![]() |
Dut yemiş bülbüle dönmüş bu sevdâ...
Hava atmak bütün işi ve gücü Yüzünde bir maske,dersin ki öcü Bir mâzi çıkmazı,yolun her ucu Dut yemiş bülbüle,dönmüş bu sevdâ... Takınmış pozların,tümünü yine Pazara çıkarmış,yününü yine İlân etmiş hayret,ününü yine Dut yemiş bülbüle,dönmüş bu sevdâ... Değişmez inadı,değişmez huyu Mezarı olacak,kazdığı kuyu Yine haram etmiş,gece uykuyu Dut yemiş bülbüle,dönmüş bu sevdâ... 23-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Düş Sâkinleri Sokağı...
Düş Sâkinleri Sokağı'nda, Satışa çıkardım,hâtıralarımı Beşi beş kuruş etmiyor nasılsa! Ne ihâle,ne açık artırma; Satıyorum,hâtıralarımı; Satıyorum,hâyallerimi! Yok mu alan? Ne umut kalmış,bu hâtıralarda, Ne de en ufak; Bir sevgi kırıntısı! Adam olmaz güzelliklerin; Çirkin emellerine uğradı kalbim! Gönlüm; Onbeş'inde âşk'ı yaşayan; Bir delikanlı değil,artık! Artık,kırıyorum şiir yazan kalemimi! Kırıyorum,ince bir dal gibi,zamanı! Düş Sâkinleri Sokağı'nda; Düş kuramaz oldum! Düşünemez oldum! Satışa çıkardım,hâtıralarımı; Satıyorum,hâyallerimi, Yok mu alan? Alan yok mu? Oktay Zerrin22-04-2005-Bafra. Oktay Zerrin |
Ellerimi açtım kucak mesafesinde...
Ellerimi açtım Kucak mesafesinde Sınırsız Sevgi özlemiyle Koş kollarına Ve Sarıl Delikanlı boynuma Dikkat et ' Ağaçlar ayakta ölür ' Derler hani Ama Ölmesin sevgimiz Öyle bir sarıl ki Yere basan ayaklarımız Yerden kesilsin Dursun nefesimiz Sussun Bulutları delen Yağmurlar Öyle bir bakışalım ki Sunalar Türkü söylesin Yapraklar İbadet ederek Sallansın Sus Konuşma artık Dinle bak Kalbimiz konuşuyor Bu gece Yorgan yerine Yıldızları Mehtabı Ay-ışığını Örtelim üstümüze Heyttt be Var mı yan bakan Gönlümüze... 27-10-2006-BAFRA Saat: 22.53 Oktay Zerrin |
Ellerin yâri olursan...
Beynine balyozu, çakarım senin Vallahi çıranı, yakarım senin Dünyayı başına, yıkarım senin Gidip de ellerin, yâri olursan... Vururum yüzüne, şu beş kardeşi Gözüne sokarım, alevli şişi Ya kör yaparım ya olursun şaşı Gidip de ellerin, yâri olursan... Her gece sabaha kadar beklerim Gönlümün derdine, bin dert eklerim Kan ağlar artık hep, gözbebeklerim Gidip de ellerin, yâri olursan... 10-08-2005-sAAT:05.00 Oktay Zerrin |
En güzel gülleri,sana topladım
En güzel gülleri,sana sakladım Güllerde aşk'ımı,seni kokladım Kalbimde sevgine, bir yer sakladım Mavi bulutlarda,uçar gibiyim... Sarı olan gülü,saçlarına tak Kırmızı güllere,dikkatlice bak Sanki mutluluktan,kalbim duracak Aşk'a kollarımı,açmış gibiyim... Pişmanlık duygusu,yoktur içimde Ömrümü harcadım,aşk'ın peşinde Bir,iki,üç değil; her seferinde Hep seni içimde,yaşar gibiyim... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Eyvah
Uzaktan göründü, eller cebinde Gülerken, gül açar sanki leb' inde Bir de ay-yıldız var, güzel kep' inde Ben ona gönlümü kaptırdım eyvah... Gözleri, göz değil, gözaltı hapsi Kirpikler deseniz, ok olmuş hepsi Allah' ım günahtan koru bu nefsi Ben ona gönlümü kaptırdım eyvah... Adının hükmü yok, bir âdem işte Yanağı gamzeli, bir bâdem işte Kalbimi fetheden, bir beden işte Ben ona gönlümü kaptırdım eyvah... Öyle bir bakışı var ki pes dedim Yalvardım Allah' a, bir nefes dedim Böyle bir sevdaya, can kafes dedim Ben ona gönlümü kaptırdım eyvah... 20-02-2006-Saat: 00.20- BAFRA Oktay Zerrin |
Ezan susmaz, bayrak inmez...
