![]() |
Aşk Ve Ölüm
Ölüm dediğin ani olmalı Bir anda acı çekmeden Ve hafızlardan çıkmamalı Sırf bu yüzden yaşamalı, Hep sevmeli,sevilmeli insan.. Aşk dediğin ağır yaşanmalı Bir güzel düş gibi Hiç uyanmak istemediğimiz Sırf ölümlere inat Hep gülmeli,üzülmemeli insan 27,02,2006 Öleceğiz elbet Bir aşkın kollarında belki Yarı çıplak Ertuğrul Bayam |
Aşkı Bulmuştum
Ben sende aşkı görmüştüm Yanaklarındaydı gülerken Ağlarken gözlerinde. Ve saflığı bulmuştum Dudaklarından usulca öperken Bol ölümlü düşlerden çıkıp, Sen bende yaşamı bulmuştun. Sevinciydim uykusuz *******inin Umuttum uyandıran o kötü düşlerinden. Artık ne ben aşkı göreceğim sende Ne sen içinde ben olan güzel düşler Döneceğiz bir vakit yaşadığımız mutluluklardan İkimizde bizi bekleyen hüzünlerimize..... Ne garip Hiç yaşanmamış gibi 02,04,2006 Dönmeyeceğiz mi sandın Aslımız hüzün bizim Bizim neyimize aşk Ertuğrul Bayam |
Aşkım
Aşkım Beni her düşündüğünde Dokunuşlarımı Sevişmelerimizi Gülüşlerimizi Ve birbirimizi üzmemek adına Gizli gizli ağlayışlarımızı anımsa Ve unutma ki Ne kadar uzak olursak olalım Seni içimde Bir gül gibi Solmaman için Gözyaşlarımla ıslatacağım 18,07,2006 Yüzümde bir tebessüm olur Sen her aklıma düştüğünde Ve seni hala seviyor olacağım Ölüme gittiğim o karanlık yolda Ertuğrul Bayam |
Av
Korkak bakışları vardı İri yarı cüsselerinde İniltiler vardı sazlıklarda Yaralı bir ördek olmalı Kupkuru gölde Kayıkla bir çocuk oyun oynamaktaydı.. Ertuğrul Bayam |
Avazım Çıktığı KadaR
Avazım çıktığı kadar Nefes aldığım kadar Ağrılarım dinene kadar Toprak olana kadar Seni seveceğim 10,11,2005 Ertuğrul Bayam |
Avuçlarımdasın
Kalbindeyim diyorsun Kanlı ve canlı Söküp aldım göğsümden kopararak Al işte avuçlarımdasın şimdi. Belli belirsizde olsa Düşlerindeyim diyorsun *******im uykusuz şimdi Artık düşlerimde de yoksun. Şiirlerindeyim diyorsun Mısra mısra Neden sonra unutulacaksın Yazmayacağım artık seni Haberin yok. Vakti geldi yalnızlığın Artık gidebilirsin... 20.01.2006 Acıların dili olsaydı İsmini sayıklardı mütemadiyen Ertuğrul Bayam |
Avuçlarında
Avuçlarını ellerime ilk aldığım o gün Kesselerdi bedenimi acımazdı inan Varolmanın en güzel anıydı yaşadığım Ellerinde sonsuza dek, Hayat bulmaktı tek arzum Şimdi Ellerinde bulduğum hayatımı Göz yaşlarımla öldürüyorum Seni yokluğunla sorgulayıp Her gece boşluklarda savruluyorum. Beni sorma,arama Avuçlarında başka aşklar var senin Beni anma,çağırma, Seslenme uzaklardan Seninle bulduğum hayatıma Kendi ellerimle son veriyorum Tutma beni bırak Acılarım tarifsiz olsa da Uzanmadan, arzulamadan bakışlarını Kaldığım şehrin sokaklarında Yitik bir masal gibi unutulayım 11,02,2006 avuçlarında bir hayat vardı senin sonsuza dek yaşamak istediğim Ertuğrul Bayam |
Avun
Ben sende bir umuttum Sana, Mutluluğun kapılarını açıp, Seni korkutan Rüyalarından uyandıracak. Sen içinde Beni yaşamaya korktun oysa.. Şimdi, Yüzümü düşlerinde bıraktım, Avun diye.. 25,03,2006 Yalnızlık bana göre değil Söylemiştim.. Ancak Düşlerinde olabilirim senin Ertuğrul Bayam |
Avun Avuna Bildiğin Kadar Şiirlerimle
