![]() |
Bulutlarda
yüregim afacan bir cocuk kosmak istercesine bir bulutun arkasindan umut olur belki sonbahar yagmuru yetisebilsem arkasindan esenle agaclar irgalaniyor sararmis bir yaprak yüregim düstü düser yagmurlu bulutlarla hep baharla basladi bu sevda hep umuda yolculuk var bulutlarda... 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Büsbütün
çisi çisi yagmur yagiyordu saçak altlarindan yürüdüm kanatlanip uctugumda seninle saganaktin islanmistim büsbütün. 23-11-2002 Cemal Karsavran |
Büyülü Sözdür Aşk
-Ask- -sevgi- -sevgili- kötüreme kolsuza dilsize hastaya yardımdır adının söylenmesidir büyülü harflerde sevgiliye.. bölüşümdür her bir lokmada kırılganlıkları hissettirmemektir paylaşımlarda tebessümdür yorgunluklarda tadıdır bir fincan kahvenin telvesinde öpüşlerdir durmadan gözler kapalı sevdiğine söz hakkıdır en mutlu olduğu anda kıskanmaktır sarılmaktır işten gelen eşin karşılanmasında kapı aralığında güzelliktir *******de ölümdür sessizliklerde seni seviyorum demektir ummadığı bir zamanda yılanı deliğinden çıkaran büyülü sözdür aşk Cemal Karsavran |
Cahilin Dostluğu Kendine Kalsın
varlığım varlıklarıydı düş ülkesinden ağlamaklı çırpınıştı ilk doğuş dedem kulağıma ezan okudu kafiyeli manzum sözler mırıldanarak nenem ninniler söyledi e bebeğim e tahta beşik şıngır mıngır sallanırken kumlara bulandık topraklara taşlara kah sürünüp kah emekleyerek çamur sıvanmış ker**** evlerde soğuk yağmurlu sabahlara uyandık ekmeği suya bandık yumuşattık iki öğünle akşamı erken yaptık babamın el emeği tahta oyuncaklar lastik topuğundan araba tekeri ceviz dalından yaptığı düdükler at binerdik sopalara cirit yapardık o yokuş senin bu iniş benim paylaşamazdık çocukluğumuzu ayak tutupta büyüdüğümüzda kuzular yaydık çayırlarda kırlarda ısırgan otları karabaş dikenleri yırtık entariler yamalı donlar salya sümük dolaşırdık sokakları bayramlarda gördük çift papuçları sübyan mektebinde elif cüzü ya yeni yazı ya eski yazı kaçınılmaz bir hayat felsefesi kalmıştık iki ara bir derede zoraki okuduk ilk mektebi söğüt çubuğuyla kırbaçlanarak ırgatlığa çağırdılar çobanlığa ameleliğe kimimizi everdiler oniki onüçümüzde gurbet göründü kimilerine valiz elinde okumak zenginlikti uzak şehirlerde evden kaçanlar sokakta yatanlar büyükler; bunlar adam olurlarmı dediler kalanlar bir kaç hane yoksul,emekli gidenler kapıcı bekçi işçi ve patron her yuvanın bacasında dumanı emek bizim söz bizim iş aş bizim bana bir harf öğret kölen olayım cahilin dostluğu kendine kalsın Cemal Karsavran |
Can Bulacak Yeni Günle
yildiz olup düsersin diye bekliyecegim ******* boyu döne döne yatagimda düslerimde olacaksin sabahin tan atarken safakla seni ben uyandiracagim alnina konduracagim buse ile hayat bulacaksın sende seni özleyip yarina seni sevecegim uyandirirsan beni dokunupta tenime sicak ellerin ellerimde olacak o zaman bende öpecegim seni suyun hasmeti olup yüzüne hayat bulacaksin benimle dünden yarim kalan sevdamiz can bulacak yeni günle Cemal Karsavran |
Can Cana Degsin Ten Tene
gün dogunca yalniz gel bana seninle dogmak istiyorum günesim ol sicakliginla bir tebessümle cikarip atayim geceden kalan yalnizligimi dudagindan içeyim cayimi kiskandiricasina sabahin ayazinda günes biz olalim her sabah yeniden dogalim can cana degsin ten tene 28-11-2002 Cemal Karsavran |
Can Çikarsa Ancak Çikar Içinden