Ezan susmaz,bayrak inmez İmânsızlar,bunu bilmez Şehit olan,asla ölmez Vatan benim,ben vatanım... Bayrağımız ay ve yıldız Bu ne demek,bilmez soysuz Seviyorum onu,sonsuz Vatan benim,ben vatanım,,, Evim,barkım,mekânımdır Sığınacak,limanımdır Hem anam hem de babamdır Vatan benim,ben vatanım... 14-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Fildişi kuleler
Fildişi kulelerde sakladım, En bâkir sevgileri! Gönül kahvesi'nde sabahladım, Bir çift güzel bakış için! Papatya falı baktım,şiirlerden! Yıldız,yıldız ışıttım,gönül penceremi! Çektim hüzünlerin ipini,bir kalemde! Bir gözümden,yaş aktı, Bir gözümden,öfke! Ben böyle değildim, Bundan yıllar önce! Kağıttan uçaklar,yapardım! Kağıttan gemiler! Çocukken bile,üstüme geldiler! Buna rağmen, Ne, rüzgar kesti hızımı, Ne de art niyetli insanlar! Kendine yetmesini öğrendi kalbim! Öğrendi kalbim, Kanayan yarasına,tuz basmayı! Fildişi kulelerde sakladım, En bâkir sevgileri! .. Oktay Zerin.28-03-2005/Bafra. Oktay Zerrin |
Gece,gelme üstüme!
Gelme üstüme,gece! Gece; gelme üstüme,üstüme! Gönlümün gel-gitlerindeyim! Nedir bu çektiğim,*******den? Yıllar öncesi, Gece gözlü bir kadındı, Kapımı çalan! Saklambaç oynadığım; Arkadaşımın da soyadı gece'ydi! 'Geceleyin bir ses çalar kapımı! 'diyen; Şair de mi gececiydi acep? Dün gece, Bu gece, Yarın gece, Bir pencere açıyorum, Yıldızlara uzanan; Her gece! .. Oktay Zerrin.04-04-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
******* yol aldı
******* yol aldı sabaha doğru Ben hala yorgunum,hala uykusuz Dinleyin yıldızlar,size bir soru Ben niçin yorgunum,niçin uykusuz Gözlerim kan doldu hep ağlamaktan Farkım yok rüzgarda uçan yapraktan Rüyaları zaten unuttum çoktan Ben niçin yorgunum,niçin uykusuz Gönlüm yalvarıyor sev diye bana Kalbim nazlanıyor sevgiden yana Söyleyin ne olur Allah aşkına Ben niçin yorgunum,niçin uykusuz... Oktay Zerrin |
*******...
Gözümün önünden savulup, gidin Sizi sevmiyorum artık ******* Gönlümün köşkünden, ferâgat edin Sizi sevmiyorum artık *******... Gökten yıldızlar mı verdiniz bana? Gonca gülleri mi derdiniz bana? Hatır mı, gönül mü sordunuz bana? Sizi sevmiyorum artık *******... Nasıl da çaldınız ömrümden, ömür Ekmek tadı vermez, pişmemiş hamur Yüreğim sevgisiz, hislerim çamur Sizi sevmiyorum artık *******... Sattım anasını zevkin, sefânın Tiryâkisi oldum, türlü cefânın Kaybettim izini âşkın, vefânın Sizi sevmiyorum artık *******... İnancım kalmadı, bomboş saygıya Kan ağlıyor kalbim, biten sevgiye Yer yok hayatımda, sahte övgüye Sizi sevmiyorum artık *******... 03-12-2005-BAFRA Saat: 23.00 Oktay Zerrin |
Geçerim!
Geçtiğim yollara,mayın döşense Bilsem öleceğim; basıp,geçerim Sana olan âşk'ım,'yalan'dır dense Bu sözlere gülüp; kızıp,geçerim... Bu âşk'a ettiğim,yemin bozulmaz Kalbime başka bir,isim yazılmaz Gönülden sevenler,hemen üzülmez Bir şarkımı daha; yazıp,geçerim... Gönül gurbeti'nde bırakma beni Kalbim dün'kü gibi,seviyor seni Unutmak kolay mı,o ilk bûse'ni Engeller korkutmaz; ezip,geçerim... Oktay Zerrin.04-02-1993.Bafra Oktay Zerrin |
Gelincik tarlası'nda,çiçek açtı sevgimiz!
