![]() |
Musibet
Musibet gecen son gunlerinde yazin Sen bile son derece acaip ve tuhaftin Halbuki guzel ruhlu, hanim ve mutevazi Karakterinle sana bu hariket tarzi Dogrusu hic ama hic yakismadi Teskil ederken yuksek seref ve imtiyaz Zaman zaman hayal kirikligina ugradigim yaz Bir ruya gibi gecerken gul bahcelerinden Sanki galip cikmis gibi bir ask seferinden Guller kadar ince fakat guzel degildi senden Bu guzel bahcelerde gezenlerin ecdadi Yillarca gorup gecirmisler beyhude yazlari Guller yandilar aciyla cehennem atesinde Beddua almis gibi bir yelerde mazide Hala sesin yankilaniyor bu musibet bahcede Zihni Ozselmanoglu |
Nagmeler
ger ruhun berrak nehrin aksiyla, Uyanir sonu olmayan masaldan, Titrek bir damlanin sabah raksiyla, Nagmeler gecer ahenkle yaylardan. Gun yuzunden gecerken duasiyla, Melodiler dolasir notalardan, Biraz durgun gozlerinin yasiyla, Akip gider nisan yagmurlarindan. Guller ve dikenler cini saksida, Omru ziyan olmus kisa bahardan, Bu bahar, melodi, hepsi havada, Bir renk gecer sanki dudaklarindan. Gokle bir altinda durdugun sema, Mavi hikayelerle saclarindan, Bir sey anlatmaya calisir sana, Belki yazdan kalan maceramizdan. Zihni Ozselmanoglu |
Ne Guzeldi
Ne guzeldi senle gecen zaman Kokusu bir baska acardi guller Senle gecirdigim o sicak aksam Hep korkardim seni calmasin eller Sizardi yazlari uzerimize seher Nazik ellerinde guller bazan Umrumda degildi dogrusu mahser Kimseler yoktu aramizi bozan Bahcede gozlerinin tatli renginden Sana cicekler topladigim gunler Sen uzanmis gecerken kendinden Saclarini oksardi askla esen ruzgar Askin kokusu sinmis etraftaki esyalar Duruyorlar oyle hic ses etmeden Aksamlari yalniz kendimden gecerken Ne guzeldi senle uyandigim sabahlar Zihni Ozselmanoglu |
Ne Kaldi
Guzelligin aklimi basimdan aldi, Nefesimi harcadim anlatamadim. Sevda elini cekti benden, Gul sende dikenleri bende kaldi. Endamin dillere olmus destan, Kimi gorsem guzelligini anlatirdi. Baktikca sana kendimi alamadim, Ask sende hasreti bende kaldi. Ne bir selam verdin ne de kelam, Sana kalben diyeceklerim vardi. Kus gibi hafifim kanatlanip ucacam, Karanfil sende kokusu bende kaldi. Yar kesmisti benden selami sabahi, Kimsesiz garip gibi ortada kaldim. Omrum yetse de gorseydim aski, Bu dunya sana dertleri bana kaldi. Zihni Ozselmanoglu |
Nedir Sence
Agzindan cikan her kelime, Dudaklarin bir bilmece, Yuzun isik saciyor, Bende kalan resminde. Belin ince mi ince, Yuruyorsun zarifce, Giydigin yakisiyor, Guzelim bedenine. Makyajinda ki pembe ton, Uyuyor gozlerine, Kulaklarim hayrandir, Bana seslenisine. Askini hissediyorum, Verdigin nefesinde, Deli olmak isten degil, Bana sitem edisinde. Bendeki bu dusunce, Eger ask degilse, Nedir sence? Zihni Ozselmanoglu |
Nerede
Aski aradigim hep o yerlerde Seni kiskandigim yaban ellerde Sevdigine dair bir isaret ver bana Beni hasretle saran o kollar nerde? Gorkem ihtisam ne varsa hepsi sende Gezinip duruyorsun gulbahcelerinde Seven bu kalp kurban olsun sana Bana askla bakan o gozler nerde? Cisilerken yagmur gok gurultusuyle Altinda duruyorsun simsiyah pardosunle Islak saclarinla durusun bir baska Bizleri kavuran o yaz gunesi nerde? Sana asik oldugum bu musibet devirde Bir baska guzeldin sen gelen mevsimle Eger zamanin yoksa harcamak icin aska Beraber oldugmuz o gunler nerde? Zihni Ozselmanoglu |