ummadigin anda cikagelir özlem mutluluk her an aklindaysa heyecanlanir bir hal alirsin dilin dolasir kekemelikler baslar kaybolursun tanisinca derinliginde yalnizliginda bulursun asktir çalan kapiyi saran benligini tatli esen meltem olur ilik ilik sürükler bilinmezlere karaya yakin sig denizde baliklar oynasir çakil aralarinda dalgalarin kucaginda bir o yana bir bu yana kumlarda ayak izlerini ararsin dalga kiyiyi yalamadiysa irmaktir çaglayi çaglayi akan baharla ilik bir nefes tatli sözdür ayazda mavi güvercin olup uçar basinda kendini bulursun içindeki çocukla simsicak bir tebessümdür gözlerdeki derin dahada derin bakislarda süzülüp gelen özlemin hasreti damarda akar simsicak bir volkanin alevi nefes alislarinda zamanla sarar tüm bedenini dalar gidersin eksik sevgilerin özlemine gün olur tasar çaglayan gibi susturamaz olursun yüregini her aninda bulursun onu uzatip ellerini yüreginin kipirtilari vurur parmaklarina döner durur basin sarhosluguyla bir depremdir kopan özlemlere gün bitmez gece bitmez sevgiler deler geçer gecenin karanligini yumarak gözlerini ruhunun içinde yalniz *******de yasar hayalinde gün be gün artarak kahrolursun aglarsin gözyasinda belirir yüregim aglar gün gelir kapanir mazide kalir iz birakir yillar içinde aklina gelirde tatli bir sizi duyarsin ask denen meret çektirir yillarca can çikarsa ancak çikar içinden 12-04-2003 Cemal Karsavran |
Candan'ın Evi
candan'ın evi mavi boyalı toroslara açılır baş kapısı kırmızılar içinde çıkar avluya bahcesinde fesleğen iğde ağacı ısırgan otuyla dağlayıp günü akşam sefasına dalar her gece çatısızdır gece yıldız düşürür yalnızlığı emer karanlıklarda bacasında aşka hasret şişe var dibine vururken kadehlerin cam kırıkları düşer gözünden fakat çifte sürgülüdür yürek kapısı deniz atına biner *******i akdeniz'de apışları terli kısrak gibidir düşleri rahvan sürer mavilerde laciverte boyanırken bütün renkler avluda güneş avluda ayaz şafağa kalır sarhoş gece dolunay gözkapağında yıldız gözlerinde ışır hüzünlerde uyanır günebakanla hep aynı nakarat hep aynı şarkı kızıla boyar akşamüstlerini toroslara açılır kapısı hepdumanlı sisli geniş dört odalıdır candan'ın evi 27-03-2004 Cemal Karsavran |
Canlar
gece disari cikip geceyi seyretmedinmi gökyüzüne bakti yildizlari izledi ve bir siir yazdi cano ates böceklerinin sesi gelmezmi acemice bir siir rüzgar yapaklari çarpmazmi uzaklarda dag etegindeki evin isiklari yanmazmiydi hade o zaman siir oku cano esen vurmadimi saçlarina yürümezmiydi sarmas dolas sessiz sokaklarda canlar 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Çaldım Bir Kadının Duygularını
gecenin gün dönümüydü düş gezegeniydim.düş sattım aldattım bir kadını kuyruklu yalanlar sıraladım süsleyip kelimeleri yıldızlarla dolunayın gizemiyle sundum canımın çekirdeğinden yüreğimin sesinden sevgi açlığı vardı çığlık çığlık su gibi ekmek gibi yoksul yüreği şiirler okudum hikayeler masallar anlattım fısıldadım kulağına içtenliğimi vurdum gözyaşlarından bir yıldız gibi kayıp geldi yanıma masumca sokuldu lavanta çiçeği kokuyordu sevdim çocukça. saçlarını yüzünü okşadım uyuttum dizlerimde şafağın ilk ışıklarıyla uyandı sarhoştu geceden yanıbaşındaydım gördü beni düş değildi inanamadı şaşkın ve ürkek bakışları kirpiğime takılı kaldı duygularının sesi oldum hislerinin şahidi gizlerinin sırdaşı çaldım bir kadının duygularını Cemal Karsavran |
Çelisirim Kendi Kendimle
