![]() |
Elveda sevdiğim elveda....
Suskun fırtınlarda yüreğim, Deli rüzgarım, Sağanak yağmurum, Tsunamilerim var haayatımda.... Alışkınım yalnızlıklara, Alışkınım sevilmeyip örselenmeye, Kimbilir belki bendedir hata, Çünkü seni ölümüne sevdim.... Sen itilmek nedir bilirmisin? Seni pek cok erkek severken Tek sevdiğince anlaşılmamak, Ne kadar acıdır bilseniz... Belki red ettiklerimin ahıdır bu Belkide ben beceremedim sevmeyi, Susuturamadım yürek sesimi belkide..... Kalp atışlarımı duydu herkes, Sen kimseler duymasın dedikçe, Saklamayı beceremedim, Sevmeye acemi kalbimde..... Hakkımızdı halbuki eğer gerçekten Sevseydin beni, Birbirimizi sevmekle incittiğimiz, Kimse olmayacaktıki... Sevseydin eğer beni ben gibi, Utanmayacaktın bu sevgiden belki.... Olsun sevdiğim,olsun erkeğim, Ben sevgi nedir bilenlerdenim, Kovsanda her yerden beni, Ben yüreğimde saklarım sevgini.... Tek şey var bilmeni isterim, Ömrümde ilk,tek ve son sevgim, N e başka yüreği görür gözüm, Nede başka el değsin isterim.... Sevmediğim tek kelimeydi elveda, Elveda şimsi sana sevdiğim, ELVEDA............. Seni sevgisiz gönlünde, Aç gözlü yüreklere bırakıp, elveda....... |
En güzel aşk sözleridir bazan...susmak..! ! ! ! ! !
susmak en güzel sözleridir bazan aşkın... susarsam, Damla damla gözlerinden, süzülen ben olurum Nefes nefes içimi ılıtan sen.. ve bil ki uzak diyarlardan suskunluk rapsodisi yükselir, Bir bahar sabahına yansıyan, suskun ayazın, Yapraklara bıraktığı çiğde ararım, Benden beni ödünç alan seni... susarsam eğer, sevdanı çekme gözlerimden sonra karanlıklarda, suskun yanar kalırım ne ay tutar ellerimden ne de yıldızlar dolar pencereme.. Bir kaç kara bulut kalır, Sustuğum Oturup kaldığım Yalnızlığın içinde... Seni sessizliğimde, senden habersiz öldürdüğümden beri Sabahlar olmuyor bende Susuyorum, en güzel aşk sözlerinde o günden beri.. Ağzımdan tek söz çıkmıyor, Dışa vuramıyorum suskun çaresizliğimi.. Bilirsin ki, Çabalar çaresizdir, Korkular ise yüreksiz.. söylenmemiş aşk sözlerini, Silkelemenin zamanı gelmiştir üzerinden, işte öyle bir suskunluğumda, silkeledim ben seni... bilirsin ki en güzel şarkılar yalnızlıklarda, en güzel aşk suskunluklarda, dillenir.. susarak özlüyorum artık seni..... fügen.. |
En vefalı yarimdin.....yalnızlığım
Küsemem sana yalnızlığım, Terketmeyen tek duygumsun.... Karşılaman senden her gidişimde, Muhteşemdi dönüşümü... Ne kızdın ne kırıldın gidişime, Sonunda sana geleceğimi bilircesine, Aramıza sokmadık kimseyi.... Ne ben sana küstüm, Ne sen ömür boyu çektin gittin, En vefalı yarimdin, Aramıza giremedi kimse..... Sitem bile etmedin bana, Gitme kal demedin, Ve ben her gelişimde, Kapında kalmadım ölesine... Sen tuttun yüreğimden, Sildin göz yaşlarımı, Bir anne şefkatiyle okşadın beni, Sabırla bekledin dönecegimi bilerek... Küsemem sana yalnızlığım, Hainlikte edemem, Beni tek terketmeyen, En vefalı yarimdin.... Sen benimdin ömrümce, Ben hep senin, İkimiz birlikte esiriyiz, Yaşam boyu yalnızlığın...... fügen 25.11.2007 Fügen Algıer |
Eskiden...cokkkk eskiden....
Eskiden...cokkkk eskiden, Küçücük şeyler mutlu ederdi beni... Yağan yağmurda, Sıcacık bir evde çay içmek, Delidepreşik çiceklerimle konuşmak, Kartopu oynadıktan sonraki acıtan ısınış, Evimizin taze ekmek kokusu, Çaldığımda annemin gülerek açacağı kapı, Ne güzeldi....ne güzeldi herşey......... Oysa şimdi sokakalarda çılgınca koşup, Yitip giden özlemlerimi arıyorum... Gördünüzmü? Eski cocuksu şımarık ağlamalarım bile, Şimdi yalnızlık göz yaşı oldu... Özlüyorum,sıcacık sokuluşları, Bir sevgi sözünü,bir ilgi kipini... Bana insanlığımı anımsatsın istiyorum, Kadınlığımı,sevdamı... Kıskanıyorum mutlu insanları, El ele,gönül gönüle sevgileri, Birlikte yaşlanmaları.... Oysa sanalda kalmış herşey, Dostluklar sanal, Düşmanlıklar sanal,sevdalar yalan,dolan, İnsanlar kendine yabancı, Kendine yalan..... fügen 11.11.2007 izmir Fügen Algıer |
Eyyy...hayat..