Gelincik tarlası'nda; Çiçek açtı,sevgimiz! Gözlerimiz,gönül ufku'nda; Sohbeti koyulaştırdı! Böyle başladı,herşey; Kaş,göz,kirpik; Selâm'a durdu,âşk'ımızı! Toprak,cemre'yle sevişirken; Şarkılar,alaturka'laştı,gönlümüzde! Yıldızlar,telâş'a kapıldı! Ay,mehtap'la köşe-kapmaca oynarken; Hâtıralar; Sevinç yumağı'na döndü! Gönül Dağı'nda; Sevgi çiçekleri açtı! Siyahlar,beyaz'a, Beyaz'lar,mavi'ye, Mavi'ler; Efsûnlu güzellikler bıraktı,her yere! Duygular şâh'a kalktı, Mutluluklar Ülkesi'nde. Sevgiler; Hüzünleri,göz-hapsi'ne aldı! Çaldı,davullar; Gümbür,gümbür dört bir yan'da! Ve; Sevgiler,ilân etti; Hükümranlığını,gönüllerde! .. Oktay Zerrin28-04-2005-Bafra. Oktay Zerrin |
Gelir sana..
İki elini koy başına,düşün Unutma,yenilmez eti her kuşun Elbet bir inişi vardır,yokuşun Gözyaşı,pişmanlık ar gelir sana... Bir dertten kurtulsan,ikincisi var Acımaz hâline,ağlatır yıllar Teselli eylemez şarkılar,fallar Şu koca kâinat,dar gelir sana... Yavan ekmek ye de hâline şükret Kimlere yaramış söyle şan,şöhret? İşte vatan,bayrak,işte hürriyet Başka bir özgürlük,zor gelir sana... Çoluk-çocuğunun,nafakasını Verme sigaraya tâviz ve canı İçki ve kumarı,çok iyi tanı Keyif veren madde,yâr gelir sana... Öğret çocuğuna,dürüstlük nedir Deki'bayrak,vatan,Türk hazinedir' Şehit olmak şeref,bir nişânedir Simsiyah bulutlar,mor gelir sana... Diline,dinine sahip çık koçum Haram lokma varsa,deme ki'açım' 'Fedâ bu canım'de,'Türkiye'm için' Bütün yok'lar Hak'tan,var gelir sana... 16-05-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Gerek Yok! ..
Gurbet benim,ben gurbet Yalnızlığa her dâvet Yaktı beni bir âfet Başka söze, gerek yok! Akıl,izân koymadı Üzmelere,doymadı Sevmedi ve saymadı Başka söze,gerek yok! .. Âşk doluydu,önceden Gülerdi,pencereden Ruh'u vardı,inceden Başka söze,gerek yok! Yıktı,gitti dünyamı Mahvetti,her hülyâ'mı Deşti,gönül yaramı Başka söze,gerek yok! Hep banaymış,çalım'ı Kırdı,gönül dalı'mı Unuttum ben,adını Başka söze gerek yok! Oktay Zerrin-03-07-2004-Bafra. Oktay Zerrin |
Gönlümde kıyamet kopar vallahi...
Benden ayrılırsan neler mi olur Aklım bir delilik yapar vallahi Allah'ım kolunda eller mi olur Gönlümde kıyamet kopar vallahi... Gözünün yaşına bakmam o zaman Dörtten fazla kurşun sıkmam o zaman Hapismiş, cezaymış takmam o zaman Gönlümde kıyamet kopar vallahi... Yolda mı buldum ben, söyle bu aşkı? Falda mı buldum ben, söyle bu aşkı? Çölde mi buldum ben, söyle bu aşkı? Gönlümde kıyamet kopar vallahi... Manşet mi yapacak, yapsın be Basın Seninle olmuşuz, nasılsa hasım Dinmez artık benim ebedi yas'ım Gönlümde kıyamet kopar vallahi... Sevgi dolu yürek vermiştim sana En güzel gülleri, dermiştim sana Kaç kere ' dikkat et ' demiştim sana Gönlümde kıyamet kopar vallahi... 11-06-2006-Saat:17.13 Oktay Zerrin |
Gönlümün Dağları
Verdiğim tâvizler,yetti canıma Kalmadı tahammül,sabır yarına Ne çıkacak baksam,kahve falı'na Gönlümün dağları,yıkılmış benim... Havasında değil,gönlüm bu sıra Yanıyor sanki,şu kalbimde çıra Küstüm yaşamaya,küstüm yıllara Gönlümün dağları,yıkılmış benim... Kafesinden alıp,saldım kuşları Bahar mevsiminde,tattım kışları Kalbim hedef oldu,yedim taşları Gönlümün dağları,yıkılmış benim... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Gönlümün Mecliste dayısı...