karanliklar içindeyim ay yok yildizlar küsmüs geceye gecenin içinde yüklü kagni ayaklarim titrer zorlanirim gelir gider döner bakarim geriye ne yardima gelen vardir nede isik zerresi karanlikda kaybolurum oldugum yerde yüküm agir ay dolun gri bulutlar ardimda göz kirparim gizlice araliklardan aya bazen cekilir yolumdan yürürüm bazen yillarin yükü sirtimda akil kalmadi aslinda ya sanirim yaslilikta var ayak tabanlarimda unuturum bazen ne yaptigimi çelisirim kendi kendimle.. 03-03-2003 Cemal Karsavran |
Çığlık Çığlığa Hüzün
uçmayı unutmuş yorgun kustu bahar hüznün asırlık uykusunda müebbede mahkum tatlı bir sözdü dudaklarda kekeme söylenmek isteyip de söylenemeyen mutluluklar adına akdeniz sıcaklığıydı torosların sisli gölgelerine inat vurgun yemiş denizdi koylarında gece ondandır hazanlara gebe inadına kalmıştır ağır bir hava sermekes bahar sarhoş sabahlara geceden yarim kalan düşlerde kulağında ninnisiydi koyların dalga dalga kıskanç sevişlerde anlaşılmazdı hecelerde dolasan yürekler kabullenmek zordu çalkantıları sıcaklığın soğuk kadınıydı kök salan bahara erken başlamıştı hüzün dünden kalan yarı uyuyan yarı uyanık *******de ela gözlere hilal kaslar düsdügünde parça parça kaybolan çukurlarında Küstüm çiçekleri acsada bir yerinde zamanın gecenin adıydı Akdeniz de döner dururdu yaşanılan anlar destursuz dile dolanan kelimelerin gizinde sessiz ve sevdasız acardı yırtıp hüzün perdesini yıllar içinden kar çiçekleri dinlemezdi sisli sabahları gülümsemeseydi güneş cam aralığından nice askların sancısıdır karabasanlar varlığını yok bildiğin hayallerde raks eden lodostu gölgelerde Uğuldayan toroslar geceyi yırtar bahara özgü canlılık ezgilerle kulaklarında ninni çığlık çığlığa hüzün 26-04-2003 Cemal Karsavran |
Çıkar Bir Gün Ayyuka
takıldık kördöğüşüne geceyi zehir ettik hani kardeştik dedik dalga dümen çevirdik babamın erkek kardeşi karısı var alevi dedemin kız kardeşi kocası var mevlevi : aynı toprağı eker imeceyle paylaşırız ırgat olur çalışırız aşımızı bölüşürüz fesat bilmez hiç birimiz kim düşkün kim fakir kimse görmez hakir bir ekmekte benden götür derlerki dedelerimiz kardeşlik vardır bizde yaşıyorsak hep beraber bölüşürüz içimizde sen ben dedik ne kazandık kardeş kavgasından başka elin iti bayrak sallar seni bana düşman yapar çıkarı vardır belli ki tavuk verir kaz gelir oyunlardan haz alır zevki kulaklarında çok okumak gerekir doğru yalan ayırmak arka verip kayırmak cahil insan işidir sen sen ol her daim gelme bu oyunlara cambaz dalaverası çıkar bir gün ayyuka 04-11-2007 Cemal Karsavran |
Çiçeğim Kurumasın Gülüm Solmasın
hayali duygusal Cemal Karsavran |
Çiçek Açar Sabahlara
nice zamandan sonra esner gökyüzü, yırtılır bulutlar şimşek çakar, ses verir dağlar damla damla damlar saçak altları sığınır taş arasına evsiz kalmış garip bir serçe elimde bir ayna tartarım yılları zincir olur gündüz geceye asma dallarına tutunurum yada tavan aralarına kaçamak aşıklar gibi gözlerim gözlerinde zulamda bakışların saklıdır kahvenin telvesinde gözlerin kızılcık çiçekleri açar başında gamzelerin gülen bebek sadeliğidir bakışların gök mavisi gerinir gökyüzüne kaşların avcının zıpkınıdır kipriklerin aşina olduğum parmakların hece hece konarken kelimelere işmar edip gizlenirdi göçer kuşların kanat altlarına süzülerek kaybolur pışık ederken aralanır gözkapakları açılır kapılar yeniden doğuşa kuzeyden nehir boylarından bir ceylan balasıdır yürek sektire sektire gelen ılık ılık kan damarlarımda yürürken bazen bir sesin tınısı özlenir gırtlaktan dökülürken kelimeler sis kalkar geceyi kaplayan ellerinin sıcaklığıdır uzanan şimdi seni görürüm yıldız düşer gözlerime dudaklarım ıslaktır sol elim göğsüm üzerinde açar günebakanlar sardunyalar açarım bohçayı sevgidir çıkan içinden parlayan göktaşıdır gözlerim tohum atılmış nadasa toprağa dün gibiydi henüz ilk aşkımın ilk çırpınışı saklanbaç oynadığımız karanlık odalar şimdi labirent bakışlar olsada güneşe vurgun çiçek açar sabahlara 14-08-2003 Cemal Karsavran |
