![]() |
Vietnam savasının en kritik günleriydi. Genç Amerikalı asker memleketteki eşine mektup yazarken itirafta bulunacağı tuttu: - “ sevgilim, buradaki kadınlar yalnız para için yatıyorlar. Böylesine para canlısı insanlara daha önce hiç rastlamadım.” Kısa süre sonra eşinden söyle bir cevap geldi: - “ sevgilim,sakın onlara 50 dolardan fazla para verme,ben burada ancak o kadar alabiliyorum.”
|
Temel askerdeyken yeni basçavus gelir ve tüm bölüge söyle der:
- "Sakin benim adimi unutmayin, benim adim Arslan Oglu Arslan...Eger adimi unutursaniz geldigimde caniniza okurum" der ve gider. Aradan haftalar geçer ve Basçavus gelir herkeze adini sorar ve hepsi bilir. Sira Temel'e gelir. Temel: - "Bi hayvan oglu hayvandi ama haçen tam hatirlayamayrum" |
Askerde komutan okuma bilenlerin öne cikmasini istemisti. Ortaya firlayan bir tanesinden süphelemis. Tekrar sorunca, asker,
- Okumam yazmam yok, ama Kayseriliyim, demis |
Bölük komutani Ali okulu nu denetliyordu. Hasan'a sordu:
- Oglum, dünya kac parcadir? - Bes parcadir komutanim. - Say bakalim. - Avrupa, Asya, Amasya, Tosya, Okyanusya. - Sen nerelisin? - Kayseriliyim, komutanim. - Su haritada Kayseri'yi göster bakalim. Hasan Kastamonu'yu isaret edince: - Oglum, orasi Kastamonu. - Kayseri'nin bir mahallesi sayilir, komutanim. |
Iki denizci oturmus sohbet ediyorlar;
- "Sana iki haberim var, biri iyi, digeri kotu." - "Once kotusunu soyle." - "Biz seninle zamanimizin cogunlugunu seferde gecirirken karilarimizin dostlugu cigrindan cikti, ikiside lezbiyen oldu!." - "Vay canina!, Peki iyi haberin nedir?." - "Senden hoslaniyorum!" |
"Anadolu kasabalarindan birinde jandarmalar bir eve "kitap baskini" yapiyor..
Jandarma timinin basindaki astsubayin dikkatini, duvara civilenmis birkac raftan ibaret kutuphanede bir kitap cekiyor: "Bir Anti-Komunistin Mucadelesi" Komutan kitabi eline alip soruyor: "Bu tur kitaplarin yasak oldugunu bilmiyor musun?" Evsahibi: "Komutanim, ben anti-komunistim, zaten kitap da oyle." Komutan, kulyutmaz bir ifadeyle cevapilyor muhatabin: "Farketmez, biz komunizmin her turune karsiyiz." |
Komutan karargah garajina telefon acar:
Komutan: "Zirrr Zarrr..." Er:"Aluuu" Komutan: "Su anda garajda kac tane arac var?" Er: "Su anda **** generalin jipinden baska bi moh yokh Komutan:" Ulan sen kiminle konustugunu bilir musun lan be o generalim! Er: (mosmor)Yaa oyle mi? Eee peki siz kiminle konustugunuzu biliyor musunuz? Komutan: "Yooo..." Er:"O zaman bay bay mina godumun generali! Catt |
Osmanlı donanmasıyla Venedik donanmasıı arasında savas çıkmış. Venedik donanmasının komutanı Andrea Doria imiş. Gözcü Osmanlı donanmasının yaklaştığın fark edince hemen Andrea Doria'ya haber vermiş :
-Osmanlı yaklaşıyor. Andrea Doria sormuş : -Kaç gemi var? Gözcü: -10-20 kadar. Komutan hemen emir erini çağırmış : -Oğlum bana hemen kırmızı gömleğimi getir. Emir eri şaşırmış : -Niçin komutanım? Andrea Doria : -Savaşırken yaralanacağız. Kan izi belli olmasın ve de askerlerin cesareti kırılmasın diye. Bu arada gözcüden yine ses gelmiş : -Efendim 50 kadar oldular. Andrea Doria heyecanlanmış ve emir erine tekrar seslenmiş : -Gömleği boşver. Sen bana kahverengi pantolonumu getir. |
Teskere zamanı yaklaşmıştır. Aynı tertip askerlerden bazıları oturup karar alırlar. Bir daha saf asker Mehmet'e ayak işleri yaptırmayacaklardır. Kararı Mehmet'e açıklarlar. Bu habere çok sevinen Mehmet yine de doğrulatmak için tektek sorar : -Sen Ali, ayakkabılarını bana boyattırmayacaksın değil mi? -Evet. -Sen Osman, benim sigaralarımdan otlamayacaksın değil mi? -Otlamayacağım. -Sen Hasan, çoraplarını bana yıkattırmayacaksın değil mi? -Yıkattırmayacağım. Herkesten gerekli yanıtı alınca Mehmet : -İyi, bundan sonra ben de karavanaların içine işemiyeceğim
|
Askerin biri bir bakışta herkesin boyunun ölcüsünü tam olarak doğru söylüyormuş ve arkadaşları buna çok şaşırıyorlarmış.Bir gün bunu komutana götürmüşler ve olan biteni anlatmışlar.Komutan inanmamış.
-"söyle bakalım benim boyumun ölçüsü kaç demiş".Asker aşağıdan yukarıya komutanı süzmüş ve " 1.75 efendim demiş."Komutan "Doğru hayret nasıl bildin" demiş.Asker "Bilirim tabi efendim ben kereste uzmanıyım demiş" |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:06 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.