Anlatamadıklarım, Anlıyamadıklarınla sevdim, Hayat seni..... İtelediğin halde çoğu zaman, Duygularımla beni... Kimi gün sinsi bir kederdin, Kah zulmeden zalim, Deli depreşik kahkahalarımdaydın kimi... Karışık bir denklemdin, Çözemedim, çözemedim hala seni.... Çok gidişler yaşadım acımasız, Çok dönüşler gördüm utanmasız... Her defasında sevinçle başladım, Seni yaşamaya. Yaşamak içinde sabır gerekmiş, Anladım..... Öptüm,sevdim,kızdım,sorguladım, Düzeltmek istedim,bocaladım, Hep yapayalnız savaştım... Rengini beğenmedim bazan, Bazanda tavrını sevmedim, Güzelliklerini sunmanı bekledim, Sabrettim hayat,erteledim.... Aslında varya, Hiç tipim değildin sen hayat, Benim.... Katlanmam lazım sana biliyorum, Çünkü çaresiz bu hayat benim..... fügen 15.11.2007 Fügen Algıer |
Gayrimeşru bir şiir doğurdum, adı: aşk...! ! !
damarları, sancısıyla bölerken, geceyi, çıldırtan bir dokunuşta, bir şiir doğurdum aşk... düşlerimin arasında,şarkılıydım, o gece.. sigaram keyifle tüterken, nasıl oldu birden, anlamadım,aşk... hasretin koynumda can çekişirken, derin bir geceye terledik yaprak serinliğinde.. rüzgarlara açıldık birlikte, dokunası öpüşler savruldu, tenime, bir kuş kanadının titreyişinde,aşk... Günahsız bir mevsim yok içimde, kadınlığım biteviye özleminde, bir haykırmak isteği varsa eğer, en çılgın düşlerdeyse arzular, bunu adı olsun, aşk.... Duygularımın yağmuru bahardı, Yürek sesimle ağladı gece, gönül sızımda kıyametler koptu, en delicesinden, tenin değdikçe tenime, dolunaydı yeşeren gecede, Tutsak özlemlerimin bekleyişinde, kelimler kıfayetsiz döküldü, dizelere, bin kitap yazarım tek hecede, aşk.. avuçlar içinde sımsıcak, Soğuk ayazlar da titrerken, yürekler, bakışlardaki sevdam ışığı son bulurken gözbebeklerinde, düşlerimdeki seni incitmeden kor dudaklardaki öpüşlerle, sol yanımdan, Dağladı sineyi, aşk... gem vurulmuş arzularda, bu gece, gayri meşru, bir şiir doğurdum, aşk... fügen.. |
*******, sadece sensizlikten,öldürür..............
Yüreğimden iki deniz ötede, Kovulmuş duygularıyım aşkın.... Dağ başında yalnız açan gelincikler kadar şaşkın, Bir çoban kavalındaki name gibi hüzünlü, Gün geceye dönerken sensiz şehirde..... Ne tanıdık bir ses var,nede yüz çevremde, Bir kimsesizlik hakim deli rüzgarıma, Gurbet yüreklerde selim taşkın, Mehtapla bile kavgalıyım sensiz *******de.... Her gece denizlere düşen ay bile, Bırakmıyor sevgilisini gecede, İster acık,ister puslu olsun havası, Yinede buluşurlar yakamozlarda denizde.... Beni mavilerde; bir denizler, birde ******* bitirir, Denizler, kavuşulmayan özlemlerden, *******, sadece sensizlikten, Sensizlikten öldürür.............. fügen 27.10.2007 Fügen Algıer |
Gecenin bir yarısı..
Gecenin bir yarısı.. Masmavi hava, Sıcacık, Yumuşacık..... Toprakta yaseminlerle karışık, Yağmur kokusu, Ağaçlar yıkanmış.... Elimde demli çayım,sigaram, Köşeden dönüşünü bekliyorum, Yüreğime.... Kaç *******ce beklediğim gibi... Sen korkak sevdanda, Hak edilmemiş aşklarınla, Bencil inatcı kalbinde.... Ortak paydamız yalnızlık.. Yorgun,yitik geçiyorsun sokaktan, Beni görmeden.... Sevgimi farketmeden.. Dilimde bir şarkı, ''Akşam olur gizli gizli ağlarım'', Bağırsam duyacaksın,göreceksin belki, Nerde bende o yürek.. O yürek bende nerde...? Vakit gecenin bir yarısı, Toprakta hüzünlü yağmur kokusu.......... fügen 06.11.2007 Fügen Algıer |
Gel özlemim...
Günü geceye,haftayı aya, Hayatı yıllara devrettim. Hayatımda senin olmadığın yıllarda, Yaşamamışım anladım.... Bir monotonluktu yaşadığım önceleri, Geldiğinde aniden dünyam yeşerdi, Çiceğe durdu gönlüm... Bir bestenin titrek güftesiydim, Suyu akmayan bir kır çesmesiydi yüreğim, Sen kiminleydin önceleri bilmem ama, Ben hep bilmeden seni bekledim..... Kimi sevmeye kalksam beceremedim, Belki sevmek istemedim. Ruhum gelişinle bir yağmur damlası, Arındı sevginin yüreğinde. Şiirler yazıyor bak senin okumadığın, Aşkınla carpan sevgi arsızı gönlüm. Sevgi emekle büyür derler, büyütelim bizde yüreğimizi emekle.... Gel özlemim..... Gel sevdiğim.... fügen... 24.09.2007 Fügen Algıer |
Gel...bir çılgınlık yapalım en edepsiz düşlerde...! !
