![]() |
3.12.2003/Sana Şiirler
baktım bir şeyler söylüyor aklım; iki hece ikisi de birbirinden ince nasıl da güzelleşiyor her şey ismini düşününce Savaş Aslan |
3.12.2003/Sana Şiirler
bazıları yalnızca kafasını taşır boynunun üzerinde, bazıları yüreğini de Savaş Aslan |
3.8.2005/Sana Şiirler
o küsmüş pınarın kokusu olmasa günlerimin içinde olmasa hayranlığım olmasa duruşuna akışına sesine benden olsa olsa kesekağıdı olurdu hem de bir kullanımlık en fazla, ve yalan değil bu tanırım doğduğumdan beri, ruhumu: o hiç bükülmeyen yanımı; gururumu bırakıyorum sana gelirken, kim bilir kim bilir ardımda kaç milyon çukur; kaç milyon kibir sonra bırakıyorum gözlerinin aynasına kendimi yaşıyorum işte aşkının içinde yüzyıllardır mutlu bir çocuk gibi sevgili Savaş Aslan |
3.7.2004/Sana Şiirler
gitmiyorum! gidemem gitsem… ya gelemezsem yeniden sana bitmiyorum! bitemem bitsem… ya olamazsam yeniden sende yitmiyorum! yitemem yitsem… ya bulamazsam yeniden seni terk ediyorum bugün senin olmadığın tüm gitmeleri Savaş Aslan |
3.9.2001/Sana Şiirler
ağır ağır çekiyorum kürekleri sabahın içinde ince bir martı sesi kafiye olsun diye değil; güzelliğinden yaşamın, sonra şu havalı sarışın yuvarlayıp kendisini şöyle bir gökte... neyse, neyse anlayacağın seni arıyorum yine hiç hesapta yokken hem karnım da tokken hatırlayıp güzelliğini böyle birden, işte, ağır ağır çekiyorum yine küreklerimle denizi kendime altımda balıklar üstümde martılar ortalarında yüreğim yüreğimde öylesine bir sen ah bir ulaşabilsem...bir bilsen… Savaş Aslan |
30.1.2002/Sana Şiirler
beki de en güzeli bir kurşun bir deniz bir de gemi insan bazen öfkesine binip gitmeli Savaş Aslan |
30.12.2003/Sana Şiirler/Aşk Kapital
bir işçi çalışıyor kalbimde 24 saat ter içinde, bir işçi çalışıyor kalbimde üstü başı kir içinde, otur, diyorum ne olur anlat neden olmaz, diyor bırakamam işimi sen ölmeden, bak yeni kelimeler yaptım O'na yeni cümleler kurdum, inan, diyor bu kadar güzel olmasa ben de herkes gibi çoktan uyurdum bir işçi çalışıyor kalbimde 24 saat vardiyasız, seviyorum kaleminin kâğıda deyişini bir de soluk almaksızın seni özleyişini Savaş Aslan |
30.6.2005/Sana Şiirler
bütün yağmur çekilir iki damla kalır yanyana ne toprağa karışır ikisi de ne yağmura ne göğe güneşin altında yanyana iki damla öylece özler birbirini ikisi de birbirinden güzel ikisi de birbirinden deli Savaş Aslan |
30.7.2004/Sana Şiirler
*******i yıldızlarla konuşuyorum tanıyor hepsi de gözlerini daha da çok sevdik diyorlar insanları gözlerini gördüğümüzden beri ve diyorum ki, ve diyorum ki biliyorum, o iki şiiri... ne zaman isterseniz, anlatırım, çağırın beni Savaş Aslan |
31.5.2005/Sana Şiirler
inanmalısın hepimiz insan olsak da sadece sen benim için...rüyalara inananların cennetinden daha da çok yoksa umut yok sevgilim hiç umut yok, Savaş Aslan |
4.5.2004/Sana Şiirler
anlatmak istediklerimi duymak istediklerini konuşmak istediklerimi söylemek istediklerini anlatmasam da; duymasan da konuşmasam da; söylemesen de anlatmışım gibi; duymuşsun gibi konuşmuşum gibi; söylemişsin gibi bir şey var hep gözlerinde içimi yakan çamura batsam deniz olup karşıma çıkan içimin en insan yerinden daha insan kokan Savaş Aslan |
4.1.2003/Sana Şiirler
herkes bir gün istemediği bir yere gider ayrıklarında otlar biter herkesin bir gün eski bir kemerdir sabır, çeke çeke incelmiş gün gelir dayanamaz dağılır kopar gider Savaş Aslan |
4.8.2001/Sana Şiirler
