![]() |
Açmak Vardı Kilidi
şu zavallı dağarcığımı benim tıka basa doldurmuşum açmaya korkuyorum kapısını duvarlar öreceğim ilave odalar tuğlalarının bedelini kim bilir kime neler vererek ödeyeceğim oysa açmakta vardı kilidini sardırmak ortalığı zehir zembereğe ödemek kadar bedelini ödetmek kovalamakta vardı pembe düşleri |
Adam Olmak
ne zaman adam gibi bir şeyler yaptığımı düşünsem mazlum rolünü yakıştırırlar hemen çamura batmış beyazlığı toprak ile su karışımı melez bir renk almış bir kediyi okşamaya kalksam açlığımın tüm azemetini dindirmeye çalışırken mağrur bir nefer gibi elimdeki yarım parça simidi ona sunsam adam olamadın hala sefillik sana yakışıyor derler derler demesine bırakırsan eğer bir rol uğruna kelimelerin içindeki sırları çözmeden büyüsüne kapılarak bir balon misali yükselirken koparırsan köklerini topraktan küser bu topraklar sana küser de haberin olmazsa eğer adam sende dersin kendi söylediklerine bile ne zaman adam gibi bir şeyler yapsan rolümü çalarsın buda beni üzer o nedenledir ki hep bazen anlaşılmamam bazen de hiç anlaşılmam ortak paydayı yada ana fikri merak eden olursa anlaşılmamak gibi görünse de her ne kadar açlık derim yoksunluk yoksulluk nelerden nelere diye sormasın kimse çok şeyler söylenir dinleyeni bulunmayan mesela dinleyenden yoksunluk mesela meselalar girdimi sonu gelmeyen uzayıp giden yolculuk hangi örnek hangi örneğe benzer parmak dedim mesela yı koy başına benzeyecek mi bir birine kaç kez yıkana bilirsin ki aynı su ile bir kez bile yıkanamadıktan sonra gel boş verme bunları boş geçsen de bu ara bir gün dönersin yeniden biraz zayiat biraz gecikme istemesem de çaredir bazen adam olmak için |
Adana nın Kozan İlçesi
Adananın Kozan ilçesi İki tepesi Birinde biz Ötekinde Kalesi Hiç gittiniz mi Dedim yanımdakilere Fırsat olmadı Şefim dediler Fırsat olmaz mı dedim, ………………kendi, kendime Bakıp ta o muhteşem görüntüye… Kalenin burçları Sanki kartal yuvası, Uçsuz bucaksız bir ova İki tane tepesi Unutmadığım İki şey daha Birincisi Barajı Birde ocak başı sı Eskiden kalma bir siyasi Usta Aşçı başı sı Anılar da Kalmaya değer Bir şeyler olmalı Şantiyelerde Sadece keser sesi değil Bazen de yurdumun Ezgiler dinlenmeli |
Adını Koyamadım
adını koyamadım kıldan ince daha ince duyguların sırtımı sıvazlama ucu batıyor hançerinin gümüş renkli gümüş olmayan bir iletkenin sevinci var içimde tüylerimde elektriklenme kapı çalıyor çalsın bakalım küçük bir mum yaktım ışığı büyük satır okudum şiir olamadım her dem dem alınmıyor iskambil oyununda yedi papazda oluyor saraylara sığdıramazsınız beni beyazın altında kara saraylar oluyor kıldan ince daha ince duygular kopuyor küçük bir mum yaktım ışığını kattım yufkanın arasına ne aç kaldım ne de tok ışığa aşıktım adını koyamadım aşklarımın |
Adini Tekrarlarim Icimden
adini tekrarlarim icimden susku edinir duygularim korelir cevremde zaman bulamaz kulagim sesleri adin silinir canim derim canim derim icimden biraz daha biraz daha sure isterim |
Agusu Ilac Our
her gun gunden agir geliyorsa eger yillarin islenmisligini tasiyordur insan agusu ilac olur sarar kendi kendini zibinin ozlemi dolar icine atar ilk gunku gibi cigligini |
Ağır Ağır Çıkarken
