![]() |
Anasını Satayım
Olmadı be olmadı olması kabil değil Uyku bile çalmadı şu kapımı yatayım Bir 'zor' deyişi var ki dayanmak mümkün değil Duymak kolay olmadı anasını satayım İşte aşk dedikleri yolu çöle düşecek Sevdaya varmak için ham ne varsa pişecek Akıl! ..Ama rakibi yürekle dövüşecek Vurupta yıkamadı anasını satayım Sevgi dediğin kalmış Yunus dilinde mahpus Kalan ağlayadursun gülmek gidene mahsus Unutmak var unutmak! ..Önemliydi bu husus Gönül başaramadı anasını satayım Gayrı sitem sermaye gam yüklü *******in Sen aşkı anlat şair! Yaldızlı hecelerin Diz boyu çaresizlik yazdığın vecizlerin Birini okumadı anasını satayım Kalp kalbe karşı deyip kim söylemiş bu lafı Sevenin kalbi kalpte taş mı öte tarafı Ne menem şey şu gönül sanki altın sarrafı Ayar tutturamadı anasını satayım Ah aşk! .Sana aşk olsun! Sen çarpı koy hanene İşte bir enkaz daha eklendi harabene Bu yüreğim ki senin her yalan bahanene İnandı, anlamadı anasını satayım Şimdi 'zor' diyor çok zor! sevda zoru doğurur Barikatsız bir yolda sevdalar mı yoğrulur Devrilirken bedenim sandım bir gün doğrulur Ayağa kalkamadı anasını satayım Üç vardiya yetmedi ömür tükendi lakin Kudurmuştu dalgalar şimdi nasıl da sakin Tebessüm etmek vardı! Vardı amma velakin Yüzüme yakışmadı anasını satayım Kadir Albayrak |
Angaryasın
Bu kez de başkasına Şiir yazacağım İçinde sen, Ve senden hç bir şey olmayacak! Adını bile sormayacağım Şiir bitene dek Belki de seni unutacağım! Zaten sen de başkası değil misin? Hatta herhangi biri -Cevap verir misin? Bu defa başka biri olarak, Şiirimdesin! Ama sen o değilsin Lütfen haddini bil! .. Şiirlerimden gider misin? Sana uymuyor satırlarım Uysaydı hatırlardım! Çağıran bendim seni -Kovmakta benim hakkım! .. Direnirsen sen bilirsin! Kırarım kalemi Yırtarım tüm kağıtları Silinirsin! ... Sen 'şiirlerimle varsın' Ben yazarsam yaşarsın! .. Yazmıyorum artık anasını satayım İşte 'ANGARYASIN! ......' Kadir Albayrak |
Anladım Yalanmış Yalanmış Gülüm! ..
Ne kadar uğraştım unutmak için Kalbimin feryadı dinmiyor gülüm Resmini yakmıştım görmemek için Gözümün önünden gitmiyor gülüm İsmini kazıdım ipek mendilden Aklımdan çıkmadı, çıkmıyor gülüm Boş yere bir “yemin” düştü dilimden Olmuyor kahretsin olmuyor gülüm Dertler kadehteydi içmeyecektim Şişeler tükendi bitmiyor gülüm Bir damla göz yaşı dökmeyecektim Bu seli barikat tutmuyor gülüm Affına sığındım beni bağışla Unutmaya gücüm yetmiyor gülüm Selamın herkese ilaç olur da Bana neden şifa vermiyor gülüm Yalvardım Allah-a can-ı yürekten Ateşi gönlümden almıyor gülüm Sensizlik harammış! ..Sildi defterden Adını anmazsam yazmıyor gülüm Rahmettir zannedip göz yaşı döktüm Açmıyor gönlümün çiçeği gülüm Rüyalar yasaklı, uykuya küstüm ******* sabaha varmıyor gülüm Melekler ecrini işliyor ama Sayfaya mührünü basmıyor gülüm Dediler şartı şu; Gönül bomboşsa Mezarcı bir kabir kazmıyor gülüm Cehennem azabı dileğim oldu Ateşler tenimi yakmıyor gülüm Sen yokken bu ömür çekilmez oldu Ecel de canımı almıyor gülüm Ne kadar unutmak istedim seni Yüreğim aklıma set çekmiş gülüm Sandım ki bunun da vardır çaresi Anladım yalanmış! .. Yalanmış gülüm! .. Kadir Albayrak |