Çocukta
saçak altlari siginakti deli yagan yagmura bir çocuk tüfegiyle yagmur vuruyordu delice ates ates üstüne isabetsizdi bir damla bile tüfegini dolduruyor bir daha bir daha atesliyordu son defasinda tam vuracakken elinden düstü tüfegi baka kaldi yagmur tanelerine sele vermenin üzüntüsü yarim kalan sevinci umutlari heyecaniyla bayramlik tüfegine kostu yakalarim diye yenildi her yenilen gibi çocukta.. 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Daginikliliginda
Akisinda suyun feryatsiz çigliklari Yalniz senin için gönlümün acilari Sarkilarda seni arar yüregimde seni bulurdum En derin hatiralarinda mazinin Buruk kalbimde aynalar kirik Yanimda Gözlerimin önünde Seni görürdüm daginikliliginda 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Dalgalar Dövüyor
dalgalar aldi beni götürdüler uzaklara dalgalar dövdü denizi kiyiyi ve bizi kumsalda bir güzel yalniz basina kiyida bir çift salmislar ayaklarini suya uzaklardan zil sesi geliyor saticilarin cigirtkanligi havada bir bulut bir günes canli heyecanli ve ürkek insanlar atliyorlar dalgalara sen kahkahalarla dalgalar dövüyor kiyiyi denizi bizi 22-11-2002 Cemal Karsavran |
Damla Damla
yilma mücadelenden tut yeterki elimden tutmasanda sözümü yenilmedin.. anlik mutluluk sana cok görülen savas aç yillara mutsuzluklara yutamaz denizler gözyaslarinda.. gülüsünü kiskanir yeterki gül gül inadina.... sen kahkahalarla hayatsin yasanilasi gönül bahçemin bir ömür gözlerinde senle gülünür senle paylasilir yüregim deli dolu tüm güzeliklerle.. birak hüzünleri yakismiyor sana kadehlerde istemiyorum mutluluk gözyaslarini damla damla 13-12-2002 Cemal Karsavran |
Damlalar Düsünceye Kadar
agustosun ikinci yarisiydi günes bulutlarin arasindan gülümserken sakir sakir yagmur yagiyor yagmuru özleyen tenim doyasiya emiyordu agaçlar sararmaya yüz tutmus yapraklariyla esen ve yagmurla çalkalaniyor yagmurdan kaçarak yürüyen bir kiz semsiyesini esene kaptiriyordu bir olugun altinda bedeninin sicakligi yagmurla buharlasiyor yüzüne düsen saçlarini arkaya dogru atiyordu ben hala yagmur özlemimi giderirken çayimi sekersiz içiyordum yagmurla birlikte alnimdan damlalar düsünceye kadar 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Dar Eyleme Zamanı
Sana şiir yazdığımı söylemek için Zamanı sana ayarladım Acılarımı dindirecek ilaç icat edilmedi Yalnızlığımı geçiştirecek Yalnızca sensin Gönül bahçem de Dolunay’ım mehtab’ım Nar çatlağı pembe düşüm Hayat damarlarımda dolanırsın Her şeyi nasıl anlatabilirim Elinin elime değeceği an Gözlerimin gözlerinde kayboluşu Sonu yok olsa da bu gidişin Sevgi aşkın kıskacında Yüreğimde kıvılcımları Kimi zaman sıcak bir hüzün yüklüyüm Dolunay gülüşlü yakamoz akşamlarda Sarı bir bayram yaşıyor yüreğim Deliler gibi yarına umutlarım Gizemine tapıyorum Her şey var sende gökyüzü zümrüt Ağlarımda şiir ve yaşama dair ne varsa Uğultulu şaşkın bir günün Yaşlı aşkıyla anıyorum Tüm güzellikleri Gözlerim kıpırdamadan Gerekli bir gelecek gibi yaşıyorum Uzatıyorum ellerini Parmaklarımın ucu mavi bir yolculuk Hayatın beyaz perdesinde Güne sır geçirir gözlerin Düşlere düş katar *******in Paylaşımların candan yürekten Esirinim zincirler yüreğimde Dar eyleme zamanı Cemal Karsavran |
