![]() |
Arife Gecesi
Yıllardır çırpınırız, yokluğun pençesinde Bir kuruş göremedim, milletin nicesinde Elimiz koynumuızda, öylece baka kaldık Züğürt oturuyoruz, arife gecesinde. Ali Dilki |
Arjantin'e Döneceğiz
Mal meydanda görün işte Derdi nasıl yeneceğiz Galiba biz bu gidişle Arjantin'e döneceğiz Birazcık üstünde durun Hiç bitmiyor bizde sorun Belki bugün belki yarın Arjantin'e döneceğiz Sözlerime iyi bakın Çile gelir akın akın Uzak değil hayli yakın Arjantin'e döneceğiz Ey siyasi düşün biraz Elbet zordur, işin biraz Ağrıyacak başın biraz Arjantin'e döneceğiz ALİ der; halk sanma cahil Sorunlara biraz eğil Çok ciddiyim şaka değil Arjantin'e döneceğiz. Ali Dilki |
At Gözlüğü
Ey ahali duyun bizi Çıkarın at gözlüğünü Kul yerine koyun bizi Çıkarın at gözlüğünü Tabuları yıkın biraz Halk içine çıkın biraz Gerçeklere bakın biraz Çıkarın at gözlüğünü Unutmayın sözünüzü Kapatmayın yüzünüzü Açın biraz gözünüzü Çıkarın at gözlüğünü Bir kez olsun kaldır başı Bakın görün vatandaşı Halk yapmadan iç savaşı Çıkarın at gözlüğünü ALİ der ki, teklersiniz Dertlere dert eklersiniz Daha neyi beklersiniz Çıkarın at gözlüğünü. Ali Dilki |
Ayakta Uyuyoruz
Kulağımız sağırdır, sanmayın duyuyoruz Biz hala yerimizde ne yazık sayıyoruz Yıllar var ki milletçe bir gaflete dalmışız Ayakta uyuyoruz, ayakta uyuyoruz. Ali Dilki |
Aynı Kader
Aslında Hep aynıdır İstanbul'unda memurunda kaderi Kimse bilmez İkisinin de iki yakası Bir araya gelmez. Ali Dilki |
Ayrılığın Gözlerini Kör Ettim
Ayrılığın gözlerini kör ettim Artık bizi görmesine imkan yok Koskoca dünyayı ona dar ettim İzimizi sürmesine imkan yok Ali Dilki |
Az Önce
Giyinmiş kuşanmış allar içinde Güzeller güzeli geçti az önce Taramış zülfünü teller içinde güzellik kokusu saçtı az önce Rabbim ona vermiş tüm güzelliği Sevda ile dolmuş bütün benliği Sarhoş etti beni o güzelliği Gözlerim aşk meyi içti az önce ALİ der; sonunda kalmadı derdim Galiba sonunda murada erdim Hayal mıydı yoksa serap mı gördüm Gözümün önünden kaçtı az çnce. |
Baba Bana Bisiklet Al (Çocuk Şiiri)
Sınıfımı geçtim bugün Baba bana bisiklet al Sevincimden uçtum bugün Baba bana bisiklet al Söz vermiştin geçen sene Buna şahit Fatma nine Mızıkçılık etme yine Baba bana bisiklet al Ali Dilki |
Bahar Güneşim
Sevgili eşim Havva'ya Senin sevdan ile yandım yanarım Kükreyen volkanım yanan ateşim Her nefes almamda seni anarım Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim Cennet bahçesine yağan nur sende Şu gönlümü yakan ateş nar sende Güzellikler hazinesi var sende Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim Gizleme bu aşkı duysun tüm alem Papatyam, smbülüm, nergisim, lalem Gönül denizime akan şelalem Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum bahar güneşim ALİ der; şu kalbim aşkına muhtaç Ne kadar seyretsem gözüm yine aç Sensiz hayat inan kuru bir ağaç Sevgilim, sultanım, kadınım, eşim Seni seviyorum, bahar güneşim. |
Barış Manço
Her önüne gelen sanatçı oldu Budur ülkemdeki kötü bilanço Sen gittin gözümüz yaşlarla doldu Geri dön ne olur gel Barış Manço. Ali Dilki |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.