ben yaşamayı bu kadar sevmedim hiç gönlümdeki güneşi böylesi ışırken görmedim; ağaçlar yeşil deniz mavi rüzgar dalgalarla konuşuyor deli gibi, gözlerin giriyor uykularıma alın teri makinalardan da sıcak, gözlerin giriyor uykularıma kavga yeni yollar arıyor akacak, ve gözlerin... deli gibi Savaş Aslan |
5.10.2001/Sana Şiirler
ne sisli zamanlar bir akrep kadar heyecanlı herkes, bense gözlerindeki gelecek kadar mutluyum bense seni umud edebilecek kadar umutluyum yaşamaktan Savaş Aslan |
5.10.2004/Sana Şiirler
damlasada şu kalemimin ucundaki şu mürekkep dökse içini; ki ben biliyorum. söylese özlediğini; halinden görüyorum. ama söylemiyor, söyletemedim; söyleyemiyorum; kavuşmayacakmış gibi olduğu için bir zaman sonra, her özlemek dediğin Savaş Aslan |
5.12.2001/Sana Şiirler
aslında gece gündüze sevdalıdır gündüz geceye bu yüzden en çok şafaklarını severler zamanın gündoğumlarında gece gündüzü dinler günbatımlarında gündüz geceyi, insanlara duyuramasalar da seslerini ikisinin de tek şey vardır söyledikleri birbirlerine: özlüyorum seni… Savaş Aslan |
5.12.2003/Sana Şiirler
ben her sabah sana doğuyorum ne zaman gözlerin geçse içimden simsiyah bir yangın oluyorum ben bu hasreti denize atamam kurşuna dizemem üstünü çizemem ben her sabah sana doğuyorum ne zaman hüznün çökse yüzüme kendimi bu şehirden kovuyorum Savaş Aslan |
5.6.2005/Sana Şiirler
yıllarca yürüsem de içinde... bir sonun olmadığını biliyorum... kayan yıldızlarını... tuttuğun dilekleri... günlerinin sebebini... yani tüm güzelliğini işte böyle dokunamadan... seyrediyorum... sevdiğim Savaş Aslan |
5.7.2004/Sana Şiirler
bir dünya düşündüm şimdi az önce; resmini görünce, desem kızacaklar belki bana artık yeter, diye ama kime ne ben bir dünya düşündüm şimdi az önce: acısı az insanı çok efendisi yok ruhu tok bir dünya. ve sen oturmuş aşkı anlatıyordun simsiyah saçlarınla çocuklara bu belki bir rüya… bu belki bir rüya… ama insan görmeye görsün bu dünya olabildiyse bir başkası da mümkün sadece ömrümüz kısa, ve şimdilik yalnızca taşlarımız var avuçlarımızda onlarınsa insanlıklarından başka her şeyi bizimse her şeyden çok insanlığımız sevgili Savaş Aslan |
6.1.2004/Sana Şiirler
anlamayı beklemiyorum artık ne olduğunu, sesini beklemiyorum elimde elinin nasıl durduğunu… gözlerinin neye dolduğunu anlamayı beklemiyorum artık, neden? gitmiyorsun ki zaten; yapamadım da bir türlü kal sonsuza dek o zaman Savaş Aslan |
6.2.2002/Sana Şiirler
bir kedi kadar bile olamıyorum sevdiremiyorum kendimi ellerine, ya da sen bir kediyi sever gibi seveceksin de beni ben ille ki sevişmekte istiyorum korkutuyorum ellerini o zaman söyle o beyaz kediye pençeleri gezinirken teninde olabilirse parmaklarım kadar becerikli ben de vazgeçip insanlardan, bir ömür boyu kedilere yazacağım şiirlerimi Savaş Aslan |
6.6.2004/Sana Şiirler
merhaba sevgili.. ve şehir, uzun raylardan sonra yüzüme deyen bahar olsa olsa nefesindir Savaş Aslan |
6.7.2005/Sana Şiirler
hani hiçbir şey değil de şu mavi denizin üstünde şu güzel havalarda birde; ne kadar öpse de şimdi rüzgarlar yelkenlerini çürüyecek belli hasretinden bu gemi Savaş Aslan |
7.10.2001/Sana Şiirler
ve utandı sokağın başıyla sonu ortalarından geçip giden yürekten Savaş Aslan |
7.5.2004/Sana Şiirler
güneşte de yürüsem hasretin ıslak demir Savaş Aslan |
7.7.2001/Sana Şiirler
neden akar insanın gözlerinden yaş, 'damla kendini tamamlayınca damlar'mış nasıl tamamlar kendini damla, ve düşer yavaş yavaş yanaktan dudağa az tamamlat kendini hemen düşme, sen ağlarsan ben akarım yüzünden Savaş Aslan |
7.6.2004/Sana Şiirler
ayrılık sen yaptığını bilsen utanırdın isminden Savaş Aslan |