Nur
Okyanuslarda gez diledigince eylen Sen bir dalga olup sahillere vur Ara sira bana ask ile seslen Ismin dillerde guzelliginle meshur Guller ahenkle kiskanirlar senden Saclarini serin ruzgarlara savur Renkler icinde desenli elbisen Asktan gerisi hayatta bostur Uyandigin zaman ruyalarin icinden Perdeleri ac karsimda ihtisamla dur Ruh muammasinin acaip urpertisinden Yuzunde isikla tabir edilen ilahi bir nur Zihni Ozselmanoglu |
O Yer
Karanlikta kayan yildizlarin biraktigi iz Bakmaya doyamadigim o mavi deniz Leylak kokularinin eslik ettigi serinde Ve esiri oldugumuz bu ebedi surgunde Yuzunu oksayan bu ince hava Birbirine karismis sanki muamma Bilmedigim bir yerlerden esen ilik meltemin Savurdugu desenli elbise icinde sen ne guzelsin Pembe hayaller icinde kaybolmus bu genc yasta Karsi konulmaz cazibenle davet ediyorsun aska Goz acip kapayincaya kadar deyisen mevsimlerin Bir masal gibi renkleri arasinda duruyor hayalin Bu askin sessizliginde beni rahatsiz eden dusunceler Dalgalar sahili oksarken zaman akip gider Gercekle hayal arasinda bocaladigim celiski Ve aramizda aska dair herseyin mevcut oldugu bu iliski Sen orda yeni acmis gulleri toplarken sevgilim O yer ki gozlerim kapali olsa da ezbere bilirim Zihni Ozselmanoglu |
Omur
Seninle beraber gecen omrumde, Kalbimde biri yoktu senden baska. Gulumsedim dalarken anilara yeniden, Inan hic kimsesi yoktu gozumde. Dayanilmaz bir ihtiras vardi, Bana ask ile bakan gozlerinde. Sen dogarken tanrinin kattigi, Sanki tatli bir sey vardi ozunde. Aski yasadim doyasiya seninle, Gonlum senle hayat buldu aniden. Dolastik ask yollarinda elele, Sanki sevmegi kesfetmistik yeniden. Zaman izin verse donsem geriye, Yine seni severdim cani gonulden. Seninle gecen omrumde askim, Inanki hic kimsesi yoktu gonlumde. Zihni Ozselmanoglu |
Ozlem
Sabahin isiklariyla yekpare mevsim Serin ruzgarlar saclarini oksayip sevsin Bir kargasa icinde gercek sandigim hayat *******in getirdigi ruyalar kadar berbat Biliyorum keyfin yok senin bu aralar Aklini basindan almis soguk havalar Bir gul gibi acacagin bahar yakin Tenini yakan gunesin isiklarindan sakin Bitmeyen hayal icinde harcarken gunleri Sen bahcede toplarken yeni acan gulleri Zamanin huznuyle hatiralar akip gider Askimiz bir nagme gibi yazlara siner Zihni Ozselmanoglu |
Perdeler
Hayatin icinde sen ayri bir ruya Ask dolasiyor her yerde aheste Bir gul nagmesi gibi acil baharla Perdenin ardindan bana gulumse Saclarini savur serin ruzgarlara Ucursun seni engin mavi denizlere Bir sir gibi hasir nesir oldugun askla Endamin aksediyor acdigin perdelerde Ozlemle kurumus kirmizi dudaklarinla Ihtirasla op beni ama kimseye soyleme Bana ait butun asklarini gonlunde sakla Gun isigi icine sinsin actigin perdelerle Uyan ask sarhosu buyusuyle sabahlara Ruzgar savursun bedenini seffaf elbisenle Bitmeyen bir masal icinde prenses gibi guya Zarif parmaklarin dokunsun acilan perdelere Zihni Ozselmanoglu |