Dedikodu
bos insan isidir kimliksiz kisiliksiz laf lafi açar kaynar kazan güne dogmamis sözler o öyle yapmis bu boyle yapmis yayilir kulaktan kulaga dedikodu dilden dile dolanir her dilde baska anlam her anlamda bir mana gerçegi unutulur yalanlarla süslenir laf ebesi yorulmaz kelimeler yorulur dedikodu kimin eli kimin cebinde bahse konu olanlar çaresiz dilden dile vurulur yerden yere yeterki düsmeyesin dile en sadik dostun rezil eder seni ele dedikodu güvenme hiç kimseye dostum deyip sir verme kuyunu kazarsin kendi dilinle ocaklar yikarsin ocagin yikilir dostundan olur yalniz kalirsin adin çikar ayyuka dedikodu 02-04-2003 Cemal Karsavran |
Deli
Yoktun Gece sensiz ve sessizdi Her günkü *******im gibi Ay dolun olmus Kara gecede Seni arzuladi dudaklarim Sicakligini teninin Yildizlari seyrederken Dalmisim Nereye neye baktigimi bilmeden Umutsuzdu mutsuzdu Gözlerim Bir çirpida gelip geçen anilar Içimdeki buruklugu Yalnizligimin Deli ediyordu gece beni Deli 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Deli Poyrazmiydi Yasanilanlar
bir sarki çaliyor radyoda buruk tebessüm dudagimda ayrilanlar için sevdalara sana vermistim canimi canimdan öte yüregimi cikarip koymustum ellerine sen benimdin ben seninim diye dillerimiz dolasirdi ayni zaman içinde kesisen kümeydi sözcüklerimiz zamanmi tükendi sevgilermi algilamalarimiz mi yalan dil ucundanmiydi söylenenler deli poyrazmiydi yasanilanlar 29-11-2002 Cemal Karsavran |
Deniz Gözlü Mahsun Yüzlü Kibrislim
gözlerimin denizi yesili mavi özlem olur buram buram tütersin hep seni anar senle yasarim geceye gündüze sigmazki hayat senin gözlerinde yirmi dört saat deniz gözlüm mahsun yüzlüm kibrislim beyaz umutlarim besinci mevsim seralarda süslü bebek nadide papatyanin göbeginde buldugum harikalar diyarinda mavi gülüm portakal çiçegim sümbüllü bahçem deniz gözlüm mahsun yüzlüm kibrislim düslerimin gizemli deniz kizi eglence *******inin yildizi kadehlerde yudum yudum sevdam hayalimde gerçege tasidigim yüregimde hasrete alistigim deniz gözlü mahsun yüzlü kibrislim karayla denizin bittigi yerde sonsuzluk canlanirken gözlerimde sahillerde dalgalarla oynasan mavilerde sevdasini arayan yüreginde sevgileri yasatan deniz gözlü mahsun yüzlü kibrislim 06-04-2003 Cemal Karsavran |
Derinliginde Kayboldugum Gözlerin
tadidir deniz gözlerinde yaz bunalan sicaklarda derinligiyle açilmis güller sümbüller yüzen umutlardir kulaç kulaç uzun yolculuktur deniz asiri gezer bir seyyah rotasiz pusulasini kaybetmis bahar demir almak zamanidir umarsiz yanarim kor alevdir yalazlarim çiplak *******de düsen yildizla döne döne yalnizliktir delidivane sardigim bos koylardir kollarda bir yanim yarim döner sabaha uzayan lastikli umutla/umutsuzluklar doksan dokuz imam olur gece bulutlarin arasinda dolunayla bekleyislerimde kaldin yoktun ay küstü maviler lacivertte hüzün yari ölümdü sensiz boylu boyunca derinliginde kayboldugum gözlerin 21-05-2003 Cemal Karsavran |
Dikenlerde Ask
çarsaf gibi yayilmisti gece sisli dumanli kaybolan yürek sizim sizim sizlarken kaniyordu damla damla damlayarak kan kirmizi festiken kokulu kadin kan agliyordu bugulu gözlerle akdeniz çalkantilar içindeydi gece kabus yalnizlik ölüm saçiyordu ay dolun yildizlar küskün sarmasiklara tutunan bahar yamaçlarda yamaçlar kan agliyordu kaybedisin öyküsüydü dinmeyen sancilara yillar içinde yumak yumak örülen özlemlerin sirri arayislara sebep siir ruhlarda kandirilan yürek aç sevgilere beyaz marti kanadiydi sevgi askti kanayan güle konan bülbülün kanadinda dikenlerde ask 03-05-2003 Cemal Karsavran |