Anlayacağı dilden
Şarlatanın biri kalabalık içinde Bir sual sormuş aksakallı alim-e Kendince zor bir soru 'Alim tekleyecek' Halka gösterip onu haliyle eğlenecek Demiş ki; Ey alim kişi; Sen li ulemasın Soracağım sorunun cevabını bulmalısın 'Cenab-ı Allah insanı yarattığı zaman, Maya olarak kullandığı çamura koydu mu saman? ' Alim kişi imamların hatırlatıp sözlerini 'O çamur saftır' dedi 'yoktur başka bir nevi' Şarlatan olmaz dedi...,Beni tatmin etmedi Daha inandırıcı ol bizi ikna et dedi Alim Resulullahın söyledi hadisini 'İman inanç işidir herkes kabullenmeli' Şarlatan alaylı bir bıyık altı gülüşle 'Bu adam yalancı' dedi dönüpte ahaliye Alim kişi düşündü! ... Ayeti okumalı Çünkü ayet kul değil o Allahın kelamı Herşey tartışılır belki ama ayetler asla Anladığı dilden konuşurum buna da inanmazsa Alim ayetleri baştan sona okudu Okurken kafasında bir başka 'dörtlük' kurdu Şarlatan cık cık dedi.. anlamak değil niyeti Cevabı zayıf bulup rezil etmek alimi Alim gayet sakin doğruldu göz attı ahaliye 'Cevap vereceğim' dedi 'Ben bu hınzır zübüğe' Sizler sakın alınmayın söyleyeceklerimden Konuşacağım onunla ben 'Anlayacağı dil-den' 'Ey tıynet-i Ademin çamurun da saman var mı diyen Gel etme bana bu sual-i ham-ı Eğer olsaydı beşeriyetin çamurun da saman Çatlayıp ta yarık olmazdı ananın a..... Kadir Albayrak |
Antibiotik
Sen *******imin kabusu Görüş mesafemin sisi pusu Karabasan Yarasa ordusu Başımın belası, lanet olası Daha beter kahrolası Yerin dibine batası Duydun mu? Tüm hastalıkların antibiotiğini bulmuşlar! ... Haberin var mı? ..... ............... Ben hala senin ilacını Ele geçiremedim! ... Bilsem ki bir yerlerde var, Gidip 'İmha ederdim! ...' Kadir Albayrak |
Apo Diye Bilinen Agopyan
İmralı’da ki puşt-un adı neydi erenler Araştırın bakalım, bakalım Mevla’m neyler Kürt mürt falan değil o, bilinir ayan beyan Bu ermeni ***inin, adı “Artin Agopyan” Yani anadan “dönme” şişirilmiş bir yalan Biraz merak edin be, bak, soyadı(!) “Öcalan” Neyin öcünü alır, bu ermeni şarlatan Türk düşmanı bu kahpe, adı “Artin Agopyan” Basın telaffuz etmez, vekiller dillendirmez Bu nasıl ihanettir, akıl şekillendirmez “Kürt” diye tanıtılır, şişirilir paravan Bu ermeni terörü, adı “Artin Agopyan” Amerikan destekli bir İngiliz planı “Wilson” imzası taşır, deyyusların yalanı Asırlardır sürüyor bu toprağa sulanman Cam ardında zavallı, adı “Artin Agopyan” Toprak mı istediniz, verelim(!) , ama “çukur” Leşler için ayırdık, istersen sen de buyur Kafa ütüledi be, “Kürde özgürlük” zırvan Onun bunun çocuğu, adı “Artin Agopyan” Ermeni’den döllenip, burada gölgelenmiş Türk düşmanı itlerin elinde söbelenmiş “Geri zekalı”, seni; adam yerine koyan Nesebin belli değil, ADİ “Artin Agopyan” Ne Abdullah’ı ulan, kana susamış cani Senin adın belli de, dilim varmıyor hani Talabani, Barzani baban mı oldu ulan Cinsi lağım faresi, adı “Artin Agopyan” Biz hem senin arkanı, hem arkandakileri Yokuşlara sürüp de, bir ileri bir geri Vites vites ayırıp, bozuk şanzımanından Duydun mu lan ********, ADİ “ Artin Agopyan” Amerikan, İngiliz, ve ardındaki ***ler Bunların kıçındaki dansöz tipli