![]() |
Bir Rüya Görsem
Bir rüya görsem Islanmadan okyanusa girsem Batsam derinliklere, mavi derinlere Yüzmesem yürüsem delice Bir rüya görsem Kanat vurmadan uçsam Uzansam göklere, bulutlara tutunsam Ve semadan hepinize baksam Bir rüya görsem Uyumadan, uzanmadan, kıvrılmadan Çiçek bahçelerinde koşsam Ordan dağlara tırmansam da sizi selamlasam Ovalara insem Deli taylarla yarışsam Yağmur yağsa üzerime Ama damlalara değmeden koşsam Bir rüya görsem Rüya demeye bin şahit ister gibi Uyanmadan yüzyıllarca yaşasam Umursamadan hiçbirşeyi Hayata şöyle mırıldanarak sarılsam |
Bir Sen
Bir sen gel yanıbaşıma Bekler dururum seni, meydan okurum ben zamana Gel de otur yanıbaşıma Bakışını esirgeme gülümse simama Ne dere kalsın ne bayır bir sen ol yanımda Gizleme hislerini,hayallerinle tutunalım hayata Bir sen gel,bir sen ol kolumun arasında Yürüyüverelim aşk adına zamansız yollarda Güneşim ol,ay'ım yıldızım Bir sen ol,bitsin şu yalnızlığım |
Bir Seni Ben Uyandırmışım
Kırıldığı yerden koparda gider çiçekler Bir rüzgara kapılmış gitmiş benim gülümde Ellerimle tutamamışım Ardından öylesine bakakalmışım Sonra bir güneş açmış ufuktan Daldığım köşeden uyanıvermişim Sessizden toprağa uzanıp Görmüşüm tomurcuğunu, sevinmişim Suyuna sevgimi katmışım Dallanıpta budaklandırmışım Korumuşum ben seni Ve şu dünyada bir seni ben uyandırmışım |
Bir Seni Sevmişim
Sevmişim Rüzgarla salınan çiçekler gibi titreyişini özlemişim Adım konduğundan Dünyaya ilk bakışı attığımdan bu yana Gördüğüm türlü insancıklar arasından Bir seni sevmişim Ben ne soğuk yeller görmüşüm, üşümemişim Ne yollar yürümüşüm de, yorulmamışım Bir seni sevmişim Sensizliğinle üşümüşüm,yorulmuşum Sevmişim işte,delicesine Senden yana kalan yüreğim binbir parça şimdi Mutluluğunla sarmalaşan kollarım artık üşümekte Ben seni sevmişim işte Bana göre delice sana göre ümitsizce *******de kalmışım Gölgeler dostum olmuş Gündüzler bana bakmaz artık Güneş bile beni ısıtamaz olmuş |
Bir Sevdamız Vardı Seninle
Hatırlarmısın bir sevdamız vardı seninle Yüreklerimizi ısıtan Karları bile eriten Ömrümüze ömür ekleyen Bir sevdamız vardı seninle Ne çiçekler büyümüştü tane tane Ne düşlerimiz olmuştu sözlerimizde Şehir bize dargelirde Savrulurduk uçsuz bucaksız kırlarımızda Bir sevdamız vardı seninle Şimdi mazi oldu artık Geçmişin silinmez izleri şimdi yüreğimizde Ne böcekler kondu çiçeklerimize Ne kabuslar doldu düşlerimize O kırlarımız bile çöl olurken Biz yandık sessizce Sevda yasakmış bize Aşk hayalmiş meğerse Yok olmak hakmış bizim kaderimizde Kara kuzgunlar uçuşur bağrımda şimdi Ovalarımda yeller eserken Bir sen gelirsin zihnime Bir seni severim özlemlerle Hatırlarmısın bir sevdamız vardı seninle Anılar sahiline vurmuş şimdi hüzünle |
Bir Şans Daha Bana
