![]() |
Ask günah olmayacak kadar masum,
köle olmayacak kadar özgür, unutulamayacak kadar derin, umulmayacak kadar yakin ve tek basina yasanamayacak kadar özeldir |
BİLMİYORSUN
bilmiyorsun yanlızım yine bu gece duvarlara anlatamadım seni rüyalarımda seni götüremedim yokluğun bir ateş gibi yakıyor içimi anlatamadım derdimi kimselere seni görmek baktığım heryerde ölümlerden ölüm beğenmeye benzer sensiz ölmek bu yaban ellerde kolaymı ellerinden aşk zehrini bir yudum su niyetine içmeden yeşil gözlerini kendime kefen yapmadan ölmek kolay mı. |
Mendilimde Kan Sesleri
-------------------------------------------------------------------------------- Mendilimde Kan Sesleri Her yere yetişilir Hiçbir şeye geç kalınmaz ama Çocuğum beni bağışla Ahmet Abi sen de bağışla Boynu bükük duruyorsam eğer İçimden öyle geldiği için değil Ama hiç değil Ah güzel Ahmet abim benim İnsan yaşadığı yere benzer O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer Suyunda yüzen balığa Toprağını iten çiçeğe Dağlarının, tepelerinin dumanlı eğimine Konyanın beyaz Antebin kırmızı düzlüğüne benzer Göğüne benzer ki gözyaşları mavidir Denize benzer ki dalgalıdır bakışları Evlerine, sokaklarına, köşebaşlarına Öylesine benzer ki Ve avlularına (Bir kuyu halkasıyla sıkıştırılmıştır kalbi) Ve sözlerine (Yani bir cep aynası alım-satımına belki) Ve bir gün birinin adres sormasına benzer Sorarken sorarken üzünçlü bir görüntüsüne Camcının cam kesmesine, dülgerin rende tutmasına Öyle bir cıgara yakımına, birinin gazoz açmasına Minibüslerine, gecekondularına Hasretine, yalanına benzer Anısı işsizliktir Acısı bilincidir Bıçağı gözyaşlarıdır kurumakta olan Gülemiyorsun ya, gülmek Bir halk gülüyorsa gülmektir Ne kadar benziyoruz Türkiye'ye Ahmet Abi. Bir güzel kadeh tutuşun vardı eskiden Dirseğin iskemleye dayalı -- Bir vakitler gökyüzüne dayalı, derdim ben -- Cıgara paketinde yazılar resimler Resimler: cezaevleri Resimler: özlem Resimler: eskidenberi Ve bir kaşın yukarı kalkık Sevmen acele Dostluğun çabuk Bakıyorum da simdi O kadeh bir küfür gibi duruyor elinde. Ve zaman dediğimiz nedir ki Ahmet Abi Biz eskiden seninle İstasyonları dolaşırdık bir bir O zamanlar Malatya kokardı istasyonlar Nazilli kokardı Ve yağmurdan ıslandıkça Edirne postası Kıl gibi ince İstanbul yağmurunun altında Esmer bir kadın sevmiş gibi olurdun sen Kadının ütülü patiskalardan bir teni Upuzun boynu Kirpikleri Ve sana Ahmet Abi uzaktan uzaktan domates peynir keserdi sanki Sofranı kurardı Elini bir suya koyar gibi kalbinden akana koyardı Cezaevlerine düşsen cıgaranı getirirdi Çocuklar doğururdu Ve o cocukların dunyayı düzeletecek ellerini işlerdi bir dantel gibi O çocuklar büyüyecek O çocuklar büyüyecek O çocuklar... Bilmezlikten gelme Ahmet Abi Umudu dürt Umutsuzluğu yatıştır Diyeceğim şu ki Yok olan bir şeylere benzerdi o zaman trenler Oysa o kadar kullanışlı ki şimdi Hayalsiz yaşıyoruz nerdeyse Çocuklar, kadınlar, erkekler Trenler tıklım tıklım Trenler cepheye giden trenler gibi İşçiler Almanya yolcusu işçiler