![]() |
Hava
Yine boğuyor sisli halin Evrenin hepsi galiba senin Dolanma sınırlarımda Yok takatı nefesimin Çek atmosferini ufuklarımdan İsyanı giydirme dilime Zakkum postalarım iliklerine Ümit Fatma Uçar |
Hay-at
Berbat geçtin hey-at Estin sebata inat Tozdu dumandı Acıydı yavandı Yoğurduğun tat Kattın kavurdun Çiğken savurdun Var da bak Kalansa hırdavat Zamanı kaydı Satabilirsen sat Yoksa yastık yap Ya da at bul dolaş Sür bakalım marsa Belki dadananlardan Kalmıştır arsa Sıkarsa canını Gel dön başa Boş ver İndir kepenkleri Yorgun kafa Uyu paşa paşa Ümit Fatma Uçar |
Hayal
Baş ucumdasın umut Bir o kadar uzak yarın Tarif etsem buharsın Uzansam yakalanmazsın Tutsam kaçarsın Hapsetsem isyansın Kocaman bir hayalsin Gün ışığında bir yalansın Ümit Fatma Uçar |
Hayat
Nasıl gidersen git Umrumda değilsin Cefanın çoğu bende Ne kalmışki sende Yürü görünmeden cinetim Duyuyor musun beni matemim Duruyor boynumda kara çenberin İstemem artık mavi güllerini Aptalca öten bülbüllerini Görünmeden yürü Sen yolla ben karşılarım Bilirsin, çoktur idmanım Görünme,dokunma isyanım Ümit Fatma Uçar |
Hayata İnat
Tırmanırken tepeye Ayaklarım takılır pençeye Sancısı düşer yüreğime Acısı düğümdür genzime Düşerim hayatın yamacına Yıldızlar çakışır kıskacımda Dolanırken yüreğim bağrıma Daralıyorum düğümün ortasında Ay doğar zamana inat Güller davranır kat kat Bir bakış kaplar dünyayı Gülerim hayata inat Ümit Fatma Uçar |
Hayataa
Hayata dair söylenecek sözüm kalmadığında Kapanan perdelerin ardında Hep bir perde vardır Açılır yalnızlığıma Bu son perdem An olur çeker görünmeze An gelir gerçeğin içine Kaybolurum sessizlikle İçimdeki sese tutunurum Bilirim o çağırır iyi yerlere Ümit Fatma Uçar |
Hayatım
Hayatım sen olunca ben de varım Sen olmayınca ben nasıl yaşarım Kırk iki yıllık mazimiz var Sensiz yaşamak mı zindan olur bu diyar Küçüktün seni ben büyüttüm Bebek gibi kollarımda uyuttum Sen dayımdan yadigarsın Her kesten önce sen bana yanarsın Kederde kıvançtaberaber yaşadık Engelleri hep birlikte aştık Sensiz yaşamak en büyük keder Senden ayrılmak ölümden beter Gün gelir gerçekleşir bu ayrılık Giden acıdan kurtulur artık Kalanın işi zordur,hayat karanlık Ah vah eder giden gelmez artık Muhlis derki acımasız zalim felek İşin hem yaratmak hem öldürmek Sen bir katilsin demek Senden nefret etmek gerek 1926-1996 Mehmet Muhlis FIRAT Ümit Fatma Uçar |
Hayıflan
Çığlık yüklensem Kapına dikilsem Tanır mısın Poyraz toplasam Çarkına takılsam Uslanır mısın Yıllarımı yıpratan günler yolladığını ispatlasam Utanır mısın Ne boranlar teptim Fırtınana çerez desem Hayıflanır mısın Ümit Fatma Uçar |
Haykırsam
Haykırsam çöllere Yankı bulamam bile Buhar olur sesim Kendi alevinde Arşa uzansa dilim Taş olup yağar Sözcükler üzerime Bırak ta boğulmadan Bir haykırayım Ta derinden İsterse savursun Hidettiyle yel Kaf dağının tepesine Döktürsün beni parça parça Mercanlar üzerine Ümit Fatma Uçar |
Hayran Oldum Sedasına
Bahçemizde bir kuş güzel güzel ötüşür Hayran oldum sedasına ciğerlerim tutuşur Dedim gitme bahçemizde yanımda kal yuva kur Kuş dedi ben göçmenim burası bana uygun değildir Dedim göçmenlik yorucu iş gel sen yanımda dur Seninde bizim gibi yuvan olursa derdin marazın azalır Kuş dedi ben size uymam dağ başında zor olur yaşam Benim işim uçup konmak doğaya çevreye bakmak Dedim kuşcuğum pek güvenme gücüne kanadına aklına Feleğin boldur oyunları hazırlar tuzağı kıyar canına Bu devran güzellik yaşam baki değil kalmaz kimseye sana İnat etme nereye gitsen her şey aynı güven inan bana Kuş dedi bana aklına şaşarım bu dağ başında ben nasıl yaşarım Benim işim seyhat etmek kıtaları dağları denizleri aşarım Senin sözün geçmez yaşın bitmiş rengin solmuş artık sus Ben minicik kuşum çok yerleri gezmişim akıl mantık benim işim Gidiş o gidiş durmadan havalandı sevimli kuş Hiç bakmadı arkasına hızlı yaptı uçuş Ben de arkasından bakakaldım dönmez artık küçük kuş Muhlis durduğu yerde,uğurlar ola güle güle çok yaşa kuş Mehmet Muhlis Fırat 1926-1996 Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.