Bir şans daha bana Gün gibi yeniden doğsun simama Yeni bir mevsim gibi Dolsun içime beyaz bir rüya Bir şans daha bana Gök mavisi tonlarıyla Gül çiçeği kokularıyla Ve yeni doğmuş bebenin meraklı dokunuşlarıyla Bir şans daha bana Gidemediğim yollara Tutamadığım avuçlara Göremediğim bakışlara erişeyim Bir şans daha bana Duyamadığım şarkılara Tadamadığım duyulara Söyleyemediğim mısralara erişeyim Bir şans daha bana Koklayamadığım saçlara Uzanamadığım yanına erişeyim Bir şans daha bana Ve bundan başka bir rüya kalmadı artık senden yana |
Bir Şiir Yüklenmişim Omuzuma
Bir şiir yüklenmişim omuzuma Hayata dair düşlerimle Acıyla yoğrulmuş umutlarımla Yeri geldi ezdi beni Yeri geldi savurdu beni çalılara Öylesi tonlarca ağırlığıyla Bir şiir yüklenmişim omuzuma Gece gündüz demeden yürürüm Dağlarımda yeşerir çiçeklerim Eserde deli rüzgar yüzüme Giderim yapayalnızcasına Bahçelerimde sarkanken güllerim Gülümserim acıyla hayalime Yalın ayağımla gezerim diyarları Yüküm ağır biliyorum Giderim yinede durmamacasına Bir şiir yüklenmişim omuzuma Heyhat Aman vermez yollarda Öylesi garip yalnız hallerdeyim Bir şiir yüklenmişim omuzuma Zamanın maziye dönüştüğü hayallerleyim |
Bir Yalnız Kartanesi
Anılar sahilinde bir garip kum tanesiyim Sevdiğini düşleyen her sevgilinin Gözyaşlarıyla yıkadığı bir zaman hanesiyim Gülümsemenin unutulduğu özlem rüzgarlarının estiği Soluk yapraklı kavakta bir yalnız kartanesiyim |
Bir Yıldızsın Gökyüzümde
Uzansak birlikte Gök mavisindeki bembeyaz bulutlara Seyretsek yeryüzünü seninle Elimle yıldızları toplasamda Başına tac etsem Tutsam o narin ellerinden Haykırsam dünyaya sevgimi Yağmurlar yağsa şimşekler çaksa sesimle Duysa herkes beni Ve ne kadar seni sevdiğimi Koşsak kırlarda elele Toplasam en güzel çiçekleri Savursam üzerine O utangaç bakışını yakalasam Tutsam ellerimle Uzansak seninle en tatlı hayallere Kederler erirken içimde Aşka dair türküler söyleyelim yüreğimizle Sen bir tanesin kalbimde Sen bir hanesin ömrümde Arşa uzanırken ellerim Bir yıldızsın gökyüzümde |
Birgün Bulacağım Seni
Birgün bulacağım seni Olmasanda yanımda Seni tanımasamda bakış atamasamda Elbet birgün görüşeceğiz seninle Belki ellerini tutamayacağım Belki gözlerine bakamayacağım Birgün bulacağım seni Olamasanda yanımda Bir düş görücem mesela Ve düşümde sen olucan ben olucam Belki uzak bir zamanda Belki başka bir hayalde Birgün bulacağım seni Bir sandala bineceğiz Açılacağız aşk denizinde Kürekler bende çiçekler sende Bazen savrulacağız bazen durulacağız Salına salına giderken bu denizde Bilirsinki bu hayat acımasız Ne dalgalar karşımıza çıkıcak Bir düş olarak bu sözlerim kalmayacak Birgün bulacağım seni Ve üşüyen ellerim seni hiçbir zaman bırakmayacak |
Birkezcik te Olsa
Canım demeni nasılda isterdim bana Aynı hatıraları birlikte paylaşırcasına Ne düşlerim vardı,ama duyamazsın ki beni Alnıma sevdam diye kazımışım inanki seni Nede isterdim ki birkezcik te olsa 'Seni Seviyorum' demeni |
Boşuna
