![]() |
Belki de
Yıl 1976. Karanlığa inat doğmuşum dünyaya, Neler gördüysem isyan etmişim Allah'a, Ve çağlar kapatacak açıları çizmişim. Ne sevdâları gömmüşüm sineme, Hançer gibi saplamışım yüreğime, Kan akıyor geçmişimden günüme, 27 yıldan beri avare gezmişim. Sevdayı bilmeyen herkese bağırmışım, Ya onlar haksız ya ben sağırmışım, Ben ölümsüz aşklara inanmışım, Bu yolda şiirlerimle sevişmiş, 2003 yılınada şair girmişim. |
Benim Mezarım
Birgün bir yıkık mezar görürsen, Bilki o benim mezarımdır. Kabirde taşlar karaysa, Bil ki o benim mezarımdır. Mezartaşının bir kenarı kırıksa, Dua'yı boşver birkez an diyorsa, Dikkatli dinle bir off sesi geliyorsa, Bil ki o benim mezarımdır. Mezarlıkta taşlar garipse, Gökyüzü suskun ona küsmüşse, Topraklar çatlamış suya hasretse, Bil ki o benim mezarımdır. Mezartaşında RAFET yazıyorsa, Mezarlık taşlık yollar uzuyorsa, Gürültüden uzak görünmüyorsa, Bil ki o benim mezarımdır. |
Benim Şiirim
Bir düşünceyle ortaya çıkmış, Felsefe ruhludur benim şiirim. Konusunda ayrılığı anlatmış, Bir romandır benim şiirim. Beynimden ruhuma dolan, İnsanın ömrüne çile sokan, Bazen güldürüp bazen ağlatan, Ayrılık türküsüdür benim şiirim. Kolayı unutmuş zorlara koşan, Düşeni her zaman tutup kaldıran, Zalimlere bir yumruk olan, Adalettir benim şiirim. Ölümü anlatır bazı dizelerde, Bir şarkı, bir ferman kimi yerde, Sonuçta yazdığım her sözde, Kardeşliğe koşar benim şiirim. RAFET ismi geçer şiir sonunda, Sevdiğim vardır her satırında, Güleç yüzlü onsekiz yaşında Yarime yazılıdır benim şiirim. |
Bilemedim
Suları tersine akıtmayı başardımda, Nasıl kurutulur bilemedim. Kalbin yaralanacağını öğrendimde, Nasıl yıkılacağını bilemedim. Şimdi sorsan viranedir yüreğim, Ummadığım şeydir giden gençliğim, Herşeye katlanırda şu hâlim, Sensizliğe katlanmayı bilemedim. Sen yanımda uzaklara dalarken, Gençliğim yanında solarken, Aşkımı dünya duyarken, Sana nasıl duyuracağımı bilemedim. Ufka baktım sevdalıları düşünürken, Kimseye boyun eğmedim sen yokken, Hep ağladım sen dertliyken, Nasıl güldüreceğimi bilemedim. Bıktım artık seni sensiz yaşamaktan, Derdini hep ellere sormaktan, Şüphe duydum kendi adımdan, Çilekeş mi? RAFET mi? bilemedim. |
Biliyor Musun
Neler yaşatıyor yalanlar neler, Herşey inançsızlığa gebe biliyor musun? İnançsızlığın doğduğu gelecekler, Vahşet ve kinle büyür biliyor musun? Belki bir bebeğin gözyaşında, Belki bir balığın son çırpınışında, Belki umutların her yıkılışında, Neleri kaybediyoruz biliyor musun? Kayıp şehirlerin çıkmaz falına, Kimse yetişmez ağlayanın imdadına, Gerçekleri görüp hala inadına, Kimlere bel bağlıyoruz biliyor musun? Mavi düşlere dalıp bastığımız yeri, Görmemişiz ve kimsenin de yok haberi, Şu an seyret bütün ülkeleri, Yardım edecek kimse yok biliyor musun? Manevi boşluğa dalıp da herşeyi unutanı, Kendini bırakıp da intihara koşanı, Hatırlayıp da zamanın nasıl çıldırdığını, Nasıl çıldırıyorum biliyor musun? Bir yaprağın akıbeti bile rüzgarın yolunda, Kabusa dönüşen uykuların sonunda, Mehtabın üzerini sisler kapladığında, Vampir ruhlu insanlar çıkıyor biliyor musun? Akıbeti bozmaz sütü bozuk değilse, Herşey düzelir sır kapısından girilse, Kul yerine insanoğlu Allah'a eğilse, Sima ile kalp eşit olur biliyor musun? |