Muhtarı,âzayı,vekili boşver Gönlümün Mecliste dayısı,sevgi Torpil,rüşvet,parti,akılı boşver Gönlümün Mecliste dayısı,sevgi... Eylemi,grevi,lokavtı boşver Zinciri,bıçağı,pankartı boşver Şopen,Bah,Bethoven,Mozart'ı boşver Gönlümün Mecliste dayısı,sevgi... Ne sağcı,ne solcu ne de liberal Her zaman hükümdar,her zaman kral İnsanca düşünmek,tek şart ve kural Gönlümün Mecliste dayısı,sevgi... Oktay Zerrin |
Gönül bahçemdeki, en güzel yerde...
Karasevda denen bir çiçek açtı Gönül köşemdeki, en özel yerde Bir kelebek uçtu, bir böcek uçtu Gönül bahçemdeki, en güzel yerde... Güllerin üstüne, yıldızlar düştü Mutluluk ve hüzün, âşkı bölüştü Mehtap, ay- dedeyle tutup, öpüştü Gönül bahçemdeki, en güzel yerde... Kor oldu bu âşkım, yaktı tenimi Erciyes'in karı, üşütmez beni İnan ki beklemem, başka birini Gönül bahçemdeki, en güzel yerde... Güzel bir âşk doğdu, nur topu gibi On sekiz pâreli, sûr topu gibi Sar beni, sarmala kar topu gibi Gönül bahçemdeki, en güzel yerde... 25-11-2005-BAFRA Saat: 23.40 Oktay Zerrin |
Gönül Cenneti'nde Bir Melek Sevdim!
Gönül Cenneti'nde bir melek sevdim Sevinçten şarkılar söylemekteyim Gönül Bahçesi'nde,bir çiçek sevdim Bu âşk'a ümitler beslemekteyim... Gizlemek gelmiyor,bu âşkı el'den Çaldı yıllar yılı,bu kâlp her tel'den Sonunda anladı,gönlüm güzel'den Ben o meleği,hep özlemekteyim... Gülecek kaderim varmış, demek ki Bundan sonra mutlu olurum,belki Kimseyi sevmedim,böyle inan ki Bu âşk'a, ömürler dilemekteyim... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Gönül denen sahnede!
Kızılca kıyametlerin koptuğu,bir tûfan yeridir,bugün kalbim! Adı konmamış sevdâların burukluğu var hercâi gönlümde! Kan gövdeyi götürmüş,duygu pazarı'nda! Gözyaşları,kalbine dikenler batmış bir gül'ün kopyası sanki! Sanki kirpiklerim,fersiz vücûduma inen,hâin bir hançer! Ve; Ateşlerde can veren garip bir kuş'tur sevgi! Sevgi,yıllardır dudaklarımın terennüm ettiği,ilâhi bir dua! Ayrılık; ayaklarıma pranga olmuş,demirden bir halka! Yüreğimde,sitemlerden örülmüş,hasret hücreleri! Git başımdan,korku! Git başımdan,yalnızlık! Yüreğim dayanmaz benim sevgisiz bir âşk'ı taşımaya Bana göre değil hüzün! Bana göre değil,mutsuzluk! Ben; ızdırap çeşmesi'nden zehir içecek adam değilim! Ben doğarken ağlamışsam da tüm insalar gibi; Anne'min cennet kokan,ilk öpücüğüyle yıkanmışım! Tatmışım,ilk sevgi cemresi'nin sıcaklığını,daha o zaman! O zaman,bu zaman,ne zaman derken; Derken bir mutluluk filmi çevirmişim,usta bir oyuncu edâsıyla! Rolümü iyi oynamışım,bazen de yanlış oynamışım! Gönül denen sahnede,sevdâ rolleri almışım! Kimi zaman, başrolde; Kimi zaman da, Bir figüran! İşte böyle gelmiş,böyle geçmiş,yıllarca zaman! Bir kalemde sildim,mâzi'deki yanlış rolleri! Yaktım filmleri! İnsanca,yüreklice yaşamakmış,en güzeli,sevgileri! Kızılca kıyametlerin koptuğu,bir tûfan yeridir,bugün kalbim! Adı konmamış sevdâların,burukluğu var,hercâi gönlümde! .. Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Gönül hücresinde bir tutuklu...
