![]() |
Faydasız
ben her gün aşağı yukarı aynı işleri görürüm fakat azca konuşur çokça düşünürüm bu yüzden bilge biri olduğum söylenir .........................gururlanırım Arşimeti ve suyun kaldırma kuvvetini bilirim newton'u ve yer çekimini hatta dünyanın yüz ölçümünü ......Tanzanya'nın nüfusunu bilmem nerenin valisini ....yazılmış olup da okumamış olduğum .........................pek nadirdir bu yüzden bilge biri olduğum söylenir .........................gururlanırım ama nevar ki benim de bilmediklerim çıkar örneğin; her gün önünden geçtiğim .........bakkal ne düşünür bilmem ayakkabı boyacısı çocuğun aç mı tok mu olduğunu gazete satan adamın üşüyüp üşümediğini bankta yatan adamın evi olup olmadığını işyerindeki odacının çocuklarını okutup ........................................okutamadığ ını bunların hiçbirini bilmem bu yüzden düşünmeye başlayıp da şu sonuca vardığım çok olur okumakla ya da bilmekle bilge olunmuyor faydayla olunuyor. Ahmet Aksoy |
Fecre İz Düşer
bir düş gibi çökerken damıma fecir söz olur engin çıban kanatır yalnızlığım oysa hüzün aslımda benden yanadır üstümden geçen tren zamanın ayak izleri 10 Mart 2004 Ahmet Aksoy |
Ferman Ver Aşk
ferman ver aşk ....çalmasın bir daha .............ayrılık çanları bas turanı yüreklere bir kere birleşen ......kopmasın bir daha gariple olmasın ...sıkışmış ömür hücrelerinde ferman ver aşk ....çalmasın bir daha .............ayrılık çanları solmasın bir kez açan çiçekler artsın fakat eksilmesin sevgililer kavuşmaya dair .........seraplar yok olsun ................ayrılık olmadığından gönüller bir, sevgiler bin olsun ferman ver tüm zangoçlara .....çalmasın bir daha ..................ayrılık çanları .....ey koca kardenal. Ahmet Aksoy |
Fırtınalı Deniz
Denizciler bilir en iyi seni Ey fırtınalı deniz korkutma beni Ben anlamam iskeleden sancaktan Ben anlamam yelkenden pruvadan Ey fırtınalı deniz korkutma beni Bir kez düştü işimiz sana Bırak devam edelim yolumuza Ey fırtınalı deniz rahat bırak beni. Ahmet Aksoy |
Fil' den Türetiyorum Seni
-Fibaharıma- 'filizlenmenle, filizkıranın kendi içinde' fil' den türetiyorum seni filitre yapıyorum kendime sonra senden geçip ............dağılıyorum evrene fil'den türetiyorum seni film oluyorsun ...........belki de bu yüzden başlamış olman .............yetmiyor bitmemene şeridin bir yerde kopuyor taşıyamıyorum seni kendimle fil'den türetiyorum seni filinta yapıyorum kendime birini seninle vurmek için değil senin sayende, ...........kötülüklerden uzak olmak için, lakin bana dönüp .............beni vuruyorsun ..................her seferinde. fil' den türetiyorum seni, filiz yapıyorum yüreğime, işte bu yüzden, dal dal yayılıyorsun içimde, lakin bir sarmaşık mıısın ne yüreğimden bedenime, bedenimden boğazıma dolanıyorsun. fil' den türetiyoum seni, filika yapıyorum, bir gün her şeyimi kaybetsem de tek umudum sen olasın diye, lakin benim için dahi yersizsin. fil' den türettiyorum seni, file yapıyorum kendime, içine aşk, sevgi ve terk ediş dolduruyorum, dahası hayatımı yüklüyorum, sende köküne sadık kalıp, giderken fil gibi eziyorsun beni. ve son kez, filden türetiyorum seni, filozof yapıyorum kendime, belki de giderken söylediğin, ....son sözün, bu yüzden .........çıkmıyor zihnimden 'seni seviyorum diye ..............dönerim sanma' Ahmet Aksoy |
Fil Adam
bakma şişman görünüyorum ......yüreğim ağır gelir taşıyamaz sonra ayaklarım Ahmet Aksoy |
Fillere İnat
Filler sıraya girmiş Filler sıraya Seni ezmek için Dikkat et ezilme karınca Filler sıraya girmiş Filler sıraya Onlar seni ezmeden Sen onları ez karınca. Ahmet Aksoy |
Flüorit Prizma
flüorşıl, hoyrat sevişmelerde cam kırığı aldatmanın izleğinden geçerken usundaki böceğin paslı duyargaları, fark yaparken fark etmediğin düştüğün üçgen yılan üçgeni, sürüngen, sürünen, sürülgen, aldatmak gerçek dışı kırılgan eylem, ki sen şimdiden hissetmesende, ben duyuyorum porselen yüreklerin kırılmaya başladıklarını, ve yeis duyuyorum dönmeyen zamanlardan, flüorşıl, sende unutma, iş işten geçtikten sonra hiç bir fodra dik tutamaz pişmanlığını, ve elbet bir gün kırılır her üçgen, nokta, çember içine alınmış eğriler ........................hepten düzelmez Ahmet Aksoy |
Fosil Değeri Düşük
Fosil değeri düşük Bir iskelettir insan Ki binlerce yıl, yaşayan yaşanan, Onca akıl, onca yaşam Kaç arkeologun hayalidir ki İncelemek, bir ölü insan bedenini Daha fazla, herhangi bir Dinozor artığından Oysa akıllıdır insan Düşünebilir, sevebilir Kim bilir geçmişi, Ne sırlar gizlemektedir Şüphesiz, yetseydi eğer Anlatmaya duyguları da Bir dizi kemik, ah o zaman Bizler de dinlerdik İbret alınası hisleri Ve bizde tekrar tekrar Çözülmüş karanlıklarda Yitmezdik. Ahmet Aksoy |
Gamlı Baykuş
Devran mı döndü yine Bu hay huy niye Yine mi güneş doğdu Yine mi sinmeliyim gize Bunca insan koşuyor niye Bunca insan bağrışıyor niye Bunca mücadele neye Bunca hareket ne diye Fazlayı ararken insanlar Azı mı kaybediyorlar ne Sabahın bu saatinde Ne için bu kadar mücadele Bir de bana derler Gamlı baykuş diye Oysa benim bile yüzüm güler Şu insanları görünce. Ahmet Aksoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.