Boşuna kurcalama anıları artık Sevdanı unutulmuş zamanlarda bırak Atma kendini yerlere işte Unutulmuş sayılabilirsin Bir eski defter gibi yırtılıpta atılmış olabilirsin Unutmaktan başka ne gerekirki Elden başka ne gelebilirki Aman bırak işte böylesi acı ümitleri Dön de bak hayata Mutluluk gelirde yine bulur seni Bir tatlı bakışa özlem duyabilirsin Dokunuşları yine hissedebilirsin Boşuna kurcalama anıları artık Elbet gelirde mutlu olursun Beklemeyi bilmelisin Gelde unut hadi diyebilirsin İçinde büyüttüğün çocuğu öksüz kılmamalısın Sevgi çemberinden dışarı çıkmamalısın Bilmelisinki hayat devam eder Döner de gelir yine o ılık mevsimler |
Boşuna Belkide
Ağlamak boşuna belkide Hatırlanmadığın sürece Düşünmek boşuna belkide Umursanmadığın sürece Beklemek boşuna belkide Gelen olmadığı sürece Ve bir merhaba boşuna belkide Cevabı yıllara eşdeğer olduğu sürece... |
Bu Gece
Şimdi gece yarısını da geçti Yine rüyalarımı o puslu hayalin biçti Uykuya hasret kalmışım ben bu katran *******de Ve yüreğim yine sana gitti Sabah olmaz artık bende Yıldızların içinde saklı kaldın Bulutlar örterken seni şimdi gizlice Benim rüyalarımı yine sen aldın Belki sen beni sevmedin, sevemedin Belkide yüreğimin senin için nasılda yandığını bilemedin Oysaki firuze renklerle doluydu hayalim Sevilmezliğim içinde bu gece yine bittim Aşk dedim, sevda dedim En güzel şiirleri senin için söyledim Neyleyeyim ki yalanmış bakışın sevdiğim Gayrı bu gece yine senin için öldümde dirildim |
Bu Gece Son Olabilir
Bu son gece olabilir Yaşamdan son dakikalar O halde düşlemek lazım bişeyler Mesela seni, Halini, vaktini hatta gözlerini, Hatta ve hatta yüreğini Son bir umutla, çırpınışla Belki herşey değişir Yani düzelir, Belki de yüreğim dirilebilir Sayende olabilir Bu gece son olabilir Yaşamdan son saniyeler Düşünmek lazım bişeyler Örneğin, neden yoksun yanımda? Niye hep benden uzaklarda? Düşünmek lazım işte Aslında inat etmek lazım Bitmesi için ızdırabımın Senin olman gerekir Bu gece son olabilir Son saatlerim belkide Yalnız gitmelerden hoşlanmam Hatta korkarım Tek isteğim ise Bir tatlı tebessüm, biraz teselli, Elinden de bir sıcak dokunuş bana kafi Bu gece son olabilir Lakin sayende bitmeyebilir Hadi inat etme artık Gayretin beni bu gidişten kurtarabilir |
Bu Ninniyi Benim İçin Söyle
Bu ninniyi benim için söyle Uykulara karışayım Benim için sessizcesine Dalayım en tatlı hülyalara Uyanmak nasip olmasın bana Bu ninniyi benim için söyle O en tatlı halinle Kulağıma fısıldarcasına Gideyim bende o yemyeşil kırlara Ovalardan bayırlara Gökyüzünde uçuşan kuşların kanatlarına takılırcasına Benim için söyle ama sen söyle Yatağım soğumasın gönlüm üşümesin Bu ninniyi benim için söyle Aşk ile sevdalara dalarak Uyuyayım sesinle Uyanayım seninle Bu ninniyi benim için söyle |
Bugün Üzüldüm Kendime
Bugün üzüldüm kendime Şöyle bir döndümde bakıverdim gözlerime Ne yaşanmışlıklarla parlamış vaktinde Ne hayallere uzanmış sessizliklerle Lakin şimdilerde karanlığa bakar olmuş Bugün üzüldüm kendime Kalemim anlar derdimi Bir ben bilirim beni Şimdi yollarda yalnız yürür olmuşum Görebilirmisin şimdilerde gölgemi |
Cemalin