Seni; Sensizliğe,mahkûm ediyorum Seni; Bensizliğe,mahkûm ediyorum! Suçlu,ayağa kalk! İtiraf et,herşeyi, Kalbimi,yıllarca yaktığını, Gözlerime; Sevgisiz baktığını, Beni, Sensiz bıraktığını anlat! Anlat bana,yüreklice, Gazozuna bir âşkı! Gönül verdim,gönülden, Ömür gitti,ömürden! Güzeldin, Gonca gülden! Şimdi; Dikenlerin kaldı,yalnız! Dikenler ki; Kalbime batırıp,duruyorsun! Belki de bu yüzden, Batıyor,batıyorsun! Yalanların; Yalan olmaktan çıktı! Sıradanlaştı tavırların! Yabancılaştı,bakışların! Kirpiklerin bile; Emanet gibi duruyor! Senin olan, Ne var ki bu âşkta? Karanlık düşüncelerin; Genel Merkezi olmuş,kalbin! Ruhunu; Şeytana satmış gibisin! Soğuk bir mezar,bakışların! Gün ortasında, Gece gibisin! Hem de; Evliymişsin,iki çocuklu! Seni; Tüm dünyaya, İlân ediyorum; Yeni adın: Gönül hücresinde,bir tutuklu! 2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Gördüğüm her rüyâ'da...
Gördüğüm her rüyâ'da Daldığım her hülyâ'da Gönlümdeki dünya'da İnan ki tek sen varsın... Fal gibi,niyetimde Âşk'a her dâvet'imde Bu gönül cenneti'mde İnan ki tek sen varsın... Bahar'ımda,güz'ümde Gece'mde,gündüz'ümde Her beste'min sözünde İnan ki tek sen varsın... Oktay Zerrin-Bafra. Not:Bu şiir,Samsun Kültür Bakanlığı Devlet Türk Müziği Koro Sanatçısı,bestekâr,sn,Cengiz Cermen tarafından,nihâvend makamı'nda bestelenip,TRT Radyo ve televizyonları'nda okunmuştur.Oktay Zerrin. Oktay Zerrin |
Gördüm...
Ömür yarı oldu, daha ne olsun? Dikeni de gördüm, gülü de gördüm Şükürler Allah'ım, sana hamdolsun Akıllı da gördüm, deli de gördüm... Deliler yaşamaz, köşkte ve handa Akıllılar desen, âlem cihanda Cehennem bir yanda, cennet bir yanda Peruklu, türbanlı, keli de gördüm... Devletin malını, çar-çur edenler Parayla insanı, meşhur edenler Göz zevki diye, et teşhir edenler Bal-şeker, zehirli dili de gördüm... Gelen-giden vurmuş, ' yıkın ' diyerek Koca gemileri, ' yakın ' diyerek Yere mendil serip, ' bakın ' diyerek Ağlayıp, dilenen eli de gördüm... Kendini Zühre'yle, Tâhir zannedip Kırkında azanı, mâhir zannedip Her şiir yazanı, şâir zannedip Methiyeler düzen, dili de gördüm... Akar gözyaşımız, hep oluk-oluk Nereye çıkacak, ah bu yolculuk? İşimiz, gücümüz şuculuk-buculuk Kardeş kavgasında, ölü de gördüm... 21-08-2005- BAFRA Oktay Zerrin |
Görmedim...
Ayışığı oldun,*******ime Heceler düşürdün,hecelerime Rastladım âşk diyen,nicelerine Senin gibi târif,eden görmedim... Mutlulukla örttüm,çirkinlikleri Sevginle yaşadım,zenginlikleri Papatya,gül,çiğdem,gelincikleri Senin gibi güzel,deren görmedim... Yuvasını yıktım,hüzün kuşunun Müptelâsı bendim,sabır taşının Takipçisi oldum,gönül işinin Senin gibi candan,seven görmedim... 15-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Gözlerindedir!
Gönül dağlarında,zirveye çıktım Sevgi çiçekleri,dermeye çıktım Mutluluk sözünü,vermeye çıktım Kalbimin ilâcı,gözlerindedir... Bağladım gönlümü,sevginle senin Her zaman aklımda,hep içimdesin Yeminle,yalanla işim yok benim Kalbimin ilâcı,gözlerindedir... Çaresiz günlerin,etkisindeyim Hicâz güftelerin,bestesindeyim Târifsiz hislerin,ötesindeyim Kalbimin ilâcı,gözlerindedir... Oktay Zerrin-26-10-2003-Bafra Oktay Zerrin |
Gülüm...
