![]() |
Bizlerle Varsınız
İttiler hep acıya ekonomik kriz diyerek, Neyi halledeceksiniz cehenneme çevirerek. Başedilmez sorunlarla hükümetler devirerek, Bulunmalıdır çareler hep el ele verilerek. Senlik benlik davalarına boşverin bu ülke hepimizin, Ülkemiz için kullanın bir parçasını sezgilerinizin. İşsizliğe çare bulun yaşı dinsin gözlerimizin, Açılsın gözü kulağı halkın sesine devletimizin. Halk üzgün perişanken tabak kırmayın restoranlarda, Milyarların sesi boşa değil kulak verin işçiye memura, Türk halkı bilinçlidir yardım eder devletine devleti kalırsa zorda, Bilincimizi kullanalım bak ülkemiz kavuşacaktı huzura. Çocukluktan bilinçlendirmek gerek bu ülke evladını, Silelim şiddeti gönlünden öğretelim kullanmasını vicdanını. Yaratalım bencillikten uzak bir dünya yaşamını, Bizler gibi yıkmayalım onların da dünyalarını. Bekledik hep senelerce iyi günler gelecek diye, Yapılan bunca bağışlar söyleyin nerelerde, Milletvekilleri atın elinizi cebinize destek olun devletimize, Bu halk olmazsa düşünün ki olamazsınız sizlerde. Meziyet Ak |
Bu Gün Kadınlar Günü
Dünya kadınlar günü sekiz Mart kutlanıyor, Yılda bir gün kutlayıp bir yıl veriyor çile. İlk önce saygı görsün buna özlem çekiyor, Değer verip gönlünü alın her gün sevgiyle. Bu gün kadınlar günü kutlayanlar düşünün, Bence bu kutlamayla kadın yaralanıyor. Bir gün yeter diyen o dahiyane görüşün, Bilinçli kadınların yüreğini yakıyor. Kadın erkek saygıyla birbirini sevmeli, Ne kadın ne de erkek hiç ezilmesin derim. Karşılıklı her biri güven duyabilmeli, Bütün herkes el ele mutlu olsun isterim. Meziyet Ak |
Bu Nasıl Dünya
Nasıl dünya bu böyle Tanrım! Kimi parayla oynar kimi paraya muhtaç. Varlıklı anlamaz yoksul halinden. Güler geçer sen kahrolurken. Nedir bu senlik benlik davaları, Niye kırıyoruz hep birbirimizi. Niçin çiğneniyor gariplerin hakları, Doldur artık Rab'bim çilelerimizi. Sararan yapraklarda bilemedi, Soruma karşılık hep inlediler. Sısuz güneşsizlerse biçaredirler, Hava su güneşle yemyeşildirler. İnsanları da sevgisizlik perişan eder, Sevgi yoksa gönüllerde olur derbeder. Susmayın susmak neyi halleder, Sevgi olmazsa herşey yok olur gider. Meziyet Ak |
Bu Yeni Günde
Uyuyorken kimileri,gece bağrında, Aşkın bekçileri ise,nöbet bekliyor. Gece uyanıyorken de,huzur yolunda, Sevdalar kanat çorparak,hep yükseliyor. Sessiz sakin sıyrılırken,gündüz geceden, Aşkın nöbetçileriyse,saklanıverir, Tan yeri geceye inat aydınlanırken, Gece utangaç masumca,yükseliverir. Yükselen sevdalar,güler serin gönlüyle, Rüzgarın kanadındaki,titreşimlerde, Umuda yol alıyorken,güzelliklerle, Kederler bir bir dağılır,bir yeni günde. Meziyet Ak |
Bu Zulmün Niye
Anlamak istediğim dünya bu zulmün niye, Görünmüyor gülüşün hep asık suratlısın. Yazmışsın hepimize bir yazı kader diye, Kendi yazdıklarını söyle onaylarmısın. Bu şiiri okurken kalbin yumuşayacak, Neşe yapıp kederi anlımıza yazarsın. Dost olmazsan bizlerle kalbin yalnız kalacak, Dinle bir kez sözümü inan ki aldanmazsın. Gel dünya dost ol bizle kederi sil kaderden, Mutsuzlukları bitir sevindir kalbimizi. Sana direneceğim sıyrılıp hüzünlerden, Duymak istemesende dinle bak sesimizi. İstemesende senle bilki dost olacağım, Dünya yıkamayacaksın çabaların boşuna. Güler yüzle zulmüne bil karşı duracağım, Kaderim bundan sonra umut sunacak bana. Meziyet Ak |
Bulamadığım