gel.. Gel artık hadi, bir çılgınlık yapalım, en edepsizinden düşlerde, bu sefer sen acıt yüreğimi, nefessiz,terli *******in, en deli arzularında, gemli... Sese gelmiş sessiz çığlıklarım, tozlu topraklı, sığ beyinlerde, kulak kesilmiş yüreğim, red etme cüreti gösterirken, bedenim, o an bir çılgının aklıydı, en kadınca, seni istemelerim... bilmem kulakların çınladımı? dün gece en çılgın saatlerde, hoyrat ellerinde, seni andım.. dizilirken özlemlerde, üstüste, sürrealist desenlerim, kulaklarımda o ambiant parça, vucudum da en büyük devinim, tek kelimeyle çılgınlıktı, seni kendi arzularımdan bile kıskandım.. zamana karşı hücrelerim canlanır, kutsal çığlıklıklar atar, bilirim bedenlerimiz.. işte o an bir saniye susmalı yaşam, en büyük çılgınlıklarımızda, en akla gelmez arzularda,düşlerde, belki de, belkide tüm deliliği ile.. çünkü özlemim sevda, sevmek kavga, sevişmek isyan, terin ilkbahar yağmuru olur, ıslatır saçlarımı her defa, yeniden doğarım benliğimde, seninle çılgın düşlerimde... hadi, çılgınlık yapalım, delidepreşik düşlerde, bu sefer sen acıt tenimi, en deli arzularda, isyanın da, gemli... fügen.. |
Geliyorum sevdiğim
Geliyorum sevdiğim, Tüm gönlüm,tüm sevgim ve özlemimle, Sen sadece, Gözlerini yum,dudaklarını uzat, Kollarını aç ve bekle.... Ayların özlemi,ayların hasreti var içimde, Saatlerce usanmadan gözlerine bakacağım, Bıkmadan öpeceğim seni, Kollarında uyumanın hasretiyle..... Dile getirdiğin özlemlerin bitecek bir gün, Hasretimsin dediğin bir anda gececek, Gel..gel artık diye haykırmalarını duydum işte, Geliyorum sevdiğim beni bekle..... Özlemimizi dindireceğiz beraberce, Ne kadar oldu görüşmeyeli, Sanki bir asır gibi değilmi, Cok özledim seni ve sevgini, Az kaldı sevdiğim, Geliyorum beni bekle...... Hasret yangınlarındaydı gönlümüz, Kavuşunca elbet sönecek........ fügen...31.08.2007 Fügen Algıer |
Geri istiyorum yürekte....
Çırpınıyor, Yeni uçmaya çalışan, Kuş misali yüreğim.... Öksüz kalmış düşlerim, *******im zemheri yine, Talan olmuş,yenilmiş, Sevgide gönlüm...... Leş kargalarının kahkahaları, Geliyor kulaklarıma, Zafer çığlıkları atan, Kırk gönüle konmuş, Kırkbirinciye uçan...... Havalar matem çalıyor, Ben vuslata ererken yürekte, Ortalıklarda siyah sevgiler, Çirkefin çelenkleriyle, Boyunlarında..... Bir gün bende öğreneceğim, Uçmayı, Uçupta bu çirkeften kaçmayı, Yetim kalmış düşlerim elimde, Sende kalan temizliğimi, Geri istiyorum, Geri istiyorum yürekte.... fügen 09.11.2007 Fügen Algıer |
Gideni beklemek
Yine gün akşam olmakta, Ne bir ses ne bir nefes...? Soluk almak zorlaştı an be an... Yılgınım yıllara Ne cabuk geçtiniz yaşlarım..? Elsisizim,ayaksızım,dilsızım, lal oldu düşüncelerim...... hep yitirdiklerimin peşinde an be an, Kim bilir daha neler yitireceğim? Hayatımdan,vucudumdan başka........ Bakalım? ''Görecek güzel günlerimiz var'' demişti nazım.. Gün kaldımı? Güzeli bekleyelim....... Fügen Algıer |
Git.......
Kaybedilmiş Dengelerden ne varsa Geriye kalan... Soguk bir kış sabahında Aklımda yine senden..... Ne bir sitemim olur artık.. Ne de tek damla göz yaşı..... Yazdığım şiirleri sana sanma Taşlar ağlasa ben ağlamam artık.... Yalnızlığıma yas tuttum Seni bekledim hep... Pembe düşlü rüyalarımda Bir vapur düdüğünde........ Tren sesinde.... Gelmeyeceğini biliyorum artık...... Güneşim çalındı *******imden Kalan zifiri karanlık... Yazacak sözüm cok ama Bundan sonrası sana değil..... Bil artık..... Evimden..yatağımdan gittin Yüreğimi azat et.... Hadi...hadi git artık Gittttt artık........ Git.. Artık......... fügen 31.01.2008 izmir Fügen Algıer |
Gittimmmm....
Heyyyy... bilmem haberin varmı? Gittim ben sevgili... Yaşanmamışlıkları sana bıraktım. Aşkı bozuk para gibi harcayan, Ucuzculara bıraktım da gittim ben seni... Sen bir işporta sergisindesin şimdi, Gelenin alıp,gidenin bıraktığı, Topun kaç para ederkiii.......... Sana ne beddua,ne ah ederim Sen bunlara bile değmezsinki.... Bir kuyruk acısıdır yaşadığın, Kimlerin ne bildiği var hayatında kiii, Kimbilir ne pisliklerin,ne seviyesizliklerin, Bu yüzdenmi onlardan vaz gecemediğin.... Tertemiz gelmiştim sevgimle sana, Gidiyorum yine tertemiz... Oynanan tezgahlarda bırakıpta seni, Gittim ben sevgili... gittim, Yaşamadıklarımızı sana bırakıp, Yaşadığımız her şeyi, Alıpta gittim.... GİTTİM.... fügen....30.09.2007 Fügen Algıer |
Gönül..
