![]() |
Gözlerini Özledim....1982
Sensizliği yaşamak hiçde kolay olmadı, Karanlık *******de yollarını gözledim, Gönlümde açan çiçek inan daha solmadı, Kulağımda o tatlı sözlerini özledim... Verdiğin resimlerle,mektubunla avundum, Bu sevda çıkmazında ele seni savundum, Gönlüm sitem ettide ona çokcayerindim, Yemyeşil derya gibi gözlerini özledim... Belki geç oldu ama hatamı biliyorum, Kıskandığımdan olsa seni çok seviyorum, İnanki çok pişmanım kahrımda ölüyorum, O kaş altından süzen gözlerini özledim.... Korkuyorum bir daha seni kırarım diğe, O yeşil gözlerini,ağlatırım ne diye, Oysa kaç kez söyledim sensiz duramam diye, Kalbime huzur veren yüzlerini özledim... Gel tersine çevirme gündüzümü gecemi, Senin ile süsledim şiirimi hecemi, Bu nasıl bir dargınlık sevgimizden yücemi? , İçinde sevgi saçan gözlerini özledim... Sevdamızı hatırla unutmaya çalışma, Şeytanlara uyupta yokluğuma alışma, Söyle bana ne zaman o muhteşem buluşma, Gönlüme sevgi saçan gizlerini özledim.... |
Gurbet El
Bir çok mahsun gibi beni kendine, Tutup köle gibi bağlama gurbet. Biraz bizden yana yak kandilini, Çaresiz yüreğim dağlama gurbet... Yılardır takıldım haldım ağına, Çok garibi düşürdün tuzağına, Benziyorsun örümceğin ağına, Sila özlemimi bağlama gurbet... Dünya malı için tuttun hevesle, Bir çok dertlerimi içinde besle, Garip anam gibi,duygulu sesle, Başımda dövünüp,ağlama gurbet... 22.01.2006 |
Gurur
Alçak gönüllü ol, hor bakma bana, Doğru yolda yürü, yanarsın nara, Güvenme servete, güvenme mala, İşsiz, dostsuz bırakır seni gurur... Hep yüksekten uçar, alayla bakar, Yoksulun, yetimin kalbini yıkar, Yaşamı boyunca zalimlik eder, Merhamet bırakmaz insanda gurur... Gururlu olanı sevmez yaratan, Odur tüm canlıyı yoktan var eden, İman ihlas ile ibadet eden, Allah'ın yolunda saptırır gurur... Yoksului, mazlumu gel hakir görme, Dünya malı için kafanı yorma, Kendine ideal kişiyim deme, Yarı yolda koyar batırır gurur... Gurur sanki bir insanda güçtür, Gururla yaşayan insan bir hiçtir, Aleme gülenin kendi gülünçtür, Kişiti toplumdan soğutur gurur... Öğretmen Seyfet der sevmem gururu, Sevip, sayılmakta buldum ömürü, Zayıf insanlara verdirir emiri, Bitmez bir hastalık gibidir gurur... |
Gül kokulu Peygamber ümmetiyiz...
O'nun için kainat yaratılan, Eşsiz büyük Peygamber ümmetiyiz. Cahiliye dönemine son veren, Gül kokulu Peygamber ümmetiyiz... Mazlumu,yetimi Koruyup seven, Haklıya hakkını adilce veren, Tövbe edip hak yola davet eden, Gel diyen bir Peygamber ümmetiyiz... Sevgi yolu oldu tüm mahlükate, Hoş görüy O getirdi hayata, Yer vermedi asla kine nefrete, Sev diyeni bir Peygamber ümmetiyiz... Yürüyün der bize,Allah yolunda, Daime taht kurun,gönül dalında, Harcayın ömürü Hak'kın yolunda, Gül diyen bir Peygamber ümmetiyiz... |
Gül Resülüm(sav)
Kutlu doğum haftan bütün Dünya'da, Büyük bir coşkuyla kutlanır oldu. Gözler yaşla doldo,gönüller coştu, Gül dağıttık gül kokulu Resülüm... Gafiller uyandı,gafletlerinden, Pişmanlıklar belli,gözyaşlarından, Selam,selat sana tüm ümmetinden, Yolundayız gül kokulu Resülüm... Canımız,malımız yoluna feda, Andıkça gönüller kandılar tada, Ancak seni seven erer murada, Seviçliğiz gül kokulu Resülüm... 16.04.2006 |
Gülecek misin?
Düşünmeden karar verip ansızın Elveda diyerek gidecek misin? Gururumu serip, gitme kal desem Çiğneyip gururum gidecek misin? Zıt yönde uzanan kuru dallar gibi Sonbaharda sararan yapraklar gibi Ümitsiz, dermansız sevdalar gibi Kalbinden sevgimi silecek misin? Sahte sözcüklerle teselli edip Çocukluk aşkıdır nasılsa geçici deyip Sahte gözlerini gizlice silip Yinede yüzüme gülecek misin? |
Gün Görmüşler....
Vatan,Millet,Sakarya onlardan sorulmalı, Onlar gibi düşünüp Onlar gibi olmalı. Egemenlik Milletin sözünü söyleme ha! .... Buna gülüp geçerler,bizim has gün görmüşler... Çıkarları olunca sağ,sol demez birleşir, Vatan perver kesilir,sorunlar güncelleşir. Hak,hukuk nedir bilmez,çiyneyerek geçerler, Millet iradesini görmez bu gün görmüşler... |
Gün yirmidört saat insan avında
Gecede,gündüzde,tüm zamanlarda, Kimi meşk peşinde,kimi zararda Havada,karada,denizde ayda Gün yirmidört saat insan avında....... Seyfet Bozçalı |
Güneş Tutulması
Tutulursa ne olur,tutulmazsa ne olur, Her şey yerli yerinde,O nun dediği olur, Bir ölçü içindedir,yerde gökte olanlar, Kaderin ötesinde görülecek şey var mı? 29.03.2006 |
Güvenme
Güvenme fani dünyaya, abairgün gelen birgün göçer. Kanma tatlı hülyasına, Rüya gibi gelir geçer... İnanır aksini yapar, Hoş görünür,yuva yıkar, İyilik etmekten kaçar, Zararlı olanı seçer... Fitnelik,fesatlık yapar, Mümini,mümine çatar, Yaptığından neşe kapar, Şeytanın yolunu seçer... Hep vergi vermekten kaçar, Lüks yerlerde viski içer, İşçinin zammından kaçar, Mazlumun ahını seçer... Yazma artık Seyfet yeter, Adamlar Karun'dan beter, Anlayana buda yeter, Çok yazma gücüne gider... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:21 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.