Rahmetli Nenem
Kurumus guz yapraklari duserken Seninle beraber cocuklugumda Yasli ellerin kurana sinerken Her zaman sukur ederdin allaha Sen evlatlarini yolcu ederken Sefkat verdin oksuz torunlarina Fani dunyada zaman ilerlerken Bir hayal oldun esen ruzgarlarla Mezarinda nur icinde yatarken Gunlerin amansiz sicaklarinda Cennette ilahileri dinlerken Kavusacagim elbet bir gun sana Gocup gittin ben delikanli iken Mevsimlerin huznu senden hatira Siyah carsafinla sevgili nenem Seni gormek isterdim son bir defa Allah mekanini cennet ederken Ismin kalmis aci mezar tasinda Sen hakkin rahmetine kavusurken Biz oksuz kaldik bu garip dunyada Zihni Ozselmanoglu |
Renklerin Tonu
Havada nem bulutlar islak Yapraklar dokulurken renkleri sari Agaclar titriyor sogukta ciplak Bir hunerle hakim sonbaharin tonlari Bulutlar kumelesmis yagmura gebe Kalpleri titreten ugursuz kara O anda yapraklar ve sen sade Yagmur can veriyor hararetli topraga Matem yuklu gectigimiz yollarda Uyanilmaz ruya icinde karanlik gunler Hatiralarin zevki kalirken akillarda Ruzgarla yapraklar havada gezer Guzun etkisiyle kurumus dudaklarinda Guftesiz nagme mevsimin renkleri Damla damla suzulen gozyaslarinda Kulaklarini cinlatiyor ruzgar sesleri Ezelden sabirsiz acaip telasla Acimasiz renklerin tonlariyla mevsim Dayanilmaz ozlemin icinde askla Gozlerinin huznunde ben ebedi esirim Zihni Ozselmanoglu |
Renksiz Dunya
Mutlu hatiralar elimde tek kalan Disariya bakiyorum camin ardindan Renksiz her sey sanki siyah beyaz Saatler geciyor Caliyor yalnizliktan Kirilmis kalbim haberin yok senin bundan Tuzla buz olmus hayallerin kahrindan Terkedilmis diyari kirip gecirmis ayaz Yagmur damliyor kirik dallar arasindan Kim derdi ki huzun gelecek sonradan Mahrum birakacak beni askindan Tesellim oldu dokulen yapraklarla guz Sevgilim tat almiyorum sensiz dunyadan Zihni Ozselmanoglu |
Sabah
Ince bir isikla aydinlanir Perdeler ardinda sessiz oda Hayat seninle gecen masaldir Gece teslim olurken sabaha Benliginde ruyandan iz kalir Cehreni aydinlatirken ayna Yuzunde nur huzunle uyanir Gozlerinde mor renkli bir halka Kuru bir yaprak gibi sacilir Gunes dagilirken saclarinda Sabah gonlunu celer kacirir Ismin sir gibi dudaklarimda Zihni Ozselmanoglu |
Sabah Ve Guzel
Sabah misil misil uyuyan guzel Hemen karsisinda gizemli ayna Davet ediyor ruyalarima gel Gecen yillari hayatindan sayma Ask bir misal gullerle kapli her yer Yari dogru yari hayal aklinda Ayna der senden baska yoktur guzel Kuru bir tebessum dudaklarinda Zihni Ozselmanoglu |
Sacinin Her Teli
Birak dokulsun sacinin her teli, Dalgalansin incecik omuzlarinda. Gerektiginden fazla sevme beni, Askin buyusu kaybolur gider sonra. Diz cokmus tutarken belini, Tanrim yalvaririm dur de zamana. Sonduremiyorum yuregimdeki alevi, Bu ne bicim cazibeli bir asksa. Saclarini ruzgar gormesin sakla, Oksatma onlari benden baska kimseye. Seni dusunmeden gecmiyor bir saniye, Seviyorum galiba gerektiginden fazla. Gecse de aradan epeyi sene, Ruzgar hala kiskaniyor sevgimizi. Ask benim sevgilim her an yaninda, Seni sevdigim kadar sevmedim ben kimseyi. Zihni Ozselmanoglu |
Salincak