Yılların özlemi,birikimi,donanımı varmış, Bu serseri gönlümde..... Ne kadar sevilesi bir yürekmişim, Hayretim geldi kendime..... Gençlik yılları heyecanıyla bile, Yazmadığım şiirde..... Çoştumda çağlayan oldum dostlarım. Sensizken boşa gecen ömrüm, Her deminde.... Sevginle şahlanan,dört nala, Depdeli gönlümde.... Pembe düşlü,yeşil,mor,mavi, Hayallerimde.... Çoştumda çağlayan oldum dostlarım... '' uslan artık deli gönül bak gelip geciyor ömür.. uslan artık deliiiiiii divane gönül'' Fügen Algıer |
Gönül tarlamın sarı buğday BAŞAK 'ı
gönül tarlamın, sarı buğday başağı, huzurum,neşem,bereketim sendin o.... fırtınaya,rüzgara,yağmura uğruna dayandığım, canımdan can ötem, pamuğum,prensesim,kızım, başağım... saçtım, toprağıma seni bereketinde, sakladım,soludum bir nefes ki gururum... özlemindir yakan beni, çilelerim saklı acılarımda, gülüşüne gömdüm hayatı, seni, canımdan çok sevdim.. senizlikte anlamsızmış hayatım, yıllarımın özlemi baharım, soyum,sopum,dik başım, ilk göz ağrım, cansuyum, bereketim, gelinim, kızım, BAŞAK'ım... |
Gurursuzum bu gün gönlümde....
Gurursuzum.. Gurursuzum bu gün gönlümde, Nasırlaştı hor görülen yüreğim, Kanıyor..... Umrumda değil..... Tüm gurursuzluklarımı yüklendim ben bu gün, Sildim attım tek kalemde, Hasretin isyanlarını içimden... Yüzsüzlüklerimi giydim, Giydim, en süslüsünden.... Kabuğunun altında hala kanarken, en acı yaralarım, neşterledim gururumu gönlümden.. Saldım hapisteki özlemlerimi, Gurur mahsenimden... Tek göz yaşlarım kaldı bende, Sığınacağı limanı unutan, Derbeder,perişan,yitik..... Çöp tenekelerinde arıyorum, Biten yaşamımı,yiten duygularımı, Bir gurursuzluk hakim, Umursamıyorum, Çöplüklerde sevgi arayışımı..... fügen 18.11.2007 Fügen Algıer |
Gülüm
Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar demiştin gülüm.. Anımsıyormusun..? Buzlu rakılarımızı yudumlarken, Bir istanbul baharı gecesinde..... Nasıl gözgöze.... Nasıl tentene.... Nasıl mavice.... Çoştuğum andı gözlerinde, Sevgi dolu sözlerini dinlerken.... Sevemedi mavim kimse beni senin kadar. Eğer seninkine sevmek denirse....... (izmir-2007) Fügen Algıer |
Gülüşünü bana verirmisin? ...
Sevdiğim,adamım,erkeğim... Akıl hocam,cocuğum,canyoldaşım... Bir şeyler buluyorsam özleminin yokluğunda, Bir deli yaşamaksa seni her gün, Yada sıcak bir el okşuyormuş gibi, Bilki seni koşulsuz,beklentisiz cok seviyorum.... Hani göğsümün sol yanında bir sızı gibi, Elim yağım dolanıyor,sesini her duyduğumda. Diğer gözlerle seni paylaşmak zor geliyor, benim olduğunu bile bile.... Hep bana söylediğin aldırma gül geç ele diye, Üzülmeme kıyamadığın... sevgimizi yoğun yaşadığımızı bile bile... Oysa o kadar basit değil herşey, Gülüp gececek kadar.... Öyle azgın,öyle pislik sevgiler varki cevremizde. Unutmak,görmemek,aldırmamak,o kadar basit değil..... İçime attıkca suluyor yalnızlığımı, Her gün daha cok,özlem göz yaşlarım... Kelime kelime yazıyorum seni beynime, satır satır okuyorum bana sevgini... Aşkın tanımını bir çözebilsem, Baharlarımızı ayağına getireceğim, *******i gündüz edeceğim sen yanımdayken.... Çicekler dikiyorsun bozkırlarıma, Sevgini fısıldıyorsun her gün marmaradan gelen lodosuma Bekle aşkım,sabret aşkım,aldırma ele aşkım, Derken sen kulaklarıma.... Çektiğim resimlerindeki, Gülüşünü bana verirmisin? ... |
Gün ışığına çıktın artık hayat...seni sakladıgım derinliklerden...
Dayanamadın hayat, gün ışığına çıktın artık seni sakladıgım derinliklerden... ışık yagıyor hüzün yerine, nedense şimdi mutlu yagmurlar, kan sızan sahte gönüllerdeki tebessümlerde... ...........Öyle yitikdin ki, alıp götürebilirmisin beni ve hayatımı, ardımızda kalan akşamdan, ne de gönüldeki bilinmezliklerden..? Gönlüm, bir sevda yolculuğuna çıkmış, ........Söz geçiremiyor beynim, Hayallerim ise bulmaca gibi, Soldan sağa, yukarıdan aşağıya, Hiç hesaba katmadığım sensizliklerden... hangi, ..... günahın bedeli? Bu tenimdeki sadece yılların değil, hasretin de kırışıkları... sol yanımda bir çarpıntı yaşantım, ....... mavide, yeşilde Şimdi çok budanmış bir ağacım Toprağın en mutlu mevsiminde Bir deli sevdam var, tek başına kimsesizliklerimden... Deliydi, ..... bu sevdam Kendi gibi... yanlızlıklarımda O benim delimdi, kendi dünyamda, .....benim cennetim.. |
Gün kadınlarınsa...benimde dileğim var elbet....!