Gençlik günlerinde sevgisiz kaldın mı hiç? Umutla kucak açmışken yalan dünyaya, Düzanbaz eller yok ettimi umutlarını? Yok olmadı diyorsan beni anlayamıyorsun! Yudum yudum içtin mi hiç çaresizliği? Umutlarını haince koparıp attılar mı? Güvendiğin insanlar dağladı mı hiç kalbini? Evet oldu diyorsan beni anlayabiliyorsun. Bir bakarsın susuz biçare kalakalmışsın, Bir hararet ki yüreğinde mutluluk ve umuda! Bir arayış ki sevgi dolu vefalı bir çift gözü, Bulamazsın umut etmekten bile inan korkarsın! Meziyet Ak |
Bükme Boynunu
Meçhulünde yaşamın sürüklenip gideriz, Doğanın zindanında zincirlenmiş esiriz. Kalbimizdeki hüznü dostluklarla atarız, Hepimiz prangaya vurulmuş mahkûmlarız. Söyle bana kardeşim kalbindeki kederi, Silebilirmisin hiç kara zalim kaderi., Alın yazısı deyip boyun büker kimileri, Kalk neşelen gül artık densin doğa eseri. Yaratan kara yamaz hiç bir kulun yazısın, Senin benim herkesin anladığın anlarsın. İnsanlar insanları yeter ki harcamasın, Gözlerde ışıltılar gelin hiç kararmasın. Nedir vermek isteyip doğaya vermediğin, Kalbindeki acıyı nedendir gizlediğin. Nedir bütün kalbinle hayattan beklediğin, Sendemi benim gibi yaşantında gülmedin. Sanma ki bu kadardır kalbimdeki feryatlar, Anlatsam dinleyenler binlerce roman yazar. İçimde özlem yüklü tüter kara dumanlar, Dağıldı gitti artık içimde umut yaşar. Meziyet Ak |
Can Cananı Sevince
Can cananı candan fazla sevince, Canan candan önce gelir sevilir. Gönül sevip cananını görünce, Mutluluklar kanat çırpar dirilir. Gönlün sesi gönlünüze girince, Cananına canı verir seslenir. O cananın seslenişi gelince, Canan canca sevilince hislenir. Hisler mutlu güzelliğe yol alır, Canan canı mutlu eder can bulur. Dürüst sevgi cananıyla canlanır, Cananla can gelir tahta kurulur. İşte dostlar canla canan masalı, Seviyorum diyen kalpler düşünün. Gerçek seven mutluluğa sevdalı, Sev cananı mutlandırsın gülüşün. |
Canım Acıyor
Gönlümüz essin sevgiye, Süzülsün dostluğa huzur. Döndüm derdinle deliye, O anda gönlüm yorulur. Sessizliklerden seslenir, Sabret der bak güleceksin, Sonra müzipçe gizlenir, Derim nerden geleceksin. Yorma felek günahım ne, Gel de yüreğimi anla. Kederle bitmesin sahne, Yakma sen beni hüsranla. İçim ağlarken hep güler, Ufka bakarken gözlerim. Derinliklerdeki sisler, Biter mi diye izlerim. Canım çok acıyor dostlar, Çareye kürek çekerken. Ağlatıyor tüm olaylar, Kederlerimi içerken. Meziyet Ak |
Canım Annem
Seneler boyunca hep nice çileler çektin, Bıkmadan sen bizlere kendini feda ettin. Canım annem bağrından kopardılar gülünü, Bir de evlâdın aldı yaşam yaktı gönlünü. Babam da kardeşim de ecele yenildiler, Her ikisi de gidip geriye dönmediler. Tek yadigâr onlardan annem bir tek sen kaldın, Beni hayatta tutan tek yaşam kaynağımsın. Bu da yetmezmiş gibi ekonômi kahretti, Anlıyorum derdini seni hayat tüketti. Annem seni bu kalbim inan pek çok seviyor, Eğer üzgün görürsem yüreğim tükeniyor. Dilerim seni annem üzmesin artık dünya, Gönlün neşeyle dolsun gerçekleşsin her rüya. Bilirim gönlündeki merhamet duygusunu, Sileceğim kalbinden gelecek korkusunu. Ecel almazsa beni bırakmam inan seni, Değişmem hiç bir şeye içimdeki sevgini. Üzülme sakın annem her şey güzel olacak, El ele beraberce gönlün huzur dolacak. Dayanamam hüznüne gönlüm hep gül istiyor, Allah sıhhatler versin kalbim seni seviyor. Birlikte güzel günler bil ki yaşayacağız, Sevgiyle biz can cana hep mutlu olacağız. Meziyet Ak |
Canımı Yakıyor