Sallaniyosun tahta salincakta. Basini geriye atmis, Ayaklarini itiyorsun bosluga. Cicek desenli renkli etegin, Ahenkle sallaniyor ruzgarla. Saclarin acik ucusuyor telleri, Sallandikca gidiyorsun semalara. Kahkahalarin yankilaniyor etraftan, Donuyor gerisin geriye yine sana. Terliginin biri dusmus cimenlere, Digerinin yarisi sallaniyor ayaginda. Durmak yorulmak bilmiyorsun, Sulun gibi ucuyorsun havalarda. Zihni Ozselmanoglu |
Sana Ait
Tadi tuzu kalmayan diyar Hersey yerli yerinde sabit Askin icine sindigi esyalar Hatiralarin tumu sana ait Saatler sesiz bocalar Bogulurken yaslara vakit Dokulurken kuru yapraklar Mevsimin huznu sana ait Saclarin ruzgarla tarumar Aska ulasmak o anda basit Diller cozulur anlatmaya baslar Dokulen kelimer sana ait Kac defa yaratti seni bahar Guller kadar zarif ve nazik Saclarin istahla havada ucar Gonlumde ne varsa hepsi sana ait Zihni Ozselmanoglu |
Sana Anlatsin
Bir kader aninda birlesir yollar Beni boyle yalniz birakma sakin Yuzun sonbaharda gul gibi solar Sen ezelden beri askla arkadassin Gokte ihtisamla parlayan yildizlar *******de yuzunu aydinlatsin Sana hayranlik duyan kalpler Seni hatirlayip aksamlari aglasin Zamanla gecip gider hatiralar Seviyorum sesleri ruhunda yankilansin Sayende yasadigim bu kacinci bahar Cicekler gonlunde yeserip acsin Beni saran bu tuhaf duygular Senin ismini defalarca mirildansin Ayagina getirdigim butun asklar Ne kadar sevdigimi sana anlatsin Zihni Ozselmanoglu |
Seni Ozlerim
Gunes parlak sigmaz ufuklara dar Ayni sabaha acilir gozlerim Yagmur gormeden akar gider yazlar Arada bir gene seni ozlerim Suslerken dallari yesil yapraklar Agacin kokleri toprakta derin Sen gittin gideli buralardan yar Hayalinle gecer aksamlar serin Seni aratir gordugum simalar Yuzunde maske gordugum her ferdin Benden baska lisanindan kim anlar Kac defa sararip solan gullerin Zihni Ozselmanoglu |
Seni Sevmiyorum
Yapraklari konca gibi acan gulun Albumlerden silindi cocuksu yuzun Beraber degilsin gelen baharla sen Arar durur seni denizden esen meltem Saclarina esmeyecek yazda ruzgar Gozlerine sinecek kis ve beyaz kar Beni arayacaksin kalbinde kesin Yankilanacak boslukta yalniz sesin Usandim biktim sacma sapan tavrindan Tahamulu yok ettin engin sabrimdan Artik dunyada hic bir sey yok yapacak Nerede gorse yuzum senden kacacak Yukselirken vaad eden yeni bir gun Seni sevmiyorum sevdigim gibi dun Zihni Ozselmanoglu |
Senin askin
Sen ve bal gibi tatli askin Bir masal icinde sanki baharin Mehtab sizarken uclarindan dallarin Kuslar civil civil uyandigim sabahlarin Senin endaminla dolup tasan aksamlarin Ve inanilmaz haz aldigim o buyulu askin Icinden gecerken rengarenk ruyalarin Hisirtisi urpertiyor esen serin ruzgarlarin Dalga dalga dokulen omuzlarindan saclarin Ve ben sana baktikca gozlerim saskin Icinde kaybolurken ruya gibi bir askin Yoksa ben o hayali gercek mi sandim Gulusun kayboluyor derinliklerinde sedanin Cicekler aciyor renkleri altinda gokkusaginin Sen ve guller gibi acan o sevdanin Sevgilim inan ben sana sirilsiklam asigim Zihni Ozselmanoglu |
Seninle Gecirdigim Zamanlar