piliçler Bu sözüm hepinize, hepinize sıraylan Yüreğimizde öc’ün, adı “Artin Agopyan” “BOP”- mop falan diyerek, geldiğin Orta doğu Eceliniz olacak, pis “o……u çocuğu” İster “doğru gel” ister, yalpalayarak yan yan Bizim için hepiniz, birer “Artin Agopyan” Bırakın “barış” denen şu zehirli afyonu Boynumuza taktılar, sıkıyorlar papyonu Dün de buradaydılar Fransız’ı, İtalyan Namluya mermi sürmüş, adı “Artin Agopyan” Yedi düvel birleşmiş, uyanın heeey! ..Uyanın ATATÜRK’ÇE düşünüp, ATATÜRK’ ÇE davranın Herkes tetikte olsun, küreği kazma’sıylan Bekle “DELİ DUMRUL’u” bekle “Artin Agopyan” Kadir Albayrak |
Arayacağım Seni! ...
Arıyorum! .. Ama bilmiyorum! Nerede bulacağım seni? Bir kağnının tekerinde mi, Boncuk boncuk terlerin nefesinde mi? .. Ya da kara sabanın darmadağın ettiği Kapkara toprakların arasında mı? .. Sahi; Nerede bulacağım seni? .... …………. Belki gökkuşağının sekizinci renginde Belki kör bir kuyunun o “katranlı zevkinde” Kim bilir belki de bulunduğun yer, Korkulu ümitlerin yaşandığı” o mahşer! ...” Nerede bulacağım seni? .... Delikli kuruş için kalkan avuçlarda mı, Mevcudiyetini kaybetmiş yamaçlarda mı? Bir mezar üstünde ki eğreti taş, Ya da taşa eğilmiş mahzun bir baş! .. Belki buharlaşıp uçmuş bir damla göz yaşında Belki de eceli misafir etmenin telaşında! Sahi; Nerede bulacağım seni? .... ……….. Dalgaların yavruladığı köpükler arasında mı, Kıyıların sırılsıklam kumlarında mı? Namluyu terk eden merminin düşen kovanında mısın Amaçsız yürüdüğü hedefin rotasında mı? Nerede? .... Nerede bulacağım seni? .. Tozu dumana katmış çöllerde misin, Dünya’ya gelmemiş “döllerde mi? ..” Belki bir yüzün yaşlı çizgilerinde Belki de yanık bir çığlığın ezgilerinde Bestesi olmayan bir şiirin cümlesinde misin, Bir gönlü paramparça etmenin hevesinde mi? .. Sahi; Nerede, Nerede bulacağım seni? ... ………….. Üstüne adres yazılmamış bir zarfın içindesin belki! Kim bilir! .. Belki karanlık çoktan kucaklamıştır seni! .. Dikenle kaplı toprak yığınlarının altında mısın, Erişemediğim göklerin en yüce katında mı? ... Zamanla dargın saatin son durduğu yerde mi, Kuruyan yaraya basılmış neşterde mi? ... Neredesin? .... Bilmiyorum ama, Arayacağım seni! ...... Kadir Albayrak |
Arkadaş
Kesilmez kadehler taşır saki-ler Kadehler sek değil derttir arkadaş Neden döner durur şu semazenler Dönen onlar değil başım arkadaş ******* sabaha merdiven olmuş Bastığın basamak ömrüm arkadaş Gördüğün ufuk da bir güneş doğmuş Güneşi vedaya gömdüm arkadaş Kadehi bir daha kaldır şerefe İsmini için de gördüm arkadaş Düşünme fatura kabarır diye Hesabı girerken gördüm arkadaş ******* benimdir yarınlar senin Çünkü ben dünlerde kaldım arkadaş Boş yere albüme uzanır elin Resimleri bile yaktım arkadaş Şarkımız çalıyor kulak ver dinle Sözler de ayrılık kokar arkadaş Bir satır bahseder ondan ismiyle İşte bu gönlümü yakar arkadaş Dertleşmek istedim açıldım sana Boşuna göz yaşı dökme arkadaş Buradan çıkarken bakma ardına Yürürken halimi görme arkadaş Ne beni hatırla ne meyhaneyi İsmimi cismimi unut arkadaş Sen sen ol maziye göm bu geceyi Aşklarla aranı soğut arkadaş Kadir Albayrak |
Aşk Angut-a Malzeme! ..
