![]() |
Kıl payı
herşeyi vurma akıla akıl ne yapsın kırk kıla Reyhan Tataroğlu |
Kıpır...pır...pır...
Var mı eskimeyen,var mı yeni kalan Akibet,hep pılı pırtı Yaşanacaklar ve de yaşanan Yeni içinde,eski bir kıpırtı Reyhan Tataroğlu |
Kırık Pencere/m
Can penceremi,ölümdü korkusuzca kıran Ayrılıktı arkamdan durmadan hıçkıran Soramıyordu kimse hesap,isterdi cesaret Kimine saltanattı, kimine de esaret Hayatı seyrederken bu pencereden Geçmiştim, bilmem kaç cendereden Unuttuğum anlardı pencerimi silmeyi O zaman hak ediyordum nefesten kesilmeyi Nice yağmur,kar,dolu penceremi tıkladı Şu nefsim, beni koltuk altımdan gıdıkladı Önce bir tül çekildi,korunmak için güneşten Bahaneydi tabii,geçiyordum bir süreçten Hakikatlar sıvanmıştı birer birer tül ile Karanlığa alışmadan,son perde indi bile bile.. Reyhan Tataroğlu |
Kırıldım
umutlarım ışık umutsuzluklarım mercek hangi ayna zahir hangi ayna gerçek Reyhan Tataroğlu |
Kırıntı...
Ben de bırakayım dedim,şöyle bir kaç eser geriye kalanlar... Bir kazma,bir kürek,bir kaç çivi ile bir de keser... Reyhan Tataroğlu |
Kırk yıl
oysa çok metetmiştim onu elindeki tepside köpüklü fincan kahveleri vardı yavaşca eğildi,baktı ama görmedi gözleri,gitti bir daha gelmedi halbuki beni çok iyi tanıyordu rezil olmuştum herkese bir anlam verememiştim buna dayanamadım birden kalktım gittim yanına,döndü gayri ihtiyari ''evet''dedi,uzattım elimdekini yavaşça aldı,doldu gözleri başını omuzuma dayadı ağladı ağladı...hanımım...hanımım... derken,üstü cebinde kaldı rahmetlik mahmure hanım gerçekten iyi bir hanımdı Reyhan Tataroğlu |
Kırlangıç
bir gün kırlara daldı eline papatya aldı koparırken birer birer ya bir kız ya bir er öyle veya böyle sevilmekti gayesi oydu onun bir tanesi uzandı bir gölgeye sevda saldı yedi bölgeye öylesine uyudu gaibden bir ses duydu kaldı isen papatyaya at yaya,sen yaya aklını başına devşir herkes gerçekle sevişir uyanda papatya der koş sevdiğine ver ya evet ya hayır bundada var bir hayır Reyhan Tataroğlu |
Kim 'O'? ? ? ! ! ! ...' SEN'...
'Her kapı tıkladışında'Hoşgeldin' ile açacak ' Gel ' diye seslendiğinde ölümüne kaçacak Senin ile sönüp, senin ile yakacak Yok...Bende böyle bir eğilim Ben... sana göre biri değilim .................................................. ............................... ' Sev ' dediğinde sonsuza kadar sevecek Kapısız, penceresiz, bacasız bir eve gelecek Senin için nefes nefese...alacak ve verecek Yok... Bende böyle bir eğilim Ben...sana göre biri değilim .................................................. ................................... Yaslandığın yastık, oturduğun minder olacak Gölgelendiğin ağaç, susadığın bardağa dolacak Ağlayan bülbül yada bir gül gibi solacak Yok...Bende böyle bir eğilim Ben...sana göre biri değilim .................................................. .................................. Kırdığın gönülde, kestiğin parmakta acıyacak Yaktığın yürekte,demlediğin çay gibi sımsıcak Aşk gibi kavurup, sevda gibi lsıtacak Yok...Bende böyle bir eğilim Ben...sana göre biri değilim .................................................. ......................................... Düştüğün boşluğa kement salıp çekecek Kuruduğun tohumu yeşertip yeşertip ekecek Ecelin olup vaktinden önce gecikecek Yok...Bende böyle bir eğilim Ben...sana göre biri değilim .................................................. ............................................. Umutsuzluğuna umut, mutsuzluğuna mutluluk Öyle bir doğum ki bu... Bu öyle bir kutluluk Gönüle sığan, sonsuza sığmayan bir Ululuk Var...Bende böyle bir eğilim Bende değil,' Benden içerü' Ben...'O' değilim... Reyhan Tataroğlu |
Kimse/Siz Aşık...
Sıladan... Vuslata Çağrı... Bekleme artık ister isen... Sende değil o gelmeler Nerde olduğunu bir bilsen İnan,o an biter ölmeler Sesi çıkmaz ki haber versin O da bilmez...bilinmezlerde Ölüyü mü,canlıyı mı seversin İkiside...ikiside silinmezlerde Bir sevgi ki,hem de kimsesiz Sahibi terk etmiş diyarı Gece vakti sessiz sessiz Aşk beşiğinde uyurken yari Sevgide var mıdır dilencilik Alan kim...satan kim... Bu nasıl...nasıl bir bencillik Aşkınıza...aşkınıza... kimsesizlik hakim Reyhan Tataroğlu |
Kirpi/k/lerim
Kaşlarım kirpikten öte Kaşığım batmaz ki süte Gülbahçem harap olmuş Bülbülüm baykuşla öte Bırakınca kirpiklerimi kaşım Süte bulanınca kirli bulaşığım Ey! sevgili bahçıvan başı Ben bir bülbüle aşığım Artık arala, Yar kirpiklerimi Nur eyle,kaşığımın kirliklerini Ucundan,kıyısından görün Sen,affedersin sevdiklerini Reyhan Tataroğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:40 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.