![]() |
Çekil Yolumdan
Çok çektim Tanrım,bir zalim kulundan Mutluluk ararken,ağına düştüm Acıdan kavruldum,hayata küstüm En sonunda işte,sabrı tükettim Sana söylüyorum,ÇEKİL YOLUMDAN (07.03.2006) Şahin Ertürk |
Çekilmez Boyut
Hasret çekilmez boyutlarda Neye baksam herşey sen gibi Gözüm önünden gitmiyorsun Sensizliğin çıkmazındayım Kar demeden,çamur demeden Yaz'da,kış'ta seni aradım Dağa çıktım,taşı kaldırdım Sensizliğin çıkmazındayım Terzilerde,kuaförlerde Otuz yıllık aşkı aradım Hasret çekilmez boyutlarda Sensizliğin çıkmazındayım Sözler beni avutmaz oldu Gözler yaşlı,çeşmeye döndü Yaşam kabus,çekilmez oldu Sensizliğin çıkmazındayım Şahin Ertürk |
Çık Artık
Dün mektubun geldi,ufacık bir kağıt İyi şeyler yazmamışsın,elimde kanıt Hak etmedim bunları,bu sana yanıt Sevmeyi bilmiyorsun,sen çeneni tut Güne gün ekledim,besledim umut Başkasını seviyorum,beni unut Nasıl yazdın bunları,bu nasıl yazıt Hesapta yoktu,içmekle efkar dağıt Dünyalar ayrı,düşüncelerimiz zıt Burnun havalarda,aklınsa hala kıt Değişmez sendeki bu kötü huy Sevmeyi bilmiyorsun,sen çeneni tut Sözlere takmıyorum,alıştım artık Yürekten yaralıyım,bu en son yırtık Sinirlerim laçka,sayendeyim fıtık Bu dertlerim bitsin,hayatımdan çık,çık (14.06.2004 Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Çıkmaz Sokak
Kıpır,kıpır duyguların Gözlerinde aşkı gördüm Söylemeye çok korktuğun Senin sevgin,ÇIKMAZ SOKAK Yasaklarla yaşıyorsan Bir korkuya kapılmışsan Düğüm,düğüm bağlandığın Senin sevgin,ÇIKMAZ SOKAK Cesur yürek olamazsan Çabuk karar veremezsen Sevdiğine söylemezsen Senin sevgin,ÇIKMAZ SOKAK (24.12.2003 Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Çıldırmış Olmalıyım-1
Sakın beni kınama Taktım seni kafama Bana sevgin yok amma? Çıldırmış olmalıyım Yanına geliyorum (05.01.2007) Şahin Ertürk |
Çıldırmış Olmalıyım-2
Yüzünü görmemişim Sesini duymamışım Amma güzelim amma Çıldırmış olmalıyım Benim şu uslanmayan Yaşlı,şaşkın yüreğim SENİN için atmaya Çoktan başladı bile Çıldırmış olmalıyım (22.01.2007) Şahin Ertürk |
Çıldırtmak mı İstiyorsun?
Hiçmi beni sevmiyorsun Aramıyor,sormuyorsun Güzel gözlüm ŞAİRİNİ Çıldırtmak mı istiyorsun? (24.04.2007) Şahin Ertürk |
Çılgının Tekiydim
Sen hep bana DELİ ŞAİR derdin Deli değildim amma ÇILGININ TEKİYDİM Yürekli şeyler yapıyordum Belediye otobüslerine Duraklara,dükkanlara Senin resimlerini asıyordum Evinizin duvarına Göstere,göstere 'SENİ SEVİYORUM ' yazıyordum Okulda,TARİH dersinde İSTANBUL un fethi yerine Başlıyordum seni anlatmaya Senli şiirler okuyordum Seni fetetmeye çalışıyordum Öğretmenleri kızdırıyor Öğrencileri güldürüyordum Gel görki,ŞİMDİ Ne deliliğim kaldı Nede çılgınlığım Korkağın biri olup çıktım Cesur şiirler yazamıyorum En yakın dostlarıma bile Adını söylemekten Artık korkuyorum güzelim Korkuyorum,korkuyorum (18.05.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Çınarın Altındaki Adam (Öykü)