Sözler yitip gittiğinde Şiirlerim kalacak seni anlatan Sen, mısralarda hayat bulacaksın Ben şiirlerimde yok olduğum an 26,10,2006 Bir gün gideceğini bildiğim içindi belki de Hep şiirlerime hüzün katışım Şimdi gittiğin o yerde Dayan dayanabildiğin kadar bensizliğe Ertuğrul Bayam |
Avundum
Avundum Sensizliğin seninle olan hayalleriyle Bir fırtına sonrası yağan yağmurlarda Islanmak gibi Avundum Şiirlerim ile Hep adına yazılmış. Aşkların,kırgınlıkların,umutların Yalnızlıkların geçtiği dizelerde Avundum Gökyüzüne bakıp, Düşleyerek gözlerini Yüzer gibi bakışlarında ılık ılık Yarınlardan bihaber yaşayarak seni 19,02,2006 20,12,2006 Beni sevdiğini Düşleyerek avundum Ve katlandım yokluğuna Yoksa mümkün değildi Yaşamak sensizliği Ertuğrul Bayam |
Aydın Sevgi
Bir güldü çöllerde hiç çiçek açmayan Kandan daha kırmızı Hanımelinden daha keskin. Bir gül olmalıydı Sizin sevginiz, Gönlünüzde açmaya hazırlanan Daha bir deli esmeli rüzgâr Dalgalar daha bir hırçın Ve gün daha aydın olmalıydı dünden Ve doğmalıydı güneş, Hiç batmayacağı yerden… Sana olan sevdam Olmadı hiçbir zaman bir heves Alev alev yanıyorken naçar kalbim. Diyen dizelerinizde anlattınız sevdiğinizi Ve “Ar’ı, kalbinde Yar’ı, gönlünde, Har’ı içinde Düşürüpte seven” Bir şiir adamısınız siz Aydın Sevgi Bey’in (Sevgimin Doğası...) (Biz…ÖLÜMÜNE Sevdik) Ve (Seni Çok Mu Seviyorum...! ...? ...) Adlı Şiirlerinden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Aynalar
Hey aynalar söyleyin! Kimin bu hüzünlü yüz? Bu yaşta üç numara gözlük Bu saç, Bu sakal, Bu yorgunluk Söyleyin Aynalar, söyleyin Karşınızda duran ben miyim? 11.03.2006 Yüzümdeki kırışıklıklar Hüzünlü gözlerdir Mutlu, mutsuz sevdalardan bana kalan Ertuğrul Bayam |
Aynalar da Ağlayan Çocuk
Bu yalnızlığıma yağan yağmur Hiç durmayacak mı? Sönmeyecek mi içimdeki bu yangın? *******im sensiz yorgun Ellerim ellerini tutmayacak mı? Hep ayrı yerlerde, Yalnız mı yaşayacağız? Benim gözlerim gözlerine bakıp Sevinçten coşmayacak mı? Söyle canım Bu yalnızlığıma yağan yağmur Hiç durmayacak mı? 21,03,2006 Aynamda üzgün bir çocuk ağlıyor her gece... Ertuğrul Bayam |
Aynaya bak
Beni bulmak istiyorsan Aynaya bak. Kaybolduğum, Huzur bulduğum Yansımasındayım gözlerinin. Bana sorma, Nerdesin diye İçindeyim, O yeşil gözlerinin. 15.12.5005 Sana Ertuğrul Bayam |
Aynı Toprağı Paylaşmak
Yabancı değildi Perdenin ardındaki ağlama sesler İçerde en değerli varlığım Son kez abdest aldırılırken Köyümü ziyaret etmemin Hep iki nedeni vardı Bir düğünleri Bir cenazeleri Ben köyüme Bir ağlamaya Bir eğlenmeye giderdim Oysa bilirdim Bir gün Kendi cenazem için gideceğimi Ve bir gün O perdenin arkasında Bana son kez Abdest aldıracak akrabalarımın Çığlıklarını duyar gibiyim Ben de bir gün Annemle aynı toprağı Nefessiz, Kupkuru Paylaşacağım Bunu bile bile Özlemini çekmekteyim.. 03,01,2006 Acaba ne kaldı geriye Bir aymı bir yılmı Bir aşklık zaman mı? Ne? Ertuğrul Bayam |
Ayrılık
Acısını çektim aşkın Tadını da buldum Yalnızlığında ağladım Bazen de huzur buldum Neden sonra anladım ki Bir ayrılığı unutmanın en kolay yolu Yeni bir ayrılıktır 22,01,2006 Saat: Her aşkın sonu ayrılıktır... Bunu bilerek sever gönül. Ertuğrul Bayam |
Ayrımıyız?