Bir Berrak Umman
Bir doğuştur senin hayat dediğin, Derinliği düşünmeden daldığın deniz. Umutlar uzakta görünen bir kara, Çırpınırsın kurtulman ise ümitsiz. Kapılırsın bir düşüncenin hedefine, Bir Berrak Umman güzel görünen, Bilmezsinki neler vardır içinde, Koskoca bir sorudur tek bilinen. İstediğin hayaller hep uzak kalır, Bir şairin kalemsiz kalması gibi, Kağıdı bulamayınca çıldıran, Bir denizdir şairin düşüncesi. Olur olmaz her yer çıkmaz sokak, Sense o yolun derin yolcususun, Birgün bu can tenden çıkacak, Süslediğin şiirlerle birlikte unutulursun. Ölümsüzlük ummanı yenmektir, Umutsuzluk çıkmaz sokağa girmektir, Herşey bu satırlar gibi son bulur, Satırlar o ummandan içmektir. |
Bir Garip Sevda
Bunca yıldır düşmüşüm bir umudun peşine, Anlayamadığım yolları ezip ezip geçmişim. Bıçak darbesi almışım dost bildiklerimden, Yıkılmışım ama asla eğilmemişim. Şimdi yıllara baktığımda tek gördüğüm, Karmakarışık ve çözülmez kördüğüm. Uğruna hergün bin defa öldüğüm, Dostlardan umudumu kesmişim. Dostluk hep yalan ve riya'ya kalmış, Herkes menfaat denizine dalmış, Bu dünyaya hiç gelmemek varmış, Bir Berrak Umman sevdasına ömrümü harcamışım. |
Bir Sevgili İstiyorum
Güzelliği dünyanın olsun,sevgisi yeter, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Yalnızlık ölümden de beter, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Seni unutturmasın,fazla güzel olmasın, Farketmez isterse güneş doğmasın, Yeterki yanımdan hiç ayrılmasın, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Şimdi derken şu anda bile hazırım, Göğsüne yaslanır meçhule dalarım, Düğünü bu yaz yaptırırım, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. RAFET'in hayalleri gerçek olursa, KASTAMONU'nun milli gelini olursa, İsmi SİMAV olur oğlum olursa, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. |
Bir Şiirim Vardı
Bir şiirim vardı yıllar önceden, Yıldızları anlatırdı satırlarında. Onların dertlerinden söz ederken, Feryadını çınlatırdı kulaklarıma. Bir şiirim vardı yıldızlara, Sanırım aşk üzerineydi, Öyle bir şiirdi ki bu yıllara, Yenildi hiç istemeden. Son satırında ölmeden bahsederdi, Ve işte o anda gelen eceldi, Oturur sohbet ederdik onunla, Bir yıldız kayar ve ecel giderdi. Hatırlamak isterim de yeniden, Bir satır bile geçmiyor beynimden, O şiir, ahh o şiir yok mu, Beni alıp götürürdü benden. Yine yıldız kayarken gökyüzünden, Aklıma düştü o şiir hiç istemeden, Kaybolan yıldızlar gibi o şiir, Gelmiyor geriye ama neden? |
Biraz Seni Biraz Beni Anlatsın
Bir haber sal mavilerle süslü olsun, Biraz seni biraz beni anlatsın. Sana olan duygularım savrulsun, Biraz seni biraz beni anlatsın. Dağıtsın dalgaları savursun heryere, Bir şiir yaz delice gökyüzüne, Rüzgarlar çarpsın her sözünü yüzümüze, Biraz seni biraz beni anlatsın. Sen bilirsin yolunu yanıma gelmek için, Anlatırsın her saniye'ye zamanı durdurması için, Bir duamız olsun dilinden çıkan, ikimiz için, Biraz seni biraz beni anlatsın. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.