Onu ne zaman görsem yaşlı çınar ağacının altındaydı. Pazaryeri haftanın iki günü ÇARŞAMBA-ÇUMARTESİ günleri kurulduğu halde,o haftanın yedi günü,aynı yerde sergisini açıyordu.Mevsimine göre değişen,meyvalar çicekler satıyordu.Sattıklarıda birşeye benzese? Ezil- miş,çürümüş,sararmış,solmuş kimsenin yüzüne dahi bakmadığı şeylerdi satmaya çalıştıkları...? Ama ben sırf onunla sohbet edebilmek için o kimsenin almadığı mey- vaları,çicekleri ALİ EMMİ den alıyordum.Ve çoğu kezde aldığım bu şeyler yüzünden evde hanımla münakaşa edi- yordum... ' BEY,BEY YİNE PAZARIN BÜTÜN EZKLERİNİ,ÇÜRÜK- LERİNİ TOPLAYIP GELMİŞSİN.YİNE ALİ EMMİ DEN ALIŞVERİŞ YAPMIŞSIN BELLİ OLUYOR.' Sözlerini eşimden duymaya alışmıştım artık. ALİ EMMİ 80 yaşlarında,elinden sigarası düşmeyen, saçı sakalı ağarmış ve uzamış,şakak kemikleri iyice dı- şarı çıkmış,yaşlı pejmürde bir adamdı..Her seferinde içme bu sigarayı dediğimde ALİ EMMİ den aldığım yanıt aynı oluyordu ' EVLAT TEK DOSTUM BU SİGARA BİLİYORMUSUN? ONU DELİ GİBİ SEVİYORUM.ONU KAYBETMEYİ GÖZE ALAMAM ' diyordu Bazen ona takıldığımda oluyordu ' ALİ EMMİ,SEN Mİ YAŞLISIN,BU ÇINAR AĞACIMI? ' dediğimde,suratının şekli değişiyor,sigarasından derin bir nefes çektikten sonra, ' AŞKOLSUN EVLAT,BEN O KADAR YAŞLIMI GÖZÜKÜ- YORUM.BEN DAHA 80 YAŞINDAYIM.BU ÇINAR AĞACI İSE TAM 500 YAŞINDA ' diyordu.Gülüyordum ALİ EMMİ nin söylediklerine amma bir o kadarda takdir ediyordum. 80 yaşındaki bir adamın yaşama bu denli sıkı sıkıya bağlan- masına ve çalışmasını takdir etmemek mümkün değildi. ALİ EMMİ görmüş geçirmiş birisiydi.Sık,sık bana tavsiye- lerdede bulunuyordu. ' EVLAT BU DÜNYADA BABANA BİLE GÜVENME,YOK- SA BENİM DURUMUMA DÜŞERSİN ' diyordu,diyordu da neden bu duruma düştüğünü söylemiyordu.Ser verip sır ver- miyordu... Yağışlı bir MAYIS gününde ALİ EMMİ yi çınar ağacının al- tında göremedim.Pazarcı arkadaşlarına sorduğumda ise al- mış olduğum yanıt,içime kor ateşlerin düşmesine neden ol- muştu.O anda içimden birşeylerin kopup gittiğini hissettim ' ALİ EMMİ,EVVELSİ GÜN ÖLDÜ ARKADAŞIM.GALİBA HABERİN OLMADI ' İşte o an yaşlı çınar ağaçının altına çö- küp kalıvermiştim. 10 yıl önce 500 yıllık bir çınar ağacının altında, ' OĞLUM DIŞ GÖRÜNÜŞLERİNE ALDANMA.ELMANIN ÇÜRÜĞÜ,KURTLUSU ŞEKLİ DÜZGÜN OLMAYANI MAK- BULDÜR.BUNLAR İLAÇSIZDIR,HORMONSUZDUR.SEN BU ELMALARDAN AL PİŞMAN OLMAZSIN ' sözleriyle tanıdığım ALİ EMMİ yi yine aynı çınar ağacının altında yitirmiş- tim.Onun mimiklerini,gülüşlerini,sigara içişini,meyva tartışını öğütlerini kısacası ÇINARIN ALTINDAKİ ADAMI şimdiden çok özlemeye başlamıştım. 500 yıllık ÇINAR AĞACI hala dimdik ayaktaydı amma 80 yaşındaki ALİ EMMİ ikibin dört yılının yaz azlarını görememiş bu fani dünyadan göçüp gitmişti.Demek ki,bu sene ondan kurtlu,çürük elma,kiraz alamıyacaktım.Demek ki,evde ALİ EMMİ yüzünden eşimle yaptığım münakaşalar bitmişti... Onun gidişine alışamadım,alışamıyorum.Ayalarım beni onun sergi açtığı çınar ağacının altına götürmüyor artık.O gün,bu gün- dür o çınar ağacının altından birkez olsun bile geçmedim.Geç- meye cesaret edemedim.Zaten altı ALİ EMMİ siz kalmış bir ÇINAR AĞACIYLA benim ne işim olabilir ki? Şahin Ertürk |
Çocukları Seviyorum
Siyah olsun,Beyaz olsun Zengin olsun,Fakir olsun Esma olsun,Engin olsun Çocukları seviyorum Sokaklarda yatanlar var Dilencilik yapanlar var Gece,gündüz çalışan var Çocukları seviyorum Çok utangaç olanlar var Çok bilmişlik taslayan var Güzeli var,çirkini var Çocukları seviyorum Başlarını okşadığım Dertlerini dinlediğim Ceplerini doldurduğum Çocukları seviyorum Sevgi ektim kalplerine Saygı,dostluk biçiyorum Bazen oyun oynadığım Çocukları seviyorum (09.06.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.