![]() |
Bir Kurşun Daha Sıkma..
Gidiyorsun seviyorken seviyorum demeden Gidiyorsun en sonunda bir elveda etmeden Gidiyorsun göz yaşımı son bir defa silmeden Sana hasret gönlüme bir kurşun daha sıkıp Ey vefasız hiç delice birini sevmişmiydin Ona canından önce,can diyebilmişmiydin Hasret denen acıyı tadıp yenilmişmiydin Bir kurşun daha sıkıp hasretinle dost etme Nerden geldi aklına bu kadar yıldan sonra Tekrar terk edip beni dost etmek yalnızlıkla Geçmişte de yalnızdım ne olur hatırlatma Sana hasret kalbime bir kurşun daha sıkma İlk kurşunu karşıma çıktığın anda sıktın Önce gönlümü çaldın, sonra yalnız bıraktın Tekrar dönüp geldiğinde yeniden hayat buldum Şimdi de giderek bir kurşun daha sıkma Anlayış göster lütfen boşa sevmedim seni Kır elimi kolumu, kırma ümitlerimi Beynimi kurcalayıp beni zincire vurma Biraz anla halimi insan ol, şeytan olma Sana hasret gönlüme bir kurşun daha sıkma. Cengiz Süslü |
Bir poşet aşk..
Bir poşet dolusu aşk sundun bana Dibini iğneyle delivermişsin Anladım bu falda dert çıktı bana Hoşçakal demeden gidivermişsin Sen çaresiz başım şanssız kaderim Bedenimi yerlere serivermişsin Nihayet gözlerim gerçeği gördü Bir kaç cilveyle beni yenivermişsin Şevkat,umut ararken aşk iksirinde Meğer bana zehri sunuvermişsin Eğilmez sandığım bu gururumu Bir kaç söz ile yıkıvermişsin Git! bütün mutluluklar seninle olsun Anladım ki bensiz mutlu oluyormuşsun Varlığım yokluğum farketmiyormuş Bu ayrılığı çoktan istiyormuşsun Öyle düştüm yıkıldım ki sen bilemezsin Kaldırmak yerine bir tekme atıvermişsin Başımı kaldırmak bir yerde dursun Üstümden yürüyüp geçivermişsin Cengiz Süslü |
Bir Santim..
Hayatımı ölçseler Bir santim bile etmez Allah için erisem Çürüsem bile yetmez. Cengiz Süslü |
Bir Sevdanın Portesi
Kış gelincemi aklina düşüyorum, Yüreğini ısıtıyorum, Yazları daha çokmu ısınıyorsun, Yüreğime hançer sokuyorsun. Bütün çelişkiler sende toplanmiş sanki, Nankör kedinin yumağı gibi. Eh...bu sene geçen yıla göre daha uzundu, Geçen yıla göre daha sessiz bozuldu. Sende hep kendini savunma, geçersiz politika, Arkasından gözyaşı,biraz naz,caz birazda eda; Uyan kızım; insanlarda uyandı,yemiyorlar ayvayı Tanıdılar artık fasülyeyi, baklayı Yok,yok bulunur piyasada kelle soğan erkeği, Onun için farketmez evin tülden perdesi Kimileri ud sever, sesi çok hoşmus derler Sonunun boş olduğunu bilmezler. Şöhret tutkunu olan şöhretlerle olurmuş Evvel zaman içinde,bir varmiş,birde yokmuş Ünlüler insanların reklamını yaparmış, Sonunda onları kar yapan eve atmiş. Ey Allah'ım bunlara akıl ver, ihsan eyle Bunları doğru yoldan eğri yola düşürme Sevgi denen duyguyu anlamayana verme, O cahil insanları atma karlı evlere. Cengiz Süslü |
Bir Soru,Bir Cevap
Soru: Neden gece karanlık? Neden gündüz aydınlık? Cevap: Çünkü birisi sanık Öteki ona tanık Cengiz Süslü |
Bir Şey Bekleme
Hayata küsmeme tek sebep sensin Bundan sonra benden umut bekleme Mühim degil seni başkası sevsin Ettişim duadan hayır bekleme Tohumu toprağa eken bahçıvan Severek sulayıp edecek hayran Sonra acymadan kesip boynundan Koklatır bülbülden neş'e bekleme Gidişim son gidiş geriye dönmem Yemin ederimki seni düşünmem Alem seni sevse ben artık sevmem Eşten, dosttan sorup selam bekleme Bu kaçıncı duruşma kaçıncı dava Ben mahkuma döndüm sense yargıca Gönlüm bir bağ idi, döndü enkaza İfadem bitmiştir tek söz bekleme Bitecek bu ömür sende içinde Ahrete byraktım davamı bende Orda görülecek son celsemizde Merhamet adına bir şey bekleme. Cengiz Süslü |
Bitirdik herşeyi
Bitmiş tüm güzellikler Bitmiş tüm iyilikler Ayrılmış sevgililer Hayat duruyormu ne Yaşamı zor ettik Hayatı zor ettik Körelttik, körelttik Kalbimizi körelttik. Yanlışları üstüste Hem gece hem gündüzde Küçük yüreğimizde Büyüttükçe büyüttük Bitirdik herşeyi Unuttuk geçmişi Geleceğe merhaba Diyemez olduk. Cengiz Süslü |
Bitmiştir..
