![]() |
Beni Çok Az Tanıyorsun
Bu ilk kışım değil benim,sevdiğim Hayat seni de ben gibi kandırmış Sonu var diyorsan yanılıyorsun... Belli ki beni cok az tanıyorsun Kağıttan gemiler yaptım kendime, Ve hep açıldım hayal denizine, Doğru.Doğru söylüyorum sizlere, Sen beni boğulmaz mı sanıyorsun... Belli ki beni çok az tanıyorsun... Geriye dönmedim,hiç bir yolumdan Asla tutan da olmadı kolumdan Kuleler yaptım hep kendime kumdan Sonra atladım birçok uçurumdan... Atladım, yalansa hayata sorsun, Belli ki beni çok az tanıyorsun... Ben sadece uçurtmalara baktım Kahrımdan bazen Roma'yıda yaktım Milet baştı,Ben o başa ayaktım... Gelmeyen kalmadı garip başıma, Olsun ben yinede ayakta kaldım... Vurduğun tokattan utanıyorsun Belli ki beni çok az tanıyorsun... Bu ilk kışım değil,sevdigim Bu ilk tokat değil halktan yediğim Başımın üzerınde yeri vardır... Her sillenin,yalnız Hak'tan bildigim Ve olmamıştır benim O'ndan başka... O'ndan başkasına boyun,eğdiğim... Benden şimdi sen,uzaklaşıyorsun Belli ki beni çok az tanıyorsun... |
Beyazlığına Aldanma KARIN
Söyle bana ey asırlık çınar, Yerin altındakiler mi fazla, Yoksa yerin üstündekiler mi? Bu dünya yetinmez mi hiç azla... Ey aktığını bilmeyen pınar, Kaç susuz kandı susuzluğuna İçenler mi çok,içmeyenler mi? Kaçımız doyabildik suyuna... Bilirmisin niye bembeyaz kar, Neyin örtüyor kirliliğini, Örttüğü mü çok örtmediği mi? Kim örter hepimizin kirini... Söyle bana ey asırlık çınar, Bu dünya yetinmez mi hiç azla Ey aktığını bilmeyen pınar, Kaçımız doyabidik suyuna, Bilirmisin niye bembeyaz kar, Hep siyaha nispet yapar gibi... Ve birgün gelir kesilir çınar, Su vermez olur bakarsın pınar, Beyazlığına aldanma karın, O bu memleketin üstüne hep, Simsiyah yağar,simsiyah yağar... |
Bir ADIM
bir adım umut, bir adım yalnızlık, bir adım hasret, bir adım nefret'e doğru yolculuk bilinmeyen yere... yıl-yıl,ay-ay,saat-saat dakika-dakika,saniye-saniye yaşayıncaya kadar yaşayacağın kadar... bir adım sevgi, bir adım mutluluk, bir adım barış bir adım savaş'a doğru bir adım...adem'den beri bir adım...güneş batıdan doğuncaya kadar,bir adım ve hep bir adım var sona doğru... bir adım cennet, bir adım cehennem, bir adımda sır'at-ı geçmek var bir adımda ebedi saadet, ve bir adımda, bir adım,ki doğduğum gün başladı bir adım ki öldüğümde de bitmeyecek... |
Bir Bakışın Yetti
Bir bakışın yetti,beni benden almaya... sana gelmek istedim,gelemedim uçmayı bilmeyen bir kuştum ben tek dileğim vardı bu dünyadan, ellerinin içinde bir yaşam, bugün ellerinden sonsuzluğa uçtum ben kanadım olmadan... sen yabana attın sevgimi, küçük sevdalar sana göre değildi gittik bir meçhule,küçük sevdamla ben... sana olan küçük sevdamda bitti... bir bakışın yetti beni benden almaya bir bakışın yetti canımı almaya, sen benim varlık sebebimdin, ve Azrail'imdin sen benim ben seni buldum,sen beni bulmadan bugün sana canımı sundum... bu can zaten hep senindi... sen ya bana zulmettin bugün, ya sevgimi küçümsedin küçük sevdalar sana göre değildi ben küçük olduğumu çoktan kabul ettim ve sana olan küçük sevdamda bitti... bir kışın yetti senden uzaklara göç etmeme, bir bakışın yetti, yüreğimi sen de bırakmaya beni benden almaya... |
Bir Ben Kaldım..