hüzünlerini savurdular sokaklarına yalnızlığın. ağlasın diye ayrılanlar içine acı kattılar. ama rüzgarla gelmiş olmalı gözlerimizde ki bu hüzün yaprak misali uçuşup mutluluk sokağımıza konan şimdi bizde ayrımıyız? 14,01,2006 saat oysa mutluluk yeni tanımaya başladığım güzel bir duyguydu gözlerine baktığımda.. ö.b.d Ertuğrul Bayam |
Ayser Özbakır Tabak
Hiç sevemedim Kaş ile göz arası Yada iki dudak arası Boşa harcanan aşkları Sevgi Özgürce yaşanmalı Dağlarda esen rüzgâr, Ormanların büyük gizemi gibi Oysa Biz öyle sevmiştik ki Aşarak okyanusları Güneşi hapsettik sevgimizle Şimdi Alev alev yanıyor içimiz Ve Gözyaşlarımız ağlıyor Bulut misali. Böyle bir aşkın acısı Elbette büyük olmalıydı Ayser Özbakır Tabak Hanım'ın (Ağlıyor) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Ayşe Adlım
Gelmeni Ne kadar bekleyeceğim? Ve Seni içimde Ne zamana kadar saklayacağım? Haykıramadan ismini göklere Söyle ne zamana kadar Susacağım Ve gözlerim Ne zaman kavuşacak gözlerine Ayşe Adlım Hanım'ın (Ne zaman bakacaksın) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Ayşe Gül
Giderken Düşlerimi de götürmüşsün Yokluğunda Seni Düşleyemiyorum.. Ayşe Gül Hanım'ın (Düşleyemiyorum) Adlı Şiir'inden Esinlenerek Yazılmıştır Ertuğrul Bayam |
Baba Yadigarı
Ne kaldı babamızdan bize Siyah beyaz bir resim Yaldızlı boy aynası Eski radyolu pikap Çifteli tüfek Bir arsa üç yüz metre kare Bir de gözü yaşlı anamdan başka Düzenleme 08,04,2006 Ertuğrul Bayam |
Babanı Anlat
Nasıl bir duygu anlat Senin baban var Konuş biraz Kızdığında, dövdüğünde ağlar mısın? Sevinir misin yoksa? Nasıl bir his evlat olmak Senin baban var konuş biraz Sabah erken mi kalkar? Ne yemek sever, ne içer? Ne zaman yatar? Seni nasıl sever anlat Nasıl bir duygu babanın olması O güveni anlat biraz Benim hatırladığım hiç bir şey yok Babam yok Hadi n olur susma! Biraz daha Babanı anlat. Özlemlerim vardı çocukluğumda. Umutlarımda bir başka bilirdim hayatı. Böyle hüzünlü, böyle duygulu, Böyle acımasız değildi. Özlüyorum bir bir o günleri. Serum lastiğinden sapan yapmayı Mezarlıklarda korkmadan oyunlar oynamayı. Bir kaç arkadaş toplanıp evden gizli denize kaçmayı. Çocukluğumu özlüyorum Çocukluğumu özledikçe Babamı anımsıyorum hayal meyal Ve o hayal meyal insanı. Babamı özlüyorum Şimdi mezarı bile bilinmiyor ilgisizlikten Yani oturup ta başında ağlayabileceğimiz Dualar okuyacağımız bir toprak bile yok Tek bildiğim bir çam altında yattığı... Ertuğrul Bayam |
Bağışla Beni (Deneme)
Bağışla beni Gidiş dönüş almadım biletimi Bu gidişimin dönüşü olmayacak Beni sana getiren otobüs Son seferini yaptı Bir daha şehirler arası yol almayacak Bağışla beni Artık Sana harcayacak zamanım da kalmadı 27,10,2005 Ertuğrul Bayam |
Bahar
Kapımı çalan rüzgâr değil mi? Yoksa Yoksa bahar mı bu gelen? Hey! , Dışarısı yemyeşil Şu çiçeklere bakın Sarı, kırmızı, pembe, mor Hey! , Şu çocuklara bakın Nasılda oynaşıyorlar sokakta. Açıl ey pencere, Serin esen rüzgârlarla. Girsin odama denizin yosun kokusu Açıl ey sokak kapısı açıl Görmeliyim ansızın gelen baharı Koşmalıyım, Çimenlerin üzerinde yalın ayak. Uzanmalıyım, Hissetmeliyim serinliğini Çıldırmalıyım neşeden Gördüğüm için Bir kez daha baharı Kana kana akşam olmalı Elini çekmeli güneş sokağımdan Sonra, Sonra ay çıkmalı gökyüzüne Şarkılar söylemeli yıldızlar hep bir ağızdan Ve şarkılar neşeli olmalı Ertuğrul Bayam |