Her gün gözyaşların aksada zalim, çektiğin ızdırap çok az gelecek. Dilerim Allah'tan perişan halin, düşmanını dostunu sevindirecek Beni ne hallere koydun böyle sen Yaptığın şeyleri seyredip beğen. Senin gibi zalimi bir kere seven Bitmiştir,bitmiştir,bitmiştir. ******* hiç bitmesin,güneş doğmasın, hiç bir iyilik gelip seni bulmasın, Allah'a el açmaya gücün olmasın Beni harcadığın yaktığın için Cengiz Süslü |
Boşluk
Boşluk ki kapkaranlık, hep aç ve hepten susuz, Ufkuma çok pahalı, bedenimeyse ucuz. Bu boşlukla mücadele yazık kaldı sonuçsuz, Çünkü; lügat itilmiş, devir kahpe ve soysuz Zamana mayınları birer birer serptiler Hudutlar dümdüz oldu, zaafiyet ektiler. 'O'na giden yollara, aldatmaca dediler Boş vaadler verdiler, gençliği bitirdiler. Ölüm, güzel olanın gizi ve tomurcuğu En zor güzelliklerin bence dahada zoru O hasretin yokuşu, o Güneşin doğuşu O insanın meleklerle Allah'a yolculuğu. Secdeyi tanımayan, başı boşlarda boşluk Manasız duygularda, anlamsız bir na'hoşluk. Yaradandan kopmanın verdiği o sarhoşluk Gönüllere ekecek açlık, yokluk susuzluk, Sorular sorulunca ben ne cevap vereyim? Yerin dibinde, yerin dibine mi gireyim? Pişmanlık çaresizlik, nasıl geri döneyim? Haklılık payım yokki, nasıl hak isteyeyim? Medet Yarab'bim medet belkide son anımız Zamanı, zamanlara bölen yaratıcımız Bize doğruyu lütfet varsın donsun kanımız Belki bizi affettirir sana sonsuz aşkımız. Sen: her şeye kanisin, sen her şeye rahim sin Sen yok'a da hakimsin, sen var'a da hakimsin Bizdeki pişmanlığa elbet sende şahitsin Emret iyi kulların bizlere yol göstersin. Cengiz Süslü |
Bu Benim Çıkışımdır
İtildim kakıldım hep sabır dedim Sövdüler dövdüler sineme çektim Onlar sandılar ki ben ödün verdim İnsanım insanı sevmek görevim İnsana insanım zalime devim Sabrım toprağa sığmaz Bu benim çıkışımdır Benim kendime gelişim Alemi yıkışımdır. Bir pervane misali kapıldım ateşine Su gibi akıp geldim dalga dalga cismine Şeytanı sevse idim çoktan gelirdi dine Bilmezsin ki yokluğun bende isyan yaratır Allah biliyor ya sevindirmez ağlatır. Sabrım toprağa sığmaz Bu benim çıkışımdır Benim kendime gelişim Alemi yıkışımdır. Cengiz Süslü |
Bu Gece..