Gecen gunler esliginde aski yasarken Gozlerin fark etmeden kisalir aksamlar Yanaklarindan akseden mor gul renginden Kiskanir seni gizlice icinden bahar Yazlar ruhuna bir ruya gibi sinerken Dokulur dudaklarindan garip anilar Askimiz hayat icinde bir hayal iken Sahi mi seninle gecirdigim zamanlar Sen boyle esinlenirken ask ve mevsimden Yuzundeki kederle savrulur ruzgarlar Eskimis maceramizin kalitesinden Eminim gonlunde bana ait bir yer var Zihni Ozselmanoglu |
Serseri Mor Gul
Serseri mor gulle gonlun Bir aski bin defa yasarsa Safakla beraber agaran gun Ruhunla ayni anda urperiyorsa Seni dusunmekle o an meskulum Harcarken en guzel yillarini Gunden gune kisalan omrun Itinayla hazirladigin hatiralari Bas ucunda bir albume koydun Kaynagi mechul bir askla Zaman icinde sararip soldun Mazide canlanan telasla Neredeyim diye beni sordun Kalplere dagilan aci kederle Beni bir kefene koydun Senin askinla gecen her saniye Guller acarken ezelden yorgun Tarif edemedigim guzelliginde Endaminla diller yorgun Arinin bal aldigi bir cicekte Ruzgar o an ebedi suskun Zihni Ozselmanoglu |
Sev
Dayan gonlum az kaldi, Bitecek yakinda cektigin cile. Ates ol yak sevenlerin kalbini, Sana binlerce sevda az bile. Ask gelmez sana durduk yere, Tarihe karisti coktan lale devri. Degisme o sevdigin Cicegi, Dunyalar senin olsa bile. Sev deli gibi sana can katani, Askin sigmasin ne avuca ne ele. Sahin ol suzul gokkubbede, Semalar sana dar gelse bile. Sevmek ne kadar guzel seymis, Anlatmak istedim bunu guzele. Sev herkesi sevgisiz kalmis dunyada, Hic kimse seni sevmese bile. Zihni Ozselmanoglu |
Sevgililer Gunu
Sevgililer gununde koparilmis cicekler Fazla yasamaz huzunle kaybolup giderler Sana hediye ettigim pahali muceferler Ask degil bunlara paranin gucu de yeter Ornek gostereceksen bana asik zenginleri Niye sectin kendine benim gibi bir fakiri Serin ruzgarlarla ucusurken saclarinin telleri Senin icin yazdim butun romantik siirlerimi Mutlu oluyorsun sevilince dort mevsim Allahin belasi bu gunde ayri bir hadisesin Ask umurunda degil yeter ki hediyeler gelsin Madem sen sevgililer gununden daha guzelsin Zihni Ozselmanoglu |
Sevgilim
Dalarken tekrar umutlar denizine, Dun aksam yine seni bekledim. Kapim hafif aralik gelirsin diye, Gece bana surpriz olsun sevgilim. Bir elim omuzunda digeri belinde, Sarkimiz esliginde tekrar dans edelim. Sarmas dolas arzu dolu hayallerle, Melodiler ucursun bizleri sevgilim. Sana ait esyalar hala yerliyerinde, Geleceksin diye ozenle tertipledim. Hayalinin dolastigi bu eski evde, Mutlu gunleri sayikladim sevgilim. Yalniz bu sefer beni hor gorme, Ben seni seven zavalli bir garibim. Baska bir ask bulmussan kendine, Sen mutlu ol bana yeter sevgilim. Zihni Ozselmanoglu |
Sevgiliye Matem
Issiz bir mekan,kimsesiz bir yer, Esliginde karanlik,islak mevsimin. Bir yigin hatiralarla gecen *******, Huznuyle dudaklarimda hala ismin. Seni kalbime gomdum yillarca evvel, Matem yuklu guzle solan cicekler. Askimizin her ani bir omre bedel, Dagilirken kalplere huzun ve keder. Gunu ikiye ayiran mubarek bir isikla, Daha belirgin sanki sabah ve oyle. Bir gunumuz bile gecmezken askla, Gun, sabah ve oyle o an yekpare. Kalbimin bir kosesinde sessiz mezarin, Uzerinde bir avuc toprakla biraz hatira. Icinde kimsesiz kaldim yorgun anilarin, Seni hatirlayip andim son kez bir defa. Zihni Ozselmanoglu |
