![]() |
Sevdanın yüzü güzel
buzlu bir camın arkasında puslu puslu baksada.... rüzgarla ürpererek dağılan yağmur taneleriyle ıslanan saçların yüzünü dolasada sevdanın yüzü güzel! Nazan İzmirli |
Sevdiğini söyle
kimi, ne kadar tanıdın ki hayatta. kaç kez bakmıştın sırrı dökülmemiş aynada kırışmamış alnına. yüzleştin mi hiç ruhunla burun buruna bedenin giderken senden önde on sekiz yaş çıılgınlığında. sevmek sevmeyi hecelemek bile yakışmazdı diline kalp söyletmedikçe. bana on sekiz yaş sevgisinden bahsetme saf duru toz pembe diye. hepimiz geçtik o zamanlardan ateş parçası korlardan. bilmem, yaşadın mı sonraları seni bıraktılar mı sana. önde giden bedenin mal olunca onlara. döküldü yaprakların kışı çok uzun süren bir sonbaharda. yorgun düştü kalp üşümekten kasılıp kasılıp bükülmekten. artık, uçma zamanıdır bir kuşun kanadında kırıkta olsa, özgürlük yolunda. bedenin geri kaldıkça yürekten işte..! sevmek zamanıdır tek heceden geçen aşkı tatmak zamanıdır. tanırsın ruhunu inersin özüne tek bir tebessümde erirken korkular sarar geçmişe dair yine mi terkedilmek yine mi acılarla pişecek bu yürek. sırsız aynaya bak artık sil tozlarını avuçlayarak göz göze hesaplaş kendinle ve....... korkma tek nefeste söyle sevdiğini sevdiğini söyle . 16.05.2006-ant-sevdiğini söyleeeeeeeeeeeeeee Nazan İzmirli |
Seviyorum seni
tutma! tutma! ellerimi değmesin paslı kelepçeler yüreğine. bağlasamda parçalanmış hislerimi gözlerime. adım, bir adım daha ilerlemek bileklerimde ki özgürlüğe........ susmaz! kurumuş dilim haykırmak ister ayyuka............... ...seviyorum seni.... ......seviyorum.......... ...................bir sen de...........................bin sen ...........gizli diye! ............... ......el ..........göz .................dil dönmesede. .................diz bükülmez yolun sonu sende ki özgürlükse...... 21.02.2006-antalya Nazan İzmirli |
Sevmek
Sevmek Havayı ve suyu onu kirletmeden Sevmek Bir çiçeği onu incitmeden Sevmek Yaradanı, yarattığına acı vermeden Sevmek Bir SEVGİLİYİ karşılık beklemeden............ Nazan İzmirli 14.02.05-antalya Nazan İzmirli |
Sıcak çukulata
o zamanlar bir geçit vardı armenikdi adı rumcadan kalma, ulaşmak için komşu şehre çıkıp inmeliydin ıssız dağların zirvelerine. unuturdum korkmayı dik virajlı yollarında düşünürdüm nasıl yaşar bu insanlar buralarda ne yer,ne içerler tasalanırdı küçük yüreğim kalmak isterdi oralarda. anladım yaş yedi olunca okula başlayınca köy olmanın farkını, şehre kattığı tadını hiç köyüm olmadı,koklayamadım şafaktaki nemini pazar pikniklerinden başka güle oynaya. çok tuhaf bir duygu ama ait hissetmedim kendimi hiç şehrin cakcaklı yaşantısına ilk okul da anlamadım ki farkı tüm mahalle çocukları aynı okulda içerdik her tenefüs sütlü sıcak çukulata. orta okul biraz fark etti, çeşitli guruplar toplanınca lisede dank etti, kurşun yemiş gibi kafaya ilk mücadele yılları kültür farklılıklarına atlattık desem de darbelerin izleri ruhumda üniversitedesin işte, gerçekle karşı karşıya ister şehirden,ister dağdan bütün kozlar ortada,ister iskambil oyna istersen santranç tahtasında sabahla tanımalıydım,anlamalıydım paylaşabilmek için koklamalıydım küçük bir sırt çantası omuzumda bıraktım şehirli yalanları arkamda başladım köy köy dolaşmaya özendim onlar ekinlerini biçtikçe çok samimi doğaldılar sıcakcık sütlerini paylaşacak kadar benimle. yıllar geçti böylece bulamadım yüzlerdeki tertemiz ifadeyi huzurun adresini şehirde. çok mu şey istiyordum kendimden içinde odun yakabileceğim bir soba üzerinde kurtlu kestanede olsa ot çayını huzurla yudumla. iyi de ben tanımaya çalışırken alemi iş işten çoktan geçti, ortalık karıştı düzen allak bullak en iyi arkadaşlar kanlı bıçak suçlu yoktu ortada yargısız infaz yetti onlara. korkmadım ıssız dağlarda kurtlardan,çakallardan,yaban atları,domuzlardan şehirde korktuğum kadar kurşun yağmurundan. delik deşikti duvarlar sıcak çukulata fincanı parmaklarında kankamın akıyordu yanaklarından çocukluğumun adresi sah,aflar sokağında dedem yok oldu,bir gece tek bombada dahası var.....çok uzun hikaye değişen ne var bugün, her şey al baştan her haber bülteninde sıkıldım, mindere yapışmaktan. vazgeçtim vazgeçtim çoktan sıcak çukulatadan kekik çayı iyi geliyor kalbime tükenmezse şehir eşkiyalarının elinde. dağlaramı göçmeli kalan ömrümde bir otta üretsem mutlu olurum bir yudum içildiğinde. 06.11.2006-ant/kaş/kal- Nazan İzmirli |
Sıfatsız zamanlar
hangi yer hangi zaman usumun hapsinde cezalanan. ey ruhum...! uyan....! kapansa da gözlerim anılar kapanmaz göz bebeğim. sıfatsız zamanlardadır senliliğe özlemim. 20.03.2007- ısp-davraz- Nazan İzmirli |
Sılamsın
Sılamsın.... Ela gözlerine kavuşamadığım Tenin tenimde doyamadığım Dudak dudağa kanamadığım Çarpan yüreğini avuçlayamadığım. Sılamsın.... El ele sırt sırta omuz omuza Sıcacık yatağında koyun koyuna Doyamadım Aşkından yana Bakışlarında kaybolduğumda Sılamsın... Uzak ellere varamadığım istesem kanatlanıp uçamadığım Sesini duyup dokunamadığım Sana ASLA kavuşamadığım....SILAMSIN.... Nazan İzmirli-25.03.2005-antalya Nazan İzmirli |
Sınırındayım aşkın
tasfir etmek isterken sabahın gizemini sendeki gizler geldi aklıma dilim tutuldu anında. yüreğim, beynim, bedenim gecenin siyahına ejderha. gülüşün, güneşten bir parça vurdukça toroslara. sınırındayım aşkın parmaklarım çakıllara teslim sesim sana. süzülürken bedenim tuzlu sulara girdap gece kokan çığlar tenimde kaldı inat. 19.06.2006-ant-lara-sınırındayım aşkın- Nazan İzmirli |
Sır
sonsuzluğuna kaynaştı renkler gün ortası siyahtı ufuk çizgisi saklandı sır yıldızlı geceye sonu yoktu sonsuzluğun yüreğimdeki renklerin içinde. 25.03.2007-ant-kalkan- Nazan İzmirli |
Sihirli güç
sihirli gücün ışığında beynimizi pozitif düşünceyle beslersek ruh beyin beden üçgeni sonsuz enerji sağlar. Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.