![]() |
Akdeniz Yarasiyor Sana Akdeniz yaraşıyor sana Yıldızlar terler ya sen de terliyorsun Aynı ıslak pırıltı burun kanatlarında Hiç dinmiyor motorların gürültüsü Köpekler havlıyor uzaktan Demin bir çocuk havladı Fatmanım cumbadan çarşaf silkiyor yine Ali dumdum anasına sövüyor saatlerdir Denizi tokmaklıyor balıkçılar Bu sesler işte sessizliğini büyüten toprak O sesinin sardunyalar gibi konuşkan sessizliği Hayatta yattık dün gece Üstümüzde meltem Kekik kokuyor ellerim hala Senle yatmadım sanki Dağları dolaştım Ben senden öğrendim deniz yazmayı Elimden düşmüyor mavi kalem Bir tirandil çıkar gibi sefere Okula gidiyor öğretmenim Ben de ardından açılıyorum Bir poyraz çizip deftere Bir ada var sırf ebabil Dönüyor dönüyor başımda Senle yaşadığım günler Gümüş bir çevre oldu ömrüm Değince güneşine Neden sonra buldum o kaçakçı mağarasını Gözlerim kamaşınca senden Ölüm belki sularından kaçırdığım O loş suda yıkanmaktır Durdukça yosundan yeşil Kulaç attıkça mavi Ben düzde sanırdım yıkıntım Örenim alkolik asarım Mutun doruğundaymışım meğer Senle çıkınca anladım Eski Yunan atları var hani Yeleleri bükümlü Gün inerken de öyle Ağaçtan izdüşümleriyle Yürüyor Balan tepeleri Yürüyor bölük bölük can Toplu bir güzelliğe doğru Kadınım Yaraşıyorsun sen Akdenize Can YÜCEL |
GÜZEL BİRŞEY DE Hadi bana güzel birşey söyle Söylediğinde,masalların içindeki , Gerçekler dökülsün ortaya, Sen konuştuğunda, Yerle gök, yer değiştirsin. İçimdeki mevsimlerle. Fışkırsın sular çoşkuyla İnsanlar dönüp baksın,kendi yaşamına Söylediğinde herkes sussun, Çocuklar bile ağlamasın Ömür beşiklerinde. * Hadi bana güzel birşey söyle... Duyunca, melekler onu, ah etsin Ad,Semud kavminden,gölgeler kalmasın Gizli,bilinenden hoşnut olsun. Yayılsın sırlar yeryüzü genişliğine Her susuz kuyudan hazineler çıksın Her yaratılmış gelsin dile. Şükretsinler Adem'e * Hadi bana güzel birşey söyle. Kimselerin duymadığı.bilmediği, düşünemediği Anlamını anlıyamadığı kelimeler, Yürek levhasına yazılsın incilerle,cevherlerle Harfler;sabrı, terazide tartsın, Sahtesinin,kibirle göğüslere takılıp... Canlısının ezildiği şeyleri dile getir. mesela ;seni seviyorum de. |
YİNE!!! Yine insanların maskeleri düştü. Kustular içlerindekileri, Birine bile erişemedim tutmak için, Kirlendim çok, temizliyemedim üstümü. Beyaz sanmışlardı oysa kendilerini.... Böyle kusmak için zehirlerini karşıya karadan da kara olmalı yürekleri. Sevgi asılı kaldı karanlık kelimelere. Kimse aşkı ,bedduayla tutamaz bir arada. Hakiki yüzler göründü lanet okuyan seslerden Seviyorum kelimeleri dökülemez. Küfür saçılan dillerden kurtuldu artık gönül düşerken uçuruma Uzanamam artık,geri çekilecek iplere Ve yağlanmış , gevşek ellere. Korkuyorum... Kelimeler öldürdü,gömdü umutları, Deniz çekildi içimden,kaldı kumları Yalvarırım soyunmayın insanlıktan. Tek başına yaşanan aşklardan!!! Ne olur kalmayın çırılçıplak. Sizin yerinize ben üşüyorum. İnsanlığımdan utanıyorum.. Korkuyorum.... Korkuyorum... |
