![]() |
Birtanem
Birtanem! benim ol da; kum tanem ol Kızgın güneşlerde yak, kavur beni. Benim ol da; denizlerde dalga ol En derin girdaplara savur beni. Birtanem! ay parçası, gün ışığım, Aşım, ekmeğim ol da; doyur beni. Beni değil, önce kendini düşün Her halinle seviyorum ben seni. Ziya Kara |
Biz Yazmadık ki
Kim bilebilir ki tanrıdan başka Gelecekte bizi neler bekliyor Tesellisi bile güzel meçhulün Değişmez bir son var ki o da ölüm! Alın yazımızı biz yazmadık ki İsteyince değiştirebilelim Biz kimiz ki hesabını vermeden Günahlarımızı silebilelim. Ziya Kara |
Bize Ne Dünden Bugünden
Ekmek senden su benden Damar senden kan benden Biz iki can bir beden Birleşsek gönülden Bize ne dünden bugünden. Dudak senden dil benden Bade senden ney benden Zamanı mı demeden Birleşsek gönülden Bize ne dünden bugünden. Ziya Kara |
Bu Akşam Sabah Olmayacak
İçim içime sığmıyor bu akşam Yatağım deniz, yıldızlar yorganım olacak Sabaha kadar dolaşacak Hıçkıra hıçkıra ağlayacağım Deniz taşacak sanırım bu akşam Yıldızlar görgü şahidim olacak Anılara sığınmayacağım Gün ağarsa da; sabah olmayacak... Ziya Kara |
Bu Gece
Bu gece bir başıma sabaha kadar Yıldızları seyrettim gök yüzünde Yıldızlar kayarken dilek tutulurmuş diyorlar ya Birkaç kayan yıldız da ben gördüm bu gece. Bu gece bir ilk di yaşadığım bu alemde Anladımki bana sen lazımsın, sana da ben Ama ne sen benimleydin ne de ben seninle Bir dilek tuttum bu gece, bil bakalım ne! ? Ziya Kara |
Bugünü Düşünebilsem
Seni bir anlayabilsem Sen bana açılabilsen Derdini söyleyebilsen Dermanı ben olabilsem Sen kendini bulabilsen Geçmişi unutabilsen Dünyalar benim olacak Bugünü düşünebilsem... Ziya Kara |
Bundan Böyle
Fasıl bitti, perde kapandı, oyun yok artık, Bundan böyle; sen yoluna, ben yoluma. Yeniden ayni sahneyi paylaşmanın Ne anlamı var; ne de manası... Ziya Kara |
Bütün Şiirler
Neden sana özel olmasın söyle Yoksa bir sakıncası mı var sence O her kimse ki bir çiçekse böyle İlham olur hep ihtiyara gence Ben güzele güzel demem demem ki Benim olmasa da güzel güzeldir Yazılan okunan bütün şiirler Bilinmez belki de sana özeldir Ziya Kara |
Cancağızım
Her türlü meşakkate katlandığını biliyorum İşte ben seni onun için bu denli seviyorum Bana bir şans verirsen elin, kolun, dilin olurum Senden hayatımın anlamı olmanı istiyorum. Göğe, yıldızlara bakıyor, hayaller kuruyorum Sen istersen; senin için ben dünyayı durdurum Cancağızım, bana inanacağını sanıyorum Seni, en az kendimi sevdiğim kadar seviyorum. Ziya Kara |
Canım Ciğerimsin
Seni düşünmek istememezlik edemiyorum Düşlerimde, düşüncelerimde, bende sen varsın Ben, seni kendimden bile daha çok seviyorum Sen canım ciğerimsin ama; bana benden çok uzaksın... 18.02.2007 Ziya Kara |
Canım Gibi Seveceğim
