![]() |
Ay öğretmen
Benim bir öğretmenim var Adı ay Yüzü ay... Sözü ay Gönlüm ona yer bulamaz yerde Onun yeri gökte Işıklar saçtı gönlüme Zalim karanlığa ebedi olsun kavgam diye... O ay öğretmen O güneşe dost öğretmen... Yıldız olsam yanına. |
Ay Sofrası
Ay neler neler Söyler gidip-gelip Fısılda en büyük sırrı bana ay Çok uzakta mısın Ay tuzakta mısın Göklerdeki en uslu kuş Kanadında yük mü var Gel her gece Yeni bir harfsin her gece Nebinin parmak işareti Hala hafızanda mı Her gece oturmalıyım sofrana ay |
Ay Sözler Avuçlarında
Zaman fotoğrafın dost yine Nisan yağmurları Uhut dağının eteklerinde... Açar papatyalar Baharı müjdeler... Ağlıyor bir yiğidin türküsü: Kutlu izin gül kokusu Yarışa başlasın yollar Kanlı gömlekle çıktım Affım yazılır İnci kimin göz yaşıdır Boyunlarda akışı yıllarca sürmüş... Gencim elif görsün vurulsun Uzaktan bir çığlık duyuldu: Mert öl mart gecesinde Ay sözler aksın avuçlarından... |
Ay yüzlü melektir anneler
Evlerde çiçektir anneler Gönülde yıldızdır anneler... Ay yüzlü melektir anneler Elinde tesbihi Dilinde dua Bir anne Annem. Ömrümün çölünde nehir bir anne Annem Karanlığı dağıtan güneş Rüyalar denizi... Anneler Anneler yoksa evimize ışık küser Anneler yoksa evimizde kırıktır lambalar... Fakirliğimize karşı bir şahin bir anne Tarlalarda gül elleri Tarlaları gül etti elleri Soframa taşıdı şefkati Soframı bal etti elleri... Bir köylü kadındı annem. Annene, Güneş de Yıldızım Baharım de Bir sarmaşık gibi bekledim Tarlalardan dönmesini Bir bahardı annem bana Yüzünde sevgi buldum hep Yıldızları koparır ellerim Çiçeğe kavuşur dilim Bir bahardır annem Hastalansan alnımın terini silecek Gözleri bulut olacak Giymez giydirir anneler Bir melektir İster ay olmamı güneş olmamı... Cennet konulmuş ayaklarının altına. Ay yüzlü melektir annen Gökleri dolduran şefkattir annen... |
Ayrılık mukadder
Direndim gama kedere Yıkılmak duvar gibi mukadder birgün Dostlar ayrılık var Hayatımın eksik kalmadı Birgünü diğerinden Gam vermede İşte bir enkaz yığını |
Babasız Bayram
Sen ölmedin Rüyalarımdasın baba Benimlesin her bayram Bu bayram yine Rüyamdasın Mavi gök olan babam Bu bayramda Yine uçtum uçurtma gibi sana Babasız bayram olmaz ki baba |
Bahar Gecesi
Geceydi dünyada Karanlığın sarayları boy verdi Kar düştü,Sevdanın kanı dondu... O Nebinin doğumu bir şafak, O güneşti,yıkıldı karanlığın sarayları... Süt anneye verildi Bembeyaz bir süt Medine öptü Nebinin ayağını Medine'de yıldız yıldız izleri... Sadrının kitabını açtı melek Gökleri bir kitap gibi okundu... Hira dağında Güneşe tutulan ayna... İlk ayetleri okudu nebi Yağmur sessizliğiyle Kur'an geldi ayet ayet Çölde sevda pınarı Rabbinin adıyla okudu Nebi Kurtuluşa hamileydi cihan Bütün gönüllere gül sergisi Örtülere büründü Nebi Haticenin örttüğü teselli bulutu... Ömer kükredi gök gibi Ziyaret edildi Beytullah Kırk yıldız secde etti gibi Ebu Cehil getiremedi şehadet Ebu Cehilin dilinde diken Hayata nurdan elbise giydirdi O büyük Peygamber Miracta ümmetim dedi Nebi Ümmeti öz çocukları Ebu Bekir sıddık Ebu Bekrin gözlerinde güneş... Altmış üç yıl ömrü Nebinin Altmış üç güneş göğsümüzde Vahyin rahmetine karşı çıktılar Çiçek büyümedi ömürlerinde Baş ezdi ellerindeki taş İşkenceler edildi Nebiye O sevdasıyla gül gördü işkenceyi Güneşini gördü sevdanın Elime güneşi verseler Dönmem sevdamdan' dedi Üç yıllık muhasara Küfrün karanlık kilidi Çürüdü yuldızların ışığında İki dostun ölümü Eylülün işaretleri İki dostun ölümü İki kar tanesi Hicret etti Nebi Devlete ilk adım Şafakta ilk ışık Hicret emri geldi Yıldızlar kaydı Medineye Medine, nur üstüne nur geldi Hicret yolunda Nebi Müşrikler oyun kurdu Ne zaman ışığa karanlık karşı durdu Süreka küfrün oku Saplandı kumlardan sipere Kumlar yer yüzünde yıldızlar gibi Ay doğdu Medineliler dedi: Geceye vuruldu yumruk Her an yeni bir gömlek Gece soyunur vahşi elbiselerini Her gün ayrı kıtada Hoş geldin dediler Yüzlerinde nur ellerinde nur Ateş gibiydi çöller Deve çöktü kutlu yere Gülistana dönüştü Bilal ilk müezzin Bilal su veriyor Medineye Gazveler yapıldı küfürle Karanlık öldü Ağıtı söylenmemiş tek ölü o Mekke feth edildi,bir denizdi Mekke Allaha şükredildi,şükür kulluk Ümmeti Muhammet bir büyük deniz Uhutta kırılan diş Papatya O bahar habercisi Hamza yoluna baş koydum Hamza dağ oldun gözümüzde... |
Bahar Yüreklerinde Kuşların
Bahar gelmiş Yeşil giymiş ağaçlar Çiçek gibi kuş sesleri.... Çiçek olmuş dünya Bahar yüreklerinde ağaçların Bahar yüreklerinde kuşların “Hoş geldin” diyor insana Meyve dolu ağaçların dalları Yavru dolu kuşların yuvaları… Çiçek olmuş dünya. |
Bal Bakışlı Bebek
Bal bakışlım bir bebek Bu bebek fotoğrafı ne söylüyor bana Bal bakışlar diyor ki: Oh daha ne isteyeyim Temiz hava bol güneş Gece ay beşiğimde Gündüz güneş Söylemiş şarkısını Çamların dallarından bakıp Beşiğim meşeden Dört köşeyim neşeden... Büyüyorum neşe ile İnsanlar altın kalpli Şanslı bir çocukluk benimki Gece yıldızlar Gündüz güneş Beşiğime nazar boncuğu olmuş Dereler söylüyormuş ninni Çiçeklerden bal toplamış bakışlarım Kundağıma sevgisini işlemiş annem... |
Balıkçı
Denize açılmış balıkçılar Sabahın ilk ışıklarıyla Sabahın ilk ışıkları olmuş balıkçılar köyümüzde. Dolu dolu olsun balıkçıların ağları... Denizin maviliğine hasret var ellerinizde balıkçılar Sofralarınızda güzel balıklar Denizlere dalışların meyvesi Işıktır balıklar çocuklarınız için … |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.