Dikkat Edilmeli
merhaba ile başlayıp devam eden sanal bir dünyadır yaşanılan kimisi derdini unutur kimisi aşkını arar dolaşır sevgiye ve ilgiye muhtaç ananeler gelenekler töreler unutulur bir arayıştır başlar bu ortamda şehir ışıkları yıldız olur başında konar o çiçekten bu çiçeğe bal arar.avcıdır gözüpek sosyal olur; sosyalitesini kaybedenlere umut olur yarın olur varoşlarda kaderiyle baş başa yaşamaktan habersiz insanlara paylaşılır; kasabalı aşk yaşanır şehir ışıkları kırılır gözünde romantik olunur yağmurda aşklar düşlenir gökkuşağıyla renklenip güneşin batışıyla kaybolan sularda duygusallık aranır seçicilikde seni eğlendirebilecek yollarda aşktan dem vurulur sevgiden sevgisizlik ve ilgisizlikten yaşanmamış sevdalardan av peşinde gözüpek avcıdır bay bayan evli bekar çocuk farketmez tanışır bir naz bir eda resim yola çıkar sesler yansır telefon direklerinde kulaklarla ince va naziktir alımlıdır cezbedilir resimlerle aranan av bulunmuştur sonunda çok seçici olunmasada.. resimle mektuplar e-postada uçuşur zaman içinde telefon direğine bülbüller konar en ihtişamlı resimler mesajlar iletilir ekonomiye sıkışmış şehir yaşantısında bunalımdan kurtuluştur bir nebze paylaşımlar çoğalmıştır günler yetmez *******e sığınılır kurt dumanlı havayı sever telden tele ulaşır kalpten kalbe sevgiler... nişan belli ok atılır yüreğe hedef dövünür kör karanlıkta ihtişamı yansır gecede yıldızlar ay sessizlik yürek boştur güne göre gecede gece uzundur yalnızlığı hisseden yüreğe huzurdur yorgun gün koşuşturmalarından sonra sanal alem herkes birbirini satar ekonomik bunalımlı zamanlarda gözüpek arar aranırlar gece uyur ses verir telefon telleri hüzünlü sesler yırtar umuttur; tutunmaktır umuda günler günleri kovalar ******* *******i umarsızca.. derin uçurumlar yaratacağı gözden kaçar zaman her şeye şahittir ruhlar öldürülmediyse zaman zaman vurulur...... ağır gülle ateşiyle derin mutluluklar yaşanır umutlar vadedilir umutsuzluklara bir kelebek uçuşur bahardır her mevsim günler hep güzeldir şartlar zorlanır aykırılıklarına rağmen çocuklar eşler devre dışı bırakılır dile getirildiklerinde kaçamak cümleler kurulur; dertler yanılır eşler çocukları doğuran ebeveynler değildir oyuncaktır çocuklar arada yada eşler çocuk olurlar yıllardan sonra kalpler kırılır en yakın dostluklar biter eskiyen yada eskimeye yüz tutmuş sıkmıştır sevgi sözcükleri sanaldır her şey gerçek gibi kaybetmek hazmedilmeden yenileri sıradadır; taze aşklar aranır yeni kanlar bulunur bencillik ön plana cıkar ben severim ben bilirm ben yaparım ben bu işte ustayım hep bir tekrardır zaman aşımında yalandır sahtedir sevmeler aşklar evlilikler dostluklar arkadaşlıklar yok olur bir anda tanınan tanınmaz hatırlamıyorumlarla kim kaç kişiyi sever kaç kişiye aşık olur bilinmez söğüt dallarının altı bayram yeridir sanal sevişmelerde............. öpülür bedenler boşluk bırakılmadan yalanır; şehvetin doruğa tırmandığında başlar yaslanır göğüslere çayırlar bayram yeri olur baharlarda paradır hırstır kimilerine göre yemek içmek eğlenmektir belkide büyük kücük sözkonusu değildir kurulur bu iletişim herkesle bir dengesizliktir sürüklenilir yıkımlar ve hüsranlarla savrulur kimisi benliğini kaybeder kimisi düşen bir yapraktır sonbaharda umutlar özlemler hasretlerle kör kurşun hedef teşkil etmez eğitimli eğitimsiz ayrım yapmadan kelime, duygu canbazı macera peşinde koşan insanlarla bay bayan cocuk büyük ayırmadan kendimizi avuttuğumuz sanal alemde kimin eli kimin cebinde bilinmez saçma sapan bir yoldur gidilen dengesizlikler oratamında kalpler çalınır gururlarla oynanılır yuvalar yıkılır umutlara umutsuzluklar eklenir bay bayan çocuk; yaş farkı gözetmeden evli bekar sözkonusu olmadan sorumsuzca, onursuzca bu gibi saldırılarda sanal ******lara pezevenklere. dikkat edilmeli 03-01-2003 Cemal Karsavran |