Beklediğin köşeden izle bakalım hayatı Loş karanlıkta olsa Bekle ki güneş vursun cemaline Vurdukça daha bir güneş açsın gökyüzünde Cemalinde açan çiçekler solmasın Yaprak yaprak gölgelerde hayata o köşeden sen gül endam bakasın Narin inci çiçeği diye ad konmuşsa vardır bir sebep Yüreğin ve sen hep böyle ince ipek kalasın Kırgınlığa düşman biri vardır bilirmisin Gülen gözlere hayran biri vardır görürmüsün Bir çiçek bilirim ki hayalden de öte Usulcasına cemaline onu sürermisin |
Çiğdem
Çiğdem Bir güzel çiçek Çiğdem Bir güzel yürek Çiğdem Ağlayan kanatsız bir melek Çiğdem Mutlu olasın her dem Çiğdem Gözlerinde olmayıversin artık nem |
Dağ Kırlangıcım
Dağlarda dolanırdı dururdu kırlangıcım Doğduğum günden yana hülyalarındayım Bindiğim dallara konduğum ovalara bakarda kalırım Kanatlarım çentik çentik gözlerim ateşli Dağ kırlangıcım garip yalnızlığım Umut tüter sevda ocağım Dokun ona hadi durma Ürkerde kaçar sanma Sevdaya düşkün hüzünlü bakışlar içindeyim Yalnız uçarım yalnızlığa konarım Dağ kırlangıcım garip yalnızlığım Hoyrat tepelerin bulutlu yamaçların sessiz bekçisi Gözlerinin içine bak korkma İçinde ne düşler saklı,ondan sakınma Hızır gibi yeterim derdine,ömrüne Lakin ömür denen köprü kısa bende Biter giderim aniden bir nefeste Dağ kırlangıcım garip yalnızlığım Gelde nazar etme düşlerine Bir ses bir ışık ver ona Sakınma saklanma ömrü yetmez bu beklemelere billa |
Daha Sabah Erken
Daha sabah erken Güne başlamaya hazırlanmak gerekir Açılır pencereler Ve çekilir ciğere nefesler Güneş bir merhabayla sabahını süsler Belki bir kumru konar yanıbaşına Sessizce ürkmeden önünden geçer Daha sabah erken Bulutlar çekilivermişde sırıtır bize mavilikler Düşün ki hayat ne güzel Gözlerindeki mahmurlukları bir bakışla silerler Düşün ki sabah ne güzel Akşamki yalnızlıkların pür neşeyle giderler Daha sabah erken, hemde çok erken Yaşanacak ne saatler var, bilinmezler Say geçmişteki anıları Düşün yaşanmış nice baharları Belki bugünle unutacaksın bu zamanları Daha sabah erken Ve topla artık umutlarını Ruhunu güneşle yıkarken |
Dakikalara Mersiyenimdir Senden Sebep
Gittin Gittiğin dakika başladı şimdi Oysa 1 dakika önce daha iyiydim Çünkü sende vardın Ama gittin Mecburiyetten gittin Gitmeni istermiydim hiç Elimde değildi Gittin Oysa 2 dakika önce daha iyiydim Şimdi kimbilir ne yaparsın oralarda Belki ayaktasın Belki oturmaktasın Ama gittin Mecburiyettendi bu gidişin Şimdi yine yanımda o var Yine utanmadan geldi oturdu yanıma Yalnızlık Suskunluğun sesi Sessizliğin nefesi Sen olsaydın oturabilirmiydi şuraya Ama gittin Oysa 4 dakika önce nede mutluydum Hala mutluyum Ama senleyken ki kadar değil Az biraz törpülenmiş Birazda yontulmuş Hatta ucundan da kırılmış Sen olsaydın böyle olurmuydu Oysa 6 dakika önce nede doluydum Şimdi boşlar bana kaldı Doldurmak nasip olurmu bilemem Giderken nede üzülmüştüm bilirmisin Sanki bi daha gelemiyecekmişin gibiydi Oysa bi daha geldin Gittin Bir daha geldin Yine gittin Oysa 9 dakika önce nede sevinçliydim Çünkü sen vardın Varlığına sevinen oldumu Ben oldum Gittin işte Belki diye düşünmeye yine başladım Belkiler sardı yine gözlerimi Bu gidişin gelişi olursa şayet Aydınlanırım Bu gidişin gelişi olursa şayet Canlanırım Oysa 12 dakika önce canlıydım Çünkü sen vardın |