Baharda Ölmek
Çıkıp sokağa seyret Çiti kırılmış bahçeyi Kaldırımdaki arabaları Üzüm sarmaşığının, Dolanmasını kamelyaya. Karşıdan gelen insanları Çocukların oyunlarını seyret Neşeli, mahzun, ağlamaklı. Evinde bekleyeceğine ölümü Çıkıp sokağa, seyret Gelecekse ölüm baharda gelsin... 1997 Ertuğrul Bayam |
Baharda Ölmek 2
Belki bir bahar akşamı öleceğim Sıcaktan açtığım balkon kapısından girip ölüm yaşıma aldırış etmeden alacak canımı Belki de kim bilir Baharı bile göremeyeceğim... 1997 Şiirlerimden Ertuğrul Bayam |
Bak Bana
Bana bak içim ısınsın Buzları erisin katı duygularımın Sana olan öfkem son bulsun Bana bir kez bak Yaptığın ihaneti unutturmasa da Bak bana Yüzünden havalansın en ürkek kuşlar Mevsimler, zamanlar değişsin Bana bak Kimseye değil Ben anlarım içindeki yalnızlığı O yalnızlığı yaratan ben değil miyim sanki? Koparırcasına içimi bak Acıtırcasına, Yırtarcasına Son bir kez bak gözlerime Bakışlarında aşkı bulayım Bakışlarında öldür beni Öldür de huzuru bulayım 12.11.2005 Ertuğrul Bayam |
Bak Halimize Ve Ağla
Sen hep beni sadakatimden sevdin Ben seni çocuklarımın anası olacaksın diye Şimdi bak halimize ve ağla Ben 33 yaşında hiç evlenmemiş Aşklara İhanet eden bir adam Sen başkasının çocuklarına Bir ana Bir yar oldun 04,10,2005 Ben vazgeçtim artık biraz da sen ağla Ertuğrul Bayam |
Baka Kaldık
Gitti Yetişemediğimiz mutluluk vapuru Uçuştu ardı sıra köpükten martılar Dalgalar,sandallar,insanlar Baka kaldık, Küçük bir liman da Çaresizlik avuçlarımızda sımsıkı.. 30,11,2005 22,14 Ertuğrul Bayam |
Bakışları Yaşamak,Yokluğu Ölümüm İçin Sebebim Olan
Adında saklı kalacak Sevişlerimin Dokunuşlarımın gizemi Gözlerini kapatıp Her heyecan duyduğunda Aklında sadece ben olacağım Ve bende Yarım bir hayatın Bekleyişleri bir ömür Vuslatsız zamanlarda yitip gidecek Biliyorum Yetmeyecek düşlerin avuntuları 27.10.2006 Bakışları yaşamak, Yokluğu ölümüm için sebebim olan Seni seviyorum……………………..sonsuza kadar Ertuğrul Bayam |
Bakışlarında
Asılıp kaldım, Bakışlarının duvarında Gülsen, Bırakacaktım kendimi, Neşeyle öleceğim, Uçurumlara. 19.12.2005 Sana Ertuğrul Bayam |
Balık
Oltanın ucunda çırpınan Bir hayatın son buluşu Karada cellâtları Kılıçları oltaları Sallar denize suçlu suçsuz Vapurların seslerinden Acılarını duyamayız Haykırışlarını da Oysa bir düşünsene Kendi yaşama sevincini Ertuğrul Bayam |
Bana Göre Değil
Yalnız kaldığımda anladım ki Bana göre değil yalnızlık Ben gönül adamıyım Ama mutlu, ama mutsuz birini sevmeliyim Bana göre değil anladım Bir başına surat yapmak aynalara Sabahları tıraş olmadan sokağa çıkmak İnsanlarla sohbeti kesmek Çalmayan telefonlar taşımak Ve şiirler yazmak olmayan sevgiliye Anladım bana göre değil Yalnız kalmak. Ertuğrul Bayam |
Bana Gül Deme! !