Bütün kaldırımları dolaştım bu gece Şehrin bütün sokaklarını... Ne tanıyan birine rastladım, ne bir ayak izine,. Seni bulamadım bu gece. Bilmem kaç sokak lambasının altında, kaç kişiyi sana benzettim. O acıyan bakışların, alaycı gülüşlerin, yanından geçip gittim. Bulamadım seni, tutamadım ellerini, duyamadım sesini... çok zaman oldu.. Belki bulurum diye,.. bilmem kaç sokakta, kaç tane sevda keşfettim bu gece. Cengiz Süslü |
Bu gün
Suçumuz sevdaya inanmak idi Boyun düştü kanat kırıldı bu gün Şeytandan bir melek yaratmak idi Şeytanın şerrine yenildik bu gün. Kalkın ey erenler düşün yollara Bakın kardeş kanı düşmüş toprağa Fesat girmiş dostlar dönmüş düşmana Ağlamak günüdür dövünür bu gün El vermemiş mimar bize ezelden Can dilenir olduk artık ecelden Vatandan, Atadan, yardan, kardeşten Kopmuşuz kimseye demeyin bu gün. Cengiz Süslü |
Bu Hangi Mevsim
Gittin arkanda hüznü bıraktın. Bu bahar mevsiminde. Bu ay hüzün ayımı ki..? Gittin fırtınalar hatıra bana Yabancı yüzler,gereksiz sözler soframda Bu beddua ayımı ki.? Şimdi ben kıyıyı tokatlayan.. ..bu denizlemi sevişeceğim? Şimdi onun köpüklü dalgalarınımı okşayacağım? Şimdi onunlamı dertleşeceğim? Bu şaka mevsimimi gülüm? Hangi vicdan muhasebesinde.. ..yanlış kararlar aldım? Hangi kararların arefesinde beddua? Hangi yağmur bulutları ıslattı iliklerime kadar beni? Bende özledim seni gülüm.. Bu hasret ayımı ki Cengiz Süslü |
Bu yüzden dönemem
Bütün irademi zorlayıp,susturdum hırsımı,yıllar boyu Tanıyan her insan,sakinleştirdi dediler, o sabırsız huyunu Var olan hiç bir şeyi esirgemedim biliyorsun senden İşte bu yüzden geri dönemem sana yeniden İşte bu yüzden geri dönemem sana Artık gücüm kalmadı yeni bir sona Hakkı var kalbimin severken mutluluğa Cevap veremem sonra kalbimi Yaratana Emanete ihanetten hesap veremem Allaha Cengiz Süslü |
Bu sefer..(Boşuna Arama-Boşuna Sorma) ..
Bu sefer gidişim adressiz bir yer. Boşuna arama,boşuna sorma. Bu sefer üç günde dönmezsem eğer, Boşuna arama,boşuna sorma. Bu sefer; İdamdan dönmüş kul gibi, Bu sefer sevdada sadık dul gibi. Bu sefer yastığın bana zul gibi, Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer adını dilimden silmek Bu sefer sevdayı bizzat katletmek Bu sefer maziye asla dönmemek Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer yalandan,yılandan kaçmak Bu sefer sevdaya hiç inanmamak Bu sefer hayatı hep sorgulamak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer günahı sırtımdan atmak Bu sefer feleğe doğarken çatmak Bu sefer dünyayı dibinden yakmak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer dünyamda aşk bir müsvette Bu sefer aylaklar yırtık elekte Bu sefer bu gönül binbir çiçekte Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer elveda olmayan yere Bu sefer vefayı bilen gönüle Bu sefer hayatın doymam seyrine Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer incinen kalbimde acın Bu sefer yarama tuzmuş ilacın Bu sefer Vallah’i Billah’i canım Boşuna arama,boşıuna sorma Bu sefer giderken Azrail gibi Bu sefer solacak hayatın rengi Bu sefer nihayet benim efendi Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer kartallar gibi yüksekte Bu sefer tükürdüm kalacak yerde Bu sefer son karar böyle ölmekte Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer bağrımı taşla doldurmak Bu sefer kaderi cenke çağırmak Bu sefer dönerken muhteşem olmak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer yüzüme manalı bakma Bu sefer ben diye yok-u kucakla Bu sefer dedim ya...kal sağlıcakla Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer kahrından ölmek mübahsa Bu sefer ayrılık büyük günahsa Bu sefer yokluğun cellatta olsa Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer ağzımdan çıkan namustur Bu sefer hırsını gururla sustur Bu sefer hasreti aşkla buluştur Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer farkında olmasan bile Bu sefer bu sevda bitti yeminle Bu sefer gerek yok tek kelimeye Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer filmler hepten kopacak Bu sefer Allah’ta razı olacak Bu sefer kaderde mecbur kalacak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer kalbimde koca bir boşluk Bu sefer üç cana sonsuz suçluluk Bu sefer gidişim az zorunluluk Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer intikam neferi olmak Bu sefer zalimi beyninden vurmak Bu sefer ebedi huzuru bulmak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer ruhani hedefe varmak Bu sefer aşk için asla durmamak Bu sefer gururu yerden kurtarmak Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer kırmadan gönder gideyim Bu sefer insanmış diyebileyim Bu sefer giderken bari güleyim Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer mutluluk benimde hakkım Bu sefer çileyi sende bıraktım Bu sefer kafaya çok kötü taktım Boşuna arama, boşuna sorma Bu sefer çare yok iyileşmez yaram Bu sefer bu şehir kabrime haram Bu sefer hakkını helal et karam Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer and içtim geriye dönmem Bu sefer yanmışım yeniden sönmem Bu sefer can verir asla sır vermem Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer aldığım nefeste hüsran Bu sefer verdiğim nefeste isyan Bu sefer istersen bunu şaka san Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer iradem yüce Allah’tan Bu sefer tek liman Hazret-i Kur-an Bu sefer öpücük gibi bedduan Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer ebruli her gece rüyam Bu sefer emin ol boşa ağlamam Bu sefer değmezse inan bağlanmam Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer son olsun ettiğim cümle Bu sefer barıştım bütün alemle Bu sefer adını çizdim kalemle Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer ah..ile çıkıyor sesim Bu sefer hatıran soyut bir resim Bu sefer ben özgür sende serbestsin Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer arabesk gibi bir dünya Bu sefer tam altı saatte konya Bu sefer kimsenin kalbine vurma Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer gerçeğe gönlün alışır Bu sefer aleme aşikar bu sır Bu sefer unutmak sana yakışır Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer yorgunum bir kere hak ver Bu sefer dürüst ol doğruya el ver Bu sefer Allah’a deki sabır ver Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer toz duman tüm kelimeler Bu sefer sözümü melekler dinler Bu sefer Rab sana şefaat eder Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer başını koy yastığına Bu sefer gözlerin baksın tavana Bu sefer şahit ol benim dünyama Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer eşyalar hep arkadaşın Bu sefer yalnızlık bir tek sırdaşın Bu sefer nankörlük sırat yoldaşın Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer dünyamda yeni başlangıç Bu sefer hayata hep yalınkılıç Bu sefer üstüme bir bardak su iç Boşuna arama,boşuna sorma Bu sefer rahmetli saydım sevdanı Bu sefer hüsranla sardım yaramı Bu sefer ahrette filmin devamı Boşuna arama,boşuna sorma Cengiz Süslü |
Bulaşıcı Hastalık..
