![]() |
Davet
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kisrak basi gibi uzanan Bu memleket bizim! Bilekler kan içinde, disler kenetli Ayaklar çiplak Ve ipek bir haliya benzeyen toprak Bu cehennem, bu cennet bizim! Kapansin el kapilari bir daha açilmasin Yok edin insanin insana kullugunu Bu davet bizim! Yasamak bir agaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardesçesine Bu hasret bizim! |
Davet
Namaza gidiyorum, alay dizilmiş, İhtişamımla uzuyor yollar. Bazen davet eder kölelerim hayata vücudumu: "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var..." Vakti altın gibi serpiyorum, Kapışıyor, genç, ihtiyar. Suların ve kuşların sesleri yanım sıra: "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var..." Ben ki kıtalar keşfetmişim, nesillerden, Ben ki cihan kadar. Gündüzün bittiği yerler karanlık: "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var..." |
Davetiye
Telli pullu, anlı şanlı bir gelin; Aynalar, gelin! Bir güzel ki, en güzeli güzelin; Gönüller, gelin! Sonsuz gerçek, habercisi ezelin; Kitaplar, gelin! Ey karanlık, gelmektedir ecelin; Işıklar, gelin! Toplanın hep, derlenin hep düzelin; Yığınlar, gelin! En güzeli, en güzeli, güzelin; Habercisi, habercisi, ezelin; Tellerinde şafak söken bir gelin; Anneler, babalar, çocuklar, gelin!.. |
Dayak
İster misin ellerimizi birleştirelim, Sen iki vur, ben iki daha, Çalmış mı, Emmiş mi alın terini ulusunun, Sen dört vur, ben dört daha. Gemi seçmeye mi gitmiş 20 kişi, çay bulmaya mı yollanmış 30 kişi, Dışbakan olmuş da yüzde mi almış. - Saçı bitmedik çocuklarım aç iken ker*** köylerde, Bebek kızlarım *******ce aklığını satarken- Sen yedi vur, ben yedi daha. Ha, ister misin ellerimizi birleştirelim, Değeri 8 iken, 208'e mi vermiş bir tabak fasulyayı, Dilekçeni görür görmez deve boynunu sallamış, 500 mü koparmış senden, Saylav seçilmiş de geleceğine yatırım mı yapmış, devrimi çiğneyerek, Sen dokuz vur, ben dokuz daha. |
Dayan Kalbim Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! |
Dayanamıyorum
Hasret doluyorsun serabın geçerken hayalde Bir daha mı aşk aman aman kül oldum yelde Yedi cihan alay etse de sermayemsin şiirlerde Ya sen gel, ya ben geleyim dayanamıyorum Sema yarıldı gökler ağlıyor yağmura bak süzülen Bir gün tozlar arasındayım bir gün sana sürünen Gözlerim yollarda türbe oldu çiçeklerle bezenen Ya sen güldür, ya ben güleyim dayanamıyorum Söyleyin anama adam değilmişim boşaymış düşlerim Ben senin gibi vuramam neydi o giderken ki gülüşün Ben sana verdim kalan ömrümü çabuk olsun ölüşüm Ya sen öldür, ya ben öleyim dayanamıyorum. |
Dayanamıyorum
Sabahları kovalıyorum şimdi o kaçıyor ben kovalıyorum... ******* geçmez hasret bitmez oluyor, dayanamıyorum... o çok sevdiğim ******* geçmiyor işte cıgaramın dumanıyla yakıyorum ıslığımı ve ardından da örseleniyorum burnuma tütüyor dışarının kokusu yanıyorum... Ama yine de suskunum bana mı düşmüş sabahları beklemek; Ağzımdaki çürük türküyü atıp sevmem gerek hemde nasıl sevmek hem ölümüne hemde ölesiye kara kaplı gözlerini atıp içime Neyse... derken son kullanma tarihi geçmiş bir türkü yakıyorum ******* geçmiyor yine dayanamıyorum... |
Dayanamıyorum
Maziye bakıp hep ağlamaktan Anılarla avunup kalp dağlamaktan İnsanlara güvenip bel bağlamaktan Bıktım artık dayanamıyorum Nedenleri aramaktan Kendim ile hesaplaşmaktan El açıp yalvarmaktan Bıktım artık dayanamıyorum. İçinden geçtiğim felek çemberinin Bir türlü kapatamadığım kalp defterimin Çaresini bulmak için tüm dertlerimin Rüyasına yattım uyanamıyorum. İhtiyaç duyduğum o duyguların Hasretine düştüm dayanamıyorum Ne olursun Allahım duy feryadımı çektiğim bu acıya dayanamıyorum |
Dayanamıyorum
Artık dayanamıyorum Bu acının gücüne O kadar zor geliyor ki dokunuyor gücüme Bir türlü kabullenemiyorum öldüğüne Beni yalan dünyada iki yüzlü çıkarcı İnsanlarla bırakıp göç düğüne Böyle sessizce elveda demeden gittiğine En büyük günahkar olsam da Cehennem ateşinde yanıp kavrulsam da Bekle beni geliyorum yanına 23 yıllık ömrümü bitiyorum şuan da. |
Dayanamıyorum
Daha iyisi için ayrılık... Dayanamıyorum bu iyiliğe, Kandırma kendini benide üzme kahretme. Nasıl bir iyilikse kahrolsun, Nasıl bir iyilikse mahvolsun, Dayanamıyorum ben ayrılığa. Geçmişi kapadık böylesi iyi diye, Aldandık sevgimizin küçüklüğüne, Hayatı zindan ettik birbirimize, Nasıl bir anlayıştı kahrolsun, Nasıl bir iyilikse mahvolsun, Çözemiyorum düğümünü, Dayanamıyorum ben ayrılığa. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.