Bilirmisin fırtınalar nasıl eser, Gönlümden umutları sürükler gider, Acıtıyor kalbimi bu haksızlıklar, Sevdiklerim içimi pek çok yaralar. Yanıyorken yüreğim gülemez affet, Affetmezsen istersen edelim sohbet, O sohbeti dostluğa ulaştıralım, Gönlümdeki kırıklığı konuşmayalım. Yanlızlığım inan benle mükemmel bir dost, İçimdeki benliğimse giymiyor hiç post, Karmaşasız çok yalın bir kişiliği var, Sorunlarım benle kalsın olsun bahtiyar. Sevdalarda üşüten bir hafif bir meltem, Geçmişimden el sallar da eder hep sitem. Kırıklığı bıraktım ben barıştım günle, Boşverdim hep kederlere dostum neşeyle. Meziyet Ak |
Cennet Türkiyem
Cennet Türkiye'mizin bilelim kıymetini, Gezelim güzelliklerle dolu yüreklerini. Görelim insanların sevgi dolu yüreklerini, Gençlerimizin açalım gönül gözlerini. Kavgaları hırçınlıkları bırakalım artık, Bu güzelim ülkemizi yok etme yazık. Topraklarımız için ne şehitler bıraktık, Ne şiirler yazdık da nice besteler yaptık. Gelin birlik olalım hep verelim el ele, Doğu batı birlikte gel gülelim neşeyle. Güzelliğe güzellik katıp Türkiye'mize, Gelişmişliği gelin getirelim sevgiyle. Mutluluklar içinde çözümler arayalım, Vatanımıza sahip çıkarak koruyalım. Doğa güzelliğine ruhumuzu katalım, Ülkeyi kalkındırıp böyle mutlu olalım. Her bir şehri inanın pek güzel birbirinden, Her yer bir başka özel türlü geleneklerden. Her bölgenin yerseniz leziz yemeklerinden, Misafirpelverdirler sevgileri gönülden. Hamarattır insanlar her yer huzur doludur, Türkiye'nin her yeri mutluluklar yoludur. Avrupa özentisi bilelim tek sorundur, Oysa kendimiz olsak Avrupa bizi bulur. Türkiyem'in inanın parçasını değişmem, Sevgi dolu yürekler selâm ey güzel ülkem! Dilerim mutluluklar hüzünleri istemem, Ümit saçsın her yürek vatansız ben gülemem! Meziyet Ak |
Cennettir Türkiyem
Atatürk portresini canlandırmış dağların, Mehtaba şarkı söyler gül kokan akşamların. Türkiyem bir cennettir dağı taşı ovası, Sandal sefalarında tabiat sevdalısı. Dostluk umut sevgiyle yaşasın bu güzellik, Kavgalar bitsin artık son bulsun sevgisizlik. Çare arar dururum dürüstlük arıyorum, Kan ağlıyor Türkiyem huzur bulamıyorum. Ekonomik krizler bir de kapkaç furyası, Yok olmasın insanlık bunlar neyin kavgası. Bu emanet dünyanın hepimiz zinciriyiz, Zinciri koparmadan dostlukla gülmeliyiz. Yurt dışı yatırımlar artık bir son bulmalı, Fabrika iş sahası mutlaka açılmalı, Bu vatan işsizine sahip çıkmalı Devlet, Mutlulukla umuda ulaşmalı Bu Millet! Meziyet Ak |
Cevher Varsa İçinde
Kaderimin zihninde, Kıpırdıyor gönlümde. Mutluluğun izinde, Huzur çağlar özümde. Susturun içinizde, Düşmanlık kâbusunu, Her dem yok et çevrende, Sevgiyle bul yolunu. Cevher varsa içinde, Sorunlar uçuverir. Kanat çırpan gönlünde, Dertler tükeniverir. Şiir ses ver kalemde, Yaşlarını dökerken. Gezinirken hislerde, Sözler ürer sözlerden. Meziyet Ak |
Cumhuriyet Bayram'ı
Yirmidokuz Ekim'de devlet idare şekli, İsmet İnönü ile Atatürk karar verdi. Resmedilmeli ismi devlet idaresinin, İsmi konulmalıydı bu idare şeklinin! Dokuzyüzyirmiyedi geldi Millet Meclis'i, O günden yirmiüçe yapıldı idaresi. Karar yirmisekizde bindokuzyüzyirmiüç, Zaman yirmidokuzda yaşanmalıydı sevinç! Ekim yirmidokuzda sene yirmiüçünde, Kapımıza gelmişti yasanın tasarısı, İdare CUMHURİYET tasarının yasası, MUSTAFA KEMAL o gün oldu Cumhurbaşkan'ı! CUMHURİYET ilanı yirmidokuz Ekim'de, Uzlaşmayla kuruldu dokuzyüzyirmiüçde, Meclis toplantısında saat yirmiüç otuz, Hazırlanan tasarı bu günkü onurumuz! Ulusal bir gün oldu CUMHURİYET BAYRAM'ı, Rüyalar gerçekleşti mutlandırdı Ata'mı. İçimizde heyecan sevgi mutluluk günü, Yaşatmalıyız mutlak bize verilmiş dünü! Elimize sunulmuş CUMHURİYET sevgiyle, Talan etmeyin gelin sahip çıkın ilgiyle. Bırakın kavgaları yaşasın CUMHURİYET, Aşalım kendimizi gösterelim dirayet! Yarınları aydınlık içinde yaşatalım, Resmi nice günlerde barışa yol açalım. Atalım düşmanlığı dostluğu yaşatalım, Işık saçsın her sene CUMHURİYET şenlensin! Meziyet Ak |