İnanki yalanım yok İlk göz ağrım değilsin Sana kanım ısındı Son aşkım olabilirsin. Bundan böyle hayata Toz pembe bakabilir Özleme nokta koyar Hasret giderebiliriz. Ben böyle düşünsemde Daha da önemlisi Senin düşündüklerin Benim için de geçerli. Göz göze diş dişe Uğraş vermeyeceğim Canın gibi seversen Canım gibi seveceğim. Ziya Kara |
Canın Sağ Olsun
Benden çok uzak, Bana çok soğuk olsanda; Sen benim her şeyimsin... Senin canın sağ olsun! Ben sana nasıl kızabilirim? Ömrü hayatımdada sana gönül koyamam, Çünkü; gönlüm sende. Sen bana etmediğini bırakmasanda; Senin canın sağ olsun! Sen olmazsan ben nasıl olurum! ? Ziya Kara |
Canlarım Benim
İyi ki varsınız canlarım benim Siz olmasanız ben ne yaparım? Beni hayata bağlıyorsunuz Sizinle gurur duyuyorum. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için İyi günde kötü günde hep beraberiz Canlarım benim, biz bir aileyiz Aile ne demek; iyi bilenlerdeniz. Ziya Kara |
Cennet Olacak
Gecenin en karanlık olduğu an Gündüze en yakın olduğu zaman İster geceyi, ister sabahı seç Yüreğinin götürdüğü yerde ol. Sevgiyi, aşkı dolu dolu yaşa Geceyi paylaş, güne merhaba de Sevdiğin gibi de sevildiğinde Cehennemin bile cennet olacak! Ziya Kara |
Çaresizim
Kanım donacakmışcasına, Ellerim üşüyor, Bedenim titriyor, Ben, bende değilim! Yüreğimde yangınlar, İçimde acılarla yaşıyorum. Tek çarem sendin, her demde; Bu gün artık çaresizim sayende! Ziya Kara |
Çeker Giderim
Başarının sırrı, başarısızlıksa; Başarılı olmaktansa; başarısızlığı yeğlerim! Seninle birlikte, sana hasret yaşamaktansa; Benliğimi sende bırakır, tası tarağı toplar, çeker giderim! ... Ziya Kara |
Çok İstedim
Çok istedim sensiz olmak, seni unutmak Kaderim bana her türlü mutluluğu çok görmüş Mutluluğa giden yollara duvarlar örmüş Daha doğarken ölmeden öldürüp de gömmüş! Çok istedim sensiz olmak, seni unutmak Kara yazım da gözyaşım da olsan yapamadım Bırak sensiz olmayı senden ayrılamadım İsyan edemem ki; alın yazımsın anladım! Ziya Kara |
Çok Şey Var
Öğrendiğimi sandığım Birçok şeyi, Hälä da; Olması gerektiği gibi Öğrenemediğim, Gün gibi; Gece gibi; Aşikar. Biliyorumki; Ömrüm vefa ederse, Bundan sonra da Daha öğreneceğim Çok şey var! ... Ziya Kara |
Çünkü
Yaşayan bir ölü olmaktansa; Ölmüş olan; yaşayan biri olmayı, Kendime yeğlerim diyemem. Çünkü; ben hayatı seviyorum... Ziya Kara |
Çünkü Seviyorum
Her ne kadar kıskanmıyorum Kıskanmam desem de Kıskanıyorum yine de Çünkü seviyorum Unutursan unuturum Unuttuğuna göre Unuttum desem de Kendimi kandıram ki Çünkü seviyorum Evimde, odamda, yatağımda varsın yoksun önemli değil Önemli olan yüreğimdesin Çünkü seviyorum Sevgi senelerle bitip tükenmez Sevmesini bilince Bana göre canan Candan önce Çünkü seviyorum Delice ve kendimce Ziya Kara |
Daha Farklı
Benim bu deli dolu halim Senden bana hatıra kaldı. Şimdi yaşanmıyor olsa da; Mazi hatıralarda saklı. Unutulmuşluğun acısı Her gün kasıp kavuruyorsa, Geçmişe dönüp hatırlayandan Hatırlananlar daha farklı. Ziya Kara |