Bana gül deme! İçimdeki aşkların yorgunluğu bilmiyorsun Ve kırgınlığımı hayata Benden kaçtığın gibi Senden kaçmalıyım Yakalanmadan Bir gece gibi, Aydınlığa.. Yada Bir yıldız kadar uzaklaşmalıyım Elini her uzattığında Tutacak kadar yakın hissettiğin Ama asla tutamayacağın Duvarlar ördün aramıza Benim yaşantımla sıvanmış Kızdığın beraberliklerimin Sitemleriyle süslediğin.. Duvarlar ki Bizim hiç yıkamayacağımız.. Bana gül deme Neden bilmem yüzüm tutmuyor Kendime kızıyorum Sen gül deyince. 27,02,2006 Sana gülemem Elimde bir as iki kız varken Bu yalancı oyunda Ertuğrul Bayam |
Basma Perde
Bir akşam Bir bakacaklar susmuşum Basma perdeye takılı kalmış gözlerim Öyle uzanmışım yatakta Bembeyaz kesilmiş bedenim Bir akşam, Durulacak içimdeki fırtınalar Artık hiç hüzünlenmeyeceğim Yıldızlar göğe çıkınca Batınca hüzün gemisi Susacak dilim, Susacak ellerim Bir akşam Şiirlerim bir kenarımda Ölüme dair yazılarım, mısralarım Herkesi ağlatacak Anlayacak her insan beni Sen de anlayacaksın elbet Bir akşam, Basma perdeye takılınca gözlerim Ertuğrul Bayam |
Bayramlar Böyle Değildi Eskiden
Bayramlar böyle değildi eskiden Bir sevinç dolardı küçük kalbime Bir telaş ki uykularımı bölen Yeni elbiseleri hazırlayıp Sabahı beklemek heyecanla Şeker toplamak evlerden Para toplamak el öpüp Bayramlar böyle değildi eskiden Çocukluktan mı bilmem Hüzün olmazdı, yüzüm asılmazdı Bir sevinç dolardı küçük kalbime Bir telaş ki uykularımı bölen 7 NİSAN 1998 Tüm müslüman aleminin bayramını kutlarım... Ertuğrul Bayam |
Bekleme
Bekleme beni Yere düşmek için yarışan Sabırsız, Nisan yağmurları gibi.. Ne umut et, Ne sevinç duy, Ne de heyecanlan. Beni bekleme! Gelmeyeceğim... 13,12,2005 20,16 Sana Ertuğrul Bayam |
Beklemeliyim
seni anlatacak yeni kelimeler bulmalıyım güzelliğinin mısralarda çözüldüğü. yeni şiirlerle hayat bulmalıyım yüzümü güldüren tebessümlerini kendimi yollara vurup tekrar gülebilmek için aramalıyım.. sormalıyım seni soğuktan üşüyen küçük bir kuşa kanatlarını ısıtıp avuçlarımda ağlamalıyım kendi çaresizliğime.. bile bile öleceğimi seni düşünerek yaşamalıyım. baharı özlerken kış mevsimi kapımı açık tutmalıyım beklemeliyim dönmeni kuru ayazda bilsemde öleceğimi... gerçekleşmeyen düşlerimde umut etmeliyim beni sevmeni ellimin tersiyle silip gözyaşlarımı bakıp bakıp resimlerine beklemeliyim gelmeni.. 20,01,2006 saat: ölümün iki yüzü vardır biri seni severken ölmek biri sensiz nasılsa öleceğim bir gün bırakta senin yanında öleyim bir ölümü çok görme bana... Ertuğrul Bayam |
Beklenen
kimse vazgeçilmez değildir sevdiğim sen de,ben de Annen, Baban,Kardeşinde vazgeçilmez olan ölümdür sen ondan vazgeçsende o senden asla vazgeçmez... 21,01,2006, saat: soğukluğuyla durur gözümün önünde ölümü görüyorum kapatsam gözlerimi anladınmı neden uyuyamadığımı? Ertuğrul Bayam |
Beklerim Seni
beklerim seni mevsimler, değişsin umrumda değil çalmasın telefonum kapım açılmasın seslenmesin kimse, ismimi inan umrumda değil nasılsa biliyorum bir gün ansızın hiç olmadık bir anda karşıma çıkacağını ben seninle yaşarım sensiz geçen zaman boşuna 23,12,2005 saat: bir sözün bir ömür bekletir beni dedin ya gelirim bilirim gelirsin Ertuğrul Bayam |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.