Çare Bulayım
Susmayın gözyaşlarım akıp çağlayın, İsyan edin haksızlıklara ağlayın, Çekinmeyin bağırları dağlayın, Ağlayan gariplerin haklarını arayın. Parça parça oldu sırça sarayım, O parçalar arasında neden kalayım. İstiyorum mutsuzlukları uzaklaştırayım, Çaresizliklere umutla çare olayım. Bir huzursuzluk var ki içimde anlatamadığım, Her olaydan etkilenmiş kişi ben mi olacağım? Doğrudur arkadaş hayatta mutlu olamadığım, Şu dünyada tek ben mi anlatacağım. Dolsa da gözlerim inan ki ağlamayacağım, Hayat bıraksa da beni ben bırakmayacağım. Acımasızlıklar içersinde yokolmayacağım, Doğruluk dürüstlük için hep çarpışacağım |
Çerçevelerde Resim
Boşa geçmiş zamanların içinden çıktın karşıma, Bomboş çerçevelerdeki kaybolmuş resim gibi. Umuda koşan çocukluk ve gençlik yıllarıma, Dalınca hatıralara sorarım nedir hüznün sebebi. Boş çerçevelerden gülerek karşıma çıktığında, Sevgiyle çerçeve dolsun canlansın resimlerin. Çocukluk gençliğimi hatırladığım bu anda, Hatıralardan umuda sessizce süzülüverirsin. Kederlerinden yıkarsın gönlümdeki hüzünleri, Nakış nakış işlersin geçmişin boşluğundan. Çerçeveye yerleştirdim hayalimden resimleri, Anılardan el salladın silinmedin yaşantımdan. Meziyet Ak |
Çırpınsın Gönlün Teli
Gülümse dünya gülsün, Mutluluk hep süzülsün. Umuda gel yelken aç, Umutsuz olmaktan kaç! Gözlerin parıldasın, Sevgiyi fısıldasın. Dostluklar gönle dolsun, Düşmanlık daim solsun! Kâinat misk-i amber, Kokar da sevda tüter. Sahip çık benliğine, Dostluk çiz defterine! Çizginde renkler parlar, Işıldar o dalgalar. Yüzünde güller açsın, Dostluğun huzur saçsın! Parlarken yakamozlar, Rakseder yorulmazlar. Sözlerin bittiği yerde, Gülümse umut gör de! Çırpınsın gönlün teli, Eserken dostluk yeli. Çağlarken pınarların, Ses versin duyguların! Meziyet Ak |
Çocukluğumdaki Evim
Karşısında oturdum saf çocukluğumdaki, Bir saray yavrusuydu hayalimde o evim. Çocuk gönlümden bana huzur fısıldar sanki, Geçmişi anımsadım yaşla doldu gözlerim. Ne mutluydum orada okul yıllarım geçti, Sıkıntılar da olsa bir sükunet kokardı. Nerdesin o yıllarım ruhum kederler içti, Gel dönelim geriye benzim soldu sarardı. Erikler yemişler ve o tesbih ağacını, Annem her gün sulardı sevgi dolu gönlüyle. Ne kadar çok severdim akşam sefalarını, Ulaşmak mümkün değil bu gün andım hüzünle. Bir üst odası vardı sinema görünürdü, Seyrederdik oradan her bir konulan filmi. Her değişen filme de babam alıp götürdü, O sinemaların bile bu gün kalmadı cismi. Canım babam kardeşim şu an yok aramızda, Acımasızsın dünya aldın bizden onları. İçimizde yaşıyor yoksa da yanımızda, Şad olsun da ruhları olmasın sorunları. Ne olmuş şimdi bu ev gönlümü yaraladı, Bana o mutluluğu hakkıyla yaşatmıştı. Bu gördüğüm manzara içimi paraladı, Kalktım o an yürüdüm yüreğim daralmıştı. Çığlıklar yüreğimden o virane önünde, Arşa yükseldi yine dönüp geldi yanıma. Ne kadar yalancısın bak durmadın sözünde, Dünya beni kahrettin acımadın canıma. Meziyet Ak |
Çözüm Bulun
Bırakın parti kavgalarını artık yeter! Kavgalardan büyük işler var dünyada. Ne zaman zam yapılıyorsa kaşıkla ücretlere, Kepçeyle geri alınıyor kiralar zirvelerde! Bir çalım satıyor ki giyecekler vitrinlerde, Sorarım ki huzur ve sükûnetler nerelerde! Yok geçit bulamıyor mutluluklar günlerimizde, Parti kavgalarıyla uçuyorlar bak hep göklerde! Vazgeçin sen git ben geleyim politikalarından, Kurtulun artık bencilliğin uçurumundan. Birlik olun kurtarın milleti pahallılık uçurumdan, Bir yolunu bulup pahallılığı durdurun geç kalmadan! . Meziyet Ak |