Kadınlar Kimi yolcu, kimi gurbet bekçisi Ellerinde bavullar, fileler Kolonyalar, su şişeleri, paketler Onlar ki, hepsi Bir tutsak ağaç gibi yanlış yerlere büyüyenler Ah güzel Ahmet Abim benim Gördün mü bak Dağılmış pazar yerlerine benziyor şimdi istasyonlar Ve dağılmış pazar yerlerine memleket Gelmiyor içimden hüzünlenmek bile Gelse de Öyle sürekli değil Bir caz müziği gibi gelip geçiyor hüzün O kadar çabuk O kadar kısa İşte o kadar. Ahmet Abi, güzelim, bir mendil niye kanar Diş değil, tırnak değil, bir mendil niye kanar Mendilimde kan sesleri. |
Kan Var Bütün Kelimelerin Altında
-------------------------------------------------------------------------------- Kan Var Bütün Kelimelerin Altında Posta arabalarından söz et bana Kan var bütün kelimelerin altında Ezop'un şu lanetli dilinden söz et Kan var bütün kelimelerin altında Umulmadık birgün olabilir bugün Aslan kardeşçe uzanabilir kayalıklara Bir çay şöyle yağmurların kokusunda Kan var bütün kelimelerin altında İşte durup dururken surda Bir yelpaze gibi açıldı sesin Güzün en gürültülü kanadında Göğün en ince dalında Kan var bütün kelimelerin altında Umulmadık bir gün olabilir bugün Bir çeşme gibi akabilir cumartesi Çığlığındaki sessiz harfler Dün gecenin ağırlığıdır damarlarında Ne güzel konuşur sokak satıcıları Fötr şapkalarıyla ne kalabalıktırlar Ve çiçekçi kızların göğüsleri Daha suçsuzdur kırlangıç yumurtasından Kan var bütün kelimelerin altında Yaprağını dökecek ağaç yok burda Ama ışık sökebilir olanca renklerini Sürekli işbaşındadır belleğin Tanık şairler arasında Oyuncu arkadaşlar arasında Yolculuk bir kafiye arayabilir Atının kuyruğundaki düğümde Ölüm bir kafiye arayabilir Ak gömleğinde Yol bir kafiye arar ve bulur Dönemeçlerin benzerliğinde Kan var bütün kelimelerin altında Bir gül al eline sözgelimi Kan var bütün kelimelerin altında Beş dakka tut bir aynanın önünde Kan var bütün kelimelerin altında Sonra kes o aynadan bir tutam Beyaz bir tülbent içinde Koy iç cebine Bütün bir ömür kokar o ayna Kan var bütün kelimelerin altında İşte o kandır senin gülüşün Sızmıştır hayatın derinlerine Siyahtır orda kırmızıdır Daldan dala atlar Sever çocuklara anlatılan masalları Ama iş savunmaya gelince Yalnız alevi savurur Ve güneşin solmaz çekirdeğini Yalnız doruklarda Umulmadık bir gün olabilir bugün Kan var bütün kelimelerin altında |
Çocukça Aşk
-------------------------------------------------------------------------------- Çocukça Aşk Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden... __________________________________________ Ask günah olmayacak kadar masum, köle olmayacak kadar özgür, unutulamayacak kadar derin, umulmayacak kadar yakin ve tek basina yasanamayacak kadar özeldir |
Gitme