Damlasın İçime
Damlasın içime ayrılığın acısı,damlasın Ellerim kavuşamaz artık gül yüzüne Soluyamaz ciğerlerim artık kokunu Karanlık zindanlar içindeyim Bir garip hallerdeyim Uzun uzak kalan zift karası *******de Damlasın içime aşkın kor ateşleri,damlasın Yürüyemez artık bacaklarım,gelemem artık yanına Tutmaz olur kollarım,tutunamam sevgine Ben ki bu boş sokakların yalnızı Yüreği paramparça olmuş bahtsızı Bana baksanda yüzüne bakamam Takatim yok artık bu düşlere Damlasın içime sensizliğin acı çağrısı,damlasın Eriyeyim öleyim Ve çiçek olarak doğayım bahçende Kopar beni sevdiğim Yeterki sen öldür yine o ellerinle |
Deli Divaneyim
Deli divaneyim Gönlümü bahçelere salmış bir kırıkzedeyim Ne güller halimden anlar Ne de masumcasına gülüşler Deli divaneyim Bir garip hallerdeyim Ruhum sürtünür katran karası gece gölgelerine Ağlar olurum dağlar olurum yüreğimi Çentik çentik ederim düşlerimi Buğulanır anılarım,göremem mazimi Deli divaneyim Bir garip düşlerleyim Gök mavim çalkanır Gözyaşlarım dalgalanır Sevda ateşi ararken şu biçare kalbim Deli divaneyim işte Bir garip hayallerleyim |
Delimiyim? Delice Sevmektemiyim?
O sesi kaç kere duydum bilemem Sayısı bile fikrimden çıktı Artık duymazdan gelmeye başladım Ama ne fayda Hala aynı tonla Kendine has tutumla Bu sebeple cebelleşiyorum ya kulağımla Tıkasam ne fayda Ya gözlerim Kaç kere gördüm bilemem o simayı Balkonda holde Mutfakta pencerede Her yerde Görmemek için kapatmak lazım desemde Göz kapaklarımın karanlığında bile benle Oynatıyormuyum bilemiyorum Seviyormuyum onu hiç bilemiyorum Bildiğim hep benle, sesiyle hayaliyle Cisimsizliğiyle her an ensemde Sevdadan mı sebep? Unutamamaktanmı sebep? Yoksa hüzünden mi ibaret? Bir deli coşkun derya misali süzülesim geliyor hayatın içinden Ama ne fayda Ya ben delirmekteyim? Ya da delice sevmekteyim? Belliydi halim Seninle iken aşkımızı matematikle bağdaştırmam Seni binlere bölüp sonra bir paydada toplamam Her bir işlemde seni seviyorum deyip Çıkan işlemin sonucuna göre tavır almam Belliydi halim Seninle iken aşkımızı doğayla bağdaştırmam Sen bir ceylan ben ise bir tosbağa Çevremde hızla sekerek çıktığın Benim sana yetişmek için tırmandığım sevda dolu dağa Belliydi işte Her halükarda Her anda saniyede Seni, olamadığımız düşlerde yaşattığımdan sebep bu hayaller Artık olmayan gözlerin Artık olmayan seslerin Olmadıklarıyla beraber benleler Ve galiba hiç te gitmeyecekler, gidemeyecekle |
Demirden Denizlerde Olsanda Seni Seviyorum