Duygularımla oynama benim. Gözlerimde arama ümitlerimi. Olmayan, kalmayan şeyleri Bulamazsın. Ne o! yoksa sana verecek şeylerimin olmadığınımı, düşünmeye başladın. Güldürme beni, onlar zaten... hiç yoktu ki Sen kendi kendine ümit.. bağlamışsın. Ben ne yapabilirim? Sana üzülmüyorum.Çünkü; Sen hayatı kolay tarafından... görmeye alışmışsın. Bir şarkı ile mutlu olmasını, öğrenmişsin Git başımdan.Sen bana... göre değilsin Bırak beni köşemde, nakavt olmaya hazırlanayım. Zira çok kalmadı hayata... veda etmeme Git ne olur.Sensiz yok oluşum... daha kolay olacaktı.r Sen; Bana,ancak bir kaç dakikalık,.. acıyla ümit verebilirsin. Git ve beni düşünme. Uyu yumuşak yatağında. Ertesi gün,güneşle uyan ve Beni tanımadığını farzet ki; Bu bulaşıcı hastalık sana... geçmiş olmasın Bende bitsin, bende yok olsun Benim gibi... Sesizce.. Cengiz Süslü |
Bulunur
Güldüğüme bakmayın Bende gamda bulunur Kalbe çivi çakmayın Belki sevda bulunur Her dalda başka çiçek Her çiçekte bir kelebek Arı işler petek petek Sokmazsa balda bulunur Sabah doğar, akşam batar Yaşayanlar bir bir yatar Ömre bir gün daha katar Gün geçer bir gün bulunur Sürünürsün emek emek Hadi, ha gayret diyerek Tokat vurmaz ise felek Yaşamda hayat bulunur Anada kucak dolusu Babada şevkat olgusu Yaşam akıp giden bir su Yol biter, deniz bulunur. Cengiz Süslü |
Büyük Yolculuk
Buğulu bir akşamda tanımak varmış seni; Bir cadde kenarında,onca insana rağmen yalnız Saçlarının içinde kaybolmuştu parmakların Kimbilir hangi denizlere dalmıştın yapayalnız Uyanmasın diyordum böyle seyredeyim onu Uyanmasın hissedeyim içimde onun yorgunluğunu Açmasın gözkapakalarını görmesin beni ne olur Göstermesin dalgın gözlerinin büyük sonsuzluğunu Görüyordum parmağını yakacak kadar yakın közünü cigarasının Anlıyordum dumanla raks eden çığlıklarını gözyaşlarının Kimse görmesin diye silmeye çalışırken yaşlarını elleriyle Yüzünü örterken kokusunu duyuyordum dalganan saçlarının Git, git ne olur bir evin vardır bu şehirde mutlaka Korkma yerini ben doldururum terkettiğin masalarda Yokluğunu hissettirmem dalıp gittiğin sonsuzluğa Sorma isyanlardayım ama ne alaycı bakışlara Nede sevgiden habersiz zalimlerin insafsızlığına Ben çoktan hazırdım gülüm ben çoktan hazırdım Bu büyük yolculuğa Cengiz Süslü |
Can
Senin canın senin olsun,bir tanede bende var Bu can bile bıktı artık başka bir alem arar. Cengiz Süslü |
Canın Sağolsun..
