![]() |
Yalnız Kaldım Gurbette Ben Yine
Akşam oldu kapattım ben kapımı. Kimsem yokki, sorsa benim halimi, Bir gün bana aymı olur, senemi? Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Nerde benim torunlarım, kızlarım? Bayramlarda hep onları özlerim. Zaman, zaman yaşla dolar gözlerim Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Kardeşler, evlatlar hepsi düzine: Yoksa paran kimse bakmaz gözüne. Ğurbette dertler var, derdin üstüne. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Kimse varmı ğurbet ellerde gülen? Sarıyor insanı dert ile elem. Elinde tesbihi çekiyor annem. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. İsterdim seveyim: Emre, Emiri, İnanın özledim: Enes Bediri. Hiç unuturmuyum Ufuk, Zeynebi.? Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Ğurbetin çilesin çekenler bilir; Ciğerlerim yanar, yanar kavrulur. Yaşayanlar daha neleri görür.. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Yaşlı anam İstanbulda: Üst katlarda beni arar bulamaz. Fatoşla, Zinnetin yaşları dinmez. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Hem fedakar, hem cefakar oldum ben. Yıllar yılı ğurbetlerde gezdim ben. Dertlinin derdine merhem oldum ben. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Bir güneş gibiydim doğduğumda ben: Şimdi ğurbet elde soluyorum ben. Kısmetim böyleymiş ne gelir elden? Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Dağlar çok yüksektir,Yollarsa kıvrım, Hergün çoğalıyor: kederim,ağrım. Tutmuyor kollarım vede dizlerim: Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Kaderde yazılan gelecek başa. Çare yoktur ğayretimiz hep boşa. Öldüğümde sakın düşmen telaşa. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Bülbül hasrettir hep güle, Gül dikenli olsa bile.. Bu hasretlik gider böyle. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Benim güzel çocuklarım: Size son söz şunu derim: Namaz kılanı severim. Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine. Ah sevgili güzel anam: Tut elimden yine okşa saçımı. Ne yapalım ğurbet eğdi başmı, Yalnız kaldım ğurbet elde ben yine.. Ali Sandıkçıoğlu |
Yalnızlık
Yalnızlık çok zordur dostum. Gurbette günler geçmiyor. Dünya fani, ömür kısa: Gelenler bir, bir göçüyor. Ali Sandıkçıoğlu |
Yanıyor Gönlüm
Bir türlü huzur bulmuyor: Benim şu yaralı gönlüm. Yalnışları gördüğümde; Yeniden yanıyor gönlüm. Çevremize bakıyorum: İnsanların çoğu hasta. Derde deva olmayınca: Dertlerle yanıyor gönlüm. Kötü adetler yayıldı: Minik, mink çocuklara. Benzemez olduk dünlere. Bügünde yanıyor gönlüm. Neden düştük bu hallere? Benzemiyoruz bizlere. Sırt çevirdik eskilere.. Yeniye yanıyor gönlüm. Örfler, adetler değişti. Hayasızlık yayğınlaştı. Küfür dereleri taştı. Hayretle yanıyor gönlüm. Sağı, solu karıştırdık. Berrak suyu bulandırdık. Zehirli sulardan içtik. Çöllerde yanıyor gönlüm. Yansın gönlün, yansın Ali. İşte böyle dünya hali. Yalnıştan olurmu doğru? Yalnışa yanıyor gönlüm. Ali Sandıkçıoğlu |
Yaradılış Gayen Bu Mudur?
