![]() |
UTANMAZLAR...
Sıkıntılarını biriktiriyor yüreğim Karanlık ******* gibi; En karasından, en okkalısından... Yağmur öncelerinin Sıkıntılı bulutları boğazlıyor Sanki Yüreğimi. Son aydınlıklar Göç ediyor başka diyarlara, Göçmen kuşların kanatlarında. Dalıp dalıp gidiyor gözlerim Boşluklara, Bir çoban ateşinin özlemiyle... Ateş böcekleri bile terkediyor Yüreğimin evrenini, Tutsak bırakıyor beni Karanlıklara. Sık somak ediliyorum Ağlamaklı... Ne kaldı yaşamda Ya da ne bıraktılar? .. Değersizlik değer oldu, Erdemsizlik erdem. Utanmak neydi unuttular, Utanmazlar... Süleyman SAYLAN (Ankara,12.08.2001, Saat: 23.02) Süleyman Saylan |
KISKANMAKTAN BENİ SEVEMEDİN Kİ...
Dünyanın yükünü çekmeye geldin; Dertler tükenmez hiç, bilemedin ki... Ben seni yürekten sevmek istedim, Kıskanmaktan beni sevemedin ki... Armudun sapı var, üzümün çöpü Diyerek günlerin oldu dert küpü, Üstelik, şüpheler sardı ömrünü... Kıskanmaktan beni sevemedin ki... Bakarlar saçımın bir tek teline, Kıskanır da üzersin diye; Sevmemeye yemin ettim bin kerre... Kıskanmaktan beni sevemedin ki... Olmuyor sevgisiz, sensiz olmuyor; Damarlarım sustu, sanki vurmuyor. Kıskansan da, gönlüm sensiz durmuyor. Kıskanmaktan beni sevemedin ki... Süleyman SAYLAN (Ankara,05.08.1993, Saat: 13.05) (Şarkı sözü olabilir.) Süleyman Saylan |
DİKENLERİN BATAR DİYE...
Dikenlerin batar diye Koklayamam sanma sakın... Yılda bir kez açsan bile, Sen gönlümde solacaksın. Düş dünyamın sevgilisi, Vazgeçilmez aşk perisi... Denizlere akar gibi Yüreğime dolacaksın. Baş döndüren kokun ile Sineceksin benliğime... Sen göğsünü gere gere, Beni esir alacaksın. Yüreğimde kök salacak, Sevdam ile sulanacak, Bin bir renkli gül açacak... Yediveren olacaksın. Dikenlerin batar diye Koklayamam sanma sakın... Yılda bir kez açsan bile, Sen gönlümde solacaksın. Süleyman SAYLAN (Ankara,03.01.2002, Saat: 01.07) (Şarkı sözü olarak yazılmış ve bestelenmiştir.) Süleyman Saylan |
YAMAN VURDUN!
Yaman vurdun beni sen, Ah! Yaman BAĞRIMDAN, Can çekildi sessizce, damarımdan, KANIMDAN, Seni öyle çok sevdim ki; candan, CANIMDAN, Gözlerimden damla damla aksan HASRETSİN, Hasretimde burcu burcu tütsen YETERSİN... İçimde çıkardığın yangınla kül ettin, KAHRETTİN, 'Seni sevmedim' deme sakın, sen KADERSİN... Çılgın bir sevdaya tutulmuşum, delice, ÇILGINIM, Sakın sevemem sanma seni, ben YILGINIM, Anlatamam, öyle zor geçti ki YILLARIM, Sen yanımdasın, kanımdasın ama; YALNIZIM, YALNIZIM... Süleyman SAYLAN (Ankara, REAL Bar, 01.04.1995, Saat: 01.05) Süleyman Saylan |
RAKI BEYAZI...
Bir tek beyaz tanırım, Rakı beyazı... Ya da Sevgilinin teni. Kirletmeye korkarım, Düşüncelerle kirletilmiş olsam bile, Bu iki beyazı. Çevrede Kalmadı beyaz, Kirletildiler umursamazca, Sorumsuzca. İşte bu yüzdendir kaygım, İşte bu yüzdendir Bu iki beyaza saygım. Kir taşıyan hiçbir şeyi, Elimde değil Sevmedim, sevemedim, Sevenleri de lanetledim. Lanetlenmiş bir evrende, Kirletilmemiş beyazlar istiyorum, İşte bu yüzden İki beyazı seviyorum; Rakı beyazını, Bir de sevgilinin tenini... Kirletilemeyecekleri için. Süleyman SAYLAN (İstanbul, SELVİ Restoran-Ocakbaşı, 23.11.2001, Saat: 22.10) Süleyman Saylan |
AŞAMADIM Kİ...