Saatler önce Aldım kalemi elime Senin için birşeyler yazmak İstedim Hani hatırlıyormusun Benim için bir kaç kelime, Birkaç satır birşeyler yaz. Demiştin. Ne yazabilirim,ne diyebilirim. Gözlerinin hayatım olduğunumu, Ela gözlüm ben bu elden gidersem, diye türküler okuduğumumu. Saçlarını okşamanın en büyük Zevkim olduğunumu Sana sarıldığımda hayat Bulduğumumu Kokunun yüreğimi doldurduğu o Karmakarışık, heyecan dolu Dakikalarımı Bana görünen, sadeliğini Saflığınımı Senin için özlemlerimi Senin için duyduğum hayalleri Gördüğüm rüyalarımı Düşlerimimi Yoksa seni, seni Çok çok sevdiğimimi Hangisini, hangisini Gururum olduğunu Söylemem hatamıydı Hatamıydı. Hani çok severdin.. Duyardın beni içinde. Hani sığmazdım kalbine Benim herşeyimsin derdin Ama seni zevkime kurban Edeceğim demezdin Seni bir günde yok edeceğim Öldüreceğim demezdin Canın sağolsun Güzelim Ben alıştım böyle Yaşamaya Ben alıştım Benliğimin günden güne Çalındığına Ben alıştım Sevdama çamur atılmasına Ağlamak bende tutku oldu Gözyaşlarım sevgilim Ben alıştım Gölgelerle yaşamaya Falıma bakmasınlar Ben bilirim geleceğimi Geçmişimi hatırlarken Yanlış birşeyler yazılmış Kaderime Acımadan Suçluluk duyma başını eğme önüne Utanma yaptıklarından Atma gözyaşlarını içine Yıkılan gururumun Sorumlusu sen değilsin Yanlış bir şeyler var bende Hatalı olan benim Öğretilmedi bana öğrenemedim ben Sevdalara, duygulara olan Güvensizliği Fazlamda bu benim Eksiğimde Sen takma kafana Canın sağolsun Ben ezilmeye alışığım Haberin olsun. Cengiz Süslü |
Cüce
Yükü ağır koca devin Kahpe devir etti cüce Ey düşmanım duyda dövün Bak düşmanın oldu cüce Düşmanım duysun ağlasın Yarasına tuz bağlasın Kendine düşman arasın Ölsünde olmasın cüce Mapusları konak diye Kurşunları bir hediye Kederi mutluluk diye Yaşayın olmayın cüce Ağırlaştı yüküm başta; Hasretim toprakta, taşta Keşke ölseydim mapusta Olmasaydım böyle cüce İnandık bir kere yara Kara kışı yara, yara Ulaştık derken bahara Bir kez daha olduk cüce Ey Allah’ım senin kulun Dosdoğru gösterdi yolun Aklı yokki dilin kolun Edepsizlik etti cüce Sana inancımız sonsuz Uğruna köleyiz kuluz Belki ecel biz oluruz Kula koyma sen et cüce. Cengiz Süslü |
Cengiz'den
Bulduğun büyücü kendinden geçer Falımda hüsranı gördüğü zaman Üzülür utanır elemle keder Benimle tanışıp yandığı zaman. Bir görsen halimi için yanardı Kalbini hasretim ahım sarardı Belkide gözlerin beni arardı Her akşam perdeni açtığın zaman. Kayar yıldızların sonsuza doğru Kalbine inecek bir acı burgu Beynini kurcalar peşpeşe sorgu Her gece sarhoş olduğun zaman. Uykular elveda diyecek sana Kasırga vuracak gönül bağına Andıkça ağlarsın gençlik çağına Yaprağın dökülüp düştüğü zaman. Cengiz der suyumu vermediler ki Tenimi okşayıp dermedilerki Canı gönülden hiç sevmediler ki Yaşarken nefesi aldığım zaman. Cengiz Süslü |
Çakallar,Sırtlanlar,Köpekler
Artık hiç bir sözün dokunmaz bana Kapattım kapımı zorla açılmaz İkna edemezsin yalanlarınla Yüzüstü düşünce yerden kalkılmaz Çakallar hırlarken ihanet kokar Sırtlanlar havlarken salyalar akar Köpek uluması vefadan çıkar Kalleş yüreklere mertlik yakışmaz Sırtlara giyilen post'a esaret Sahte zihniyette her gün sefalet Mantığa hakaret,kalbe hakaret Vicdan olmayınca doğru bulunmaz Bu son basamaktı ittirdin yetti Melekler seyretti,Allah şahitti Muhabbet-i fasıl nihavent bitti Bundan sonra kalbim aşkı aramaz Cengiz Süslü |
Çaresizlik..