Şeytana uyupta, namaz kılmazsın. Eğlencenin hepisine koşarsın. Allahın emrine boyun eğemzsin. Yaradılış ğayen bumudur senin? Gerçek müslümanlık böylemi olur? İnsan mevlasına asımı olur? Hesap defterleri birgün açılır. Niçin bu dünyaya sen geliverdin? İstersen ukbada rahat; Mevlaya çok çok ibadet et. Bu dünya fanidir elbet, Birgün gelir sonun senin... İnat edip uyma nefse, Gel ruhunu azad eyle. Nuru, feyzi doldur kalbe: Ancak rahmete erersin... Ali Sandıkçıoğlu |
Yaralı Gönlüm
Bügün günlerden Salı, Yine hüzünlü gönlüm. Maddeyle şifa bulmaz: Benim yaralı gönlüm. Her geçen gün ömrümden, Akıp giden sermayı. Beylerden,paşalardan: Varmı kalan geriye? Bahri muhitte olmaz: Bir damla suyla abdest: Ölüm gelmeden önce: Sen kendini hazır et. Gün geçtikçe giderim: Esas menzile doğru. Dilerim nurlu olsun: Daracık kabir evi... Sakın aldanıp kanma: Dünya nimetlerine. Gün gelir bir, bir çıkar: Yaptıkların önüne... Her an düşün ey kişi; Alemleri ve arşı. İman ve ibadetle: Karşı koy nefse karşı. Her zaman diliyorum: Mevlamızdan rahmeti. Nasıp eylesin bize: Ol mübarek cenneti. 26.07.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Yaşım İlerledi
Yaşım ilerledi,tutmuyor elim. Boşunamı geçti, gece günlerim? Dogrusu gençliği özler dururum. Kaybettim mi, kazandım mı bilemem. Ali Sandıkçıoğlu |
Yazılan Gelir Başa
İndim dere düzüne; Atladım taştan,taşa. Hiç tasalanma dostum: Yazılan gelir başa.. İşte böyledir Ali: Fani dünyanın hali. Mevlam emir vermezse: Kimse alamaz canı. Ali Sandıkçıoğlu |
Yeni Bir Gün Başlayınca
Güneş doğunca ufuktan, Işıkla donanır her yan. Yeniden canlanır cihan. Yeni bir gün başlayınca.. Çiçekler bir, bir açılır. Kuşlar etrafa yayılır. Arı çiçekten bal alır. Yini bir gün başlayınca. Şahlanır göklerde bayrak. Tava geliyordur toprak. Sıla ğurbet yine uzak. Yeni bir gün başlayınca. Güzeldir bahar müjdeler yazı. Dilerim Mevlamdan af etsin bizi. Çiçekler açılır hep dizi dizi.. Yeni birgün başlayınca... Ali Sandıkçıoğlu |
Yeniden Diriliyor
İlk baharda tüm dünyayı; Uyandırıyor Lemyezel. Sabahları esen yelden, Biraz olsun gel ibret al. Bir nevi kışın ölenler: İlkbaharda diriliyor. Rengarenk,çiçekler,güller, Hep yeniden açılıyor. Bir tarfta kelebekler, Öbür tarafta var kuşlar. Çok çalışır karıncalar, Hepsi HAKKI haykırıyor! Çeşit, çeşit Hak boyası, Değişik renkler veriyor. Kimi yeşil, kimi mavi, Boyanarak boy veriyor. Bazı biberler acıdır. Bazıları neden tatlı? Tecelli ediyor bak,gör: Mevlanın yüce sanatı. Karpuzu kim kızartıyor? Bostanı kim yeşertiyor? Yeşil otu yiyen koyun; Sütünü beyaz veriyor. İpek böceğine bir bak: Ne motar var, nede baca. Ürettiği çok tutulur; Asya ile Avrupada... Bunların hepsi delildir; Kudret sahıbı Allaha. İyi düşün yönel on’a Ancak erersin felaha. Ali Sandıkçıoğlu |
Yerlere Düştü Alemler
Yıktılar evlerini, Bozdular bağlarını. Nice minik yavrular, Verdiler canlarını... Yıkıldı minareler, Yerlere düştü alemler! Dolup taştı hastaneler, Siyonistlerin yüzünden.. Bir acaip zamandirki. Yalancılar hep revacta: Gece ve gündüz demeden, Bomba yağıyor Irak’a... Nice sivil, yaşlı,çocuk, Ölüyorlar bu savaşta. ABD yle İngilizler, Ne arıyorlar Irakta? .. Böylemidir demokrası, Bumudur insan hakları? Neden hiç ses veremiyor, Şu batının başkentleri? ... Tonlarca bombalar düştü, Iraklının üzerine.. Neden gözler kör oluyor, Filistindeki zulume? ... İşin hakıkatı şu ki: Kimyasal sılah bahane. Arzuları petrol beyler: Kıyıyorlar bunca cana.. Siviller vurulmayacaktı, Hukuk dışı şu savaşta.. Demokrası rafa kalktı. Yürütülen bu savaşta.. Tarihten biliriz biz: Nemrut ile şeddadı. Battı yerin dibine: Karunun saltanatı.. Fıravunda bir zaman; “ Ben Allahım diyordu.” Kızıldenizde kafir, Boğuldu suya battı. Bunlarında muhakkak, Gelecektir sonları... Benim ey güzel Rabbim: Koru inananları... Ali Sandıkçıoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.