Bende seviyorum Karaltılı ******* yok artık Görüyorum, Gelecek parlak, biliyorum Gözüm yine kapkara Hiçbir kavram durduramaz, yürüyorum Uğruna demirden denizler olsa dalarım Biliyorum, Yaparım Üstü deşilmez olsada Dibi buzul olsada Dalarım, senin için Bende artık seviyorum Zemheri mevsimlerde donmadan Güneşli mevsimlerde yanmadan Yanına geliyorum Dağılsada üstüm başım Demirden denizlerde olsanda seni seviyorum |
Dikildim
Dikildim Bir heykel gibi yahut bir duvar misali Buhrana bulanmış gözlere Dikildim ve gözledim cemallerini Eğrilmedim önlerinde Savrulupta düşmedim yerlere Dikildim ki belki konuşmadanda beni anlayabilirler diye |
Dost
Gel ey dost otur yanıbaşıma Anlat bana aşkı Hani yolu bitmez sevdayı Bendendir şu demli çay Yudumlarken damlat anılarını Anlat bana aşkı Ben toy kalmış bir garibim şu cihanda Yoksunluğum sevdalara Gel ey dost katıl soframa Bir kaşıkda benden sana Nefesinle tat gelsin aşıma Dostluğun kadim kalsın zamana |
Dosta Hezeyan
Dost ağlamalıydı ya Anlatabilmeliydi Dostu dost olan anlam anlayışta gizliydi ya hesapta Ağlarken gülümsetebilmeliydi Anlatırken anlamalıydı Susmamalıydı dost Sarılmalıydı ya Hani kimse olmadığında öylesine sıkıca Konuşmalıydı dost Dertten kederden Sevinçten ümitten Yani hayata dair herşeyden Karanlıkta olmakmıydı dost Güneş kadar sıcak Olmamalıydı yıldızlar kadar uzak Raksı yüreğiyle yapabilen değilmiydi dost Elinden tutmadan Çılgın gibi savrulmadan Susmamalıydı dost Dostu bildiğimiz her kelimeden bulabilmeliydik ya Ha bir çayırdan, ha bir bayırdan Ama uzak ama candan Dostu unutmakmıydı kitabımızda yazılan Böylemi olmalıydı dosta olan Ve böylemi anılmalıydı hatıralara ilen |
Dostluğumuzun Sıcaklığı
Giden gider bir vedanı bile beklemez Zamanı senden önce görür seni düşünmez Herşeye rağmen bir gülücük etsende Yine ama yine seni görmez, hüznünü bilmez Düşünmek, sadece düşünmek.Bazen bir söz insanı diriltir bazen hiç bir söz bile insanı öldürür. Benim bir pencerem var, açarım her gün başı, konar kuşlar, belki sözlerimi anlamazlar belki neyi istediğimi bilemezler ama bir bakışla çözüverirler beni Gelirde elime konar kuş, belki biraz ufak belki biraz ürkek, lakin içinde ki güvenle konuverir elime İstediği ne bir lokma ekmek nede bir darı, sadece istediği dostluğumun sıcaklığı. Sofra kuramam ben ona,elimle besleyemem, dolduramam kursağını. Ama bir bakışla anlar beni, bir cıvıltıyla harlarız dostluğumuzun sıcaklığını.... |
Dostluk
Dostluk Bir kahve değildir ki içesin Yahut bir çiçek değildir ki koklayaveresin Dostluk Bir gülümseyişle ısıtır yüreğini Bir sözüyle tebessümlere salar cemalini Dostluk Bir merhabayla yeniden yaşarsın yaz mevsimini Dostluk Ne de güzel şeysin sen Ömre ömür katarsın hissettirmeden Dostluk Can dır Canan dır Yani yüreğe serpilen kan dır hayat tır Dostluk Şiirleri bile aşan mısralardır Yahut herkesin çalamadığı saz dır Dostluk Can dır Canan dır 130. peronda bana gülümseyen bir tatlı simadır |
Dört Mevsimlik Memleketim