Ben, gözleri yorgun Yüzünde binlerce yılın sarhoşluğunu taşıyan Zavallı biri Ben ümitleri kırık dökük Tesellisi olmayan Hayatını bir meçhule adamış Sevdalı biri Ben karanlık bir mahzende Bir gün hatırlanıpta çıkarılmayı bekleyen Yıllanmış şarap gibi Sen, ufkun kızıllığı arasında Binlerce güzel ümitle dolu Sen, masum ve şevkat dolu gözlerle Sevgi bağışlayan Bir melek gibi Sen binlerce güzel ümitle dolu ufkun kızıllığı arasından Elleri uzatıp bana Gel demeyecekmisin... Cengiz Süslü |
Çiçeğim
Ey benim güne bakan Çiçeğim, Sensizim Hasretinle yandım Ateşlerdeyim Sevdim çok sevdim Çiçeğim Kendimi ezdim Kendi, kendimi yedim Seni içimde Bitiremedim Kıyametler kopsun Artık ne olacaksa olsun Acımak yok kendime, Sızlanmak yok halime Kopsun kıyametler Başıma başıma Üzdüm ya seni, Kırdım ya seni Kaybettim ya.. Unutturdum ya Sana kendimi, Kurtlar, kuşlar alsın beni Bütün vahşiliklere Kurban olsun bedenim Güneş doğmasın artık üstüme Mehtap filanda istemiyorum... Görmesin gözlerim. Ezanlarda sussun Vakitsiz olsun günüm Öleyim. Dirilip dirilip öleyim Kıyametler kopsun başıma Üzdüm ya seni, Kırdım ya seni Kaybettim ya, kaybettim seni Unutturdum ya, Sana kendimi Çiçeğim. Cengiz Süslü |
Çift Yaratıldık
(Bir damla çamurdanız,düşen bır damla sudan, 'BİR'den-'OL' emriyle,yoktan canlandırıldık. 'O EŞSİZ SEVGİLİ'nin hayat veren ruhundan, Aleme ibret için,çift yaratıldık) Göz ve renk..,ruh ve beden..,ses ve dil, ..feryat ve sabır..,ateş ve kandil.. Ölümlü endamlarda..ölümsüz menzil 'O' na sevdalanmak için,çift yaratıldık Kelam ve tanım.., fikir ve mana... Akıl acz içinde,var-a ve son-a Musa asaya vasıl,asada firavuna Eylem ve denklemlerle çift yaratıldık Kul-kula benzetildi,fizikte ve kimyada Kimi uzun bir yolda,kimi garip bir handa 'RAHMAN'ı tanımayan sahsında sanır mana Dost olmak için 'DOST'a çift yaratıldık Önce görmek tanımak,irdeleyip anlamak Havva'nın izahını,Adem'iyle kavramak Muhammed Mustafa'yla batılı tokatlamak İmanda kuvvet için,çift yaratıldık Aynı anda aynı dil,aynı kelamı eder Aynı kalpte bir olur nice kilometreler Nihayet birleşirler vuslat-ı hak bilenler Canlı,cansız münhasıran çift yaratıldık (Bir damla çamurdanız,düşen bır damla sudan, ' BİR'den-'OL' emriyle,yoktan canlandırıldık. ' O EŞSİZ SEVGİLİ'nin hayat veren ruhundan, Aleme ibret için,çift yaratıldık) Cengiz Süslü |
Çiğ Saatler
Sabahın çiğ saatlerinde, güneş henüz doğmamışken, gün ağarmamışken, yıldızların veda edişini seyridiyorum, seni düşünerek. Şevkati ile tenimi okşayan ve.. teselli veren rüzgarlara bırakıyorum, hasretimi ve bütün özlemlerimi. Sigaramdan tüten,buram,buram dumanın,.. nihayet toprağın özlemi gözyaşlarımla.. karıştığını görüyorum. Yanlızlığımı ve yüreğimin bir yumak kadar boşluğunu, yapraklar bana söylüyor. Ne yapabilirim? Düşüncelerimin dudaklarımdan çıkan,.. ateş gibi nefesle havaya karıştığını biliyorum da; düşlerime kaybolup gitmesin diye.. bir çivi çakamıyorum. Ve; arzularım okyanuslar misali kabarıp coştuğunda,.. masmavi gözlerinin derinliğine dalıyorum. Sevginin anlamını bilmeyen, yaşamanın ve hayatın anlamınıda bilemez diye düşünüp,.. fikirlerime bir kurşun sıkamıyorum. Bazen göğsümde düğümlenen hıçkırıklarımı, boğmak istiyorum. Yüreğim gibi ruhumuda zincirlerle bağlamasın diye.. Senden ve senin dünyandan beklentim olabilirmi? Sevgi ve şevkat verebilirmisin bana? Beni sevebilirmisin? Sevmasende; Hiç olmazsa sevdiğimi bil ve beni anlamaya çalış ki, Bütün duygularım buharlaşıp gökyüzünde,.. hak ettiği yere ulaşırken,.. ben boş bedenimde huzur bulayım sevgilim.. Cengiz Süslü |
Çocuksu Duygular
Çocuksu duyguların esiriydim o zaman Hiç bir art niyetim yoktu içimde Ateşler sarardı dünyamı dört yanından Utanırdım gururumdan sana olan sevgimden.. Sana bir kez olsun seviyorum diyemedim Yaşadığım aşkımı hasretimi gizledim Elini eller tuttu yanına gelemedim Sevdim,ağladım,yandım Şimdi yine senleyim seninleyim bilesin Ben yine aynı yerde sen bilmem ki nerdesin Utancımdan demedim derdime sen sebepsin Ben seni unutmadım sen bunu bilmelisin Cengiz Süslü |
Çilingir
Çilingire söyle gelsin açsın gönül penceremi Güzel duygulara baksın canlımı cenazemi. Cengiz Süslü |
Çile Getirdim....