Dilin Parmak Uçlariyla
yesil baharlara vurgundur yüregim el çekip giderken yolculuklar hazan mevsimidir yasanilan rüya alemlerinde kalir yasanmis yasanacaklar eskimis yada eskimeye yüz tutmus veda buselerinde kalirlar kalanlarla avunulur her zaman istisnalar varoldukça mutlulugu çekip almak anlarda cinbizla lal olan söylenmezler içinden incitmeden sevgileri dilin parmak uçlariyla 11-08-2003 Cemal Karsavran |
Dogarmiyim Güne
yine kosuyorum sana karanlik sokaklar yastigim ikiz yatagim yalnizligim ay dogmamis gece yildizlar döne döne uykusuzlugum yüregimde sancilarim size diyorum dogarmiyim güne 28-11-2002 Cemal Karsavran |
Dolanir Düser Kalirim Yüregine
sigaram bitmis yanarak küllükte gevezelerin sigarasi bitermis ya sen içtin benim sigarami ama tadi çok güzeldi sigaranin senin dudaklarin deydigi için mi yürekten dudaga uzanan sevgiyle sen bana günleri veriyorsun cok degil bu heyecan benden sana sen bende çoksun hem de tahmininden çok varligimi veririm istersen uzak degil beklenen olacaktir yakinda o günü bekliyecem sabirsizlikla kirildi kirilacak zincirler en kisa anda özlemler dag dogurduktan sonra seslenisimdir sevgiyle sana o daglar yol olur özlemimiz dümdüz eder daglari etekleri kocaman bir ova kosarak saracagimiz birbirimizi yagmurla günesle yeseren çig damlalariyla hayat bulan yemyesil çayirlarda yuvarlanacak iki çocuk sevgiyle dolasan bacaklarinan canim diyerek kosupta sarilsan bana bin defa da söyleyebilirim bin defa öperim de eksik kalir diye dolanir düser kalirim yüregine 19-11-2002 Cemal Karsavran |
Dostlarıma
dostlarım hep yüreğimde saklıdır sevgileri zulamdadır sevildikçe sevilir paylaştıkca coşarım sanmayın gözlerim buluttur içten tebessüm vede umuttur kekeme dil konuşmasa bile latifede beceremez çok zaman kahkahalar çınlar kulaklarda başımın üstündedir yerleri açarım yüreğimi canlarıma uzak bakışlar akar geceye kaşlar oktur karanlıklara içten tebessümüm vardır heran koca bir yürek ağlayan gözlerde susuz bir ovadır tatlı bir sözle saçlar dolaşır parmak uçlarında bir sigara bir sigara daha duman duman olur sıkıntılarımda parmak uçlarımda zoraki değil gülüşlerm içten gönülden dostlarıma... Cemal Karsavran |
Dostlukla Sevgiyle
sekerden bir sevgili buzdan saray degil yagan yagmurla yeseren sarayda süslenen bahar çikolata tadinda dudaklarla yeni dünya yaratir tebessüm eder gülerim güne aynanin göbeginde saçlari kizil kestane günes kizil alev sizarken perde araliginda kralice olur *******e güne dogar tebessümle küçük bir çocuga melek oyuncaklar kadar mutluluk verir özgürlügü yaratir hayat olur can olur umulmadik yerde dosta kosan yüregimle basarilar yaratir mutlulugu kucaklarim dostlukla sevgiyle Cemal Karsavran |
Doyumsuz Anlar Düş