Çözüm Bulunsun
Şahlanmış dörtnala koşuyor kapkaç denen bu terör, Engel olamazsanız eğer ulaşacak amaca, Zenginin ve fakirin derdine çare bulamayınca, Yanacak daha ne çok canlar kapkaca uğrayınca. Evini geçindirmek için ik, kuruşu olandan, Emekliliğini almaya gelen emekli insandan. Kapkaç yapıp kaçarlar hiç acımazlar neden, Vicdanları sızlamıyor yaş damlamaz gözünden. Sahip çıkalımıyor neden genç beğinlerimize, Vicdanı işleyemiyorsunuz neden körpe yüreklerine, Nakış gibi işlemeliyiz o çocuk gönülleri, Kendine ait olmayanı almak istememeli. Para için öldürüyorlar hiç mi acımıyorlar, Devlet Millet uyanın çözüm bulun bu derde. Hapsetmek çözüm değildir sevgisiz yüreğinde, Eğitim vermelidir dürüstlük temelinde. Meziyet Ak |
Dağın Ardında Gerçek
Gerçeğin dağlarına mutsuzlukla çıkılmaz, Mutlu ol ki gerçeğin doruğuna varılsın. O zirveye çıkarken boynu bükük durulmaz, Gerçek umut dünyası gönlün yaralanmasın. Mutluluk dostluk demek gerçeğin zirvesinde, Dağların ardındaki gerçek barış yoludur. Bu düşmanlık kavgalar kaybolsun gözlerinde, Kin nefret o gözlerde dostluklarla son bulur. Bir pınar olur çağlar gerçeğin gözyaşları, Mutsuzluklar yok olur gerçekler eser o an. El ele mutlu olun bırakın savaşları, Görün nasıl gülecek size gerçek o zaman. Gelin emanet dünya bize isyan etmesin, Gerçek o an bizleri yarı yolda bırakır, Dostluk gönlün tahtını düşmana terk etmesin. Düşmanlıklar bilin ki yüreği çok acıtır. Dağın ardında gerçek hüzünler yaratmasın, Mutlu gönüller coşsun sevgiyle baksın güne. Mutsuzluk uzak dursun yaşamı karartmasın, Başın dik olsun her an asla yanma sen düne! Meziyet Ak |
Dağların Eteğinde
Dağların eteğinde bir kara, Karanın üzerinde bir bahtıkara, Dalar gider,sevda yüklü ışıltılara, Düşüncelerini kapatır tüm sorunlara. Kalbimde bir pınarın serinliği var, Gözlerimde mehtabın hüzünlü ışınları var, İçimde doğacak günün buruk sevinci var, Ruhumaysa geleceğin pırıltıları var Ruhumda huzur kalbimde gurur, Seherin serinliği yüzüme vurur, Düşlerim bir bulanır bir durulur, Benliğimi kaybedersem kişiliğim kaybolur. Benliğim temiz sevgimle ayakta durur, Ben bana sahip çıkarsamgönlüm huzur bulur, Bir anlık güzellik hep beni korkurtur, Güzellik geçince içimi keder doldurur. Dostça insanca olacaksan karar ver, Yok istemiyorum dersen sen bana boş ver, Kendini düşünerek arkanı dönüp gidiver, Düşünme ardında bırakmışsın bir derbeder. Meziyet Ak |
Dalda Gül
Dalda gül bülbülü bekliyormuş, Hem yorgun hem perişan hem de üzgün. Bülbülse uzakta çok mutluymuş, Dalda gül kırgınmış hem de süzgün. Beklerken umutla bülbülünü, Dalına bir bülbül konuvermiş. Bilmezmiş o bülbül dalda gülü, Böylesi ziyaret çok üzermiş. Sadece bülbülü sevebilmiş, Başkaca bülbüle gönlü gitmez, Bakmışlar dalda gül soluvermiş, Bir tek kalp iki aşk götüremez. Meziyet Ak |
Daldaların Nefesi
Dalgalar ruhumda gezinir sanki, Tatlı bir kaç anı geçti içimden. Hatıralarım raks eder gibi, Gönlümden hazanı yok etti birden. Türk sanat Müziği ritmiyle rüzgar, Huzura eserek umut dağıtır. Ruhlara sevdiği aşkı fısıldar, Yaşama gülerek neşe yaratır. Bak kalbim dünyaya gülümseyerek, Bil ki o da sana gülümseyecek. Dalarsan hülyaya istemeyerek, Devasız yarana melhem sürecek. Meziyet dostluğa merhaba der hep, Kaderden kederi silip atarak. Düşersen boşluğa vardır tek sebep, Duymuşsundur sesleri anlamayarak. Canlansın yaşanan anılarımız, Hüzünleri atıp umutlanalım. Her türlü kaygıdan uzaklaşırız, Yaşamı karartıp ağlatmayalım. Ağlıyorsa gözler sebebi biziz, Ağlayan gözleri gülümsetelim. Söylenecek sözler olmaz sevgisiz, Sevgiyle sözleri birleştirelim. Dalgaların nefesi aldı götürdü, Dönüşünde ruhumu dinlenmiş buldum, Gönlümdeki kederleri sildi süpürdü, Yok olunca kederler huzurla doldum. Meziyet Ak |