ağır, ağır çıkarken kırk merdivenlerden ağır, ağır iniyordu kırk merdivenden yanı başında merdivenin yükseliyordu kalenin surları sarışındı, renkliydi gözleri yabancıydı belli ki göz göze geldik gülümsedi basamağın yirmi altıncısıydı aşağıdan saydın mı utandım usulca gözlerimi kaçırdım kayboldum silikleşerek biliyorum o on dokuzuncu basamakta gülümsemesine devam edecekti ben zamanın içerisinde birkaç şey daha yazacaktım dağarcığıma kayboluşum bir anlık… bir anlıktı yabancısıydık o memleketin ben duyguların |
Ağıtları Bol Memleketimin
aç bakalım avuçlarını bir tutam hayal vereyim uzun ömürler seç kendine sen dinle ben söyleyeyim vakitlerden vakit seç off gençliğim aman çekelim tetikleri zamana bilinç bağlamış nasırın çekelim tetikleri zamana yürek bağlamış nasırını bir saz uzat bana tellerine vurayım ağıtları bol memleketimin |
Ağla Umutlarım
artı değer bulaşmış özüne silmesen bir türlü silsen gitmiyor dokunduğu yerlere lekesini bırakıyor bi çare insanlığın emekleri yetmiyor ağla umutlarım ağlama desem de göz yaşları emeğinin ürünüdür unutamadığın değerlerini hatırlatır bana direniş türkülerim o damlalarınadır… |
Ağustosun Sonuydu
1-) Zamanın içerisine daldı düşüncelerim, bir ürperti sardı bedenimi, tepemde güneş, tenimde ter, akıp gidiyor dereler gibi kavuşmak için bir yerlere… Ağustos sonuydu yüklenişi en güzel duyguların korkuların coşkuya dönerek bir sazın mızrabına yüklenip rüzgarlara salınarak ak güvercinler gibi gökyüzünden salınıp İzmir’e doğru süzülüşü 2-) Damlalar damlalarla birleşiyor, ten emiyor bir kısmını, düşünmek kolay değil öylesine, yaşanılan kitaplar dışı bir destanı gösteriyorsa eğer… göz yaşları Anadolu’nun yağmurunu sundu Ağustos’a kan düştü toprağın üstüne vatan fışkırdı tomurcuklar gibi her düşen bedende köklerini saldı derinlere 3-) Dedeler, neneler, bebeler anlatıldı bu destanda, doğuşu vardı bir ulusun, kolay olmadı hiçbir şey, yaşanılan her şey bin destana değer… yaşmağı düşmüş ak saçlı ağrılı hatçe nene yapışmıştı kağnının ağır ağır iz bırakan aksak tekerine yaşmağı bir Meme din bir yerlerinde sargı olmuş tablonun bilincim içine dolmuş 4-) Damlaların akışı, kavuşması derelere, yataklarını bulması, yayılması ovalarda, düşmesi tepelerden çağıldayarak su gibi özgür ve mutlu, duyabilmek suyun en umulmadık anda bile haykırışını… siz hiç bir süngünün ucunu bir namlunun karanlıktan kızıla çalan karartısında dinlediniz mi dinlediniz mi yüreğinizi düşerken birer birer toprağa seslerini dinlerken ölümün titrediniz mi uykularınızda 5-) Her nehir Denize ulaşır, birleştirebilmek damlaları, dereler oluşturmak ve akmak, ulaşabilmek denize, aktığı yerleri sulayarak, deltalar oluşturmak kavuştuğunda denize, duyumsaya bilmek özgürlüğü… hasat kokusu karıştı barut kokusuna bir baştan bir başa sulanarak geçildi ovalar dağlar dağladı kağnılar sanki duracaktı dört nala giden atlılara yetiştirmek için rüzgarı Veli dede çolak Amet emmi topal Hüsnü dayandı omuz ile dayandı yürek ile dağlardı en zoru yıkılmış köPage Rankingüler di yanmış köyler kağnılar ilerledi kağnılar ilerledi boylar verdi yiğitler ölümün yalnızlığı yüreklerinde Anadolu’nun kulaklarında Kemalimin sözleri hasat koktu memleketim hasat koktu… agustosun sonu bitmez yüreğimde |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.