Bu yola girmek istersen ne engeller var... Ve her engeli dize getiren 'gel'ler var, Hem öpülesi, hem kesilesi eller var... Eller içinde el,elden el bir ben kaldım... Ey nefsim bunca zaman açıldın- saçıldın, Farzet bir camisin ibadete açıldın.. İbadetten sen niye bu kadar kaçındın.. Huzur isteyipte huzur bulmayan kim var? Huzura gelmeyen bir sen,birde ben kaldım... Bu meydandır burada serden geçmesi var, Dünyayı isterken dünyadan geçmesi var, Daha yaşıyorken ölmeyi seçmesi var, Öğüt vermek değil almak isteyen kim var, Görmek isteyipte,gören kör bir ben kaldım.. Asılı değil,gölgeyi isteyen gelsin, Vasılı değil,Aslı'yı isteyen gelsin, Aslı diyerek aslını kaybeden gelsin.. Öteyi isteyen,ötenin ötesi var... Hergün gidip,birgün görmeyen bir ben kaldım... Boyunlar eğenler,bugün eğilmeye gel. Beş vakit secdeye giden,eğlenmeye gel, Cennet-Cehennem yok zanneden,tatmaya gel... Her kararın merkezi,asıl hakimler var Şahitlik etmeye elim-ayağım kaldı, Mahşer yerinde,herkes orda bir ben kaldım.... |
Bir Bilebilsem
Sefer mi var Bu sefer nereye? Adım adım Gidiyorum ölmeye... Arkamdan benden başka Gelen mi var... Biraz mola vermek yok Bir ağacın altında Biraz uyumaktan başka Ve bir dileğim... Koparan ne beni vatanımdan Bu dünya denen yerin ALTIDA TOPRAK,ÜSTÜDE Üstümde bir gömlekle Bazen bir kefenle,gidiyorum Sefer mi vat Bu sefer nereye? Bir bilebilsem... |
Bir Dram Ki
Bir ah çeksem sesimi duyarmısınız, Ben Irak'ta katledilmiş çocuğum... Ey insan haklarından bahsedenler... Artık bu feryat figanımı duyun... Göremedim anamı,memleketi Daha açmadan gözlerimi yumdum... Filistin'de doğmak vahşet demekti... Suyun rengi kırmızı oldu,suyun! Haç işareti koydular karnıma Buruk bir sevinçle Cennet'e uçtum Çabuk kavuştum anne ve babama, Ey insanlar siz rahatça uyuyun... |
Bir Hakikat Hep Vardı
Ancak,yarısındaydım anladığımda Hayatın Başka gözlerle penceresinden baktığımda Yalan olduğunu... Artık büyümüştüm Kabus görüyordum yattığımda... Dostane elimi uzattığımda, Uzağında oluyordum dostlukların, Yaklaştıkça,pes etmeden Adımlarımı hep yılmadan attığımda Alçaldıkça alçalıyordum Ben ölüyordum,ben yaşattığımda... Pişmanlık duyuyordum sustuğumda İllaki konuştuğumda İnkılap mı olmalıydı? Ancak,yarındaydım anladığımda Dünü, Ve bugünü yaşamadığımı Ama hiç yaşamadığımı anlamıştım ya Bir hakikat hep vardı Bütün hakikatleri yalanladığımda... |
Bir Sonraki Limana
Limanına sığındım Ne limanı bu,bilmeden... Gelip geçen bir yolcu değilim, Hep hayallerimin peşinden gittim ben, En son hiç kuş uçmayan tepesinden, Gemi uğramayan,denizi olmayan Yolumun sonuna vardım.. Hayatın bu limanına sığındım... Bir tarafım harabeye dönmüş, Öyle ki sanki Sodom-Gomore Bir tarafımda yine hayat var Bir tarafımda nefes almayanlar Bir tarafımda milyon insan var... Milyon kere yemin,neredeyim Hangi limanı bu hayatın bilmiyorum Bildiğim tek şey, Gelmek istediğim yerde değilim... Bir tarafımda umut tacirleri Bir tarafımda mübarekinsanlar Sudan yeni çıkmış balık gibiyim... Bildiğim birşey varsa, Bu dünya benim dünya değil... Bu benim hayallerimdeki liman mı? Gemi uğramayan,denizi olmayan Bilmeden hayatın hangi limanına sığındım.. Nerede ve nasıl bir sonraki liman... |
Birdi
Birdi, Binbir oldu zahmetsizce, Sonra milyar oldu Milyonları ezerek Kısa zaman da trilyonlara ulaştı, Ve hayatının sonuna doğru Bir küçük sıfırla çarpıldı Gözlerini yumduğunda yine birdi Ahirete bir başına gelmişti |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.