Dalgaların Huzuru
Dalgalarda köpükler huzuru anımsatır, Düşlerde mutluluğu ruhumuza yansıtır. Yaşam zincirimizin kopmayan halkaları, Umuttur yüreklerde mutluluk anahtarı. Doğanın vazgeçilmez güzelliğdir deniz, Huzurunda dalganın yaşar sevgilerimiz. Dönen çark yavaşlarken köpüklerde azalır, Limana yanaşırken kalplerimiz daralır. Her kişi yaşamında hatırlar anıları, Son limana varınca yok olur acıları. Yorulmuş bedenlerde dinlenir düşünceler, Belki de sonsuzlukta bekliyor güzel günler. Deniz ve dalga bana umutla şarkı söyler, Yaşam sonu gelince işe yaramaz sözler. Ömür geçip bitmeden görelim hataları, Yapılan her güzel şey siler karanlıkları. Meziyet Ak |
Dalgaların Solfeji
Dalgalarda ruh bulur sevdanın tatlı sesi, Köüklerde buluşur umutların nefesi, Göz göz olmuş yüreğim dans eder sevgilerle, Rüzgârı notaya eş ses verir ezgilere, Yakamozlar oynaşır dertleri silip atmış, Ufkun derinliğinde renk renk ışıklar saçmış. Mavi gökyüzü deniz ışıl ışıl huzurlu, Gönül sarayımda ben olacağım umutlu. Kader kederi yazsa sileceğim kederi, Yaşamak istiyorum kaçışan ümitleri. Gönlüm mutlu olacak dert son bulacak artık, Ardımdan denmeyecek mutsuz olmuştu yazık. Dalgaların solfeji unutturdu dertleri, Mutluluk gökkuşağı gezer hep gönülleri, El ele dostluklarla son bulsun düşmanlıklar, Dünya güldürsün bizi bitsin umutsuzluklar. Meziyet Ak |
Değerini Bilin
Binmiş yağız ata dört nala gider, Saat denen zaman ömrümüz biter. Hayat makarası geri sarılmaz, Dönmez geçen günler hayat hiç durmaz. Dün geçti yarınsa acep gelir mi? Biten ömre ömür hiç eklenir mi? Değerini bilin geçen zamanın, Hep dostu olalım yaşanan anın. Boşa geçen zaman hep üzer beni, Umuda yolculuk alsın dümeni, Üretken olalım hayat durmasın, Başarı yol alsın hiç yorulmasın. Bu gün her anıyla değer bulmalı, Gelecek geçmişe ağlamamalı, Kader belki hüznü yazmaz utanır, Tüm dünya gülümser huzur yaşanır |
Deniz
Alaca karanlıkta bir başka güzelsin, Gündüz daha bir başka güzel suların. Akşam karanlığında korkunçtur bakışların, Gecenin matemini tutarcasına durgunlaşırsın. Köpük köpük çırpınan hırçın dalgaların, Durgun olduğun zamanlarda mahsunlaşırsın. Hafif esintilerde süzülür bakışların, Belki de herkesi mutlu eden bu karmaşaklığın. Atmak ister insan kendini kucağına, Kaybolmak ister o saf duruluğunda. Bir geminin her limana yanaştığında, Yosunu kayaların bir garip bağrışmada. Kanat çırpan dalgalar bize mutluluk verir, Gökyüzü gülümseyip denizi ödüllendirir. Mavi gözlü deniz de gülümser selâm verir, Tertemiz pırıl pırıl gönlün hemen şenlenir. Meziyet Ak |
Deniz Sevdaya Eser
Yakamozlar ufkunda gözkırpar sevdalara, Dalgalarla dans eder pırıl pırıl koynunda. Martılar kanat çırpar süzülen vapurlarla, Sevgililer göz göze masmavi kucağında. Deniz mutluluk verir yaşanmış anılara, Umutsuzluk yok olur sevgi dolu bağrında. Denizi seyrederken dertler döner huzura, Bir coşar bir durulur doğanın kollarında. Hayaller serin eser kavrulan yüreğime, Ruhum bahar kokuyor geziyorken gönlünde, Anılardan sevdanın hüzünlü gözlerine, Yol bulup geçiyorken umut eser kalbimde. Meziyet Ak |
Deniz Şehitleri Günü
