaşamanın. Özkan Özdoğan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:22 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.