Hava atmaya mı geldin dünyaya? Senin de ununu elerler,gülüm Kendini unutup,dalma hülyâya Senin de kalbini delerler,gülüm... 'Yağmursuz topraktım,kuraktım'deme 'Bir zamanlar,âşktan ıraktım'deme 'Melekler kadar saf,berraktım'deme Kimseler inanmaz gülerler,gülüm... Vedâ mendilini,çıkardım bir kez 'Yapma,etme'diye,yakardım bin kez Başını kaldırsan,bakardım son kez Senin de adını silerler,gülüm... 10-07-2005-BAFRA Saat:03.22 Oktay Zerrin |
Günaydın çocuklar
Günaydın çocuklar! Bugün yine yollar,okulla birleşiyor! Tüm sıralarda,sevgi çiçekleri açıyor! Tüm öğrenciler,tahta üstündeki, O mavi ve kartal bakışlı Atatürk'ü selamlıyor! Ata'm,ara-sıra göz kırpıyor,sevecen bakışlarla! Sınıftaki öğretmenler onun önünden geçiyor, Sanki bir vefa resmi geçidi var,tüm sınıflarda! Günaydın çocuklar! Sevgisizliğin ölüp,ölüp dirilmesine geçit vermeyin! Geçit vermeyin,körpe beyinlerinizin köreltilmesine! Sevgi, sizin gözbebeklerinizde kıbleye duran inançtır! Saf bakışlarınız,seven yüreklerinizin imzası, Terleyen minik elleriniz,mutluluğun çeşmesidir! Günaydın çocuklar! Çocuk demeye pek varmıyor nedense dilim! Çocuk ötesi düşüncelerle dopdolusunuz aslında! Hepiniz birbirinizden zeki,çalışkan ve dürüstsünüz! Günaydın çocuklar! Yarının modern Türkiye'sinin onurlu dev adamları! Minik kalplerinize sarmışsınız ay-yıldızlı bayrağı! Vatan aşkıyla,siper etmişsiniz körpe göğüslerinizi! Günaydın çocuklar! Tüm güzellikler,sizden örnek almış,güzelliği! Sizde mevcut,örnek insan olmanın örneği! Günaydın çocuklar, Çocuklar,günaydın, Günaydın! ... Oktay Zerrin.Bafra. Oktay Zerrin |
Güzel(eşim Aysel'e)
Gönül meclisinde çaldım sazımı Nota güzel,usül güzel,ruh güzel Bir güzelin biri aldı aklımı Sözde güzel,yüzde güzel,şûh güzel... Sağımı,solumu,yön'ü şaşırdım Haftaları,ay'ı,gün'ü şaşırdım Bugün'ü şaşırdım,dün'ü şaşırdım Gönül sarayımı,yıktı şâh güzel... Vuslat hançeriyle, deldi kalbimi Sevinç gözyaşıyla,sildi kir'imi Elimden alamaz,kimse yâr'imi Onunla her gece,her sabah güzel... Aşk'ı baldan tatlı,âb-ı hayattı Bana Allah'ımdan,büyük murat'tı Sevgisi Sakarya,Dicle,Fırat'tı Dünyadan,Ay'dan fersah,fersah güzel... 'Ay'gibi,'sel'gibi tatlı bir şeydi Adı ne Fatma'ydı,ne de Ayşe'ydi Gönlümde yaşayan,güzel Aysel'di Sanki Taç-Mâhal'deki,o'ydu mâh güzel... Oktay Zerrin.2004-Bafra. Oktay Zerrin |
Hayat sevmek,sevmek hayatmış...
Lâcivert akşamlarda; Gözlerindeki ışığı gördüm! Oturup, Saatlerce düşündüm! Yalnızlık cellâdının, Acımadan çektim ipini! Aldırış etmedim, Tepeden bakan insanlara! Gözlerini bağladım ayrılığın! Hüzünleri,darağacına çektim! Tükürdüm; Cümle yalnızlıkların suratına! Tereyağından kıl çeker gibi; Çektim elimi,kolumu; Duygusuz düşüncelerden! Uzaktan el eden, yabancıların; Bakmadım yüzüne! Sırt çevirdim,korkak hislere, Çiçek açan sevgileri, Bir kucakladım; Pir kucakladım! Sevinç gözyaşlarıyla suladım; İnsanlık açan çiçeği! Gökyüzü sükût eyledi; Ölümsüz âşkımıza! Yıldızlar'dur'dedi; Yaklaşıp,yanımıza! İklim,coğrafya değişti, Yeşerdi, gönlümün bozkırları! Mutluluk şarkıları, Yerleşti,dudaklarıma! Sevgi yağmuru yağdı; Gönül topraklarıma! Anladım ki; Hayat sevmekmiş,hayatı; Sevmekmiş hayat,sevmeyi! 10-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Hazıroldayım...