Deniz şehitleri günü Çanakkale Boğaz'ında, Deniz faciası olmuş bir denizaltımız batmış. O modern donanmamızın adı da Dumlupınarmış, Batışı ile kahrolmuş yüreklerimiz gam dolmuş. Ege Deniz'indeki tatbikattan dönerken, Çanakkale Boğaz'ında Nara Burnu açıkları, Nobalt adında bir İsveç şilebiyle çarpmıştı, Bin dokuzyüz elli üçte acılarla batmıştı. Su geçirmez bir bölmede kalan seksen denizcimiz, Kurtarıcı beklemişler kurtarmak için yapılan, Bütün çalışmalarımız boşa harcanmış zaman, Hepsi şehit olmuşlar böyle kadermiş yazılan. Deniz Şehitleri Gün'ü yazar o gün takvimlerde, O şehit yakınlarının yüreklerinde acı var. Devasızdır onların içlerinde acı var, Oysa şehitlerimizin ruhları huzura doğar. Meziyet Ak |
Denizlerin Gönlünde
Dalgalarda köpükler huzuru animsatır, Düşlerden mutluluğu ruhumuza yansıtır. Dünyanın karmaşası kaybolur gözlerimde, Göz alır maviliğin gülümsersin gönlüme. Nostaljik duygular hep geçmişten seslenirler, Denizlerin gönlünde unutulur kederler, Sabahın seher yeli gece mehtap gülümser, Canlanır hatıralar bakalım hep iyimser. Dalgaların bağrında martılar çocuk gibi, Oynaşan balıkların denizdir tek sahibi, Vapurlar yelkenliler süzülürler sevgiyle, Renk verir yakamozlar görün gönül gözüyle. Deniz ve dalga bana umutla şarkı söyler, Yorulmuş bedenlerde dinlenir düşünceler. Gökyüzü özgürlüğe bilmeden sevdalanır, Duygular köpük köpük mutluluğa uzanır. Meziyet Ak |
Dileğim
Korkutma artık kader yaşamak istiyorum, Yeter artık çileler sevilmek istiyorum. Benimde yok mu hakkım artık güldür diyorum! Gözlerimde yaşlarım severmiyim diyorum. Açarak el Tanrı'dan mutluluk diliyorum, Bir kıpırtı kalbimde gönülden istiyorum. Aşk diye yanan kalbim sevdalara kapandı, Beni yakan şu alem bulutlarla kaplandı. Bir gün kaybolursak eğer umut uçurumunda, Suçlu biz olacağız bu konuda mutlaka. Gün gelipte bizi bulmaya çalışsalarda, Kaybolmamak için azimle çalış çabala. Meziyet Ak |
Direnmeliyiz Kötülüklere
Boğazımda düğümlenirken, Geçmiş acılardan gelen ses. Diyorum ki daha çok erken, Bedenden çıkacak son nefes. Konuşmak istiyorum daha, Bana gülmeyen kaderimle. Sorarım içimdeki ruha, Neden hep kavga eder benle. Yaşayıp nefes almak bile, Bize verilmiş bir hediye. Söz geçirmezsek gönüle, Acaba yaşarız ne diye. Acılara kalem çekelim, Direnelim kötülüklere. İyiliklere yol verelim, El sallayalım hüzünlere. Yüreğimden ses düğüm düğüm, O düğümleri çözülüyor. Yankılanırken düşündüğüm, Diyor iyiler üzülüyor. Sus kalbim konuşmamalısın, Dinlemiyorlar nasıl olsa. Durup sonuca bakmalısın, Kin ölür iyilik bulunsa. Meziyet Ak |
Doğa ve Ben
Sordum uçan kuşa drdin varmı diye? Hürüm ya ne derdim olsun dedi. Aynı şeyi sordum bir kaya parçasına, Hüzünlü bir haykırışla çatlayıverdi. Doğaya sordum aynı şeyleri, Mevsimlerim ayrı güzel ne derdim olsun dedi. Bir akarsu pırıl dertsizdi tertemiz, Bir göl ise bezgindi durgunluktan. Gün doğmuş ne yapalım o doğan günü, Hep aynı yerden görmek zorundaysak. Güzel mevsimleri ne yapalım manatonluk içinde, Düşüncelerimiz içinde yapayalnız kalıyorsak. Bu öyle bir yanlızlık ki sarmış tüm benliğimizi, Biz mi yaratıyoruz acaba yalnızlığımızı, İçimizdeki coşkuyu bir türlü yansıtamıyoruz, Böyle olunca da daha çok yalnız kalıyoruz. Meziyet Ak |
Doğa ve Biz