Yorgun hislerimi gümüş tepsiyle Tanrı huzurunda dile getirdim. Bazen coştu gönlüm,kızgın sesiyle İsyanı sabırla dine getirdim. İnancım bağımlı Allah adına Binemem ne şeytan..ne cin atına Duam yükselirken 'O'nun katına Yandığım ateşi küle getirdim. Kurtuluş gününde ruhum tenimden Aşarken kaderin her engelinden Sen yeryüzündeyken ben gökyüzünden Aşkımı saçında yele getirdim Ne olur sevdayı çok görme bana Sana olan sevgim sığmaz aklına Rab'bim beni yanlış anlamaz ama; .. Adını en yüce yere getirdim Tarih öncesinden bu korku bende Kaybetmemek için gönlüm seferde Hadi! bir gün olsun,sende,çık gel de. Bütün orduları dize getirdim Umudum sabrımın ardında sürgün Bedenim hasretle hep iki büklüm Saçımı okşayıp sevmedin bir gün Mahşer günü sana çile getirdim Cengiz Süslü |
Çocuğum
Hoşgeldin çocuğum. Ağlıyorsun... Bir şeymi oldu? Hıçkırıklarını tutamıyorsun Çocuğum... Şaşkınsın biliyorum. Ne kendini tanıyorsun... Ne beni. Anlıyorum. Nasıl görünüyor sana? .. Bu dünya. Güzel mi? .. Çirkin mi? .. Bilmiyorum. Çocuğum,... Mutluluğum, canım, yüreciğim,... Özlemlerim ve korkum. Kaderimin acı yanı. Kırık kalbimin bir parçası. Gönlümün kanlı yarası Onurumun şovalyesi,... Gözüm, gözbebeğim, Çocuğum,.. oğlum. Bozlak çayırların berrak membası. Deli tayı. Yanlışların, doğruların,... Yeni ortağı. Babanın kan kırmızı demli çayı. Dualarımın okşadığı,... Vicdan azbımın teriyle sardığı... Çocuğum,.. oğlum. Kaderimin oyun diye oynadığı, Acıma acıları kattığı,.. Acısını acı gibi çıkardığı, Masum ve suçsuz Çocuğum. Derdime dert ekledin Hoşgeldin. Küçüklüğünü sevdim. Büyüdüğünü görürsem Sevmezmiyim? Bilmiyorsun, daha şimdiden Özledim. Borcun olsun. Birgün sende özlersin. Kaderimin acı yanı, Kırık aynasının bir parçası. Gönlümün kanlı yarası Derdime dert ekledin. Seni dört gözle bekledim. Küçüklüğünü sevdim Büyüdüğünü görürsem... Sevmezmiyim? Çocuğum, oğlum Hoşgeldin... Cengiz Süslü |
Çocuk görünce
İçime bir garip kıvılcım düşer Tutuşturup yakar çocuk görünce Hasretten mi bilmem yüreğim titrer Kavurur tenimi çocuk görünce Bakışlar beynime çiviler çakar Tebessümle karışık göz yaşı akar Yeter dercesine yüzüme bakar Dağ olur, pişmanlığım çocuk görünce Kıvrılır zamanlar uzaklık uzar Küçülür mekanlar olurlar mezar Rüyalar her gece kabrimi bozar Ürperir cesedim çocuk görünce Umutlar ceplerde çakıl taşları Bir avuç içine sığar başları Ağlamaklı duyduğum yakarışları Gel diyor, al diyor çocuk görünce Ne acı bir dünya, ne acı bir yaşam Her tarafta çirkef ve kirli bir kan Madem her çocuktan biri ağlayan Ben ağlamışım çokmu çocuk görünce. Cengiz Süslü |
Çocuklar
Doğarken yanlızlığı tadar çocuklar Duvarlarda güneş batarken henüz O zaman gözleri kalbimi dağlar Bilmeden kendine ağlayan bir yüz Hissini kaybeder bir zaman deri Acep o zamanmı başlar kederi Bir gece yarısı, dolar gözleri, İşte o an doğası olacak dümdüz Dermansız ve fersiz biter sedalar Onsuzken sararır yeşeren dağlar Bir baba özlemi duyarak ağlar O bensiz, ben onsuz bir küçük öksüz. Cengiz Süslü |
Çocuklarim..
