![]() |
Avuçlarımdan Kuğular Havalanır
Bazen bir kapı aralanır gül kokusu dolar gece rüyalarıma Avuçlarımdan kuğular havalanır şelaleler dökülür ellerime Girmez içeri bir aydınlık karanlık kalır gözyaşlarımda kuş Bir çocuk boğulur anne diyerek hıçkırıklarımın girdabında. Bana gülmek yok senin ellerinden sonra hayatım uçurum. Bütün kaburgalarım kırık daima selam okunur bu şehirde Camiden cenazem kaldırılır kuşlar ellerimden yem yemez Bir türlü yaşayamam ben bütün giyotinler alır başımı keser. Kuşlar kaçar avuçlarımdan özgürlüğü yakayamam sen ile. Yalvararak senden aşk dilenemem ki parmaklarım morarır. Çekip giderim cami avlularından el açmam güvercinliğine. Bana bıraktığın kaldırım taşlarını söker atarım yerlerinden. Osman Demircan |
Ayrılık
Dilinde ayrılık türküsü varsa Dudağın kapanıp sussun sevgilim. Eğer kaderinde başkası varsa Bir kırık saz olsun kalbin sevgilim Sensiz bitecekse üç günlük ömrüm Hasret çekecekse şu deli gönlüm Varsa ömrümde sensizlik ve ölüm Bir kırık saz olsun kalbin sevgilim Gönlüme aşk değil dert dolacaksa Benzim bir gün sararıp solacaksa Önümde sensiz bir gelecek varsa Bir kırık saz olsun kalbin sevgilim Osman Demircan |
Badirelerinden Uçtum
Polenden gözüme pespembe fırçalar kaçarken Ressam düşünde çiy tanesi hayata dönüştüm Hem çiçeğin hem kelebeğin isyanını yaşarken Seninle göz göze geldim badirelerinden uçtum Kalbimin duvarında asılı duran intihar çiçeğisin Kelebek ömrü kadar seni sevip ölmeyi istedim Osman Demircan |
Bağırsak Beyinliler
Bazı insanlar vardır; bağırsaklarıyla düşünürler o yüzden düşünceleri pislik doludur ve kötü kokan bir hayat tarzları vardır. Dünyaya bağırsaklarıyla bağlanmışlardır. Kopacakları da yoktur. Bu tarz insanlar içlerindeki pisliği her yere dökmekten çekinmezler. Ne olursa olsun dünyayla lağımvari bir bağ kurarlar. Bütün söylemlerinde işkembeden atarlar. Bazı insanlar tabancalarını gülle donatırlar. Hayat onları tetikledikçe çok isabetli kararlar alırlar. Dünyayı savaşla, kanla değil; barışla, güzellikle doldururlar. Bazı insanlar ise gül gibi kokarlar. Mis gibi bir iç dünyaları vardır. Bu insanlar, topluma gül bahçesi gibi renkli ve cümbüşlü bir hayat katarlar. Bütün düşünceler dünyayı bir güzellik bahçesine çevirdiğinde, kalpten lağım suları değil; insan kanı akacaktır. Dünyayı güzellik kurtaracaktır. Mide bulandıran insanlar dünyada lağım faresi olarak dolaşmaya devam etseler de kayalıklarda kendi pisliklerinin sarhoşluklarıyla bir şarapçı gibi kalacaktır. Yanı başlarındaki denizi hiç göremeyeceklerdir. Hiçbir zaman özgür olamayacaklar ve ufuk çizgisini geçemeyeceklerdir. Bağırsak beyinliler kendi düşüncelerine uygun karasinekler bulsalar da asla rahatlayamacaklardır. Osman Demircan |
Bana Yazık Olacak
Bütün yüreğimle sana bağlanacağım. Gönül bağımı boğazıma dolayacağım. Kalbim bıçak sırtı duyguyla doluyken, Senden sevgimi kesip atamayacağım. İçimde yine siyah güller büyüteceğim. Boylandıracağım mezar zambaklarımı. Besleyeceğim sana olan sevmelerimi. Durduk yere kendime yazık edeceğim. Resmini çizeceğim düşler sokağımda. Tükenecek ömrüm akmayacak boyası. Osman Demircan |
