![]() |
tan yeri ağarıyor dostum perdeyi kapat
Hayat bu bir varmış bir yokmuş ahbap Gündüzlerin aydınlattığı o zalim kalp gecein karanlığında paklanır ancak. |
Beni bir deliye döndüreceksen
Dostuma düşmanıma güldüreceksen Benile avunup,kahredeceksen Ahtım olsun,ahtım olsun Bedduam eksilmez ahtım olsun Yalvarsanda sana dönmeyeceğim Yüzüne bakıpda gülmeyeceğim Sanmaki bir ömür bekleyeceğim Ahtım olsun,ahtım olsun Birdaha seni sevmeyeceğim Yanılıp adımı anmayasın Beni başkasına sormayasın Pişmanlık duyup ağladığında Dilerim izimi bulmayasın |
Beni bir deliye döndüreceksen
Dostuma düşmanıma güldüreceksen Benimle avunup, kahredeceksen Bedduam eksilmez ahtım olsun Yalvarsan da sana dönmeyeceğim Yüzüne bakıp da gülmeyeceğim Sanma ki bir ömür bekleyeceğim Ahdım olsun, Bir daha seni sevmeyeceğim Yanılıp adımı anmayasın Beni başkasına sormayasın Pişmanlık duyup ağladığında Ahdım olsun, Dilerim izimi bulmayasın |
Sıcak sıcak bakışın var, kirpiğinin gölgesinde,
Esip esip üşütüyor; bakışların, üzerimde. İçimde sevdan kök salar, bilesin ki örük örük, Lime lime böldümse de, her parçası dağdan büyük... Versem sana bir fincandan, sana akan gözyaşımı, Gül yaprağı ellerinle, tutar mısın bu sevdamı ? Akşam sabah seni anmak, hoş olsa da senin için, Bilemezsin beni nasıl kavuruyor için için. İzin ver de bir damla su, bu yanan yürek üstüne, Serin serin akıversin, senden bana sine sine... Aynalar hep senden yana, seni söyler bütün kuşlar, Titrer durur içim yanar, yazdıkça seni parmaklar. Iraktır iklimin bana, savur ılık nefesinle, Mahkum etme beni canan, üleş bu canı benimle. Ahdim varmış gibi sana, alır seni rüyalarım, Her gecenin sabahında, yine açar acılarım... |
Sevmişim seni bir kere neylersin,
Gönül bu ferman dinlemez. Kurşun sıksa da ölüm seyredersin, Gönül bu kursun da işlemez. Hançere gerek yok gözlerin yeter. Yemine gerek yok sözlerin yeter Bu dünyaya, bu dünyaya da gerek yok Sen benimle ol, Bize ahiret de yeter. (Evreseli Sadri) |
Gönlümün limanında koptu fırtınalar
gözümde damla damla hırçınlaştı yaşlar Allahlımdan dilerim günahını affetsin meleğim bekle beni ahiret kapısında tez gelirim bu koça dünyada nasıl yaşayabilirim bir daha nasıl sensiz gülebilirim bekle beni ahiret kapısında meleğim tez gelirim dalından koparılan çiçek açarmı bir daha gözden düşen yaş geri dönermi bir daha sen gittin geri dönebilirmisin bana bekle beni ahiret kapısında meleğim ben tez gelirim. |
Bakma dilber can alıcı
Bakma halim nic'eyledin. Çektin ağılı kılıcı Garipliğim suç eyledin. Ekmek oldun katığıma Düğümlendin yutağıma Nasıl geldin yatağıma? Engelleri hiç eyledin. Elimde yırtık resimle Yas tuttuk hısım, hasımla Fazla uğraştın Hüsam'la, Ahiret'e göç eyledin. |
Hareket var meydanlarda, hareket,
Bayram havası gibi, Renkli simalar, avcı olmuşlar, avlarıyla Kenar mahalle kıraathanelerinde Karşılıklı çay içme uydurmasıyle pazarlanıyorlar, Tilki ile karga nın peynir hikayesi misali, Arı gibi çalışıyorlar,vatanımız için Kapı kapı gezerek,ahmağızya, Ceketlerinin önleri düğmeli Asıllarının karşısında eğilerek, Hööörmet gösterisinde bulunuyorlar, Propagandalarını sergileyerek, Dünü hiç yaşamamışlar gibi, Bak ne güzel ve doğru konuşuyor Dedirtiyorlar, ahmaklara, Ahmaklık değilmidir? Birkaç günlüğüne, İnsan sanıldığını sanmak, Ahmaklık değilmidir be ahmak? Birkaç gün sonra aldanmak, Aldandığını anlamak, Dahası ağlamak, Yoksa hakkın değilmidir İnsan gibi yaşamak! Şairin,bilmiyormuşçasına,ahmak kim? Dediği gibi, Ahmak kim mi? Ahmak ben, sen, o Ahmak biz, siz, onlar Ahmak çoooook! Neyiz ki biz koyunlar Ahmak olmazsak,bu kadar olandan sonra Karşımıza,nasıl çıkarki bunlar. |
Onulmaz bir yaradır
Sakınılan korkular Ki ahmakların işidir Karanlıklar içinde Aklamaya çalışmak Ve en son babalar duyar Sakıncalı durumları Dilde türlü yalanları Timsah gözyaşları Ne ekerse onu biçer insan Yaramaz sonbaharları |
sanırım bazen çatal ve bıçak oluoruz
batsak da acıtmıyoruz birbirimizi bazen güneş ve ay olup sebepsizce kaçıyoruz birbirimizden bazen yıldızlar ve gece... ama hep bir ağacın dalları ve daldaki kuşlar gibi ayrılmayan iki dost... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.