Anlatmak zordur ama biliriz evvel-Allah Cahil mi belledin ki, suratıma bakıyon Aşkı tarif etme be! ..Beyaz’sa, ben de siyah Yol bitti dönüyorum, sen tersine gidiyon Ağlamak mı? ..Geç onu, ben artık gülüyorum Fasit bir daire de çok davar güdüyorum Dilin kemiği yoktur, bunu da biliyorum Seni anlayamadım, ne deyon lan, ne deyon Herkes aşık,sevdalı, düşmüş ulan ayağa Sapla saman karışmış, “uz” deniyor manyağa Bu güruh; gelir ama, gelir ama, dayağa Hani bilsen, gam yemem, ha bire konuşuyon Ağzı olan konuşur, konuşur ne edelim Ben de senle bir olup içine mi edelim Bahse konu “aşk’tır” ya! .. Biraz sükut edelim Savurdun hep külleri, mangal da bırakmıyon Aşk, aşk deyon, anladık! .. Da, seni anlamadık Aşk laf-ı güzaftı da, biz mi anlayamadık Aşk angut-a malzeme, bunu kavrayamadık Malzemeden çalınmış, defolu mal satıyon Sus ulan, sus artık be! .. Bunu ciklet mi sandın Böyle ruhsuz, duygusuz, aşkı satın mı aldın Aldın sazı eline, anlattıkça anlattın Ağzına yakışmıyor, aşkı da “***” ediyon Kadir Albayrak |
Aşk Ben'im! ..
Kaf dağının gediğine akma sen Derelerin koşuştuğu göl benim Masalların dediğine bakma sen Leyla benim, Mecnun benim, çöl benim Lisan ile anlatılmaz hamurum Ben ezelden ömür yutan çamurum Emir Hak-tan, yaşamaya memurum Doğum benim, ölüm benim, döl benim Ne sıfatım ne maddeyim ne mevsim Ne şahika ne terazi ne ters-im İbret ile verilecek bir dersim Kitap benim, kalem benim, el benim Her yiğidin yüreğinde verem’im Aslı’ların düşlerinde Kerem’im Sarayların hile’sinde Hürrem’im Arzu benim, istek benim, dil benim Doğum günüm “Âdem” ile başladı Havva ile bir cehennem kışladı Arzu ile al meyveyi dişledi Yasak benim, elma benim,nefs benim Viran olmuş yüreklerdir gururum Kâh karun’u kâh çobanı vururum Bilinmezim, zirvelerde dururum Rüzgâr benim, bora benim, yel benim Deste deste güller ile sunuldum Kaftan giyip taht üstüne konuldum Yenilmezim, her gönüle sokuldum Zehir benim, şifa benim, bal benim Siyah, yeşil, göz göz olur bakarım Her nazar da bir yüreği yakarım Görünmezim, her gönül de akarım Irmak benim, nehir benim, sel benim Tüm cihan da saltanatım var benim Dört kanatlı uçan atım var benim Seven için şeref benim ar benim Öfke benim, vuslat benim yar benim Ben maşuk-un cilvesiyim nazıyım Âşık kulun mızrabıyım sazıyım Yanaklardan süzülenden razıyım Umut benim, hüsran benim, yas benim Ozan ettim nice lisan bilmezi Mecnun ettim düşte Leyla görmezi Taçlandırdım birkaç kuruş etmezi Hesap benim, infaz benim, pay benim İlmek ilmek kilimlere işlendim Vakitlice kulaklara seslendim Yedi iklim gözyaşıyla beslendim Gönül benim, sevda benim, “AŞK” benim Kadir Albayrak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.