Bir günlük, ....... aşklar istemem, Bir ömürlük sevgiler olsun hayatımda, Yıllanmış şarap tadında, ............... gönüllerde..... Sevda elbisesi giysin, ................. yüreğim, Bahar koksun ...............duygularım, Kelebeklerimin kanat çırpışı duyulsun, Masmavi gecemin yıldızları, Gülen güneşe bıraksın, ........................ huzuru, Bir tadı,bir bir lezzeti, sarhos eden anason kokusu olsun, ....................... sevdamın... Denizlerin deli çırpınışı gibi Yada, bahcemin yaseminleri koksun, İnceden bir türkü tutturayım, ....................... ılgıt ılgıt İçimdeki korkular,karanlıklar, ....................... silinsin, Gök kuşağı rengine boyayayım, ............................aşkımı.... Sevgiyi öğrenmek zaman alır, ........................ biliyorum, Yatırlara mumlar adayım gelişine, Sevda ağaçlarına dilek çaputları bağlıyayım, Köşedeki dilenciyi para yağmuruna tutayım, Lokmalar döktüreyim sevdama...... Yeterki, .... bir günlük aşklar değil, Bir ömür sürecek, mavi sevgin olsun, .................... hayatımda. ...........hayatımda...... fügen 2008 in....vakitlerden, baharın havasıya çarptığı aşk vakitleri..... Fügen Algıer |
Gündoğumu bulutlarımı paylaşacağım seninle..birgün..! !
güneşin, göbek bağı kesiminde, yalnızlıklara gebe her gece, bilirmisin...? henüz, esir kaldığın dizeler hasretinde, ayak seslerin yabancı değil, ne kaldı gün doğumuna, bi çare kapansada gözlerin... kaç uyanışı seyrettin? özlemin yakarken, endamın görülmemiş sensizlikte.. ve.., bir gün sevdiğim, tutsak günlerimin simgesi, ellerim yüreğimde, gündoğumlarında doru atın terkisinde, güneşe süreceğim yarınlarımızı.. serin şafaklarda, geceyle gelen sancıları sileceğim.. tüm renkler dans ederken, yüreğimde, beklentilerim hayattan kapı önünde, gündoğumudur, içimde büyüteceğim.. istersen, gündoğumu bulutlarımı paylaşacağım seninle, köpük köpük,bem beyaz, kurşuni karamsarların yerine.. şafaktaki kızıl gökyüzü, çığlık çığlık sevdaya boyarken gündoğumunda, iç çekişinde yüreğimin, çıplak düşlere uyandığımda, bereketin, gizemli sonsuzluğunda, bir soluk gibi nefesin ardı geleceğim.. elbet birgün, ve elbette, bir başka gündoğumunda, bir başka yerde, beni bekle, geleceğim... fügen.. 2008 in vakitlerden gündoğumunlarında çığlık vakti... Fügen Algıer |
Gündüz rüzgarlarım asi sensiz...
Yangın mavisi gönlüm, Gündüz rüzgarlarım asi sensiz... Aşkı bazan sevgi seli,bazan kavak yeli, Bazan benden de deli yaşadık sevgili, Bir kere sevdim ama bin kere yandım sana, Hiç bir lisan bilmez anlatmayı bu dost sevgiyi.... Yaşamı unutuyor insan sevdalandımı, Güneşle günün at bindiği ufuklarda sevdim seni, Adını aşk koydum senden habersiz sevgili.... Alevler içinde sensiz özlemde bedenim, Çayımın şekeri,ekmeğimin taze kokusu, Hayatımın tek neşe anlamı sen, Aşk her şeyi sende keşfetmektir sevgili...... Sırtladım bak uzak yokluğuna başkaldırışımı, Ben sende özgür mavinin huzurunu, Yılkı atlarının asi asilliğini buluyorum sevgili.... Masumiyetimle yıkadım gönlümü, Gülümsetmelerinle aydınlatıyorum yarınlarımı, Yarım yamalak bir sevda değil, Senden yalansız bir aşk istiyorum sevgili.... Yıllardır saklandığım kör hücrelerden cıkardın beni, Hasret saatlerimin huzura dönüştüğü yerdeyim.... Yaşamamı gerekli kılan kahkahasın gözyaşlarımda, Korkmuyorum artık deli tufan yağmurlardan, Biliyorumki yağmurlardan sonra, Çıkacak gökkuşağımsın sevgili...... fügen 13.10.2007 Fügen Algıer |
Güne güzel başladım bu gün..sevginle
Güne güzel başladım bu gün.. Renklerin canlılığı var tualimde, Etrafta bahar kokusu, Hazan yaprakları cümbüşünde.... Ne cok özlemişim,anımsadım birden seni, Teninin kokusunu, Yağmur damlalarında gelen serinliğini, Serinliklerinde özlemişim seni.... Sen düşüme gelince, Hep orda kalasın istiyorum.. Dünyanın en güzel en tatlı sevgisini Yaşatıyorum yüreğimde... Haberim bile olmuyor inan, Gülümseme kapladığından gözlerimin. Sonra gülüşün geliyor aklıma Hınzırca gülüşün.... Necok özlemişim seni bilemezsin..... Sesin kulağımda asılı kalıyor, Kıpırdamıyorum yerimden düşmesin diye. Tenin tenimde aklıma geliyorsun, Gözlerimde garip bir ışıltı, Sevinç,coşku dolu yüreğimde, Bir sabah özgürlükle ansızın, Cıkıp geleceğim ve Defalarca öpeceğim yarınlarımızı... Bekle emi beni sevdiğim, Bekle.... Güne güzel başladım bu gün, Sevginle......... fügen Fügen Algıer |
Hadi yak bu sevdanın çırasını...
Yak bu sevdanın çırasını, Kor ateşler kaplasın yüreğimizi, Ne hüzünlü yalnızlığın kurtarır seni, Nede aşktan kaçışların........ Sevdamın ateşidir seni kaplayan, Saklansanda mavi dinginliğine, Gün gelecek huzur bulacaksın gönlümde..... Yüreğinin pas tutan kıvrımları, Arınacak tomurcuk sevdanda, Kendini yaratacaksın yepyeni hayata. Sevgisiz ihanetlerin bağrından sıyrılacaksın... Sen bulacaksın ben gönlümde, Boşa geçmiş günlere, Boş gönüllerdeki hain sevdalara, İçin acıyarak yanacaksın verdiğin emeğe...... Huzurun olacağım bir kadeh viskinde, Ağır abiliğin filan sökmeyecek, Sevgimin sakinliğinde gevşeyeceksin.... Şımarığım lafı daha bir sevgi dolu cıkacak, Öpülesi dudaklarından, Yaşadığın tüm acılara,ihanetlere, Kötülüklere karşı yeniden seviyorum diyeceksin, Hayatı ve benim sevdamda yaşamayı.... Hadi yak bu sevdanın çırasını, Masmavi okyanuslara yelken acıp, Sevdamızda, Kor ateşler kaplasın yüreğimizi... Hadi..... Hadi.............. fügen 20.10.2007 Fügen Algıer |
Hala hatıralarda bekliyorsam..sebebi sensin yalnızlığımın..!