BAKSAM Nereme baksan;özlem dolu. ellerini uzattığın yer kor ateş Başımda sevdanın yelleri İçimde binbir savaş Duyguların var olduğu. Rüzgarın kanatlandığı Kuytu köşelerde gizlendiği Ölüm gerçeğinin odağında ki yaşam Bir var oluş yanılgısı. Tenin suyla uyumu, sanki ateşle ben Birbiriyle yarışan!.. Ömür bir fantezi insana. Sonradan takılmış bir nişan HAKSIZDIK evet haksızlıktı çok haksızlıktı ama o haksızlığı kendimize biz yaptık ipek dokuların altını araştırmadık kalpden nasıl ses çıkıyor bilemedik Çok yorulduk Bir düdük sesiyle yerimize mıhlandık önümüzdeki engeli aşmadan düdüğü öttürenin niyetini bilmeden dünyanın yaşına aldırmedık yaşamın deneyini pırıltılara verdik biz yaptık ne yaptıysak kendimize kıydık gitti, değerlerimize Çaresizliğin yılgınlığın adını, kine çevirdik, Sonrada; bir ışık göremez oduk . baştan yoktu bildiklerimiz gece kuşlarına imrenip karanlıklara gitti ümitlerimiz!!! Haksızdık,hakkı yakalayıp, Dizginliyemedik... |
Görmeseydi Gözlerim keşke seni
Hissetmeseydi yüreğim sevgini Bilmesem inan seninde sevdiğini, Affederdim belki sensiz geçen günleri Bırak gönlüm bırak Herkes kendi yolunda bak Bilirim o şimdi ellerin olacak Bana sadece acı dolu hatıralar kalacak. Bakmam dediğim yolara, Özlemem dediğim aşkına Nasıl isyan etmeyim Bize kaderin yaptıklarına. Kendin ettin kendin buldun, Seni seveni sen unuttun, Bilmem şimdi çokmu mutlusun Sen yalnızca kendini avutursun. Sende unut unutabilirsen Beni içinde hissetmeden Karanlık bir gecede Uyu uyuya bilirsen. |
YASARKEN ÖLMEK yasarken ölmek, ne demek biliyormusun sende bu hisleri tadiyormusun bir zamanlar çok sevdigini hatirliyor musun simdi aradigin sicakligi buldun mutlu musun? insanlar yalnizken çok çabuk tükenir tanrim, bütün bunlarin sebebi nedir yalnizlik sana mahsus gazabin yücedir hiç beklemeden bir araya gelmek mucizedir affedilecek bir sürü günahimiz vardir biliyorum yine de herseyimle sana siginiyorum yasarken ölmek izdirabini artik istemiyorum yine aksam oldu, yine karanlik, ben yine yasiyorum. belki tan agiracak uyanacaksin, bitik bütün sevdiklerin, bütün güzellikler yitik iste yasarken öldün, bütün benligin silik her seyi unutacaksin, bu da baska bencillik.... |
HAYELERIM
Cebimde hayal kirikliklarim, Gönlümde,Istediklerim. Bavulumda da ilerdeki , Yasamim. Gözlerimde umutlar var. Kalbimde de ulasilmaz, Sevgiler. Ne ceplerimi bosaltabildim Atabildim yerlere... Nede bir geziye çikabildim... Bavulumla!!! Bir tek hayallerimi, Buldum . Gözlerinde. |
Seni Seviyorum,Cünkü her sabah kalktigimda yasamak icin tek neden,sen varsin
Fakat seni sevmek icin binlerce nedenim var Seni Seviyorum,cünkü bu siyah beyaz dunyada tek renk sensin,Bir ressamin fircasindan cikmis gibi ama alalade bir renk degil,Gökkusaginin her tonunu gölgede birakan bir renk. Seni Seviyorum,cünkü bu soguk günde icimi isitan bir esinti gibisin,Hafiften esiyorsun,iliklerime isleyerek,Sonrada kaybolup gidiyorsun,daha nereden geldigini anlayamadan.. Seni Seviyorum, cünkü seni sevmekden baska bir sey gelmiyor icimden,O kadar dogal ki bu duygu ruhumun derinliklerinde,Sanki dogdugumdan beri var sadece ortaya cikmak icin seni bekliyor.... Seni