![]() |
Anne
Anne bana beni anlat! Anne dediğim o güzel günü, Çocukluğumu, gençliğimi,dünü Anlat bana bugünümü Bu dünya ben doğduğumda, Yine böyle miydi anne? İnsanlar nokta kadar menfaat için, Virgül kadar eğiliyor muydu? Herkes birbirinin dedikodusunu yapıp, Fırtınalar kopartıyor muydu yaşamlarında? Anne,eski fotoğraflarına baktım bu şehrin, Eski taşlı yolları ne de güzelmiş aslında Hele ilkokula giderken,Cumhuriyet Meydanında, Koskoca o çınar ağacına nasıl kıymışlar? Anne, medeniyet hızlandıkça gördüm ki bazı güzellikler tarihe karışmış! Çam kokulu yeşil alanlar, Şimdi taş binalarla tepeden bakmakta bize! Anne hani benim eski oyuncaklarım? Nerde o gözümün bebeği oyunlarım? Hey gidi hey vurdu mu misketi,misketin gözüne, Değmeyin gitsin,çocuk gönlümün keyfine! Anne hatırllar mısın ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt olmuştum, Ve,cezaevi firarisi gibi kaçardım okuldan eve,hatırlar mısın? Üstüm,başım rezalet şekilde gelirdim! Anne anlat bana saçlarımı okşadığın o ilk geceyi, Hasret,sevgi,şefkat denen o üç güzel heceyi Yaramazlık yaptığım, odayı, eşyaları dağıttığım, Oyuncaklarımı atıp, fırlattığım o günleri anlat bana anneciğim. Gönül dağlarım şimdi büyüdü anne! Büyüdü şimdi düşüncelerim, devleşti! Ve,kalbime bir Allah, bir de anne sevgisi yerleşti! Okuttunuz beni anneciğim,babamla bir hayat bahşettiniz! Anne sen Allahımın cennetle ödüllendirdiği eşsiz kişisin, Sen gece-gündüz okuduğum şiirsin! Gönül dilimsin,lisanımsın. Bırak anne, bırak anlatayım: Sen tarihsin, cansın, canansın! Bir buse ver anneciğim, bir buse ver de çocukluğum; Çocukluğum, gözlerimde canlansın! Anne sen benim gönlümde sultansın! Anne,sen cennet denilen, O en güzel, Vatansın... Oktay Zerrin-Bafra Oktay Zerrin |
Anne,acep deli miyim?
Yastığa,baş koyamadım Anne,acep deli miyim? Şiirlere,doyamadım Anne,acep deli miyim? Gün,'günaydın'dedi,güne Vedâ ettim,artık düne Ah,yüreğim yandı yine Anne,acep deli miyim? Şairlerin hâli nice Ağlar onlar,hep gizlice Şu gönlümde,var bir ece Anne,acep deli miyim? Dünya,niçin böyle kambur? Gel de şimdi,çalma tambur Kalbim çarpar gümbür,gümbür Anne,acep deli miyim? Tutunacak,dal kalmadı Falcılarda,fal kalmadı Yüreğimde,hâl kalmadı Anne,acep deli miyim? Âşk,insana âzap mıdır? Zemzem midir,kezzâp mıdır? Kalbimdeki,mızrap mıdır? Anne,acep deli miyim? 10-07-2005-BAFRA Saat:05.21 Oktay Zerrin |
Aptal,aptal bakma yüzüme!
Aptal,aptal bakma yüzüme! 'Seni seviyorum'dememi de bekleme! Gözlerime bak,anlarsın; Ne demek istediğimi! Anlarsın; Seni nasıl sevdiğimi. Bir kozalak düşün; Kabuğu,sertten sert! İçi; kayda değer bir hazine hükmünde! Ne yaparsın,böyle bir şeyi? Şunu iyi bilesin ki; Benim sevgim; Kozalakların derisine, Çam ağaçlarının,gövdesine; Cemreler'in düştüğü,topraklara yazıldı! Çöllerdeki serap gibi, Mahzendeki şarap gibi, Hani 4 Hak Kitap gibi; Birsevgi,işte benimki! Aptal,aptal bakma yüzüme! 'Seni seviyorum'dememi de bekleme! Gözlerime bak,anlarsın; Ne demek istediğimi! Anlarsın; Seni,nasıl sevdiğimi! .. Oktay Zerrin-12-04-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Arka Sokaklar'da Bir Şey Oluyor!
Tinerci,beyazcı,ah; daha neler, Arka sokaklar'da,birşey oluyor! Sarhoşlar,berduşlar,ah; kimsesizler Arka sokaklarda,bir şey oluyor, Arka sokaklarda,herşey oluyor! Kavga,bıçak,şiddet,insan sesleri Kimsesiz çocuklar,üzer bizleri Kin,hasret,gözyaşı,çile izleri Arka sokaklarda,bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Patlar tabancalar,hedefi meçhûl Maganda,kapkaçcı dolmuş İstanbul Ne saygı,ne ahlâk,ne kaldı usül Arka sokaklarda,bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Futbolda; fanatik fikir türedi Sapıklar,bir mantar gibi üredi Sabırlar tükendi,yürek eridi Arka sokaklar'da bir şey oluyor Arka sokaklar'da,herşey oluyor! İşsizlik başını almış,gidiyor Haklı,haksız herkes,yemin ediyor Nefesler tutulmuş,yürek eriyor Arka sokaklar'da bir şey oluyor Arka sokaklarda,herşey oluyor! Oktay Zerrin-01-08-2003-Bafra. Oktay Zerrin |
Arkadaş...
