![]() |
Misafiriz Bu Yerde
Misafiriz bu evde,bu mekanda bu yerde, Bu dünyada misafir,gidiciyiz dostlarım. Giderken her şey kalır,bir şey yoktur elinde, Emanet her bir eşya,hani geçen yıllarım! Misafirken dünyada,bilmezsek kıymetini, Son nefeste faydasız,versen elindekini. Dünya ahret arası,duymazlar sözlerini, Kim götürdü yanında,hani dünya zevkini! Yaşarken ne verirsen, o gidecek seninle, Sen ölünce yapılan,ulaşmıyor nefsine. Huzura ulaşırsın,insanlığa sevginle, Yaşarken verdiğini,ölüm sunar tepsine! Misafirliğin bitip,elbet bir gün gidersin, O an geri dönerek,yaşamayı istersin. Mümkün olsa dönüşün,sen yardımı seçersin, Artık geri dönüş yok,çaresizden betersin. Meziyet Ak |
Mor Menekşe
Menekşeler boyun bükmüş,haşin rüzgar estiğinde, Gökyüzüne kara çarşaf,bulutlar serpildiğinde. Bükme boynun mor menekşe,bir gün sende güleceksin, Seni hiçe sayanlara,sende galip geleceksin. Çiçeklerin özü sensin,gün gelecek,seveceksin, Tüm çiçekler güzel ama,sen hepsini geçeceksin. Sürme çekmiş gözlerine,süzüldükçe süzülürsün, Çiçeklerin en narini,gönülleri güldürürsün. Kucak açmış doğa sana,ömrün kısa olsa bile, Varlığınla şenlendiren,o renlerin hiç solmasa, Çok sulanmak istemezsin,güneş değil,ışık ister, O saf mahsun yüreğine,hizmet değil,ilgi yeter. Evlerdeki baş köşeye,alıp seni otururlar, İlgisizlik yakar seni, bilmeyenler soldururlar, Dostluklara açık kalbin,mutlulukla şenlendirir, Çağladıkça çağlarsın sen,o mor renkler neşelenir. Sizler gibi olabilmek,umutla güldürebilmek, İsterler bütün çiçekler,gönüllere girebilmek, Yüreklerde yer aldınız,çiçekler hep özendiler, Menekşeler her gönülde,sevgilerle yerleştiler. Meziyet Ak |
Mukaddes Aşkım
Sensizlik hüznümü sürükler durur, Sessizlikle ruhum inan burulur. Sonsuzluk gönlüme yara açıyor, Yokluğunla ruhum pek çok acıyor. Senden uzak gönlüm mecnun misali, Sevgi dolu kalbim aşkın timsali, Yokluğunla içim her an kahrolur, Özlemle sevdanın külü savrulur. Genç kızlık hayalim umudumdun sen, Sevgin bende bitmez yok olup gitsen. Işık saçar sevgin direnir durur, Daima içimde aşkını solur. Mukaddes aşkımın mabedi kalbim, Kalbime resmini astım sevdiğim, Umudum herşeyim olmuştun benim, Sever seni kalbim yok olsa tenim. Meziyet Ak |
Mukaddes Vatanım
Birlik olup dostlarım değer verelim Vatan'a, Bu topraklar üstünde umutla gülümseyelim. Güzel ülkemizin gel değerini bilelim, Sevgiyle bu Vatan'ın özünü inceleyelim. Şu zirvede kayalar toprakları canlansa da, Bu egemenlik için şehitlerimiz anlatsa. Nice yürek savaşmış can vermek için Vatan'a, Kutsal Vatan'ımızın Türkiye denmiş adına. Zalim düşman zulmünden bin bir zorlukla kurtulduk, Askerliğin yüreği çarpışmıştır Vatan ruhu için. Cephe cephe koşturup nöbet tutmakmış görevin, Düşmanlar hep Ege'ye taşmışlar kaçmak için. Toprağın her parçası mukddes ve yücedir, Ispatlıyor bunu da ay yıldızlı bayrağımız. Bu topraklar üstünde dostlukla yaşayacağız, Kini nefreti atıp huzurlu olacağız. Vatan'ımın her ferdi bu Vatan'ın evlâdıdır, Türkiye'lidir burda yaşayan her bir kişisi. Kalbi dostlukla çarpar mutlu eder sevgisi, Vatan bölünmez bütün batar bölenin gemisi. Meziyet Ak |
Mutlaka
Neden isteklerim gerçekleşmedi, Karşıma bir engel çıktı mutlaka. Sevdiklerim neden anlayamadı, Aldı yerden yere vurdu mutlaka. Nerede bulduysam gerçek bir dostu, Ayıracak kişi çıktı mutlaka. Ne zaman yaşamıma bir ışık vursa, Uzanıp söndüren oldu mutlaka. Ne zaman filizlense ümitlerim, Koparıpta atan oldu mutlaka. Ne zaman güvensem karşımdakine, Beni yerden yere vurdu mutlaka. Meziyet Ak |