Zaman nasıl geçmiş düşündüğümde Ömür denen köprüde adımlarım artık ürkekçe Bir gülümseyişe hasret edercesine Yürümekteyim şu dört mevsimlik memleketimde Sevgili gibi düşünmüşüm seni Sevmişim fırtınalara tutkunlar gibi Tutsak düşlerimin kurbanı ben olmuşum Ardı ardına kesilmez dalgalalarla boğuşmuşum Ben ki zemheri mevsimlerin ortasında Senin sevdan için soluksuz durmuşum Artık bir çiçeğin gölgesinde yaşarım Kaldırım taşlarıdır oturağım Senin adımlarının sesini duymak için Doğrulupta seni son bir kez daha görmek içindir umudum Yaşamaktayım şu dört mevsimlik memleketimde Elimde hatıralardan kalma soluk çiçeğimle Bulutları gözlerim ben artık sessizce Gizlenirim en beyaz, en yüksek tepesine Ve seni son bir kez daha görmek içindir bu umudum Semt otobüslerinden bile erken çıkarım yollara Güneşi daha mahmurken yakalarım Yıldızların silikçe parıldadığı sabahlaradır aşinalığım Sevdalardayım şu dört mevsimlik memleketimde Dağlar bana gülümser doğu illerimde Denizler bir başka çağlar bana güneyimde Tutsak olmuş bir garip yolcuyum şu memleketimde Sesin yankılanır meltemin ıslık ıslık esintisinde Duyarım seni Coşku kaplar her seferinde yüreğimde Sözüm aşka düşmüş yürekleredir Ateşlerden de kor olan sevgileredir Aşkı yaşamak aslen bu memlekettedir Dört mevsimlerde dört köşede dört denizdedir |
Durulmuşum
Gün bahar mevsimi Durulmuşum Azgın sulardan çıkmışım Gökmaviye bakar artık gözlerim Şimdi içten bir türkü tutturmuşum Durulmuşum Bir sofaya öylece sakince kurulmuşum Yalınayaklarıma batan dikenlerle avunmuşum Sevda denen yoldan dönenler gibi Yorguncasına bir köşeye çekilipte uyumuşum Gün umut mevsimi Durulmuşum Bahar çağlarımda ne acılar tatmışım Öğrenmişim, görmüşüm, unutulmuşum Umut demişim yaşamışım İnadına inadına Ve hayatın saklı köşesinden bırakmamacasına asılmışım |
Dümeni Kır Kaptan Dönüyoruz
Dümeni kır kaptan dönüyoruz Geçmiş zamana Yahut başka bir adaya Kır dümeni dönüyoruz, sözüm kaptana Bize yalnızlık düşmez Her sahilde sevdamızın olması gerekmez Kır şu dümeni kaptan Bizi bizden başka kimse çözemez Dalıp gitmişiz uzak ufuklara Belkide ulaşılamayacak adalara Yolun neresinden dönersek kardır kaptan Kır şu dümeni dönelim yemyeşil ovalarımıza Gördük göreceğimiz deryaları Fırtınanın ortasında dans eden dalgaları Kır artık şu dümeni be kaptan Bırakalım artık başka aşıklara bu yolları |
Dünyanın En Güzel Şehrindeyim
Dünyanın en güzel hayali bende Ne renkli çiçekler bezeli Ne de gökkuşağında görmeyeli deniz maviyi Dünyanın en güzel şehrindeyim Sabahları açarken penceremi uçuşur memleketimin kuşları Günaydın der gibidir cıvıltıları Anların kıymetini bilenlerdenim Bilemez pek kimse Dünyanın en özel şehrindeyim Boğaza eğildiğimde derin mavi çarpar yüreğime Ne dalgalarım kırılır Ne de galata bana darılır Dünyanın en aşık şehrindeyim Yürürüm bulvar bulvar Yanımdan geçer zülüflü kızlar Dolmabahçede çevre parklarda turlarlar Herkese merhaba Dünyanın en güzel şehrindeyim Neden mutlu olmayayım, çünkü seninleyim Köşedeki yaşlı amca merhaba Komşu teyze, üniversiteli arkadaş benden dir bu selamlama Dünyanın en güzel şehrindeyim Bakırköy de üsküdar da Ortaköy de taksim de Ben her yerde sende benle Yürürüm cadde cadde Senden yadigar umutlarla yüreğimde bu şehrimde Ensemden üflerken meltem Ben dünyanın en güzel şehrindeyim ve hala gönlüm sende |