Dokunmayın, ..........anılarıma Dokunsanız ağlıyacaklar..... ...............Nerde? evim,yurdum,ailem, ................Hani? eski kalabalık dunyam...? Bir kuş oldu uçtu; ... yiten yıllarım. Şimdi, tek kişilik dünyamda, Kah mutlu, ......... kah hüzünlü, Eskimiş hatıralar, ............ çebimde, Elimde yıllanmış şarabim, Kimsesizliğime; kadeh kaldırıyorum.....şerefe. Sarmaşık misali tutundumda; .................. hayata, Bir yudum sevgi diye; ......... türküler yaktımda, sensizlikten başka, ................. bulamadım, bulamadım kimseyi, ............ temiz sevdama.... Gün batıyor yine, Ürkek yıldızlar doluyor, ............... yalnızlığıma, Cebimde eski resimler,elimde şarabım, Dilimde, ...... hayatımdan anılar, Gönlümde, .... gelmesini özlediğim yar..... ahhh le yar..... Kurtuluşum ol diyorum, ........................... gel, Gel beni çek al, ........... yalnızlığımdan, Kapat sevgi dolu, ................. kalbine, Yırtıp atayım eskileri, .................. hayatımdan, Huzur dolu kollarınla, ................... sar beni, Artık bende mutlu olmak istiyorum, ..................... sevgili.... Senin gönlünde, sadece........ senle, Al götür beni, .........al götür mavi dinginliğe..... fügen.... 2008 in...vakitlerden susarak özlemeye isyan saati..... Sana yazılan bir şiir daha,senle dolu, Yüreğim pembe uclu ....... kalemim, Sen mavi kağıdımken....... Fügen Algıer |
Hani masal bu ya,eğer birgün olursa...ADAMIM diyeceğim..
Bir gün, lavanta kokulu sabahlara uyanacağım, bir sevdam olursa, eğer... bir gün elbet bende, Sıcak günlerimin serin dağ esintisi, Tenimdeki ürperti.. Ruhumdaki yasemin kokum, Yemyeşil gönül ormanlarımın, Beyaz atlı prensi, Adamım, diyeceğim... Yaşam gücüm,neşem,hüznüm, çocukluğum. Dudaklarımda ateş, İçimdeki deli fırtınam. Doyamadığım,kıymadığım,özlediğim. Gönlü güzel,dili,ruhu güzel, Dingin hayatımın yaşam pınarı. Akıl hocam,moral kaynağım, Adamım... Kopkoyu, lacivert hayatımın içinde ki masum maviliğim,, denizin içindeki görüntüm kadar berrak, gökyüzümdeki beyaz bulut kadar, uçsuz bucaksız sevgi, Göz yaşlarından, arada bir içtiğim en ateşli suyum Hüznümün, sevdamın adresi, adamım... incitmeden sevdayı, Seni hür ve sahiplenmeden bırakıp, bana aşkınla dönüşünü bekleyeceğim, sana, dinginliğim, deliliğim,muzurluğum, başımın tacı,ilacım, adamım, diyeceğim... Bakışlarımı silemeyeceksin, gözlerinden.. ve asla, Kokunu silemeyeceksin hücrelerimden Uğraşma boşuna, adamım.. en sevda, en aşk,en işveli halimle, yüreğini yüreğime dayarsa bir gün, hani benimde bir gün olursa, sevdiğim, Gülümser hayat. Gülümserim adamım, ADAMIM, diyeceğim.... |
Hasret *******im..
*******... Tek tek ümitlerimi örten *******. Kapkaranlık sokakların, Loş ışıklarında, Sana hasret seni aradığım *******.. Upuzak bir yıldızdsın göz kırpan, Görüyorum,erişemiyorum.... Bir gece daha kimsesiz, Sensizlik korkusu yaşadığım, *******....... Efkarımı örtemediğim, Seni hep özlediğim, Yine hep sensiz..ama, Senle uyuduğum *******.. Sana hasret,seninle dopdolu Kokunu özlediğim, *******... *******... Fügen Algıer |
Hatıralarmış kalan.....
Sararmış yüreğim, Alacakaranlıklarda boynum bükük, Yaşadıklarımın özlemi, Yaşayamadıklarımın hayalinde, Hatıralarmış kalan..... Uyan artık, Uyan gözlerim,bu ne uykusu, Tutsak *******de.... Sisli,puslu bir havanın buğusunda, Dokunamıyorum güne.... İnce acıtan bir sitem, Deli yağmurlar eşliğinde, Gün dönerken geceye, Hatıralarmış bende kalan..... Buruk bir tatsın, Bir türlü değişmeyen dilimde, Ne tatlısın,ne acı,hatta ekşi diyemem, Öylesine, Öylesine işte... Sen sadece yüreğimde, Bir köşede kalmış, Sararmış hatıralarsın işte....... fügen 20.11.2007 Fügen Algıer |
Hava mı delirdi...gönlüm mü.......? ?