7.9.2001/Sana Şiirler
seninle uzun yolculuklarımız olmalı bütün azgelişmişliklerden uzak, ardımızda bırakıp geçmiş denilen kalabalığı öptüğümüz her çocuğun adı adımız gördüğümüz her çiçek soyadımız yaşınız? geçmişten bir fazla gelecekten bir eksik saatiniz kaç? öpüşmemiz gerek; dudaklarımızın tadından anlayabiliyoruz zamanı nereden geldiniz? istediğimiz her yerden nereye gidiyorsunuz? istemediğimiz hiçbir yere biz de gelebilir miyiz sizinle? seninle uzun yolculuklarımız olmalı bütün azgelişmişliklerden uzak, ardımızda bırakıp geçmiş denilen kalabalığı Savaş Aslan |
8.10.2004/Sana Şiirler
sensizlik benim için benim için oluvermiş kendi kendine, günlerimin içinde bahtiyar bir gölge. sensizlikte her şey ama her şey var; perdeler, pencereler, kapılar kalemler, masalar, kağıtlar umutlar umutlar umutlar üçe beş kalalar biri on geçeler sabahlar öğleler ******* saatler saatler saatler sensizlikte her şey ama her şey var: duvarlar duvarlar duvarlar. bir tek ‘SEN varsın SENsizliğin içinde anlamsız o da sensizliğim kadar Savaş Aslan |
8.6.2005/Sana Şiirler
sadece cesaret aşkın yurdudur kınalı topraklarına gölgelerin giremediği; aşıklardan başka herşeye rağmendir çünkü tıpkı özgürlük gibi aşk için verilen her savaş da sevdiğim Savaş Aslan |
8.7.2004/Sana Şiirler
seni görmemiş olsaydım inanmazdım yaşadıklarıma, bir boşlukta öylece kendimce yüzer, yüzer, yüzer… ve terk ederdim dünyayı yaşlandığımda seni görmemiş olsaydım varolmak tuhafıma giderdi bir zaman evrenin sonsuzluğunu düşünürdüm ağaçların altında ve uzak dururdum insanlardan bir kartal ya da bir tavşan gibi, seni görmemiş olsaydım düşünmezdim aklımın geleceğini belki şarkı söyler ve yürürdüm belki bir tek özgürlüğü düşünürdüm; yaşayan her canlı gibi seni görmemiş olsaydım sabahın erken saatlerinde bir günün daha başlamasını beklemezdim göz göze gelmek nedir bilmediğim için işte bildiğimden beri işte gözlerinde kendimi görebildiğimi gördüğümden beri [önemsiyorum yaşadıklarımı] inanıyorum yaşadığıma bana beni gösterebilmen, sanki bir rüya Savaş Aslan |
9.6.2001/Sana Şiirler
yaşlı bir deniz kıyılarında gördüğünü söyledi seni, dalgalar o gün gelmiş-gitmemiş Savaş Aslan |
9.6.2005/Sana Şiirler
kavuşsak çok mutlu oluruz ve özlemeyiz bu kadar birbirimizi şimdi özlediğimiz gibi kavuştuğumuz için sevdiğim |
Anarşist Kafiye
bayrakların altındaki ordular cehennemin dibine kadar yolunuz var! ... Savaş Aslan |
Başka...
başka bir yanı var şu yaşamak denilen gösterişin işte biz bunu getireceğiz dünyaya; çayırların rüzgarlı ruhunu, biraz da bunu koşmaların yanına ve koşmaların yanına ılık bir süt, tatlı bir uyku ve koşmaların yanına güzel bir rüya Not: Şiir 2004'ün yazında yazıldı. Ama tam tarihi yanımda olmadığı için başlık şimdilik böyle kalacak. |
Başlık-18.2.2004
umutsuzluk bulaşmaya görsün aklın mayasına dalgalanmışken durulur dünya buharlaşıp uçuverir sonra ve ıpıssız kalakalırsın ortada off ne çok kafiye ama! şair oldum galiba! Savaş Aslan |
Başlık-1999
sakıncalı sabahlarımız vardır bizim saatler öncesinden uyandığımız, geceyi küplere bindirip güneşe dert yandığımız Savaş Aslan |
Başlık-2002
ama yine de yaşamak hani yine de yaşamak hem de yine de yaşamak taşarcasına, ne büyük Savaş Aslan |
Başlık-2003
anlatacak kilometrelerce yaşantım var gidilecek sayfalarca ömrüm Savaş Aslan |
Başlık-27.2.2003
seni mi? ben mi? çok mu? evet seni mi? ben mi? hep mi? evet seni mi? ben mi? tek mi? evet şuram kuş buram kelebek Savaş Aslan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.