Düşler Treni
Düşler treninde gidiyorum Yarına ne kaldı bilmiyorum ******* sanki biraz daha karanlık Yanımda dursanda seni göremiyorum Bu bir hayal dünyası biliyorum Kaç kere ölsemde hala yaşıyorum Bak yine aydınlanmadı o karanlık Elimden tutsanda ellerini bile bulamıyorum Düşler trenine kapılmış hayallerim Yırtılırcasına tutunmuş köşelerinden ümitlerim Bir şarkı bir ninni gibi tedirginim Bir gün bu yolculuk biticek diye hala bekliyorum Durak durak geziyorum Aşk meşk değil beklentim Uyanmak oldu saplantım Ne trenmiş ki artık durduramıyorum Sağımda eski sevdalar Solumda olmayan sevdalar İçimde tüten son umutlar Bu yolcukluk bitmeyecek diyor kulağımda fısıltılar Dışarda bitmeyen gecenin soğuk yıldızları İçeride gitmeyen anıların yakıcı simaları İçimde çıldıran volkan patlamaları Ve hala kulağımda bu tren asla durmaz çığlıkları Bu bir düş treni Ne bineni var nede freni Bir sen içerde bir sen bileni Bitmez bu yolculuk kaybetsende kendini |
Düşüm
Düşüm, Buzullarda dolaşmak Yanımda sevdiklerimden bir demet Soğuk rüzgarlarda ateşin kıymetini bilip Dalgalanan derin soğuk mavilerin kıyısında hayatı izlemek Düşüm, Deli dalgalarıyla dolu okyanusta gezmek Yunusların selamını alırken Görünmeyen bir diyara belli belirsiz rotalardan gitmek |
Düşümsün, Aslında Herşeyimsin
Sensin Yani beni gören Yani beni düşünensin Sensin işte Düşümsün Onbeş değil Yirmi yedi hiç değil Yıllardır aradığımsın Yani benim için gülümseyensin Sensin işte Düşümsün Uyumadan gördüğümsün Uyanmadan dokunabildiğimsin Bir kırçiçeği misali Yüreğimde sızım sızım rüzgarla savrulanımsın Yani düşümsün Hoşsun hatta beşsin Bir değil binlerce kez sevdiğimsin Yıldızlardan daha uzak dursanda Aslında sen hep yanımdasın Farkında olmasanda Sen benim düşümsün Yani düşlediğim sevda gülümsün Her mevsimde ayrı bir güzellikle bana gelensin Kimi zaman kartanem Kimi zaman ayparçam Kimi zaman da güneşimsin Sen aslında herşeyimsin Yani anlatılamayacak her kelimemsin |
Düşündünmü?
Hiç düşündünmü gece düşünüldüğünü? En yakın yıldızdan en uzağına denk düşüldüğünü Sessiz karanlığı hayalinle aydınlatıpta En güzel düşlere seninle göçüldüğünü Hiç düşündünmü? Eski Bir radyodan şarkı dinlerken Gözlerinin beyaz bir kağıda Gülüşünün hayalden satırlara düşüldüğünü Sen uyurken, uyumadanda rüyalar görüldüğünü Hiç ama hiç düşündünmü? |
Eğerki....
Eğerki bir gün gelecekse O mutlu günüm olmalı Sevinebilmeliyim,hüzünleri yırtıp atarcasına Eğerki bir şarkıysa mutluluk Sonsuza dek dinleyebilmeliyim Bıkmamacasına Bende gülebilmeliyim,yalnızlığı fırlatıp atarcasına Uzanıp tutabilmeliyim Gökteki parıldayan en uzak yıldızıma Yapabilmeliyim,umutla hayata sarılırcasına |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.