Nereden çıktı Bu nedensiz sevinç? Durduk yerde şarkı söylemekte, Bu coşkuya hiç gerek yoktu.. Yüreğim, Debisi yüksek nehire ……………. akan sen misin? Gözlerimde garip bir ışıltı, Yolunu şaşırmış kelebeklerim, Her uçuş aşka çıkar der gibi. San ki deli dalgalı bir denizin, Fırtınası yüreğim ..............durulmayan. Yüreğinden yüreğime saldığın, …………………………deli kan gibi. Soluduğum hava, Hava baharımdır, Bahar iklim iklim. Bakışları, Duyulmayan senfoni, Ruhumun sessiz tangosu, Baharlarda bekle, aşkım …………………….........der gibi. İklimler değişmiş, Kuşlar gelmiş, Gözüme fer, ……….tenime ateş düşmüş, Sevda, İşte geldim, ………….der gibi. Aşk ta mısra, …….mısra da söz, ……………söz de mana, …………………..mana da yürek, .............................yürek te çoşku, ……………………………………….der gibi..... İlkyaz geldi gönlüme, Haydi! Gel kollarıma ................kucakla bahar sevdanla beni, fügen.. 2008 in, vakitlerden, deli gönlüme nedensiz sevinç çığlığı düştüğü vakit..izmir'de Fügen Algıer |
Havamı soğuk,benmi üşüdüm sensizliklerimde..
Saatin beşindeyim acılarım misafir, İlk defa yoksun düşlerimde, Sen artık olmayacaksın hiç bir zaman, Olamıyacaksın belkide..... Ölümsüz kalacak adın ve sevdan, Emanetin olcak bana yüreğin, Unutmak istesemde unutulmayacaksın.... Herşey yalanmış,sevdan gecici, Sana koştuğum tüm yollar kapalı, Senin için yazdıklarımı,yaşadıklarımı, Bilmene rağmen bana ırakımsı.... Acı bir suskunluk bekleyişindeyim, İmkansızlığını bildiğim halde kavuşmanın, Aklımdasın,her yanımdasın, Seni hissetmek için içime cekiyorum havanı..... Bana senden kalan anıların sadece, Acizliklerde kaldı şiirlerim bile, Bir kez daha kovar sevdam ümitlerimi... Bir deniz kenarında bulurum kendimi, Özlemlerim keder kusarken, Ve hissederim ki bana sadece martılar ağlar..... Islak,ıssız kaldırımlarda gözlerim, Kanım pıhtılaşır damarlarımda, Sensizliklerde donar kalırım...... Sahipsiz sevgi kelimeleri dilimde, Yıllardır söyleyemeden kendimde sakladığım, Şimdi birer birer kendini asıyor, Senin yok oluş sevgisizliğinde...... Havamı soğuk,benmi üşüdüm sensizliklerimde.. fügen Fügen Algıer |
Hayal denizim...
Dün gece mutlu oldum dostlarla, Gönül yarenleri,hisli duygularla.. Kah neşe kah hüzün, Sevgiyi andık hep dün... Her şiirde,he rşarkıda tek yürek, Kah daldık özlemle,kah dans ettik, Kah ağladık..... Biz dün gece özlemin,sevginin,ayrılığın, Dostluğun, Yüreklerde attığını ispatladık.... Yazanın eline,gönlüne sağlık, yorumlayanın duygularına.... Çoşkun arzularla tek gönül olduk, Alkışladık,alkışladık... fügen Fügen Algıer |
Hayallerim vardı..onları kimler çaldı?
beklenmedik zamanda yaralandım ben yine zamansızdı gelişin, gidişin gibi... yarım kalmış bir torba hayalim var, henüz elimde.. kullanmadığım, bütün kış kucakladığım, sancısı böğrümde yalnızlık.. acıtıyor artık hayallerim, sargısı elimde acık yara düşlerim.. ezik yanımda gizli, parçalayan ejderha dört yanda, masallardamı kuruyan dallarım çöl ortasında.. bir balığın gözlerinde, yakamozda derince, mavinin en delicesinde asılı kaldı, artık torba torba hayallerim.. güneş bile toplayamadı beni, rüzgar biçemedi, yağmur daydı en hüzünlü gözlerim, vişne çürüğü kokan kanda yaralandı hayallerim.. haydi..! karıştır daha çok, dağıt, hoyrat.. beklenmedik zamanda çaldın hayallerimi, gelişin,gidişin gibi zamansızdı..hey hat...! ! ! fügen.. 2008 in vakitlerden benim hayallerim vardı,onları kimler çaldı? saatleri. Fügen Algıer |
Hayat umudun yittiği yerde başlarmış....
Kaç hayat yaşanır, Kaç hayat sığar bu ömre, Kaç kere doğar insan, Kaç kere ölür her gidişinde..... Bir karalama sayfası oldu sevgimiz, Aşkı beş geçsede saatler..... Sonbaharda yere süzülen son yaprağım, Gözükara oldu tüm duygularım, Yaşam gayem sendin,amacımda, Şimdi savruluyor rüzgarlarında, Üşüyen kuru dallarım... Kırdın bak kolumu kanadımı, Ne uçabiliyor nede konabiliyorum hayata...... Bitsin istiyorum kalbimin arsız sızısı, Dondurulmuş yorgunluğu var kalbimin, Ha durdu ha duracak yokluğunda... Yüzümde zamanın suskunluğu var, En sevda halimde en karakışta, Tek isteğimdi seninle yaşamak, Ve seninle ölmek sonsuzlarda.... Çok gördün bana yaşama sevincimi, Yaralarım daha orta yerde kanarken, Kopardın sen son yeşermiş yaprağımı, Her başlangıç bir bitişmiş, Ve hayat, Umudun yittiği yerde başlarmış.... fügen Fügen Algıer |
Hayata inadına
Hayata itirazımız var hepimizin, Kimse mutlu değil kendinden, Herkeste bir bedginlik, Ne eski sevdalar kalmış,ne can dostluklar.... Klasik cümleler kaplamış şiirleri, Hep hüzün,hep acı,hep sevgisizlik, Bir bıkkınlık kalesi olmuş yaşamlar, Sevgisiz yüreklerin kıskacında...... Kimi eşinden dertli,kimi sevdasından, Kimi hanesinden,kimi sağlığından, Bir cok şükürlük bitmiş dudaklarda, Söylenemeyen,dilenmeyen..... Arkasına sığınmış insanlar 'kader' sözünün, Kişinin kendi tercihidir oysa yaşam, Heyy...... verilmeyecek geri bize, Doyasıya yaşamayı bilmediğimiz anlar...... En aza indirmeli,beceremiyorsak silmeyi, Acılar,kederler,hüzünler,hasretler, Bir bahar sabahı uyanabilmek kadar güzel, Varmıdır derim? kuş cıvıltılarında..... Dinlediğimiz müzikteki canlı tempo, Alınan sıcak mutlu bir banyo, Tek başına olsada hazdır,zevktir sofra, Uygulayıp,mutlu olmasını bilene..... Yaşamak güzel be dostum, Her şeye rağmen bu ömrü, Her kederden cıkmalı derim mutluluk payı, Geri vermeyecek bilesiniz kimse bize bu hayatı...... Haydi deneyin bu gün, Uyanmaya şükredin hayata bir daha, Hele birde yanındaysa sevda, Yaşamak güzel her şeye rağmen, Tek başına bile olsan, Hayatı inadına, inadınaaaaaaa................... fügen Fügen Algıer |
Hep mi sebeplidir..? nedensiz,niçinsiz de ağlanır...!
