![]() |
hasretine teslim olmam güzelim her rüyayı kalbim hayra yoruyor yokluğunda halimi hatrımı eskimeyen mektupların soruyor olmasanda yanımda benimlesin düşlerimde rüyamda kudretli bir muska gibi koynumda eskimeyen mektupların duruyor ben hiç ödün vermedim sevgimden ayrılmadım vuslatının seyrinden yüreğimi sensizliğin şerrinden eskimeyen mektupların koruyor. |
GÜLCE
Gül cansuyu almış ellerinden cennet kokuşlu olmalarından belli Ülker menzil almış saçlarından yedi tel bembeyaz durmalarından belli Leyla dersin almış dillerinden kay'a mecnun demelerinden belli Hızır ilham almış hallerinden kul bunalınca yetişmelerinden belli Ay dahi parça almış yüzlerinden gün kararınca çıkmalarından belli Nergis nazar almış gözlerinden görenleri aşık etmelerinden belli -değil mi?- |
yİne Senİ SeveceĞİm
bİr Daha DÜnyaya Gelmek Olsa, Sonu Yİne HÜsran Olsa, GÖzlerİm YaŞla Dolsa, Yİne Senİ SeveceĞİm.... Benİ Her Zaman Kahretsende, Kaderdİr Deyİp GeÇeceĞİm, Benİ Bİr Defa DeĞİl Hep ÖldÜrsende, Yİne Senİ SeveceĞİm... Resmİn Duvarda Tozlansada, GÖzlerİn Ufka Donuk Baksada, Dudaklarin HİÇ KonuŞmasada, Yİne Senİ SeveceĞİm.... GÜnler GeÇmek Bİlmesede, Kahpe Felek Dalgasini GeÇsede, Bu Hasret Mezarda Bİtsede, Ahİret Kapisinda BekleyeceĞİm..... |
Seni Seviyorum Cizr-e Botan'ın yıkılmaz asaletinde Seni Seviyorum Stockholm'de bir yazarın kalbinde Seni Seviyorum Sabahın ezana karışan ulu sesinde Seni Seviyorum Bir çobanın yürek sancısında,inlemesinde Seni Seviyorum Bir milletin yasaklanmış asil dilinde Seni Seviyorum Selahattin Eyyubi kılcının gölgesinde Seni Seviyorum Mame Alan destanında açmış gülün sessizliğinde Seni Seviyorum Sigaramın dudağıma her değişinde Seni Seviyorum Diyarbakır surunda,Dicle'nin anneliğinde Seni Seviyorum Mazlumun kelepçesinde,zaferin şen türküsünde Seni Seviyorum Newroz ateşinde,Deniz Barış'ın kaleminde Seni Seviyorum Seyda Ciğerxuin mısarlarının asiliğinde Seni Seviyorum İşte böyle kendimce. |
Bir dil yarattım Vardığım son limanda Anne sütü gibi berrak gözlerinden Öptüm doyasıya,ranzamın küfünde Kaç sigaradır bu tadına doyamadığım Kaç düştür bu uykusuz geçirdiğim Dardayım şimdi,elim kanlı,zordayım Kapıma son sürgüsünü vurdu,karanlık Sen bir şehir gibi kalırken,terkedilmiş Bir tarih başlatıyorum,lekesiz suyun renginde. Bir dil yarattım Durduğum son durakda Kelepçeli ellerimde hala mektubun İçime kazıyorum mısraları,bir bir Tane tane gözlerimde gizlerinin yası Susadıkça,kederini damıtıyorum kalbime Sevda bir çocuk doğurursa öfkemde Diri tut sevinini o vakit Ben ölümü kabulleneceğim Yaşlı bir darağacının gölgesinde. |
Kâlbimde cânan Çeşmimde nâlan Her şeyim fedâ Etse de vîran. Alev özümde Özlem sözümde Yüzü gözümde Vazgeçmem ondan. |
Dünyayı gezdim her bir yeri gördüm Kalbim sende esir hür değilim ben Ne el öptüm ne etek öptürdüm Bir garip insanım pir değilim ben Bahar uzak vuslat diyarına Umut geçe ölür,çıkmaz yarına Attım kendimi gurbet diyarına Ancak aşikarım sır değilim ben Çok günahım vardır kolay ölemem Kahkaha atamam gönülden gülemem Uzaktayım gel demeyle gelemem Hiç sana göre bir yar değilim ben Kör bir şimşeğim fırtınada çakan Bazen deli bir çağlayanım akan Suya uzatsam avucum dolar kan Yürekleri yakan har değilim ben Sağ yanım ölüm sol yanımsa ihanet Sen doğru bildiğin yolda devam et Senden öncekiler gibi bırak git Gerçeği görüyorum kör değilim ben |
Bu akşam rüyamda,ben seni gördüm Yanıma çağırdım,gelmem diyordun ! Küsmüsün diyerek,bir neden sordum Apansız bağırdın,bilmem diyordun ! Şaşırıp kalmıştım,ben bu haline Bir isyan çökmüştü,sanki diline Hüzünlü nameler,gönül teline Vurdukça,bir türlü,gülmem diyordun ! Sitemim döküldü,o an sözümden Göz yaşım,aktıkça,sızdı yüzümden Hiç bakmadın bana ,gönül gözünden Damlayan yaşımı,silmem diyordun ! Çevirip gitmiştin,hemen başını Çıkmaza döndürdün,sabır taşımı Ben sana neyledim,çatıp kaşını Sineni yaralar,delmem diyordun ! Uyandım uykudan,sen yanımdaydın Demek ki,o an sen,her anımdaydın Ben kabus görürken,baş ucumdaydın Kıyamam uykuna,bölmem diyordun! Kıyamam uykuna,bölmem diyordun..! |
Duydun mu ? Bir çöplükte iki horoz Öter olmuş vay başıma! Aşk alevi cana gelip Tüter olmuş vay başıma! Aciz kalmış demir bilek Kula kulluk etmiş yürek Er bildiğim fistan etek Öper olmuş vay başıma! Kader saymış bu yazıyı Kurt yapmış körpe kuzuyu Korkutmuş tavşan tazıyı İter olmuş vay başıma! Bildiğim güller ayrı renk Kalmamış güllerde ahenk Zemheriyle olunca denk Yeter olmuş vay başıma! Bulandı bu yürek suyu Bu huy aslı'nın mı huyu Hem Mecnun'dan hem Kerem'den Beter olmuş vay başıma! Sözüm meclisten dışarı Bozulmuş gönlün ayarı Kumarbazı aşk diyarı Üter olmuş vay başıma. Yutar olmuş vay başıma...! |
Yine kendimle sonsuz bir savaşın içine girdim ßirkez daha aşka küskünlüğümü haykırmak istiorum Ama olmuyor... Olmuyor işte yapamıorum.. Yine sensizliğe yenik düşüyorum... ßir yanım haykır diyor..ßir yanım unut... Aslında kendimde biliorum yine olmayacağını Yine boşuna haykırmak için güçsüz olduğumu... Ama deli yüreğime engel olamıorum işte... Yalnızlıkmıydı benim istediğim yoksa senmiydin?? ßilemiorum... ßelkide benim için en iyisi yalnızlıktı.. Hayır...Hayır.. Tam olarak istediğim yalnızlıkta değil aslında €vet..€vet yalnızlık değil sensizlikti benim istediğim... Ama bir türlü olmadı işte... Ne yalnız kalabildim ne de sensiz... €n sonunda anladım; Hayal gözlüm sensiz olmaz...!!! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:04 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.