Seviyorum,cünkü Sensiz bir yasami düsünemiyorum artik,Sensiz bu kuru dunyada yasamaktansa,ölümün soguk nefesini öpmeyi,Bir daha seni hic görmekdense hayata arkami dönmeyi tercih ederim... Seni Seviyorum,cünkü ne zaman bir ask siiri duysam,Misralardan sen akiyorsun ne zaman eski bir sarki gelse kulagima,Gitar telleri arasindan süzülen notalar,seni getiriyor bana... Seni Seviorum,cünkü sen hep benimlesin,Gözümü kapatmam yeterli seni görmem icin,hissetmek icin ömrümün yarisini vermeye hazirim Seni Seviyorum,cünkü gözlerinin icindeki binlerce yildiz,Gecenin karanligini delip geciyor,Bana bakarken kendimi yildizlara tepeden bakiyor gibi hissediyorum.. Seni Seviyorum,cünkü benligim sana aitmsen onu burusturup cöpe de atabilirsin,Kalbine yakin bir yere de koyabilirsin,Tanrim ! O kalbine yakin sicak yerde olmak istiyorum. Seni Seviyorum,cünkü sen sensin,Ama sen beni ben oldugum icin seviyor musun?? onu kim bilir.. Seni Seviyorum,cünkü Seni sevmeyi seviyorum,Seni koklamayi seviyorum,sana dokunmayi seviyorum,sana dokunmayi seviyorum.. Seni Seviyorum,cünkü saclarin ellerimin arasindan kayip gider iken,Dünyadaki cenneti bulmus gibiyim,Bir an elimden tutuyorum o cenneti,Bir an sonra belki de tamamen ellerimden kayip gitmis olcak.. Seni Seviyorum,cünkü icimde bir umut var,Bu siir belki basucuna koyarsin,Kim bilir belki sende bana sevgini anlatan bir siir yazarsin... Seni Seviyorum,cünkü ölene kadar yok olana kadar seninle olsam,Bu herhalde bir ceza gibi gelir,Daha cok senle olmadigim icin.. Seni Seviyorum,cünkü senin tarafindan sevilme fikri bile,Bir insani hayati boyunca mutlu edebilecek kadar güzel ve asil.. Seni Seviyorum,cünkü senin gülümsemen günesin dogusu gibi,Insana herseyi unutturuyor,Sadece seyredip tadina varma hissi uyandiriyor, Seni Seviyorum,cünkü bu kadar nedenden sonra bile,Seni ne kadar sevdigimi anlatamadim |
SEVMEK
Sevmek...Delicesine, deliler gibi sevmek! Kuş uçar gibi sevmek, gök gürler gibi sevmek. Bir çocuk inancıyla inanarak, kanarak Ve bir günahkar fani azabıyla yanarak, Hep onu arayarak baharda, yazda, kışta; Nihayet "büyük sırra" ulaşmak bir bakışta. O bakışta okumak aşkın büyük adını, Hep o büyük bakışta bulmak var olmanın tadını. Sevmek: Hasta anneyi, altın başlı yavruyu, Baharı, yıldızları, göğü, güneşi, suyu... Yürekten kopan ince bir ahı, sever gibi, Sevmek...Toprağı sever, Allah'ı sever gibi! |
G-E-C-E-L-E-R-de
G-e-c-e-l-e-r-ce sevistik umursuzca Sahitti bütün sessizlikler kirdik zincirleri kölelik den. Açtik kapilari Kapandi yürekdeki delikler. Vucutlarimiz bulustu çekildi birbirine Kenetlendi eller, bir dua sanki.. Kokladik aski, Sevgiyi içtik kadehlerde.. Bir rüya bir masal yasiyormus gibi.. Kalp çarpti çoskuyla Yagmur ritmiyle Esti yeller, getirdi sevgi müjdesi. Yapraklar kavruldu kor nefeslerden. Toprak emdi ask dan düsen terleri Dokunduk tenlerdeki sicakliga Uçtuk cennet kuslari gibi Bir an koptuk dünyadan .Ruhlar saha kalkti, Bin yillik yollari asti. Daglarin doruguna çiktik. Sevdik. Sevildik Sevistik |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.