nedensizim, niçinsizim bu gün, ağlamak istiyorum titretircesine arşı, ve hatta sebepsiz... günü,geceyi delirtircesine, yakamozları mehtapta yakarcasına, acıtırcasına iris rengimi, bana benden yakın yalnızlığıma, ağlamak, bin çığlıkla... her nefeste, tükeniyorum en sesli gözyaşımda, alışıktı pınarım, doğuştan kuru yaşlara, ağlamak kötü şey diyorlar, oysa, büyük ağlıyorum yalnızlığıma.... ağlamak istiyorum, kuytularımdaki en depreşik hüzne, ağlamak istiyorum, en nedensiz sevinçlerime, müjdeli rüyalara dalıpta gözlerim, hıçkırıklar içinde,yüreğime kapanıp, ağlamak istiyorum, bu gün nedense... kuyruklu yıldız peşinde yiten, gözlerim, ayışığında süzülüyor çaresizliğim, isyansızım yinede, göz yaşlarımdaki yalnızlığa, teslimim.... yüreğim sığmıyor, bu gün, ne dört duvara ne sokaklara, Ellerimden, gözlerimden, kalemimden, Beynimden, ruhumdan,bedenimden, ve hatta en deli benden sessiz çığlıklarımla bu gün, ağlamak istiyorum, en sulu sepken... ve katılıp yorgun düşercesine, nedensiz,niçinsiz, ve hatta sebepsiz, arşı sallayarak depremlerimde, ağlamak istiyorum.. sakın sus deme... fügen... 2008 in vakitlerden hani olurya sebepsiz ağlama krizi vakti... Fügen Algıer |
Hepmi hazandı kasımlar....
Aylardan Kasım, Günlerden hazan, Saatlerden yağmur vakti.... Üşüyorum,üşüyorum yokluğunda, Ellerim üşüyor ellerinsiz, Dudaklarım buz kesti sensiz.. Tenim soğuk ürpermede, Bir sıcağa hasret, Hasret bir gönülden sevgiye, Bir dokunuşa,sokuluşa hasret.... Hepmi soğuktu kasımlar, Hazanlar hepmi yağmurluydu, Farketmedinizmi gecen yıllarım, Gönlümden düşen, Bir sağanak göz yaşlarım.... Nerde benim yemyeşil yapraklarım, Mavi gökyüzüm, Sıcak güneşim nerde gönlümde... Hepmi hazandı kasımlar, Sağanakmıydı böyle, Her kasımda yağmurlar....? fügen 12.11.2007 Fügen Algıer |
Hovardalığım tuttu bu gün....haydi hakkımda hayırlısı..! ! !
Hovardayım, .........bu gün. Azat ettim şiirlerimi, Dizelerimi duygularımı, Bıraktım, Bıraktım özgür kalsın, Kırlangıçlar kadar özgür...... Tutsak yapmamak adına, Deli depreşik duygularımı, Özgür bıraktım tüm geçmişi, Ve hatta yaşanacaklar adına, Geleceği.... ........hovardayım bu gün. Ömrümce hep çocuk kalıp, bir günde büyümüş gibi Akıl almaz bir hovardalık sardı, ............... yüreğimi alıp başımı .....gidebilirim. .........gidebilirim, madem ki şehrin göbeğinde, ........sevdamla dans edemiyorum .................o halde Bu gün yürek şehrini terk ediyorum.. hovardalığım tuttu işte,bu gün ..........engellemek istemiyorum... güle güle, 'var olduğu varsanılan'sevdalarım hoşçakalın, Delidepreşik hüzün kokan duygularım, Hovardayım bu gün... tüm sevgi borçlarınızı, ...........................tek kalemde siliyorum. Giyip üstüme gönül ceketimi, hovardalıklarda buluşmak üzre, ......haydi...............sizide bekliyorum. fügen... 2008 in vakitlerden aniden hovarda olduğu vakit.... depnot: bunalmış o kadar cok sevdalı yürek var ki...anlaşılamamış.....kaçışlarda yerler sınırlıdır..rezerve şarttır. Fügen Algıer |
Hüküm.....
Denge...dediler Yoktur onda dedim.. sevgi......? dediler Ne gezer dedim.... insanlık.....? Esamesi olmaz.. Vefa......? Semtine uğramaz.. Sonuç..dediler.. Katli vaciptir dedim..... fügen 27.01.2888 Fügen Algıer |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.