Kaldırıp başını tabiata bakarsan eğer, Orda görürsün vardır ne güzellikler. Göklere bakınca yüzüne masmavi gülümser, Dağları denizleri havası ne güzel güler. Yeter ki güleryüzle bakalım dünyaya, Olumlu yaklaşalım her hatıraya. Olumsuz bakarsak biz her olaya, Sevgisiz bir dünya çıkar ortaya. Bir denize bakalım gülen gözlerle, Pırıl pırıl dalgaları ulaştırır bizlere. Yakamozları türkü söyler hep sevenlere, Mutluluk ve sevgiyle fısıldar gönüllere. Ağaçlardan rüzgârlar ne şarkılar söylerler, Serenat yaparken kuşlar anlayabilsek ne der. Belki de ağaçları yakıp yıkmayın derler, Koruyalım da doğayı olmayalım derbeder. Fani değildir dünya fani olan insandır, Gelecek nesillere bu dünya kalacaktır. Koruyalım çocuklarımıza miras bırakılacaktır, Korumazsak hepimize inanın yazık olacaktır. Dünyanın ayrı güzel yazı kışı baharı, Yaşama hayat veriyor yemyeşil ormanları. Mani olun yok olmasın duyun yakaranları, Katil yerine koymalı ormanları yakanları. Havası karası denizi ile mutluluk verir, Rüzgârında sevgi eser insanları serinletir. Gecenin yıldızları gökyüzünü şenlendirir, Güzellikleri koruyup yok etmememiz gerekir. Öyle bir zincir ki bu mutlak var bir düzenleyen, Gördün mü incir ağacını bize erik verirken. Canlılarda hiç şaşmaz kurulmuş olan bu düzen, Nası inkâr edrsiniz bu güzellikleri varken. Değerini bilelim doğayı yok etmeyelim, Sevgimizle tabiatı gelin bizde güldürelim. Bu dünyayı hep birlikte daha da güzelleştirelim, Birlik olalım doğayla gelin el ele verelim. Meziyet Ak |
Dost Bahçelerimizin
Dost bahçelerimizin toprağı çiçek açsın, Mutlu gözlerimizin huzuru yok olmasın. Sevgi çiçeklerini saygıyla biz derelim, Gönül penceremize umut çerçeveleyim. Son bulacak kırıklık gülecek hep gönüller, Gül bahçeleri açık insanlara sevgiler. Hayatımız mutluluk gönlümüz çiçek dolsun, Son bulmalı burukluk hayaller yok olmasın. Meziyet Ak |
Dost Polislere
On Nisan polis haftası mutluluklar sizlere, Gerçek polis maksadı huzur vermek bizlere. Sorumluluk almayan hiç polis olmamalı, Kalbi sevgi dolmayan mesleği almamalı. Kutlu olsun gününüz dürüst olan polsler, Her olayda gönlünüz hep umutla gülümser. Dost polisler merhaba sizlere selâm olsun, Kalbiniz doğruluğa mutlak hazır bulunsun. Dürüstçe çalışmayan gönüllüce terk etsin, Mesleğe saygı duyan kişiler kirlenmesin. Şeref ve haysiyetin değerini bileni, Başınıza tac edin adaleti seveni. Adil olmayanınıza yazıklar olsun derim, Adalet yanlısıysan sizleri çok severim. Sevgiler saygılarla kutluyorum gününü, Son verip haksızlığa tutmalısın sözünü. Lütfen ayıklayınız dürüst olmayanları, Bu halk yanınızdadır gönderir saygıları. Vatan'ını koruyan o dost yüreklerini, Kutluyoruz hatanızın bu güzel günlerini |
Dost Sandıkların
Yaklaştımı yanına huzursuzluğun, Çoğalıverir aniden susuzluğun. Yüreğinde bir hasret gerçek dostluğa, Dost sandıkların çeker hep sonsuzluğa. Dostunmudur düşmanın mı güler yüzüne? İnanma yüzüne gülenin hiç bir sözüne. Böyle iyi gün dostları istemiyorum, Ben dostunum diyenlerden hep korkuyorum. Küçümseme çevrendeki hiç bir kişiyi, Bırakarak bencilliği öğren sevmeyi. Doğayı ve insanı sev dostluğu yıkma, İnsanlığa ihaneti bilgelik sanma. Kapılma dünya vermişse olanakları, Verdiği gibi geri alır bir gün onları. Bu emanet bir dünyadır anlamalısın, Emaneti koruyarak yaşamalısın. Benim dostluğum bilin ki bir ışık olur, Kıskançlığa düşman olup umut doludur. Para ünvan şöhret biter kalırsın yalnız, Gerçek dostların eğer varsa gelir apansız. Meziyet Ak |
Dostça Yaşayalım
Bu dünyada nedir paylaşılamayan, Nedir bu kavga gürültüler, Oysa paylaşmak öyle güzel k, Öyle mükemmel ki dostluğu yaşamak. Geli bu günden başlayalım, Kırgınlıklarımızı yana atalım, İçten güzelliği yansıtalım, İnsan ayırmadan dostça yaşayalım. Meziyet Ak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.