Beden Dili
Oturdun koltuğuna gerdin bacaklarını. Yayıldın pazar tezgahı gibi. Afrika'daki açlıktan dem vuruyorsun. Pazarlıyorsun bana fikirlerini. Her şey bu kadar ucuz mu? Göbeğini şişirip işkembeden atıyorsun. Kendini veli nimetten sanıyorsun. Bir iğneyle havanı alıyorlar. Bir darbeyle zavallıya dönüşüyorsun. Osman Demircan |
Bembeyaz Zambak Vakti
Yüreğimin duygu coğrafyasında ürkmüş bir impala var Sevgi damlasından arta kalan ıslak dudakta ateşin var. Korkun birikirken gönül nehrimde hayalin uzayıp gider. Boğulurken hatıralar yaprak yaprak sulara aksin düşer. Çıplak ayakların sulara değerken yakamozlar karışır Billur sular çağlayanlar halinde çoşkun nehirlere akışır Kuğu göle aşık olur nergis kendine bakmaktan usanır Bembeyaz zambak vakti impalalar ceylanlarla oynaşır Yüreğimin duygu coğrafyasında çimenler aşksız büyür Gönül nehrim kurur impalalar sevgiye hasret aç ölür Ansızın umut yeşerir ceylan gözünde ağlamalar durur Gönül gözü cennet bahçelerinde dünyayı görmez olur. Osman Demircan |
Ben Aşkı Şarkılarda Duydum
Sevda üstüne düşer kara bulutlar bütün yollar yalnızlık olur Ayaklarına kara sular iner kazırsın adını kilometre taşlarına Yürürsün geçip giden zamanların sivri kırık iğneleri üzerinde Bedenin susuz, yorgun olsa da bir daha sesini duyamazsın Ben aşkı şarkılarda duydum dersin her daim bir gramofonda Bir hıçkırık düğümlenir boğazında onu hatırlarlatan her notada Denize girersin üşürsün, korkarsın onu bir daha unutamazsın. Sonu olmayan bir yalnızlığı yaşarsın bir daha kavuşamazsın. Ayrılık akşamında gözlerine saplanır yıldız, ay saçına yapışır. Yolunu bir daha bulamazsın gece gündüz karanlıklar yaşarsın. Birbirini göremeden sevenler inandıramazlar seni aydınlıklara Çünkü sokaklar savaşa tutuşmuştur her yer kırmızıdır, kandır. Osman Demircan |
Benim Adım İstanbul
Kırık çocuk yüzünden damlayan ölüm korkusu Göz bebeklerimden çizilen bir İstanbul telaşıdır Hüznün adresi dudağımda son göçmen kuşları Kelepir yağmurlar doldururdu kuyuda gözlerime Göz göze geldim kör karanlık suların debisinde Çarpa çarpa düştüm kuyuya çürüyen ay ışığına Ölü vicdanların tam ortasına su damlattım yaslı İstanbul'un gözlerinde yas döken çamaşır oldum İstanbul'un gözünde günahkar yalnızlık gördüm Tenhada buz kestim şehrin ışığında asılı kaldım Bulvar yağmurlarına içimi döktüm nefesi astım Her semtinde İstanbul'un gözleriyle selamlaştım Duvarda geceye yaslanan sarhoş naraları şiirli Şekilsiz bir ölümün gölgesinde İstanbul haritası Ömrün veda telaşı Ayasofya'da Meryem ikonu Hep ölürüm İstanbul hatırasında bayram sabahı Tramvaylar demir pençeleriyle üzerimde gezdiler Yedi tepeli İstanbul gibi beni böldüler yedi şehir Boğaz köprülerini pranga gibi boğazıma taktılar Gördüğüm her yerde İstanbul'u ve beni ağlattılar Osman Demircan |
Beyaz Güvercin
Bak beyaz güvercinim! Ben seni savaşçı ruhumla severim. Ve içimdeki şiddet arttıkça, Senin varlığına ters düşerim. Bak gör içimdeki şiddetin izlerini! Bakışımla seni üzerim. Sen bir bahar kadar hoşsun... Bense bir kış kadar sert geçerim. Osman Demircan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.