Kırk,elli yaş oldu,gönlüm bir çocuk Büyümeyen çocuk imiş, mutluluk Ne kadar olsa da,yüreğim buruk Sevgi sözü geçse,hazıroldayım... Sevgiyle konuşan,dile merhaba Dikenle arkadaş,güle merhaba Gönül sazındaki,tele merhaba Sevgi sözü geçse,hazıroldayım... İhanet görmedim,yalan görmedim Âşktan şikâyetsiz olan görmedim Kendini öldüren,yılan görmedim Sevgi sözü geçse,hazıroldayım... |
Her sabah
Karanlıkta ay oldun Kalbimdeki yay oldun Bardağımda çay oldun İçtim seni,her gece! Gözlerimde yaş oldun Kirpik oldun,kaş oldun Bana arkadaş oldun Uçtum sana,her sabah! Yüreğimi uzattım Aşkımıza,aşk kattım Mutluluğu,yol yaptım Koştum sana,her sabah! .. Oktay Zerrin.16-10-2004/Bafra. Oktay Zerrin |
Her Yer Karanlık!
Gezdiğim şehirler,yalnızlık dolu Senin olmadığın,her yer karanlık! Gönül Sokağı'nda,şaşırdım yolu Senin olmadığın,her yer karanlık! Unutturdu yıllar,âşk'ın sözünü Hasretim görmeye,güzel yüzünü Bağlasan ne çıkar,iki gözümü Senin olmadığın,her yer karanlık! Mum gibi eridim,gül gibi soldum Kendimi unutup,söylenir oldum Ümit'le acıktım,sabırla doydum Senin olmadığın her yer karanlık! ... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Hippi kılıklı sevgiler
Saçı-sakalına karışmış; Hippi kılıklı sevgiler! Ne yapsın gönlüm sizi? Sizin mekânınız; Yollar,sokaklar,köşeler! Ne işiniz var, Temiz yüreklerde? Gönül denen,koca kent'te, Âşk denen o cennet'te; Onurlu güzellikler; Doyumsuz özellikler var! Ben size olamam yâr! Gözlerimde perdeler,saçlarımda ak'lar! Hippi kılıklı sevgiler! Sizde; Çocuk aklı var! Gidin yolunuza! Yolunuz açık olsun! İn'ler,cin'ler,peri'ler! Ne yapsın gönlüm sizi? Hippi kılıklı sevgiler! Oktay Zerrin.14-04-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Hissettim
Tuttuğum o elin sıcaklığını Kalbimde hissettim,tende hissettim Öptüğüm o elin,sıcaklığını Bugünde hissettim,dünde hissettim... Sevgi kadehinden,içti gözlerim Mazi yollarından,geçti gözlerim Kırk güzel içinden,seçti gözlerim Aşkımın fermanı,onda hissettim... Yorgunluk belirdi,birden kalbimde Ayrılık mendili,kaldı elimde Şiirler,şarkılar zaten dilimde Ben bu ayrılığı,falda hissettim... Oktay Zerrin.03-02-1993.Bafra. Oktay Zerrin |
Hû diye gönlüm...
Yağmurdan, doludan farkı kalmadı Gözyaşı döküyor, ' hû ' diye gönlüm... Af dilemeye hiç, hakkı kalmadı Lâ Hâvle 'çekiyor, ' hû ' diye gönlüm... Derviş değil iken, kemâle erdi Güzellikten yana, çiçekler derdi Bir melek boynuma sarılıvedi İmânla şakıyor, ' hû ' diye gönlüm... Allah'ım izin ver, anayım aşkla Semâzenler gibi,döneyim aşkla Ben âciz kulunum, sineyim aşkla Hep sana akıyor, hû diye gönlüm... Ben de ' sordum sarı çiçeğe ' seni İlâhiler ile, gezdim gülşeni Attım yüreğimden hırsı ve kini Nefsini yıkıyor, ' hû ' diye gönlüm... 16-10-2005-Saat; 00.30 Oktay Zerrin |
Hüzün Kent
'Hüzün Kent'e hoşgeldiniz dostlar! Burası, mutluluğu kaybedenlerin, Sevgisi mâzide kalanların; Ayrılıp,mutsuz olanların mekânıdır! Bu mekânda, İçkimiz,gözyaşı, Mezemiz,plâklardir! 'Gönül'denen şubede, Hasretle tanışmak,serbesttir! 'Çile Bankası'nda, Faizsiz,avans verilir! Üç öğün teselli de bedava! Yok mu alan? 'Hâtıralar Dinleme Servisi'nde, En iyi hâtıralar,kitap yapılır! Tüm hâtıralar,fotokopiyle çoğaltılır! Gönül yarası olmayanlar, 'Hüzün Kent'e üye olamazlar! 'Hüzün Kent'den izinsiz ayrılanlar, Mânevî Sorumluluk Tazminatı'öder! Ödemenin bedeli[IMG]http://www.************/images/smilies/crazy.gif[/IMG]ınırsız vicdan âzabıdır! 'Hüzün Kent'de, Her üyenin, Bir hüzün şiiri ezberlemesi zorunludur! 'Hüzün Kent', Mutluluklara düşman değildir! Yeter ki, Mutluluklar,hüzünlere düşman olmasın! Ateşle, barut, Tilkiyle,kuzu, Nasıl bir arada olamazsa; Hüzünle,mutluluk, Mutlulukla,hüzün de olamaz! Fakat, Varsayın ki olmuş; Bırakın hayalleri katletmeyi! Bırakın,gönülleri kendi hâline! Haydi, koşun, 'Hüzün Kent'e, Hüzün Kent'e koşun! .. Oktay Zerrin.30-03-2005/Bafra. Oktay Zerrin |
Hüzünlü gönül...