Ben de, Ben de aşk şiirleri yazmak isterdim; Yağmurlara gebe bulutlar gibi Duygularımı yükleyerek Mısralarıma. Ben de, Ben de kucaklamak, kanmak isterdim; Kucağında uyuyarak Sabahlara dek Sevgililerime. Ben de, Ben de yaşamak isterdim; Her rengine aşık olduğum, Doyamadığım, Seyrine bile kıyamadığım Doğanın göbeğinde, Sorumsuzca, Zevt içinde, sefa içinde, Villalarda. Ben de, Ben de zengin olmak isterdim; Hatırım sayılırdı (!) çevremde, Her yerde, Bin bir pislik içinde, Bir sürü itim de peşimde... İnsanlığımı aşamadım ki. Süleyman SAYLAN (Ankara,05.01.2002, Saat: 01.28) Süleyman Saylan |
GERİ İSTİYORUM
Denize fırlatılmış bir sigara izmariti gibiyim; SOYULUYORUM, Yaban bir duygunun, düştüm hoyrat ellerine; KAVRULUYORUM, Süt liman sanıp, açıldığım düşler evreninde; YORULUYORUM, Gözlerinin rengi sandığım kadar mavi değilmiş; DURULUYORUM, Karadeniz hiç kalır, gözlerinin hırçın denizinde; BOĞULUYORUM, Başıboş bir sandal gibi, çarpa çarpa kıyıya; KIRILIYORUM, Sonbahar yaprağı gibiyim; bir o yana, bir bu yana SAVRULUYORUM, Hasretim dünyanın göbeğindeki lavlara; DONUYORUM, Artık bukelamuna dönen tüm insanlardan; NEFRET EDİYORUM, Yitirdiğim, en ilkel özgürlüklerimi bile GERİ İSTİYORUM... Süleyman SAYLAN (İstanbul,25.06.1989, Saat: 10.00) Süleyman Saylan |
SEN
Sen Gül değil, Gülşensin. Bu çorak yüreğime Aşkı ekensin. Süleyman SAYLAN (Ankara, Fi tarihi) Süleyman Saylan |
AŞK MERDİVENİ
Hayak öyle zor ki; Bıktım artık Basamakları kırık, Küf kokulu, Çürük merdivenlerini tırmanmaktan. Utanmasam ağlarım; Yüreksiz yüreğimde boğulan, Sevgisiz sevgilerime... Yalan; Güvercin kanadındaki sevgi, İki kişinin birlikteliği yalan. Yalan vallah, Billah yalan; İki gönül bir olunca, Samanlığın seyran olduğu yalan. Çocukluğum geliyor aklıma hep; O, Sorumsuzlukların doruğunda, İlkel bile olsa, Çırılçıplak özgürlüğüm... Çıktığım ceviz ağaçlarında, Kelek çaldığım bostan tarlalarında Çocukluğum geliyor aklıma hep; Yalınayak... Donsuz... Yaşlanıyor muyum ne; Kaçıncı kırık basamağındayım yaşamın? Kaç basamak tırmandım ben, Daha kaç basamak tırmanacağım Zindan körlüğünde? Belli değil... Depreme dönecek diye beklediğim Yürek kıpırtılarım, Sızı gibi kalan üç, beş sevginin kırıntıları, Ve Pörsümüş duygularım... Yüreğim çartı, çarptı da; Aşk kapımı çalmadı hiç. Hoş; Aşk var mıdır, tartışılır ya... Tatmadım aşkı, Merdiveninde yürümedim. Hep o yüzdendir; Aşk merdivenini çiçeklere verdim, Sevmesini bilenler tırmansın diye. Yaşım kırkbeşi geçti, Ben beceremedim. Süleyman SAYLAN (Ankara,16.09.1991, Saat: 00.20) Süleyman Saylan |
... Kİ EĞER VARSAN (?)
Tanrım! - Ki eğer varsan (?) Bu denli adaletsiz olamazsın; Bir yanda toklar, Bir yanda açlar Yaşarken... Tanrım! - Ki eğer varsan (?) Bu denli umursamaz olamazsın; Bir yanda mutlular, Bir yanda mutsuzlar Yaşarken... Tanrım! - Ki eğer varsan (?) Bu denli güçsüz olamazsın; Bir yanda sana tapanlar, Bir yanda kafa tutanlar Yaşarken... Süleyman SAYLAN (Ankara,20.12.1971, Saat: 03.23) Süleyman Saylan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.