Sicak Gunler
Guzel havalar dayanilmaz sicak Otuyor etrafta agustos bocekleri Sen yanima uzanmis yari ciplak Oylece aska birakmis kendini Buyuk bir zevkle izlerken seni Golgeler saklanmis kose bucak Uyumus kalmissin bir melek gibi Ruyamda gormustum sicak gunleri Oksarken gunes esmer tenini Herhalde buydu hayatin zevki Ask hava kadar hafif yumusak Senle yasadigim guzel kacamak Ela gozlerinde kaybettim kendimi Dogrusu yer yoktu asktan kacacak Yazmis tanri senle bir kaderimi Sukurler olsun gordum sicak gunleri Zihni Ozselmanoglu |
Sicaklarin Hukmunde
Dort yani denizle cevrilmis gizemli ada Sicaklarin hukmunde o musibet gunlerin Iki insan kaderin oynadigi garip bir oyunla Anlami yoktu karsilikli sarfettikleri sozlerin Yuzundeki utanma duygusunun doruklarinda Kendimi o anda seni seviyor gibi farz ettim Mahser gunu yalvarirken cennet kapilarinda Sen etrafimda dolasan meleklerin en guzeliydin Tarihten arta kalmis evvelki zamanlarda Harabelerle sanki buyulu bir gecmisteydin Biliyordum mekanin yoktu bu diyarlarda Huzunle geldigin gibi uzaklara gidecektin Matem yuklu zeytin agaclari arasinda Yuzundeki edayla ruyalara dalarken iklim Dalgalar sahili oksarken deniz kenarlarinda Gecip gidiyordun icinden turkuvaz renklerin Zihni Ozselmanoglu |
Sifa
Yapraklar dokulurken ruzgarin sesi, Alevlenmis sonmuyor sevda atesi. Dalmisim gitmisim hasret ceken diyara, Yoktu dunyada arasan benzeri esi. Devamli kaniyor bagrimdaki yara, Kac hekim gordum yoktu caresi. Cekti kolumdan goturdu beni sevda, Kalmadi collerde tek bir kum tanesi. Inanmistim kapildim deli ruzgara, Savurdu beni daglardan ovalara. Hasret kemiriyor bir sir gibi icimi, Sir gidecekti benimle bir gun mezara Ellerim bulasti bagrimdaki kana, Agladim durdum ama ne fayda. Sensin kanayan yaramin merhemi, Sifa buldum inandikca ben aska. Zihni Ozselmanoglu |
Solan Gul
Bir gulu sevdim bir de seni. Ellerinde artik askimizin kaderi. Kalbim hassas ne olur kirma, Toplayamam sonra kirilmis taneleri. Gulu kokladim erken gelen baharda, Icime cektim bir nefeste sevgini. Simsiki tuttum onu avucumda, Inan acitmadi elimi dikenleri. Ask aci kabahat bulasanda, Aslinda yoktu bunun mazereti. Suclu kimse yok kendimden baska, Gul soldu ama hala seviyorum seni. Zihni Ozselmanoglu |
Son Yolculuk
Ne bir veda, Ne elveda diyemeden, Ugurluyordum seni, Son yolculuga. Bilinmeyen bir yoldu, Hic hesapta olmayan. Hazin sesizlikle, gidiyordun mechula. Karatoprak bekliyordu, Istemesen ne fayda. Geri donulmez bu yoldan, Isyan ediyorum yaradana. Ugurluyorum seni sonsuzluga, Gozyaslarimla, Son bir defa, Seni seviyorum diyemeden. Zihni Ozselmanoglu |
Sukunet Bahceleri