Daha Ne İsterim
Her insanın muhakkak bir sevdiği vardır Her sevenin sevilmediğine inancım kesin Seninle sevginin doruğuna erişebilsem Daha ne isterim... Ziya Kara |
De Be Gülüm
Ne diyeceksen de Hadi; de be gülüm! Ben her şeye hazırlıklıyım İçinden geçenleri bir bir söyle Sonra da hayatıma gir Gir ve bir daha sakın çıkma Ayrılacaksak eğer; Sensiz yaşamaktansa Sonum şimdi ölüm olsun, be gülüm! Ziya Kara |
Defterimden Sildim Seni
Defterimden sildim seni Eserin yok sayfalarda Olamazdı, olmadı da Senin yerin hayatımda. Bir hevesti geldi geçti Rüzgar gibi esti bitti Üzülsem mi, sevinsem mi? Ağlasam mı, gülsem mi? Defterimden sildim seni Durgunum ben, üzgün değil Artık, sevgin lazım değil! Senin olan benim değil... Bir hevesti geldi geçti Rüzgar gibi esti bitti Üzülsem mi, sevinsem mi? Ağlasam mı, gülsem mi? Ziya Kara |
Deli Gönlüm
Zihnimde tasavvur ve tahayyül edebildiğim, Sevgilere açılan köprüler geçit vermiyor. Bilinmeyen bir yöne doğru yol alıyorum ki; Deli gönlüm her defasında zokayı yutuyor! Ziya Kara |
Delimiyim Ben
Sana veda edip, Hoşça kal, Elveda deyip, Senden ayrılmaya kalkmak, Aklımı, peynir ekmekle Yemeye kalkmak gibi Olur her halde. Beni sende, seni bende Yaşamak varken; Delimiyim ben, Senden ayrılmayı düşüneyim! ? Ziya Kara |
Demedi Deme Sakın
Benden ancak bu kadar Gerisi sana ait Yüreğim boş kalırsa Tutuşmaya müsait. Demedi deme sakın Canım yanıyor canım Gözüm kulağım sende Sen bir ömürsün bende. Ziya Kara |
Demek ki
Düşünmek istediğim; düşünemediğim, Düşüncelerim de yok artık! Farkında değilim belki ama, Demek ki; ben de yokum artık! 16.10.2006 Ziya Kara |
Deniz Gözlüm
Fırtına mı kasırga mı girdap mı? Ne var gözlerinin derinliğinde Her baktığımda görebileceğim Bir meraktır bendeki deniz gözlüm Belliki kin nefret sevgi ihtiras Hepsi iç içe yüreğinde senin Gözlerinin ufkunda bir gizem var Gördüm söze ne hacet deniz gözlüm Yıllardır köşe bucak aradığım Toprak kadar canlı su kadar aziz Uğruna ölümü göze aldığım O, senden başkası değil deniz gözlüm Ziya Kara |
Desemde
İkilem yaşarsan, Köprüleri aşamazsın. Benden öğrendiklerini Bana satamazsın, Desemde; Her şey bir yana, Sen, benim için Kendimden de ötesin. Allah şahidim olsun ki; Kılına bir zarar gelecekse Sevabımı sana verir, Günahlarını üzerime alırım Bunu böyle bil. Ziya Kara |
Diner mi Hiç
Sakinleşse de bir zaman Denizin dalgası Diner mi hiç? Esse de bir müddet sakince Rüzgarın uğultusu Diner mi hiç? Ama bak; Bir canlı gidiyor Dönemeyecek! Geçmişine alay edilircesine gülünecek Belki; Uğruna ağlayan da olacak, Yine de unutulacak. Neyse ki; O, bunu bilemeyecek, göremeyecek. Ziya Kara |
Diyeceksen