-------------------------------------------------------------------------------- Gitme Gitme figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada, bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları kelebekler ölür gitme bir yıldız küser göğüne, içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin, üzülürüm gitme öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli, çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah be gülüm Gitme acılara mahkum olur yüreğim ardında fırtınalar kalır, ayrılıklar, anılar, yanlızlıklar boynu bükük aşklar, gözü yaşlı şarkılar alışamam yokluğuna, yokluğun ölüm gitme içimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara, üşürüm gel gitme sevgilim terketme beni umutsuz çaresiz bekletme beni gitme bütün ormanlar ateşe verilir kuşlarda gider bu kent de, ölürüm gitme kal menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam yokluğun ölüm. __________________________________________ |
Yaşam İçin 13 Satır
-------------------------------------------------------------------------------- Yaşam İçin 13 Satır 1.Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum. 2.Hiç kimse gözyaşlarını hak etmez, onlara layık olan kişi ise seni ağlatmaz 3.Sen istediğinde sana aşık olmaması, sana aşık olmadığı anlamına gelmez. 4.Gerçek arkadaş, elini tutan, kalbine dokunandır. 5.Birisine yabancılaşmanın en kötü biçimi yanında oturuyor olup ona hiç bir zaman ulaşamayacağını bilmektir. 6.Hiç bir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile! Gülümsemene kimin, ne zaman aşık olacağını bilemezsin.. 7.Tüm dünya için sadece bir kişi olabilirsin fakat bazıları için sen bir dünyasın. 8.Zamanı onu seninle birlikte geçirmeye hazır olmayan biriyle geçirme 9.Belki de Tanrı uygun kişiyi tanımandan önce yanlış kişilerle tanışmanı, onu tanıdığında minnettar olman için istedi. 10. "Bitti" diye üzülme, "yaşandı" diye sevin. 11. Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir. 12. Birini daha iyi tanımadan ve bu kişinin senin kim olduğunu bilmesinden önce kendini daha iyi bir kişiye dönüştür ve kim olduğunu bilerek kendine güven. 13.Kendini çok zorlama, en güzel şeyler onları en az beklediğinde olur. __________________________________________ |
Denİz GÖzlÜm
-------------------------------------------------------------------------------- DENİZ GÖZLÜM İLK DEĞİLSEN BİLE SON AŞKIM OLUP KAL SENDEN ÖNCESİNİ YAŞAMADIM SAYARIM BÖYLE BİR AŞKA ÖMÜR VERMEYE DEĞER DİLLEREDE NAZARA GELİR DİYE KORKARIM BÖYLE BİR AŞKA ÖMÜR VERMEYE DEĞER DİLLEREDE NAZARA GELİR DİYE KORKARIM DENİZ GÖZLÜM BENİM SENİN İÇİN HAZARIM EĞER ÖLÜM GEREKSE ÖLMEYE GİDERİM YEMİN OLSUN SENİNİM ÇOCUKLAR GÜLÜŞELİM DENİZ GÖZLERİNDE HAYAT BULUR GÖZLERİM YÜREĞİM ACIR İNAN SENDEN UZAK KALMASIN O DENİZ GÖZLER BENİM BAŞKASI HİÇ BAKMASIN SON ARZUN NEDİR DİYE GELİP SORSALAR HAYKIRIŞ OLUR SESİM SEN YİNE SEN DER CANIM SENİ ÖZLER SENİ BİLİR İSTER BENİ BIRAKMA EĞER ATEŞLERİM SÖNER DENİZ GÖZLÜM BENİM SENİN İÇİN HAZARIM EĞER ÖLÜM GEREKSE ÖLMEYE GİDERİM YEMİN OLSUN SENİNİM ÇOCUKLAR GÜLÜŞELİM DENİZ GÖZLERİNDE HAYAT BULUR GÖZLERİM YÜREĞİM ACIR İNAN SENDEN UZAK KALMASIN O DENİZ GÖZLER BENİM BAŞKASI HİÇ BAKMASIN SON ARZUN NEDİR DİYE GELİP SORSALAR HAYKIRIŞ OLUR SESİM SEN YİNE SEN DER CANIM SENİ ÖZLER SENİ BİLİR İSTER BENİ BIRAKMA EĞER ATEŞLERİM SÖNER |
Sen Aşksın..