Mutluluğun Adresi
Kalbimde hep hatıralar mutluluk bekler, Gözyaşlarım bir sel olur akar gönlümden. Hayalimde bin bir anı huzur heceler, Güzel günler görünür de kaybolur birden. Yaşamaktan yorulmadım dertten yoruldum, Gülümsedin hep yine de dünya gülmedin. Coştum deli gönlüm sonra birden duruldum, Mutluluğun adresini neden vermedin. Adressiz de bulacağım gör ben huzuru, Hiç bir zaman çıkmazlarda olmayacağım. Güzellikler sun gel bana bırak gururu, Bağrımdaki baharımdan kaçmayacağım. Sanma sakın yıktın kader bak ayaktayım, Direnmezsem biliyorum hiç acımazsın. Gönlümde her zaman huzur yaşayacağım, Beni kırarak sen mutlu olmayacaksın. Meziyet Ak |
Mutluluğun Nefesi
Seslerde sessizliği,bulupta yaşarmısın? Yaşarken huzur eser,sevgiye koşar mısın? Sessizlik ses verirken,umuda da seslenir, Umudun yüreğinde,mutluluklar gizlidir. Mutluluğun nefesi,baharı anımsatır, Ruhlarda renk bulurken,ışığını yansıtır. Yansıyan aydınlıkta,içime dolar huzur, Huzurun gözlerinde,güzellikler korunur. Sessizlik ses bulur hep,sevdaya esiyorken, Sevdanın yüreğini,kötülükten gizlerken. İyilikler ses versin,yankılansın umutlar, Mutsuzluk mazi olsun,tükensin tüm sorunlar. Meziyet Ak |
Mutluluğun Sokağı
Mutluluğun sokağı aranmıştır yıllarca, Değildir ki uzakta içimizde o bizim. Etrafında arama ulaşırsın amaca, Yüreğinin telinde çalınıyor o ritim. Mutluluğun rengini soruyorsun herkese, Diyorlarsa toz pembe sakın ola inanma. Bukelâmun gibidir görünmez hiç bir göze, Aramadan bir yerde yokluğunda ağlama. Mutluluğun huzuru sarıyorken çevreni, Zorlamaya gerek yok ışığını takip et. Bir kaç adım atınca hüzün kalır ardında, Ulaşırsın orada ilerlersen bir zahmet. Mutluluğun içinde el elesin umutla, Tanışarak gülümse hiç bir daha kaybetme. Sarayında gönlünün yaşa sen de huzurla, Gör bak buldun mutlusun işte geldin sözüme. Meziyet Ak |
Mutluluğun Ülkesinde
Gülümsemek istiyorum ben doğan güne, Kapıları kapattım ben kahreden düne. Sebebini bilmediğim burukluk niye, Üzüyorsun yaşam beni bilmem ne diye. Gözlerimden yaşlarımı silsen diyorum, Mutluluğa güleceğim gün bekliyorum. Kederleri yaşantımdan silemiyorum, Bak umuda yelken açtım gidemiyorum. İzin versen mutlu olmak hakkım benimde, Yarınlarda huzur bulmak yatar gönlümde. Taşıyorum güzellikler ben hep özümde, Dostluklara sesleniş var her bir sözümde. Olsun mutlu her bir birey olmaz mı dersin? Bu güzellik sofrasına dostluğu sersin. Gel dostluğun ziyafeti neşelendirsin, O neşeyle günlerimiz sevdalar dersin. Mutluluğun ülkesinde yükselsin sesler, Pınarladan coşsun taşsın çağlasın hisler. Eriyip tükenip bitsin hep kötülükler, İşte o an insanlığı iyilik bekler. Bulacağım biliyorum aradığımı, Ancak o zaman anlarım yaşadığımı. Barış huzur sarar ise her bir yanımı, İşte dostlar budur bence sevgi tanımı. Kırılmadan dostluklara yollar açılsın, Her bir gönül mutlu olsun huzur saçılsın. Tüm insanlık kötülükten her an kaçınsın, Her bir kişi bu ülkeye gelsin taşınsın. Meziyet Ak |
Mutluluk Anahtarın
Hüzünlenme deli gönül, Kaderin gör gülecektir. Mutluluğa sen bir süzül, Mutsuzluğun bitecektir. Yüreğinde gel de yok et, Umutsuzluk şarkısını. Geçit verme hemen tüket, Dinleme hiç başkasını. Gözlerinde parıldasın, Güzel günler gülümseyip. Yaşamın hep ışıldasın, Mutsuzluğa yol vermeyip. Sözün özü yüreğinde, Mutluluk anahtarın bil. Saklanmıştır o gönlünde, Sana doğru vermiş meğil. Meziyet Ak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.