duygular akarken yürekten yüreğe şiirler okundu kulaktan kulağa buluşma noktası kırıldı sohbetin dolunay kızlık evresinde yıldızları öptü dudaklarından koştu gecenin alaca karanlığında gözler sevişti hislerle durağan ağaçların arasında buldular gölgelerini yakaladım yakalayacağım derken çalılıklar takıldı ayaklarına düştüler bir yanda olgunlaşmış meyveler bir yanda yosunlaşmış su gözesi keşfedilmemiş bir doğa harikası ilerleyen zamanın ötesinde kimliğini arıyordu gece çok geçmeden soyundu anadan üryan her nokta her lokma damak tadı şehvetin kollarında inlerken kazan kaldırdı geceye varoluş doyumsuz anlar düş 20-03-2007 Cemal Karsavran |
Doyumsuz Sevdalarimla
bugün sahile inecegim. yazdan kalma ayak izlerimi bulmak için islak kumlarda. sevdalarimla. denize yakindan bakacagim ellerimi uzatacagim tenim akdenize dokunacak dalgalarin serpintileriyle uzanacagim.. deniz avuçlarimda damla damla pul pul lodos saçlarimi oksarken sürü sürü geçecek sigda yüzen baliklar her biri birer yildiz uçusan gözlerimde yosunlara gizlenen sevgiler kayip giderken dalgalarla kiyilar yikanacak islak tene düsen damla yeni dünya ve hayat tuzlu suyun tadiyla dudagimda ürpertisi denizin toros arslani büyüyen uzakliklar tedirginlikle ürkek korkak sevdamin maviler uçsuz bucaksiz gözlerimde büyürken akdeniz olacak seyrine doyamadigim ilik ilik akan damarlarimda sen olacaksin güz gülleri açan yüregimde doyumsuz.sevdalarimda.. Cemal Karsavran |
Dudaklarim Kan Içinde
dalgali bir denizdi gece mercan gözlü deniz kizinin kulac atislariyla dalgalar yüregimi dövüyordu bir tek ates böceginin sesi duyuluyordu gecede yildizlar cümbüs çaliyordu ay dolundu aydinlatirken geceyi dalgalar yüregimi dövüyordu gecede mercan gözlü deniz kizinin kulac atislariyla kanter içinde uyandigimda dudaklarim kan içinde 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Dur Bir Bak
ne gidersin süzülerek ceylan balasi seni bekler özlerim dur bir bak gözlerini göreyim dön bir bak cemalini göreyim gözlerim yollarda aramakliyken seni hissettim zamansiz anmda kalkip geldim gözledim yollarini seninle kalbim atti sendin bende gizli uzun yol dönümünde aklimda ve atar damarimda senin için varim dur bir bak 27.1 1998 Cemal Karsavran |
Duyguların Yörüngesinde
Düşlerimin aldatmasıydı yaşadığım Yılan gibi süzülen içime Yarı yalan yarı gerçeğin peşinden sürüklendiğim Şeytani bir plandı; hasta ziyareti Aşk karartmıştı gözümü Fırsat bu fırsat Zamanın kısır döngüsünde düşünceler Oyalanıp durdum bir zaman anı beklercesine Yalanı sarmalayıp yumağa şeytana uydum iki ayaklı periydi şeytan ruhumun derinliklerinde zamana meydan okuyan her adımda beni takip eden tüm yolların kesişinde uzandı ellerim ellerine gözlerim gözlerine tutup elimi okşadı öptü Dudağında, gerdanında, boynunda ve parmaklarında aşkın sihirli eli Özlemin hasretin sancısı Bir yangınla kül oluyordu Kaç ay kaç günlerdir beklenen Sabırsız istekli arzulu utanmaz ve arsızdı yaşanan Saklamaya çalışarak korkularımı Yatağın gül açtığı saatlerde Sarmaladı hasreti ellerim ve bedenim Tedirgin ve ürkek gecede yarı uyanık Bir günlük aşkın mutluluğuydu yaşanan duyguların yörüngesinde 13-01-2008 Cemal Karsavran |
Duy Kalbimin Sesini
bir bahar sabahi yine seni aradim yollarda gözlerim gözlerini aradi yanaklarinin o en yumusak o en pürüzsüz yerinden tatmak geldi içimden hadi gel hadi geç bazen buralardan gözlerim güzel görsün neredesin duy kalbimin sesini 14.5.1994 Cemal Karsavran |
Duygularimda Sensiz
duygularim kemiriyor içimi uyku tutmuyor *******i ruhumda canlanirken hayalin senin olmak istiyorum gözlerinde gözlerimi bulmak çizmek tuallere resmini basindaki yazman bagrindaki güller kugu gibi süzülüsün senin olmak istiyorum duygularimda sensiz 18.5.1997 Cemal Karsavran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.