Geldi gitti diyeceksen Sen gel desen de gelemem Sevme dedim diyeceksen Ben istesem de sevemem Sözü yalan diyeceksen Kimseye söz söyleyemem Neden küstün diyeceksen Beni sen üzdün diyemem Affet beni diyeceksen Allah bilir doğrusunu Sen kimsin ki diyeceksen Hatırla kim olduğunu! Ziya Kara |
Doğru Değilse
Senin; seni bana sakladığın doğru değilse Yüreğim yansa da azat et sen, sendeki beni Anılarımla yaşar, avunurum hiç değilse İstesende sana geri vermem bendeki seni... 18.02.2007 Ziya Kara |
Doğum Günün
Bugün senin günün, bensiz de olsa Bugün doğum günün, sakın unutma Unutma beni de bir an hatırla O günden bana da bir anı sakla! Benden hiçbir zaman öğrenemezler Aramızda kalsın olup bitenler Sen söylemeyince kimler bilecek Bir resim, bir çiçek bana yetecek. Ecel, beni benden ansız almışsa Kader de, kendini sakın suçlama Suçlama kimseyi, tanı ve anla O günden bana da bir anı sakla! Ziya Kara |
Dünü Yok Yarını Yok
Kendimi bildim bileli, Ateşimsin, külümsün. Damar gibi, kan gibi, Ben sana mecburum! Ne geceyi, ne günü Beklemeyeceğim. Hemen şimdi yanıma Gelmezsen öleceğim! Derdimi bilse bilse; Bir sen bilebilirsin. Yaramı sarsa sarsa; Tek sen sarabilirsin. Gün olmuş, gece olmuş, Kar yağmış, ayaz tutmuş, Sen olmadıktan sonra; Dünya dursa ne olur? Dünü yok, yarını yok, Yaşamın sonu belli. Damar gibi, kan gibi, Ben sana mecburum! Ziya Kara |
Dünya Dönüyor
İnsanın havsalası alsa da almasa da dünya dönüyor, Sonsuza kadar da dönecek, ya bizim sonumuz ne olacak? Bu sorunun cevabı yine insanın kendi içinde gizli, Gönlümüzü ferah tutalım; ne ekersek onu biçeceğiz! Ziya Kara |
Düş Yakamdan
Omzumda ağırlık, Başımda uğursuzluk, Yüreğimde umutsuzluk olma. Beni kendi halime bırak, Arama, sorma, Düş yakamdan. Olmadı, Olmayacak! Ne kendini; Ne de beni zorlama. Ne olursun, Allah aşkına! Düş yakamdan, Sen yoluna, ben yoluma... Ziya Kara |
Düşman Değilim
Haklısın ayrılığın suçu benim Ne söylesen az bana hak ettim ben Bilmeni istediğim tek bir şey var Gözüm arkada gönlüm sende kaldı Suçlu bensem günahkar olan sensin Sevdiğini söyleyip kanıma girdin Kanımı da iliğimi de emdin Yine de ben sana düşman değilim Ziya Kara |
Düşünce Bazında
Son yazdıklarım ilk yazdıklarımdan farklı değil Düşüncelerimde de bir zerre değişiklik yok Bana gelince; ben hala hep bildiğin gibiyim Beni merak edersen, sensiz, ama seninleyim... Ziya Kara |
Düşünüyorum
Saatlerce anlattım Her türlü bedeli de Ödemeye hazırdım Olanlara üzüldüm. Senden seni istiyor Gözüm gibi koruyor Canım gibi seviyor Sen benimsin diyordum. Yanılmış kandırılmış Belki de aldatılmış Bile olabilirim Diye düşünüyorum. Dün başka bugün başka Olamaz insan asla Sen de anlayacaksın Bir gün bunu mutlaka. Hayatı tanıyacak Gerçekleri yaşayacak Sanırım yokluğumda Beni arayacaksın. Beni sorarsan eğer Ne ben ne de benliğim Bende olmayacak ki Sana bir şey söyleyebileyim. Ziya Kara |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.