![]() |
Düşeni Kaldıran Bulunmaz Canım
Dinle sözlerimi yabana atma Pazarda satılıp alınmaz canım Düşene nasihat veren çok olur Düşeni kaldıran bulunmaz canım Aç da gözlerini alemi seyret Ağzın açık kalır dersin ki hayret Kendini bilmezle eyleme sohbet Cahil ile cahil olunmaz canım Solmazgül kamilden birşey gizleme Benim nasihatım yine kendime Kimseye güvenip ahbabım deme Kara gün gelmeden bilinmez canım Salim Solmazgül |
Fukara İnsanlar Dövünür Durur
Elleri nasırlı bir işçiyim ben Zalim emeğimi sömürür durur Vurguncu arsızlar anlar mı halden Fukara insanlar dövünür durur Kodaman olanlar hükümdar gibi Fakire yaşamak artık zor gibi Kimse ayıbını görmez kör gibi Herkes kendisiyle övünür durur Düzene bakıpda utanmak gerek Çoğunun yediği bir kuru ekmek Böyle geçim olmaz olsun diyerek İşçi köylü memur düşünür durur Solmazgül arsızlar gayet çoğaldı Nice fukaranın hakkını çaldı Gayrı vatandaşda sabır mı kaldı Zamane ***leri kaşınır durur Salim Solmazgül |
Gelme Artık Geçti Canım
Kara günde nerdeydin sen Gelme artık geçti canım Senin gibi nice ahmak Aşka bedel biçti canım Herkes ermez aşk halına Girmez insanlık yoluna Aldanma dünya malına Karun bile göçtü canım Bülbül niye öter dalda Çünkü gözü vardır gülde En sonunda Solmazgül de Gözlerini açtı canım Salim Solmazgül |
Gidiyorum
Şimdi gurbet beni bekler Yollar bozuk gidiyorum Yüz gülerse derdi gizler Gönlüm ezik gidiyorum Hasret nedir çeken bilir İçimdeki can çekilir Gayrı boynum bükük kalır Derdim azık gidiyorum Solmazgül böyle kaderim Hem ağlarım hem giderim Biter mi benim kederim Nede yazık gidiyorum 1997 Salim Solmazgül |
Gör Beni Beni
Seni sevdiğimden haberin olsun Yanarım aşkınla gör beni beni Ben neler çekerim eller ne bilsin Zalim *******e sor beni beni Halden anlamadı sevdi yüreğim Farkım kalmadı ki Mecnunla benim İnan yalnızlıktan üşür bedenim Ne olursun güzel sar beni beni Güvenme zamana çabucak geçer İhtiyar oluruz bu gençlik biter Solmazgül ün gözü açık mı gider Eğer sever isen bir beni beni Salim Solmazgül |
Görmez misin
Hakkın en yüce varlığı İnsandır sen bilmez misin Sırat herkesin yoludur Sen de ordan geçmez misin Kibir benim baş düşmanım Adem den geldim insanım Boşa büyüklenme canım Ölenleri görmez misin Kişi uyarsa nefsine Döner işleri tersine Kulak verip Hak sesine Doğru yola gelmez misin İnsanda gördüm herşeyi Hem şeytanı hem meleği Ölümdür dünya gerçeği Solmazgül ü duymaz mısın Salim Solmazgül |
Gözü Doyan Yok
Gerçeğe dön cahil bırak masalı Mevlaya gönülden şükür diyen yok Ne kadar tatlıymış dünyanın malı Zengin olsa bile gözü doyan yok Yaşamak gündüzdür ölümse gece Başını öne eğ düşün iyice Ne götüreceksin söyle ölünce Kefen hariç başka bir şey giyen yok Ancak cahil olan kapılır kine Bakın şunlardaki imana dine İnsanoğlu ibret almıyor yine Nedense ilimi mürşit sayan yok Kalsın istiyorsan dünyada adın Boş geçmesin bir an uğraşıp didin Yoksa bu dünyaya ne diye geldin Solmazgül e kulak verip duyan yok Salim Solmazgül |
Güldür Dünyada
Mevlam zalimlerin cezalarını Koyma ahirete verdir dünyada Dindir gariplerin gözyaşlarını Mazlum insanları güldür dünyada Kimsenin rızkını kimse çalmasın Arsıza hırsıza meydan kalmasın Artık hiçbir yerde savaş olmasın Nefret ile kini öldür dünyada Sevgiyi din bilip böyle kalmazsam Ben hakkım olanı geri almazsam Eğer ezilenden yana olmazsam Beni rezil rüsva bildir dünyada Gönlüm bir virane baykuşlar öter Bana bir dert verdin Eyüp den beter Salim Solmazgül ü söyletme yeter Herkese mutluyum dedir dünyada Salim Solmazgül |
Gülemiyorum
Her an kederliyim her an dertliyim Bir Allahın günü gülemiyorum Ellerin derdine derman bulurken Ben kendi derdime bulamıyorum Anlatsam derdimi yıkılır dağlar Gülerken gözyaşım sel olur çağlar Gurbet ilde ölsem bana kim ağlar Dost ile düşmanı bilemiyorum Bilmezler halimi gönlümde yara Kör olası bahtım karadır kara Oturup ağlasam bulamam çare Hayal deryasına dalamıyorum Solmazgül görsünler hali yamanı Tütüyor başımda derdin dumanı Tamda gençliğimin güzel zamanı Neden ben huzurlu olamıyorum Salim Solmazgül |
Günahları Yazın Bana
Mutluluklar sizin olsun Keder ile hüzün bana Sevaplar sizindir sizin Günahları yazın bana Dost dediğim dost değilse Bari düşmanlığı bilse Riyakarlık makbul ise Mezarımı kazın bana Biri gelir biri gider Biri alır biri öder Kime sorsan iyiyim der Ben kötüyüm kızın bana Solmazgül böyle giderken Dağı taşı yol ederken Eller ömür kısa derken Bir an bile uzun bana Salim Solmazgül |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.