Yalniz basina dolasirken sukunet bahcelerinde, Yankilansin dort bir yana kahkaha seslerin. Ruhunu urperten aksamla arkadas serinde, Huznu birak artik ebedi seni terketsin. Askin musafir oldugu mustesna *******de, Gonlun mutlu olsun, diledigince eylensin. Ay isigi altinda, sakin kuytu golgede, Gencligim o muhtesem guzelligine iltifat etsin. Mavi gozlerinle dalgalanan denizlerde, Gelecegi vaad eden umutlar senlensin. Ne oldugu belirsiz karmasik bir mevsimde, Birak askim seni bu alemde mesut etsin. Seninle istahlanip acan narin gullerle, Sanki bu aksam bir baska guzelsin. Mutluluk ruzgarlarinin estigi herhangi bir yonde, Gonlunce ask sukunet bahcelerinde gezinsin. Zihni Ozselmanoglu |
Tarumar
Gozlerinde capak saclarin tarumar Soguk suyla yikarken yuzunu Sabahla uyanmis yeni umutlar Yasiyor yine hep ayni huzunu Caresiz cirpinan yasli agaclar Bir turlu bitmiyor yaprak dokumu Yerli yerinde duruyor aynalar Sessiz sanki bekliyor olumu. Sanki daha sidetli esiyor ruzgar Silip goturuyor yuzundeki tebessumu Hasin dallara duvarlara carpar Bulutlarla kaplanir mavi gokyuzu Savrulur havada mazideki hatiralar Zaman icinde acilan meselenin icyuzu Ruzgarla dokulurken kuru yapraklar Kac defa yasadim iklimi ve guzu... Zihni Ozselmanoglu |
Terk Ettigim Yerler
Gencligimin ufkunda terkettigim yerler Kuytu golgede kavusurken sevgililer Sicak aylarda sakindi boncuk mavisi Denizin dalgalari oksarken sahili Bir guldun kalbime saplanmis dikeniyle Topragin kana karistigi bu ulkede Baris ruzgarlarina kaptirmis kendini Yazik ecdadin bile begenmedi seni Birak yorgun aksamlari aksin dereler Sen mehtaptan daha da guzelmissin meger Yasarken guzle bahari senden ayrilmis Bir baskasi kollarima askla sarilmis Biliyorum donersem sana kapin acik Bekliyorsun beni mustehcen acik sacik Zihni Ozselmanoglu |
Teselli
Ziyayla omre bedel acayip guzelligin O anda sanki kullenmis gonlumun icinde Yuzundeki ifade gul ya da karanfilin Az cok bir ruyasi kadar zarif ve guzide Uyanirken sabahin erken saatlerinde Gunes oksarken cercevesini pencerenin Acilir kirpiklerin hafif esintilerle Kim bilir ruyalarinda yine kimlerleydin Yaz gununde beni sevdiginden bahis ettin Yalvardim tanriya lutfen zamana dur diye Inanmazdim gelecegine boyle bir vaktin Tabiat canlandi gozlerindeki yesille Yasarken guzel gunleri sevdigim dilberle Para pul yerine yalniz aski tercih ettim Duzeltilmez aksanimla yabanci bir dilde Gurbette askinla kendimi teselli ettim Zihni Ozselmanoglu |
Toz Pembe
Dunyayi toz pembe mi sandin Gencsin daha korpedir aklin Sana cazip gelen her lafin Yalaniyla gecer hayatin Aklini celmesin para mal Ardinda haram ve yalan var Serefini koru fakir kal Ahirette olur sana kar Hayatinla oynama kumar Kotu duygulardan uzaklas Omrunun son gunune kadar Olum sanki gozlerinde yas Zihni Ozselmanoglu |
Ulasilmaz Hayal
Guzle hasir nesir dusen yapraklar Gunler geciyor sensiz beyhude Topragin nabzi sanki bir baska atar Aklim kalmis hala yaz bahcelerinde Yuzunde odaklanan seffaf isiklar Bahari andiran gumus renginde Ask ihtisamla gonlunu yoklar Bir ruh muammasi urpertisinde Zamanla dogayi bir keder basar Ayni havayi tennefus ettigimiz gunde Saclarini oksayan muhtesem ruzgar Eserken en az senin kadar guzide Artik buralarin hakimi bir baska bahar Guller solarken iz birakir kalbimde Dokulurken bir yerlerde hatiralar Ask ulasilmaz hayal oldu serinde Zihni Ozselmanoglu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.