![]() |
Gözlerinden okunuyor vattan sevgisi senin
Dertlerime dostum bir dertte sen kattın Geçmiş acılarını da bize de güzel yaşattın Vatanın ne demek olduğunu bize anlattın Gözlerinden okunuyor vattan sevgisi senin Vatansızlığın ne olduğunu anlatmak lazım O güzel ders veren sözlerini dinletmek lazım Bu vatan için her zaman can vermek lazım Vatan diye atıyor nabzın Harun bey senin Dostum gördüğün bu toprağın her karışında Çok çileler çekmişsin anlaşılıyor heyecanlarından Yurt dışına gidiş gelişte vatan torağını öpmelerinden Ay yıldızlı bayrağa aşkımız var Harun bey bizim Senin gibi vatan sever kıymetlide evladın Tebrik etmek lazım seni yetiştiren Türk babanın Yetmiş iki ceddin evladı fatihan da Harun bey senin Ellerinden öpmek lazım seni doğuran kutsal ananın Horasan ereniyim seni gibi bir dost edindim Taraklıda Dostlar hanı olan Harun beyin güzel dostlar hanında Vatansızlığın ne demek olduğunu anlatın kardeşlerine Senin gibi bir vatan severle tanıştığıma şukur yaratanıma Halil ÇOLAK 27.06.2006 Taraklı/ Adapazarı Halil Çolak |
Bu cennet vatan benim,
Toprak yeşile doymuş, Su ile bir bütün olmuş, Her taraftan bir ağaç çıkmış, Bu cennet vatan benim, Ninni söyleyerek şırıl şırıl sular akıyor, İnsanın aklından güzel duygular geçiyor, Baktıkça o güzelliklere insanın içi geçiyor, Her tarafı zümrüt yeşili bu vatan benim, Sahile mekan kurmuş muhteşem camin, Müminlerin sesiyle inliyor kubbelerin, Ihlamur kokusu saçmış sahillerin, Cennetten bir köşe Akçakoca Vatanım benim, Halil ÇOLAK Akçakoca, 29.06.2006 Halil Çolak |
Yıkıp ta Gider
Gönlünü verirsin bir vefasıza, Olur ki bir gün düşersin dara, Hasta olsan da çekmez seni sineye, Seni anlamaz çekipte gider, Vermişsin ona malı mülkü de, Dönmüşsün kendinde çulsuz züğürde, Girmişsin diri diri gönül kabrine, Yine dinlemez çekipte gider, Yapmışsın hayalinde fildişi kule, Birlikte kazandığınız evlatlar bile nafile, Aşkından yıllarca bekleyip yatağa düşsen de bile, Vefasız yar oldu mu çekipte gider, Boş ver artık gönülde yer verme o vefasıza, Kul kulu daraltır gönlünü Allah bırakmaz dara, Vefasız bir kadın için değmez düşmekte zora, Kadın sel gibidir etrafını yıkıp ta gider, Halil ÇOLAK Polatlı, 28.06.2006 Halil Çolak |
Nallıhan
Bin bir çiçek açmış yamaçlarında, Billur gibi sular akıyor derelerinde, Derde deva vardır taze sebzelerinde, Kendine hayran ettin Nallıhan beni, Mavi ile yeşil ufkunda birleştirmişsin, Yeşile bürünmüş taşın toprağın senin, Her türlü meyve ile dolu güzel bahçelerin, Güzeller kızlar yurdu olan Nallıhan seni Halil ÇOLAK Nallıhan, 27.06.2006 Halil Çolak |
Volkanlarda patlarken
Sen gamlı hazan mevsimine dönmüşken İlkbaharı coşkuyla gönlümde yaşarken Gönlüm bir hoş olurdu ismini anarken Ruhumda kızgın volkanlarda patlarken Halil ÇOLAK 02.07.2006 Yenimahalle Halil Çolak |
Merhaba 2
Yürekleri karlar gibi tertemiz Güneşin ilk ışığı vurduğu yer Çiğdemlerin çeşit çeşit açtığı Güzelliklerin olduğu yer merhaba Kar yağarken türkülerin yakıldığı Gönül kervanlarının uğrak yeri Yüzü ifadesi soğuk yüreği sıcak Güzelliklerin olduğu yer merhaba Halil ÇOLAK 02.07.2006 Yenimahalle Ankara Halil Çolak |
Kıymet bilmedin
Seni sevmiştim kıymet bilmedin Hakkın verdiği nimete bir gün şükretmedin Bütün aşkımı sevgimi verdim kabul etmedin Her olmaz şeyde mutsuzluk için sebep aradın durdun Mutlu olalım diye senle geldik uzak diyara Her ne yaptımsa mutluluk için çare olmadı bize Senin işin gücün hep para para … Nasibe inanmadın mutsuzluk için sebep aradın durdun Allah bize vermişti gül yüzlü üç evlat Eli ayağı düzgün Allah tarafından verilmiş nimet Rabbime onlar için ne kadar şükretsek az Bundan iyi nimet olmaz mutsuzluk için sebep aradın durdun Halil Çolak 2/7/2006 Ankara Halil Çolak |
Bilmezsen kıymetini aşkın muhabbettin
Bilmezsen kıymetini aşkın muhabbettin Seven gönül bir gün usanır gider Her şeyde maddiyat makam mevki ararsan Gönlünde ki olmaz o zaman gençlikte gider Güvenirsin malına puluna senin Erişilmez dediğin harika o güzellik senin Sevmezsen mutlu olmazsın dünya olsa senin Bir kıvılcımla mal, servet,güzellik gider Huzuru bulursun ancak gerçek aşka varınca Gönül huzuru içinde hakka varınca Açmamış çiçekler gönülde çiçek açınca O zaman kul bolluğa huzura gider Halil Çolak 2/7/2006 /Ankara Halil Çolak |
Geriye
Mahkumum beni dinlemeyen gamlı gönlüme Dizde takat yok ki gitsin zalim yarın peşine Yara selam söyledim serin seher yeliyle Almamış benim selamı vefasız geldi geriye Dikenler yerine gönlüme güller ekeyim Açınca sevgi ile birlikte güller saçayım Bülbül gibi şakıyıp neşe içinde öteyim Boşa geçen zamanım belki gelir geriye Halil ÇOLAK 1.7.2006 Ankara Halil Çolak |
Yaşamak güzel.
Gönül bahçesinde sevgi çiçekleri açınca, Seven aşık aşkı ile birlikte de olunca, Gecenin karanlığının yerini gündüz alınca, Seven gönül sevdiği ile mutlu olunca güzel, Acıların yerine sevgi de olunca, Yoksulluğun yerini varlık alınca, Dermansız derde deva bulunca, O zaman bu dünyada yaşamak güzel, Dikenlerin yerine çiçekler bitince, Nefretlerin erini sevgiler alınca, İnsanın yanında seven dostu olunca, Ona yaslanarak yaşamak güzel. Halil ÇOLAK Ankara, 20.06.2006 Halil Çolak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.