Zaman bana girdap gibi Başimda dönüp duruyor. Mesafeler mühim değil Ben hep sizi düşünürüm. Yıldızlar kayar geceyle, Tüm renkler solar gizlice, Varlık biter yokta bile, Ben hep sizi düşünürüm. Babanız sizinle darda. Yoksunuz ya kalbim zorda, Yanımda olmasanızda, Ben hep sizi düşünürüm Rüzgar eser birden bire, Kokunuz çöker gönlüme. Yaşlar biter gözlerimde. Ben hep sizi düşünürüm. Sakın sanmayın terkettim. Her gün sizlerden sözettim. Yavrularım siz hasretim. Ben hep sizi düşünürüm. Sesleriniz kulağimda, Hıçkırıklar dudağımda, Inanin sizlayan bagrimda, Ben hep sizi düşünürüm. Yaşla dolmuş gözleriniz. Sitem dolu sözleriniz. Bu da bizim kaderimiz. Ben hep sizi düşünürüm. Gözleriniz dolar bir gün, Sessizliğe gömülür gün Ecel gelip çattığı gün, Ben hep sizi düşünürüm. Kılınır cenaze namazım. Nihayet sonlanır savaşım. Omuzlardayken naaşım. Ben hep sizi düşünürüm. Birer birer el değişir. Ömür sonla yer değişir. Dostum ağlar el sevinir. Ben hep sizi düşünürüm. Para puldan adam olmaz. Namus, şeref, mertlik yoksa. Mirasım elle tutulmaz, Ben hep sizi düşünürüm. Başlarınız eğilmesin, Eller size sevinmesin, Doğru olun düşman sevsin. Ben hep sizi düşünürüm. Topraklar atılır üstüme, Çiçekler dikilir postuma, El verirseniz dostuma, Ben hep sizi düşünürüm. Cengiz Süslü |
Çok Şükür.
Çok şükür bugünde sabahı ettik Sayende hayatım alt üst oluyor Her gece ömürden bir yıl erittik Bu mutsuzluk artık beni yoruyor Yıllardır sözümü dinletemedim Sanki sana kötü şeyler söyledim Ölümü düşündüm beceremedim Aklıma olmadık şeyler geliyor Vurulmuşum sana ayıp değil ki Hayat benden heran hesap soruyor Büyük konuşmuşum başıma geldi Bir sağdan bir soldan tokat vuruyor. Cengiz Süslü |
Dediler
Gönlümde bir karartı yardan geçti dediler. Ölüm başım ucunda serden geçti dediler. Cengiz Süslü |
Değerler..
Korku gözümden uzak,mermi sıksanda kırpmam, bildiğim değerleri,kimse uğruna yıkmam. Cengiz Süslü |
Delirirsin
Sen hüsranla geçen günün, ...en büyük delilisin. Bana yaptığını yapsam, ...bir gün geçmez delirirsin Delirirsin,delirirsin, Her derdime sebep sensin Seni ölesiye sevdim ...sende sevsen delirirsin. Hak verirsin,hak verirsin, ...bu günahtan vaz geçersin. Sende ölesiye sevsen, ...gülüp geçmez hak verirsin Ben ne duvarlara yazdım, ....ne şarkılar besteledim. Seni hep içime attım, ...attım ama beni yaktın. Cengiz Süslü |
Di Gel Yarim.
Gül bahçemde diken açmış neyleyim Ayrılık girmiş gönüle öleyim Gençlik geçip gitti gam yemem ama Son zamanda mutluluktur dileğim Di gel yarim di gel sene yanmışam Gençken söylediğin söze kanmışam Ekmek olmuş dudağına banmışam Yalnız senle mutluluktur dileğim Alın beni vurun taştan taşlara Ne çare tutuldum kor bakışlara Gece gündüz yalvarışım Allaha Yalnız senle mutluluklar dileğim. Cengiz Süslü |
Dinle dostum
Dümdüz bir çizgin olsun Kimseye çamur atma Hiç hakkın yokken küsüp Kendine pay çıkartma. Ona yanlış gelen şey Sanada yanlış sanma Elalemin ağzıyla Dostluğa bıçak sokma Gün gelir birer,birer İnsanlar ölüp gider Diktiğin güller kurur Muhabbetinse biter Bir dirhem kalan mumun Akşam gelmeden söner Zaman her şeyi siler Yanlışlık öze döner. Cengiz Süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.