Sen Aşksın.. Bana aşkı sordular bebeğim. Aklıma sen geldin. Birbirimizi buluşumuz geldi. Tanıştığımız sonbaharın renkleri geldi sonra aklıma. Yağmur altındaki sarılar ve turuncular. Gözlerimizle buluştuğumuz ilk anlar, içimizde hissettiğimiz ilk fırtınalar... Çocukça buluşma telaşları, gülmelerimiz. Tanımaya, anlamaya çalışmamız hep birbirimizi. Başka gözlerle de bakabilmeyi öğrenmemiz hep yaşama... Bana aşkı sordular, ben seni düşündüm bugün. Nasıl sevdiğimizi, içimizi ısıttığımızı o sevgiyle. Ayrı geçen saatleri, günleri uzun uzun sabırla sayıp ta, birlikte olduğumuz anları nasıl kovaladığımızı aceleyle.. Kimselerde bulamadığımız ve bulamayacağımız o karşılıklı ilgiyi, şefkati hatırladım. Güveni, dostluğu benzersiz.. Tek seninle paylaştım herşeyi. İçimde nasılsam, sana öyle anlattım kendimi. Sevmenin bu olduğuna inandım seninle. Kusurumla, güzelimle tanıttım kendimi dürüstçe, olduğum gibi. Sen de bana öyle geldin hep ve biz böyle sevdik, olduğumuz gibi... Mutluluğumdan döktüğüm o gözyaşlarım geldi aklıma. Yüreğimde var oluşunun, yaşamıma ne büyük destek olduğunu hatırladım. Beni yenileme çabandan hiç vazgeçmeyişini, unuttuğum değerlerimi yeniden kazandırmaktaki o isteğini, sorunlarımızı birlikte çözüşümüzü, herşeyi paylaşmamızdaki o özeni... Kışı, yazı, baharı seninle sevdim, kendimi yeniden sevdiğim gibi. Kışın kardelenleri, baharda tomurcukları, yazın maviyi gördüm. Gün kadar, geceyi de sevdim seni severken. Yıldızların, bulutların o kadar da uzak olmadığını gördüm seninle. Ayrı şehirlerde, tek gökyüzünü, aynı gözlerle görmenin güzelliğini tattım. Güneşi doğdurup her sabah, sana yolladım kendi gün batımlarımda... Bana aşkı sordular birtanem, aklıma sana olan aşkım geldi. Yüreğimizde söndüremediğimiz o yangınımız geldi. Uzaklığın sadece aramızdaki kilometrelerde olduğunu, sevdikçe daha çok yaklaştığımızı hatırladım, özledikçe de daha çok sevdiğimizi... Dilimizde dolaşan şarkılar geldi aklıma, karşılıklı yazdığımız şiirler. Kelimelerin yetmediği, alfabenin tükendiği anları hatırladım. İçimizdeki tarifsiz coşkuyu, sevgiyi gözlerimizle nasıl anlattığımızı sonra. Ve sarıldığımızda birbirimize, birleşen kalp atışlarımızı. Yokluğumuzda kokularımızı nasıl duyumsadığımızı düşündüm, düşünürken de burnumun sızlayışını... Bana seni sordular sevgilim. Aşk'ı sen diye bildiğimi hatırladım ve seni anlattım bugün... |
Bekleyenler icin
Bir ayak sesi duymayayim Kapiya kosuyorum Gelen sen misin diye Bir siyah sac görmeyeyim Yüregim burkuluyor Aglamakli oluyorum Her sey bana seni hatirlatiyor Gökyüzüne baksam Gözlerinin binlercesine görürüm Bir rüzgar degse yüzüme Ellerini düsünmeden edemem Yaktigim bütün sigaralarin dumanlari sana benzer Tadi senden gelir Yedigim yemislerin ctigim icçkilerin Ve icimdeki bu dayanilmaz sikinti Bu emsalsiz hüzün Seni bekledigim icindir Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artik Utaniyorum odamdaki bütün esyalardan Su sedir hala gelip oturmani bekliyor Su ayna karsisinda güzelligini seyretmeni Su kadei dudaklarina degebilmek icin duruyor masada Ve su saat geldigin anda Durabilir sevincinden Zaman çildirabilir Cünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir. Bir cocuk dogmayi bekler Bir agir hasta ölmeyi Bitkiler yagmur ve günesi bekler Yalniz bir kadn sevilmeyi Ve düsün ki bir adam cinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asilmayi bekleyen bir idam mahkumu gibi Sen gelinceye kadar Pencerem kapal duracak Rüzgar gelmesin diye Artik perdeleri acmayacagm Gün isigi girmesin diye Sonra kahrolacagim Bu karanlikta, bu derin yalnizlikta Ve günlerce *******ce haykracagim Nerdesin diye, Nerdesin? Bir gün bu kapidan sen gireceksin Biliyorum Ergec bu bekleyisin bir sonu gelecek Yillarca sonra Öldügüm gün bile gelsen Butun bu bekleyisimi ve oldugumu unutup Cocuklar gibi sevinecegim Kalkip sarilacagim ellerine Uzun uzun agliyacagim. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.