Ne sözler yetti sana; Ne de yalvarıp,yakarmalar! Yoksa sen; 'Taş Kalpler Şehri'nde mi doğdun? Kaşların çatık mı,çatık, Yüzün asık mı,asık! Vallahi,çok yazık! Ben de seni; Zengin gönüllü, Sevgi püsküllü, Gönül bülbülü sanmıştım! Güyâ,seviyor sanıp, Sana yanmıştım! Ah benim,aptal gönlüm! Şıpsevdi olmanın; Çek bakalım,cezâsını! Sen ki çiğnedin, Âşkın yasasını! 'Eyallah'diyeceksin artık, Tüm olup,bitenlere. Mendil sallayacaksın, Bırakıp da gidenlere! Yıldızlar,öyle bakmayın; Tepeden,tepeden bana! Çektim gönlümü bugün; 'Boş Kalpler Limanı'na! 'Demir Attım Yalnızlığa' Şarkısı benim artık! Benim,bu kalabalıklarda, Tek başına,yalnız kalan! Yalnızlıklar; Zâten iyi tanır beni! Benim adım,yalnızlık, Soyadım,çaresizlik! Hicâz,hüzzâm şarkılar, Güfte oldu,hicrânıma! Bu âşk yakışmadı, Zerre kadar,şânıma! Ağlasam ne çıkar, Gülsem ne? Yaşasam ne çıkar, Ölsem ne? 22-05-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
İki deli gönül...
Gökyüzüne baktım, ay olmuştun sen Beline bir baktım, yay olmuştun sen Sevgi vâdisinde, tay olmuştun sen İki deli gönül, iki yanık kâlp... Tersine, tersine aktı hep sular Bizi de bağladı, âşk denen yular Meçhûle açılsın, isterse yollar İki deli gönül, iki yanık kâlp... Çocuklar kadar şen, gönlümüz bugün İki kat uzadı, ömrümüz bugün Söylenecek, sevdâ türkümüz bizim İki deli gönül, iki yanık kâlp... 01-08-2005 Saat:05.24 Oktay Zerrin |
İstanbul
Oktay Rıfat'ların,Cahit Sıtkı'ların, Necip Fazıl'ların,Faruk Nafiz'lerin, En büyük,en havalı,en görkemli şehri, Şehr-i İstanbul! Şairlerin gören gözü, işiten kulağı,ey büyük vatan! Bir vatan ki; Adı:Şiiristan! Maviyle,yeşilin, Siyahla,beyazın seviştiği; Gönüllerin sevgiyle devleştiği, Büyük İstanbul! Şiir-ekmek arası, Binbir,gönül yarası! Çocukluğumun,gençliğimin, İlk göz ağrısı! Boğaziçi'nden selâm yolla,gönlüme! Sevgi yağmurlarıyla ıslat,tüm benliğimi! İstanbul, Sen, Ölü toprağına serpilmiş,can suyusun! Can'a can katan,canan'sın! Sen; Duygu penceresi'nden,her sabah, İnsanlığı,'günaydın'diye selâmlayan, Gönül Kuşu'sun! İstanbul, Kültürünle,tarihinle, Gönüllerde iz bırakan,gizemli güzellik! Öptüm seni,beni şair yapan yüreğinden! İstanbul, Seviyorum seni, Seni seviyorum, Taaaa gönülden, Taaaa... Derinden... Oktay Zerrin.01-04-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.