Ben kimim, kadere çizik atayım Ne haddime kızıp,bozuk atayım Gönül torbasına,azık atayım Sevgiye olur mu,doyum arkadaş? Düşünüp,duralım sevgi nerede? Tarihe,kültüre ilgi nerede? İnternet oyunsa,bilgi nerede? Bilgiye olur mu,doyum arkadaş? Ud,tambur,keman,ney şahane güzel Arama sevgide,bahane güzel Söyle ne var âşktan,daha ne güzel? Sevgiyle olur mu,oyun arkadaş? Oktay Zerrin |
Artık
Sağımı, solumu sobeledim ben Körebe oynama âşkımla artık Karanlık sokakta, ebeledim ben İstemem kaynama âşkımla artık... Çıkarsız sevgimi, dile düşürdün Yalnız dile değil, ele düşürdün Gönlümü kırılmış tele düşürdün Yetişir oynama âşkımla artık... Bir hicâz taksimi geçmekte gönlüm Âşkı katre, katre içmekte gönlüm Eski bir yarayı deşmekte gönlüm Kapımda dolanma âşkımla artık... Gece ay dedeyle ' ay kız ' ı söyle Şu kalbimi çalan hırsızı söyle Şiir oku bana, hep bizi söyle Mum gibi yamna âşkımla artık... Oktay Zerrin |
Artık...
Kalbime kitledim,güzel sevgini Şifreyi kaybettim,çözemem artık Esirgeme canım,benden ilgini Çok üzdüm bu gönlü,üzemem artık... Şunun şurasında sevgi,saygı var Yine gözlerimde korku,kaygı var Bir tek bakışının,milyar farkı var Çok gezdim ben sensiz,gezemem artık... Yüreğinle konuş,kalbinle konuş Sevgisiz bir yürek,etmez beş kuruş İstemem bu kadar,soğuk bir duruş Bu yufka yüreği,ezemem artık... 20-07-2005-BAFRA Saat:03.35 Oktay Zerrin |
Aruz şiir denemelerim....
Arz-ı endâm etti bir gül, yanaktaki gamzende Öyle güzel sevdâ ki bu, yine oldum râm sende Hasta oldum düşünmekten, ne arasın gam sende Öyle güzel sevdâ ki bu, yine oldum râm sende... ************** Bir âfet-i sûzan ki ah, cemâli aydan güzel Saki bala bir ceylandan, yağız bir taydan güzel Göklerdeki yıldızlardan, mehtaptan, koy'dan güzel Sanki bala bir ceylandan, yağız bir taydan güzel... **************** Şu gönlümün dergâhına, nur saçan yüzünle gel İçip,sevdâ şerbetini, sazınla, sözünle gel Şiirle gel, şarkıyla gel, sevinçle, hüzünle gel İçip,sevdâ şerbetini, sazınla, sözünle gel... ***************** Gözlerimin uzaklığı, mesâfesi dert değil Yufka yüreklidir gönlüm, kaya gibi sert değil Beni sana kötüleyen, Allah için mert değil Yufka yüreklidir gönlüm, kaya gibi sert değil... ***************** Ne sen beni dinledin, ne ben seni dinledim Kalbimi yaraladın, inim-inim inledim Perişân oldu gönlüm, yüz kere tembihledim Kalbimi yaraladın, inim-inim inledim... ****************** Bu akşam gözlerime, güzelden güzel oldun Gönlümdeki fırtına, saçımdaki tel oldun Bana gülüp, dururdun, işte sen de del'oldun Gönlümdeki fırtına, saçımdaki tel oldun... ****************** Şuraya yazıyorum, çok nâdim olacaksın Ya bir gönül meleği, ya zâlim olacaksın Gönülden sevmek için, çok nârin olacaksın Ya bir gönül meleği, ya zâlim olacaksın... 26-07-2005-BAFRA Saat:02-04 arası Oktay Zerrin |
Âşık oldum,gözlerine...
Karanlığı yırtıp,geldim Işık oldum,gözlerine Sevgilerle akıp,geldim Âşık oldum,gözlerine... Her bakışta,Allah dedim Bakışını,benimsedim Yüreğime,resimledim Âşık oldum,gözlerine... Mehtap,yıldız,bahar,çiçek Gönlüm oldu,bir kelebek Şarkılardan,tuttum dilek Âşık oldum,gözlerine... Oktay Zerrin |
Âşk çarpar...
Yas tutuyor rıhtım, sular çekildi Gönül yollarıma, mayın ekildi Onurlu sevgime, silah çekildi Yüz kurşun sıksalar, âşk çarpar kalbim... Hüzzamla ağladı, şarkılar yine Kâlp kırmak söyleyin, sığar mı dine? Gönül kitabımda, yer yoktur kine Dünyamı yıksalar, kalbim âşk çarpar... Sevgi bohçasını, aldım elime Kimse dokunamaz artık kılıma Kuşlar yuva yaptı, gönül dalıma Bozup da çıksalar, kalbim âşk çarpar... Ağzımdan inşallah, keşke çıkıyor Attığım her adım, âşka çıkıyor Rüyâlar ve fallar, başka çıkıyor Yalan da çıksalar, kalbim âşk çarpar... Doksan dokuz bilmez, yüzün bahsini Bahar niçin etsin, güzün bahsini? Kapattım ömrümün, hüzün bahsini Dinleyip, baksınlar kalbim âşk çarpar... Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.